Sjukling

Nu har jag lagt Adrian på spikmattan, smörjt hans bröst och hals med eukalyptusolja och tänt änglaspelet i sovrummet, med hopp om att han ska bli kurerad från sin förkylning.

Juldag

Hej alla söta. Nu är det juldagen och den första juldagen i mitt liv då jag kan göra precis vad som helst. Kalkonen tar vi imorrn.

Sov till halv elva. Bakade scones på sojamjölk, plockade fram osten och marmeladen och åt frukost länge. Har legat i soffan med täckte och filt och youtubat i några timmar. Det vill säga ingen nytta överhuvudtaget och det är helt underbart. Nu ska jag ta ett bad med mitt Hello Kitty-badskum, yayy! Sen blir det att gå till affären. Ska baka nåt att ha till efterrätt när kalkonen är uppäten. Och så lite trevliga grejer så att jag kan laga lite riktig mat. Blev fett med inspirerad av Saltå kvarn-kokboken jag fick i julklapp.

Fredagsmys

Jomen man är väl ambitiös. Har pluggat sen nio imorse med uppehåll för en tur till ICA och lite matlagning (gjorde en mumsig kycklinggryta med äpplen, lök, morötter, vitkål, citron, vitlök, havregrädde och massor av örtkryddor) och de senaste timmarna har jag faktiskt suttit i skolan och svarat på instuderingsfrågor till fonetiken (och ätit många ekologiska pepparkakor). Upptäckte tyvärr att jag glömt mitt nya beroende - överstrykningspennan - hemma, så nu ska jag cykla hem så jag kan repetera kapitlet om ryska vokaler. Sen tycker jag att jag varit duktig nog så då kan jag sätta mig och julpyssla, yayy!


Såntdärsommaneter

Nu vill jag skriva om mat. Man gillar ju mat. Och just nu äter jag en macka jag gillar. En helt vanlig knäckebrödsskiva. På den har jag lagt strömming, stekt med lite oregano. Sen har jag klyftat rödlök, rivit morötter och äpplen och stekt med cayennepeppar, kanel och lite balsamvinäger och lagt ovanpå strömmingen. Det var gott.

Annars är ju inte matlagning min starka sida när jag bara har mig själv att laga mat till. Därför var det trevligt att bli bjuden på middag hos morfar i helgen: västerbottenpaj, boeuf bourgignon, panna cotta och en helt fantastisk chokladtårta med torkade tranbär.

Nu står det fonetikpanik på schemat.

.

Längst in i hörnet i soffan sitter jag. Blockerad av fem tv-spelande killar som skriker ut sina vinster och förluster på småländska. Tror samtliga har längre hår än jag också. Inte för att det är något man bör påpeka i vårt öppna, frigjorda, genusmedvetna samhälle men jag gör det ändå HAha.

Varm&Kall

Det är lustigt hur fort dagarna försvinner när jag är här. Okej att vi inte stiger upp förrän nån gång mitt på dagen men man hinner verkligen aldrig få nåt vettigt uträttat. Som att typ plugga fonetik eller lägga upp klänning.
Jaja. Pluggandet kan jag sköta på tåget imorgon och jag får helt enkelt ta en annan klänning till morgondagens dinner party hos morfar.
Adrian är och repar, jag ska strax börja laga lite middag till mig och min rock star. Jag har varit på systemet och nappat åt mig de två sista Varm&Kall, nu blire fest. (denna fantastiska äppelpaj med vaniljsås i flytande form är väl förresten tillverkad i Sverige? Food mile-poäng till mig!)

Sugrör

Jo men igår blev nog världen lite bättre ändå. Vi köpte en liter ekologisk filmjölk och så handlade jag lite på Body Shop. Det ger pengar till traffickingoffer bland annat.
Vi har ätit polarbröd med keso och chokladmuffins till frukost. Adrian sitter bredvid mig och spelar på ett sugrör. Nej vackert är det ju inte. Ikväll ska han uppträda med detta. Oh lord.

Superhjältesysslor

Jag vet inte vad jag ska bli när jag bli stor. Jag vill hjälpa människor och rädda världen. Måste man åka med UNICEF till avlägsna delar av Sahara och vaccinera barn mot polio för att känna att man har gjort nåt bra? Jag undrar om det går att sitta och få betalt för att vara språkpolis eller recensera nya muffinssmaker och ändå vara betydelsefull för världen.
Jag ger 75 spänn i månaden till Amnesty. 50 till Greenpeace. I säkert fem år hade mamma och jag ett fadderbarn på Sri Lanka. Jag återvinner allt som går att återvinna, åker aldrig bil och äter närproducerade grönsaker.
Räcker det här? Alla kan inte vara superhjältar. Man kan bli superhjälteversionen av sig själv. Tänk om alla blev det, vad skulle det innebära? Att alla rika människor på jorden skulle lägga ner pengar enbart på det nödvändigaste och dela med sig av resten till de som inte har några pengar. Fast det skulle ju aldrig hända.
Jag vill ändå tro att alla kan utföra goda gärningar varje dag. Just som jag skriver detta sitter jag och tänker på vad jag gjorde igår, hur blev världen en smula bättre tack vare mig? Jag drack en kopp kaffe som var både KRAV- och Rättvisemärkt. I en pappersmugg som INTE blev återvunnen. Jaha. Jo förresten, jag publicerade en länk på Facebook till Greenpeaces Rysslandsprojekt. Alltid något?
Fler goda gärningar?

Andra

Nej, det är en Annan Anna, tänkte jag skriva. Men så är det ju inte, man kan inte ha kul jämt.
Anna-Maja är Anna-Maja och ingen annan. Anna är Anna. En annan.
Idag hade vi långlunch i skolan. Dukade upp ett bord (okej, två) med ryska pastakuddar, ketchup, majonäs och gräddfil, kex och ostar. Skålat i vatten hade vi också gjort om folk inte hade dissat mina initiativ.

RSS 2.0