Mösspåtagning

Skrev ett inlägg igår kväll men det gick inte att publicera. Skriver nåt nu istället. Ska iofs snart iväg, vi ska grilla på Långholmen, hoppas de har engångsgrillar på ICA :P Lär bli kallt ikväll, så raggsockorna åker på.

Idag har det varit mösspåtagning, trevligt trevligt :) Gick till skolan tidigt för att gå på franskan. Efter det gick jag hem, bytte om lite, skrev klart religionsuppgiften och gjorde en sallad på överblivet dinkelris, röda linser, fetaost, tomater och basilika. Gick till skolan och mötte upp Anna, lämnade in religionen och sen gick Anna, Disa, Hugo, jag m.fl. ut på kyrkogården och hade picknick. min hemmagjorda sallad, bröd, jordgubbar, syltkakor från Coop (grymt goda, rekommenderas varmt!).
Efter ett tag gick vi in i skolan igen och fixade oss lite och sen var det dags. Småbarnen sjöng och gymnasiekören sjöng och massa människor höll tal och vi fick våra mössor (jag fick näst först om nån är intresserad). Sen bjöd skolan på cider och jordgubbar och sen tog vi vårt pick och pack och drog till Humlan och korkade upp champagnen.
Nu har jag vart hemma ett tag och tagit det lugnt, druckit te och testat vår nya våg. En sån där som mäter fettprocent och grejer. Jag har typ för lite kroppsfett...? Men bara lite. Dessutom gäller tabellerna inte mig riktigt, för jag är ju inte 20 än.

Hoppas ni får en trevlig valborg!

Lingvistik och socker

Gårdagen drar vi som sagt ett streck över.

Har jag berättat att jag har börjat odla gojibär? Vi köpte en påse torkade gojibär i Hötorgshallen jättebilligt och sen fick jag för att jag skulle börja odla egna så jag skrapade ur fröna ur några bär och planterade dem i en äggkopp, haha... Får se hur det går.

Efter skolan idag var vi på universitetet och fick en lång lektion i lingvistik av Hedvig. Så jäkla mycket spännande grejer med språk som man inte tänker på, shit vad jag ska plugga lingvistik sen... Staten bjöd på chokladfylld croissant också, inte helt fel :P

Nu ikväll har jag försökt plugga men det har inte gått vidare bra. Har iofs gjort lite engelska och tror att jag kan det nu men svenskan går ju inte direkt franåt. Och jag som har prov imorrn, vilket jävla skämt... Jaja, har ju lite sovmorgon så jag får väl sitta uppe några timmar till.

Trevlig kväll :) kram!

Till och med jag kan bli brun!

Av någon anledning blev jag jättemissnöjd med psykologiuppsatsen precis innan den skulle in. Blev så stressad över att jag inte hade hunnit skriva fotnoter och gjorde det i ren panik halvtimmen innan inlämning. Kom på att jag hade analyserat alldeles för lite och att mina gedigna (nåja, allt är relativt :P) kunskaper på området inte tog sig uttryck i texten. Det suger. Kommer antagligen inte bli nåt mvg i psykologi för mig.

Jaja, svenskan var frivillig idag så jag gick hem. Har druckit te, kollat på Vänner (varför tröttnar man aldrig på den serien?) och satte sedan på mig bikini för årets första balkongsolning! Det blir varmt ruskigt snabbt där på eftermiddagarna så jag satt inte mer än en halvtimme kanske. Skrev på lite utkast till årsboken och läste lite i utbildningspärmen. Efter de här 20-30 minutrarna gick jag in och upptäckte att jag hade fått jättemycket färg. Hur gick det till? Svensk sol i april liksom, herregud.... Men jo, det är faktiskt sant, magen har fått rejält med färg, likaså armar och ansikte som lyser röda. Vis av erfarenhet smörjde jag in mig direkt när jag kom in. Jag har haft nog med kratrar av flagnad hud tidigare år...

Nu ska jag vara ambitiös och plugga lite svenska. Sen ska jag nog äta tomatsoppan med tortellini som blev över från i onsdags och sen ska jag på opera. Jag? Opera? Haha. Jo det är faktiskt sant. Får se hur det går.

Klart? Ja/nej

Ska nog ta och försöka avsluta psykologiarbetet på riktigt nu. Ni känner säkert igen känslan - man har skrivit så mycket som krävs och när man går igenom sina frågeställningar så vet man att samtliga är besvarade. Ändå känns arbetet inte avslutat. Varför är det så?

Nåja, jag ska skriva klart och sen lägga mig i sängen och göra nåt kul. Typ kolla på tv, läsa iForm eller läsa igenom min utbildningspärm som jag fick idag! Där står massor med fakta om Stadshuset och massor om arbetsrutinerna osv.

Godnatt!

Jag vill ut!

Det är så fint väder ute! Jag vill inte sitta inne och skriva psykologi, jag vill ut ut ut! Hmm, om jag ägnar nån timme till åt att skriva så kan jag hoppa in i duschen sen och klä på mig och ta en promenad och kolla efter nya solglasögon :P JA, det ska jag göra!

Projektarbete definitivt avslutat!

Projektredovisning avklarad! Det gick bra. Men jag är ju trots allt mästare på att svamla, så även idag. Dessutom pratade jag bara i typ 5 min, haha... Menmen, Hugo och Emilie och Annika sa att det var bra så jag litar på dem... :) Fick även se Emilie&Annikas film, den var skojig :P Speciellt Nils Gräns, haha.

På eftermiddagen var Hugo här, mys :) När han gick glömde han sina glasögon så jag tog dem, mina nycklar, slängde på mig sandaler och kutade efter honom men när jag kom ner i t-banan var han inte där. Så jag gick hem igen och mötte honom på vägen, han hade tydligen kommit på det själv men så hade vi tagit olika vägar till och från t-banan och gått om varandra. Så det kan bli...

Mamma och jag har kokat tortellini i en del av gårdagens tomatsoppa och ätit, det var riktigt gott. Jag har btw varit grymt effektiv på psykologiuppsatsen men nu börjar det gå segt, känns som jag skrivit allt redan och uppsatsen är bara 2,5 sidor lång än... *gulp* Jaja, får väl babbla på och analysera sönder skiten så ska det nog gå bra.

För övrigt kommer kvällen bestå av Barnmorskorna och Morgonsoffan, gärna tillsammans med en kopp te, päron och kanelbrownies :)

kram!

Projektredovisning

Har visst inte blivit nån uppdatering idag. Kan bero på att jag varit sysselsatt hela dagen. Skola hela eftermiddagen och förmiddagen ägnades åt psykologi, likaså stora delar av eftermiddagen och kvällen. I övrigt har jag gjort tomatsoppa, pratat i telefon med Hugo och läst roliga listor på Wikipedia.

Imorgon är det dags för projektredovisning. Har inte förberett mig alls, haha. Hoppas det går bra ändå. Jag har på förmiddagen, står som nummer 3, det är skönt att ha det avklarat. Mamma var snäll och bakade kanelbrownies eftersom jag halvt om halvt hade lovat att ha med mig nåt fika och jag kände mig stressad över psykologin och allt. Skulle dock inte ha låtit mamma baka, för  hon har saker i ugnen alldeles för länge så de blev lite torra. Menmen, folk får står ut... :P

Jag har varit på gott humör de senaste dagarna, kanske beror på det fina vädret :) Hoppas det, för det ska bli ännu bättre! :D

Hm, imorgon kan jag gå upp lite senare än vanligt eftersom den första redovisningen är 9.20. Betyder det att jag kan kolla på Seinfeld innan jag somnar? :P

Godnatt!

Vår!

Haha, varför skjuter mitt antal unika besökare i höjden trots att jag är så sjukt inaktiv? Jaja.. :P

Jag är sjukt trött idag, men så blir det väl av att ligga och kolla på Barnmorskorna mitt i natten och sen gå upp kvart i sju. Religionen och naturkunskapen var jobbigare än vanligt, jag har aldrig förr haft så svårt att hålla ögonen öppna. Meeen jag är glad ändå för det är vår och varmt och jag har min fina rosa kilopris-kjol från Berlin på mig idag :D:D. Har vart hemma nån halvtimme och börjat skiva lite på psykologin, än så änge bara i punktform, men ändå. Ska dricka en kopp te och sen ta en vända på stan och lämna tillbaka en grej på H&M och kolla lite smycken innan jag går till Kyrkmössen.

Kram!

Loppisfynd!

Idag har jag fyndat! Det var gatuloppis hemma hos Hugo och jag köpte en burk torkade trattkantareller för 10 kr och en svart-vit skinnväska för 25 kr. Helt sanslöst! Hugos mor och far sålde korv med bröd och vi blev bjudna på kakor av den ena grannen och gick in hos den andra grannen för att lyssna på en grammfonskiva som vi hade blivit tillskänkta av den tredje grannen.... Allting var så där förortsidylliskt och vädret var härligt och vi tog fram solstolar och sate oss vid husväggen och tittade på folk och dagen var härlig förutom att vissa saker är jobbig just nu men det går över.
Naturligtvis blev det hemgrillad korv med bröd till lunch och sen åt jag inget efter det förrän middagen typ sex timmar senare och vi gjorde pizza och jag åt alldeles för mycket och nyss var jag tvungen att fylla på med en näve hasselnötter och en banan, det där med oregelbundna matvanor är verkligen inte bra för sockerbehovet, gudnej.

Har inte börjat skriva på psykologin än oooh fan juste jag måste läsa naturunskap nu. Haha. Ska se till att ha det avklarat innan 22.40 då det är ett intressant program i SVT1.

So long! Kisses


.

Jag har benhinneinflammation. Typ.

Nu ska jag hugga in på "Språkinlärning hos barn" av Gisela Håkansson. Party.

Klänningsprat

Det har varit massor med turer fram och tillbaka gällande min balklänning. Jag hittade först den här klänningen och tänkte låta sy upp den. Visst är den fin? Nackdelen var bara att det skulle bli ruskigt dyrt och vi ville ju ha ett sidentyg av hyfsat hög kvalitet. Mamma och jag åkte runt till flera tygaffärer, några inne i stan, en i Barkaby(!) i torsdags och senast i förmiddags en tygbutik i Sundbyberg. Vi blev bara på dåligt humör av att gå runt och inte hitta några bra tyger, haha... Så vi åkte in till stan igen och gick till PUB och åkte upp till översta våningen och deras vintageavdelning. Och där fanns den! En Marimekko-klänning i bomull, vit med svarta fyrkanter på. Hellång med smock högst up. Enkel och underbar. Billig var den också (mot vad det skulle kostat att sy upp en) så vi slog till! Nu kan jag kosta på mig fina accesoarer också :P

Lika lätt var det inte med studentklänningen. Det är i och för sig inte panik än, men snart kommer rusningen börja och stan kommer vara tömd på vita klänningar. I en av affärerna i SOUK-gallerian provade jag en vit, axelbandslös klänning som bestod av underklänning och virkad överklänning. Knappar högst upp, band i midjan och så där fint utställd. Formen har man ju sett förut liksom men tack vare detaljerna känns den lite extravagant och prinsessig och inte som en random fjortiskänning. Den är helt klart ett alternativ!
På Beyond Retro provade jag två klänningar; den ena var kritvit och ganska enkel, den andra mera benvit med små ärmar, knappar högst upp, hög ringning, rak, 60-talig. Den var jättejättesöt och jag ville verkligen ha den men mamma var tråkig och tyckte att den såg alldeles för "second hand-ig" ut. Suck. Den var jättefin ju. Dessutom är det jag som tar studenten, inte hon. Jaja. Blir det alltför illa kan jag betala den själv.

Jag beundrar dig som orkat läsa allt det här, haha.

Fredag kväll

Haha, jaa gårdagen var trevlig. Hugo och jag hängde på Universitetet och drack te/kaffe en stund innan vi började irra runt efter Sulans kontor. Det var inte lätt. Efter en stund stöte vi på rektor Eva, som verkade lika förvirrad som vi och tillsammans hittade vi till slut till institutionen och Sulan. Vi gick och åt lunch på Lantis, det var himla gott. Broccoli- och blomkålsgratäng med tomatsås och bönsallad, mmm! Sulan lyckades göra mig ännu mer förvirrad vad gäller universitetsutbildningar, så det där med "Fransk hörförståelse och muntlig produktion" blir nog inte av. Har btw nyss anmält mig, blev Franaka I som jag ska tenta av fort som attan och en 7,5 poängskurs i Språkhistoria&Språklig förändring (tror jag den hette). Jaja, det ska säkert gå bra, ta livet med en klackspark!

Gårdagen på universitet bestod i överigt av en kort presentation av Lingolympiaden för de som jobbade på institutionen (fakulteten whatever) och sen fick vi te och chokladtårta :P Eftermiddagen tillbringades på stan och senare i en lång och jobbig bilfärd ut till en tygaffär i Barkaby. Skitkul.

Skoldagen idag var trevlig men ack så oproduktiv (heter det så?). Anna och jag invigde kyrktrappan och sista lektionen var svenska och jag hade inte förberett nånting alls så jag tror min lärare blev lite besviken på mig. Shit, går det att slöa till så mycket som jag gör och fortfarande vara favoriserad? Tror tyvärr inte det går så länge till. MVG i Svenska C känns avlägsnare än någonsin.

Tog en tur på stan efter skolan som resultarade i absolut ingenting. Sen kom jag hem och åt middag och har bakat danskt rågbröd som står i ugnen nu :) Kollade lite på Annie Hall men tilltalades inte så mycket av den som jag hade trott att jag skulle. Kanske hyr den nån annan gång, då jag inte är trött och har ont i huvudet,

Jag borde gå och lägga mig snart,

Sov sött :)

Nu ska jag sätta en surdeg

Okej, en jävligt skum grej är att den här bloggen, trots att den blivit uppdaterad typ var tredje dag de senaste veckorna, ändå haft runt 10 unika besökare dagligen. Finns det nån därute som faktiskt läser min blogg regelbundet?

Denna morgons största irritationsmoment har varit avsaknaden av surdegspulver. Dt finns inte i en enda jävla affär och till slut gick jag in på Lindquists konditori och frågade var man kunde köpa och han sa att jag fick ringa nån bagerigrossist. Hell no! Så jag får ta vanlig jäst istället, det lär ju inte gå åt skogen för det liksom.

När surdegen är satt ska jag försöka läsa lite mer om barns språkutveckling, sen ska jag möta upp Hugo och eventuellt rektorn (haha) för att möta Sulan på universitetet kl 12. Vi ska ses utanför hennes kontor, hur i heövete ska vi hitta dit? haha... Jaja, vi ska luncha där och sen ska H och jag snacka om Lingolympiaden framför massa människor... typ.
I etermiddag blir det förhoppningsvis tygshopping med mor.

pussch

Baka!

Nej, jag känner att jag inte vill lägga ner den här bloggen också, som jag gjorde med den förra. Därför kanske jag ska börja uppdatera lite oftare... :P

Har så sjukt mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud men för första gången på närmelsevis ett halvår känner jag mig åtminstone inte begravd under skolarbete. En chans att andas ut lite och tänka på annat.

Just nu sitter Hugo i mitt kök och pluggar naturkunskap och jag sitter i soffan och läser en bok om små barns språkinlärning. Ska skriva ett psykologiarbete om det till nästa fredag men problemet är att jag tycker ämnet är för intressant så jag kommer sitta och läsa alla tre böcker jag lånat från pärm till pärm och inte få nån tid att skriva själva arbetet, haha...

De senaste tre dagarna har i övrigt bestått av Kyrkmöss, nästan anmälan till Fransk hörförståelse och muntlig prodkution på SU och ett enormt sug efter att baka. Ska nog ta och sätta en surdeg till ett danskt rågbröd imorgon förmiddag. Till helgen ska jag, hör och häpna, baka brownies ur en Viktväktarkokbok. Haha. Otippat att jag skulle göra det, jag, som lever efter parollen "ju mer smör desto godare". I de här browniesarna består fettet av 2 msk olja och resten av lite ägg och mosat äpple. Men faktum är att Fanny i Nv3b bakade en sockerkaka förra året till spanskan och hade inget smör hemma så hon tog äppelmos istället och det blev sjukt gott! Så det här ska säkert bli smaskigt det med.

Nu ska jag fortsätta läsa lite. Klockan fem ska vi möta Odd och Johanna vid Slussen och gå och äta och sen gå och se Den allvarsamma leken på Stadsteatern. Hoppas det inte blir för djupt, haha.

Jag önskar mig självdisciplin i julklapp

HAHA. Det är pinsamt hur lite jag har åstadkommit idag. Kommer hela tiden på massa grejer jag "måste" göra, allt för att slippa det jävla risörtchj päjpret. Fuck. Jaja, det blir väl panikskriva imorrn istället då. Jippie. Nee, om jag bara kunde ta och va effektiv i nån timme nu, det skulle vara underbart. Har ju till och med laddat upp med te och massa överflödiga kalorier, det här borde ju gå bra.  Eller inte.

Söndag

Vad skön det är att bara leva i nuet. Har inte orkat tänka framåt de senaste dagarna. H kom hit igår, vi hade det mysigt och lagade god middag och allt var allmänt underbart.
Idag är det Horatius och research paper som gäller, Step 16.30 och sen kommer mamma hem från Rom sent ikväll.

.

Den jävla mensvärken tycks hålla i sig längre än vanligt. Som vanligt under dessa dagar behöver jag konstant tillförsel av mat, haha. Inte så att jag blir sötsugen, jag känner mig helt enkelt tom i magen och måste ha nåt att äta hela tiden, haha. De e najs. Ska hoppa in i duschen nu och tvätta håret innan reprisen av Barnmorskorna 12.15!

Ingen Annie Hall ikväll

Vikten av att kolla på rätt dag i tv-tidningen... :P Annie Hall är nästa fredag, ikväll var det en annan Woody Allen-film. Död och pina heter den (Love and death på engelska). Riktigt bra faktiskt, så passar på att lovorda den lite så här i första reklampausen.

Annie Hall ikväll!

Jag tar ett avbrott i läsningen av Under huden kollar dagens tv-tablå. Ser att Annie Hall går på Kanal 9 ikväll. Som hittat. Nackdelen är väl att filmen kommer avbrytas av hundra reklampauser och göra att upplevelsen inte blir densamma. Menmen, det är värt det. Jag är ju inte rik liksom, palla hyra den när jag kan få den gratis.

Fredag

Försov mig imorse, en av nackdelarna med att vara ensam hemma, haha... Vaknade tjugo i nio så jag missade religionen och det var synd för Hugo och Charlotte hade tydligen haft fetaste grälet, hade velat se det!

Resten av dagen har varit sjukt seg, blir alltid så när jag försover mig. Lunchen i skolan var äcklig så jag åt knappt npnting och hela eftermiddagen satt jag och hade ont i huvudet och var sjuuukt trött men som tur var lade vi svensklektionen tidigare så jag kunde gå hem redan klockan tre. Kom hem och drack massa vatten, åt ett ägg med kaviar, en kiwi och nu sitter jag med en tekopp bredvid mig.

Vet inte vad jag ska hitta på ikväll riktigt. Det lutar åt att jag går ner till Organic Green om nån timme och sen går och hyr en film och köper naturgodis och ligger i soffan hela kvällen och bara tar det lugnt. Underbart. Ska se om de har fått in Annie Hall på Casablanca, skulle vara trevligt.

Att laga mat till sig själv

Har inte ägnat en sekund åt skolarbete ikväll. Gick på aerobics halv sex, sen gick jag hem och lagade middag till mig själv, för mamma är i Rom. Nog för att det är tråkigt att laga mat till sig själv, men jag är ensam hemma så pass ofta att jag måste lära mig att göra det, annars kommer det gå utför. Jag kokade/stekte/wokade körsbärstomater, gul lök, tonfisk i olja, haricots verts, oregano och en skvätt vitt matlagningsvin och åt med överbliven bulgur, riktigt gott! Sen tog jag en dusch och tvättade håret och sedan gjorde jag en pedikyr medan jag tittade på Niklas mat. Han gjorde lax med glasnudelsallad, äkta Monsieur Voung-mat! Mmm, kanske kan göra det på fredag eller lördag och bjuda över lite folk... :P

Nu måste jag ta och skriva klart religionen och sen ägna mig åt lite svenska... suck.

Torsdag

Min Annie Hall-outfit blev lyckad, tyvärr visste typ ingen vem jag var, plus att man inte känner sig speciellt kvinnlig i den outfiten haha... Nästa gång blir det nog Alice i underlandet ändå.
Middagen var skoj, satt och snackade med Filip Nyman och hans storebrorsa, det var trevligt och oväntat :) Måste säga att partystämningen faktiskt sjönk lite efter middagen, till stor del pga sugig dj. Jaja, kvällen var skoj iaf och avslutades med Hugo, Anna, Ossian och fanny på Tokyo Stop med Johannes. Jag la mig och sov i en saccosäck medan de andra spelade tv-spel och åt godsaker från Delicato. Strax innan tre gick Hugo och jag hem till mig och det är sååå härligt att ha en bred säng, verkligen underbart! Världens bästa sovsällskap också <3

Vi gick upp vid halv tio imorse och åt frukost och sen åkte Hugo hem. jag tog en dusch och gick iväg till skolan och på vägen gick jag in på 7-eleven och köpte en flaska vatten och ett äpple och en banan och betalade 12 spänn. Han måste ha slagit in fel, så billigt kan det omöjligt vara. Jaja, soft med gratis mat liksom...

Lyckades skriva några rader om Sura 4 på Nils lektion och sen gick Parla, Andreas och jag till 7-eleven igen där jag köpte Marabou Non Stop och nu är den snart slut haha... Jag och choklad, shit...

Om en halvtimme börjar engelskan, hoppas vi får göra nåt lättsamt, typ CAE. Inte för att det är speciellt kul, men man kan göra allt i sin egen takt och slipper visa upp sig liksom. Shit, jag måste ut härufrån snart, Rasmus är i datasalen. Det säger väl tillräckligt. Jag kan ändå nämna att han sitter och snackar nederländska.

<3

Vissa människor är så söta när de sover. Jag vill bara lägga mig och pussa sönder honom.

Nej nu borde jag väcka sömntutan, vi borde börja göra oss iordning till the big SKIVA ikväll.

pusspuss!

Skiva!

Skiva ikväll! Tema filmklassiker och jag ska vara Annie Hall, har hittat den perfekta outfiten. Haha, jag börjar tagga till först nu, tidigare har jag nästan tyckt det varit lite jobbigt. Tyvärr borde jag inte tagga till överhuvudtaget eftersom jag egentligen har engelska och religion att göra tills imorrn menmen... Man kan inte göra allt. Frågan är vad jag ska göra istället? Tyvärr är jag såpass upprymd att jag inte kan koncentrera mig på läxor just nu.

Vad jag svamlar. Men måste bara skriva av mig.

kram!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gissa vem som har fått jobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Njutning

Haham jag gillar att kalla simpla informationsträffar för jobbintervjuer... men det låter proffsigare. Intervjun är iaf nästa onsdag kl 13, då jävlar... Träffen idag tog inte så lång tid och jag ställdes inför dilemmat om huruvida jag skulle promenera till skolan och plugga lite och sen äta äcklig skollunch och gå på naturkunskapen men jag betsämde mig för att det var onödigt så jag tog en promenad och hamnade i Västermalmsgallerian där jag blev haffad av nån hårstylist från typ Tyskland som fixade mitt hår med en platt/locktång. Det är jobbigt om det handlar om typ mobilabonnemang (stavas...?) men nu var jag fett på, för jag älskar att bli ompysslad. Jag verkligen njuter av när folk håller på med mitt hår, masserar mig, sminkar mig, vad som helst.  Det är samma känsla som jag kan få när viss amänniskor pratar. Som om vissa röster smeker hela mig på insidan, hur porrigt det än åter.

Resten av dagen bestod av linssoppa på ett café på Gästrikegatan, chai latte från Espresso House som jag började må illa av, samt en håltimme och två olidligt långa lektioner.
Nu måste jag skriva lite franska. puss!

Jobbintervju

Rejoice, min latinlärare ÄR sjuk idag! Inte för att hon inte är världens mysigaste, för det är hon, men en vecka till för att lära sig den där dikten sitter ju inte helt fel...

Som vanligt är jag uppe jättetidigt trots att jag har sovmorgon men idag hinner jag inte ägna förmiddagen åt några läxor eftersom jag ska på jobbintervju! Yes, Stadshuset nästa! Önska mig lycka till ;) Haha, fett misslyckande ifall jag inte får jobbet, sökte ju förra året också och blev nobbad, haha. Får se till att göra ett bra intryck idag. Hur bra det nu går när jag är jättetrött och har hundramiljoner andra saker som snurrar runt i mitt huvud.

Nej, nu borde jag häla i mig teet och hoppa in i duschen, INTE komma för sent nu!

puss&kram


.

Jag har gått runt som i en dimma hela dagen och inte vetat vart jag ska göra av mig själv. Jag förstorar upp allting som händer så til den grad att en katastrof tycks drabba mig var och varannan minut, vare sig det handlar om psykologi, svenska, latin, engelska, onsdagens skiv-utstyrsel, städning eller andra grejer som inte bör tas upp här. Hoppas dimman lättar. Och hoppas min latinlärare är sjuk imorrn.

Annie Hall

Vad har Annie Hall för skor på sig?

.

menvarförskadugöradetsåsvårtförmig


Tårta. Och sånt.

Ojojoj, överdos av mat. Eller socker. Eller både och. Det faktum att jag inte hade ätit nån "riktig" mat under dagen började göra sig påmint när vi kom till Smedslätten och som tur var fick vi mätta magarna med tre olika pajer (jag som gått runt och varit sugen på paj jättelänge, haha), god fullkornsbaguette, olika ostar och en sallad med massa olika salladssorter, perfekt! Jag vart så mätt att jag inte tänkte ta nån tårta men tyvärr var det inte den vanliga tråkiga hallontårtan idag utan tårta med halvhård, lite seg chokladbotten med chokladmousse emellan och grädde och vinruvor på toppen så man var ju tvungen att ta en bit... eller två... eller tre... och några av min morbrors gudomliga kanelbullar, förstås. Ja, det är tur att man slipper svälta i alla fall. Som tur var gick mamma till affären och köpte lite nyttigt knäckebröd när vi kom hem, känns som jag borde leva på det och keso i några dar nu.. :P

Ikväll har jag pluggat naturkunskap och pratat i telefon med H<3. Ska plugga det sista nu och får för guds skull inte missa reprisen av Barnmorskorna 23.20 i SVT1!

Sov sött :)

Kyla

Jag må vara lättfrusen men jag har insett att jag har mig själv att skylla för att jag jämt fryser. Nu när mamma har öppnat balkongdörren för att vädra och iskall luft blåser genom lägenheten går jag fortfarande runt i ett litet AA-fodral och en hålvirkad kofta. Satte på mig fårskinnstofflorna i hopp om att få lite värme men vad hjälper det?

Jag gjorde btw jättegott mellanmål alldeles nyss: tärnade äpplen, yoghurt, valnötter och honung. Mmmums!

Nu ska jag dricka te, plugga naturkunskap och läsa Doris Lessing/Språktidningen/DN:s söndagsbilaga/SvDKultur.
Sen ska vi åka och fira Samuel som fyllde 7 år igår! <3

Lördag

Gårdagen var lite konstig, antagligen för att jag så sjukt trött och gick runt och var jätteflummig hela dagen. Men sånt är bra ibland, för då tänker jag mindre på vad jag gör och det resulterar i att jag faktiskt presterar bättre vad gäller vissa grejer i skolan och har mycket roligare.

Sov hos H<3 igår. Vi (jag) gjorde spaghetti med kyckling och sås med crème fraiche och paprikapulver, timjan och basilika. Det blev uppskattat :)
Något mindre lyckat var att vi lyckades somna kl 9, jag skämtar inte. Sen sov vi 12 timmar, haha. Vaknade nån gång tidigt på morgonen och låg och hade ångest över typ allt men lyckades somna om och vaknade några timmar senare och var glad igen :) Jag är fortfarande väldigt glad faktiskt, allting känns så lätt just nu, trots miljoner saker att plugga.

Var med mamma på stan idag och köpte ett par vår/sommarskor. Ett par vita skor i lack med en smal rem över foten. Inte såna som man hade när man gick på kalas när man var liten (som jag iofs också vill ha), utan liksom mindre och nättare. Jag har provat just de skorna flera gånger innan men struntat i att köpa dem efter som 37:orna varit liiite för små och 38:orna liiite för stora. Till och med med en sula i såg mina fötter jättebreda ut i 38:orna så jag slog till på 37:orna till slut. Hoppas jag inte dör av skoskav och ömmande tår bara ;)

Ikväll åt vi hallon, blåbär och mango med mascarponekräm, det är himmelskt. Går inte att sluta äta men till slut måste man för att man mår illa.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att plugga lite mer naturkunskap, sen lägga mig i min nya (okej, ny är den inte, det är den sängen jag hade hos pappa som vi flyttat hem hit nu) 105 cm breda säng och läsa iForm och Språktidningen :)

God kväll!

Torsdag

Nöjd med dagens insats. Var grymt effektiv nu på kvällen och han läsa både svenska och religion och skriva filmkritik på franska. Naturkunskap läste jag i väntan på att aerobicspasset på F&S skulle börja. Yayy!
På tal om F&S så var det en gravid kvinna på passet. Har sett henne ganska många gånger tidigare och alltid tyckt att hon verkar vra lite jobbig och träningsfreakig men nu när hon var gravid var hon plötsligt jättevacker, liksom mänsklig.

Stress är magens värsta fiende.

Müsli

Hade en dröm inatt, minns inte så mycket av den mer än att Hugo var med i den och hans familj tror jag och vi gick på en strand och så var det nånting med tavlor. Tror jag fortsatte drömma efter att klockan hade ringt, faktiskt, men när hon var en kvart över åtta gick jag upp. Åt yoghurt med hemmagjord müsli och drack te och har läst en massa naturkunskap. Nu har jag ungefär en timme på mig att ägna mig åt research paper. Vad skulle jag göra utan mina sovmorgnar?

Eftersom jag inte pallar sätta igång med engelskan direkt kan jag ju lägga upp receptet på müslin jag gjorde igår :D Egenkomponerat recept med inspiration från recept jag läst tidigare.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda i en stor skål:

- 10-11 dl havregryn och grynblandning
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 1,5 dl krossade linfrön
- 1-2 dl grovhackade hasselnötter
- 0,5-1 dl sesamfrön

Tillsätt:

- 1-2 dl vatten
- 0,5 dl neutral olja
- 1 dl flytande honung

Blanda runt tills hela blandningen är fuktad. Häll upp på en bakplåtpappersklädd långpanna och rosta i ugnen ca 30 min. Rör om i müslin 2-3 ggr under tiden, så att allt blir jämnt rostat. Det som ligger ut mot kanterna blir lätt bränt!
Ta ut långpannan från ugnen, häll upp i en burk med tättslutande lock. Tillsätt gärna torkad frukt! Jag använde torkade blåbär och torkade aprikoser.

Kram!

Operaafton

Har inte haft nån vidare lusta att blogga de senaste dagarna. Kanske för att jag tappade rutinen när blogg.se inte funkade i helgen, jag vet inte.

Ska strax iväg på operaafton på Södra Latin, söta Daniella ska sjunga :D Tänkte utnyttja det härliga vädret och promenera dit, lär väl ta en 40 min... Bäst jag går snart.

Har varit på gott humör de senaste dagarna trots alldeles för mycket att göra. Har till och med börjat träna igen, haha... Idag har jag gjort en lyxig müsli, kanske kan lägga upp receptet här :)

Nu måste jag dra, puss!

Nu är inspirationen borta igen

Är det bara jag som har upptäckt att blogg.se funkar igen? Haha...

Nåja, hade massor att skriva i söndags men av förklarliga skäl kunde jag ju inte det och nu sitter jag här en tisdagsmorgon och är skittrött och småstressad så jag borde nog inte skriva så värst mycket. Förutom att jag lider av akut sömnbrist.

puss

RSS 2.0