Ingen svenska

Eftersom vi har två svenskarbeten att göra till nästa vecka och de som skulle redovisa sina muntliga NP inte var där (surprise!) så fick vi gå hem och jobba idag istället. Slutade 13.10 istället för 15.25, LYCKA! Så nu sitter jag gär och äter yoghurt med lite goda grejer i, ska dricka te sen, plocka ihop lite grejer och åka till Hugo. Vi lär ägna åtskilliga timmar åt att försöka få ihop våra maskeradoutfits, tror ni att vi lyckas? Ja det är bäst för oss det, vi har ingen annan idé i övrigt...

image5Så här ska jag alltså se ut ikväll... haha!

Vad ska ni göra ikväll? (hoppas jag får svar, är lite osäker på om jag har några läsare överhuvudtaget :P)


:D

Hittade just Haägen Dasz Choc choc chip i frysen. Min lycka är total.

Julstämning?

Sitter och försöker skriva psykologiläxan. Vi ska svara på två frågor om en text som en psykiater har skrivit, som handlar om förälskelser ur ett biologiskt perspektiv. Jag gillar psykologi, det är kul. Har svarat på försat frågan men den andra kan jag inte koncentrera mig så mycket på, kom att tänka på allt annat jag har att göra. Läsa ut engelskaboken, göra två svenskaarbeten, ringa Stefanskolan... Jaja. Jag har ju söndag på mig. Typ. Tills dess ska jag verkligen ha läst ut den där förbannde boken... men den är bra faktiskt, så det gör inte så mkt. Little women av Louisa May Alcott, rekommenderar den varmt!

Btw, idag när jag hade sällskap hem från skolan med Madeleine så sa hon att hon hade kommit i en så härlig julstämning, en stämning jag inte har märkt av nånting. Kanske för att jag varit inne i min egen värld så mycket och bara tänkt på skolarbete och diverse personliga grejer och inte hunnit tänka på julen? Jaja. Jag tänkte laga och baka mina julklappar i år, hemtrevligt, billigt och gott :)

Nu ska jag göra te, kolla matförråden och svulla lite, göra klart psykologin och sen åka till dansen.

Kram!

Första besöket avklarat!

Är nyligen hemkommen från Södermalmskyrkans kristna skola, där jag var med på en lektion och sedan intervjuade några av eleverna. Det var otroligt intressant och roligt, kommer ge mig bra underlag för mitt arbete :). Alla var så himla snälla och trevliga, både lärare och elever. Intressant att se också hur en kristen uppväxt kan ge barn svar på frågor som andra ägnar hela liv åt att försöka klura ut...
I eftermiddag kanske jag måste ta tag i den andra intervjun. Ska ringa Stefansskolan och höra om jag kan komma dit, de hör ju aldrig av sig som de lovar att de ska göra... suck.

Jaja, just nu sitter jag här och funderar på om jag ska äta lunch hemma eller i skolan. Blir texmex-buffé i skolan, är det värt att gå? Jag tror nästan det nu faktiskt...

Håltimme

Just nu är Hugo och jag hemma hos mig, vi har jäääätelång håltimme på onsdagar. Vi har vart och kollat tyger för att kunna göra Hugo- och Hugolinakläder, men vi hittade inget bra. Får se om vi försöker hitta nåt imorrn eller så, annars klär vi nog ut oss till nåt annat.

Lägger upp en fin bild på oss :) Klicka på den så blir den större.



Hugo vill att jag ska skryta om att han klarade av att bygga en jättesvår kub av träklossar på första försöket. Grattis schnuttegulligullifnutt. ;)

Nu ska vi dricka te.

puss o kram


Troll!

Ska på maskerad på fredag (Hugos kompis Karro fyller år) och igår kom min söta kollega Anthonia på att jag kan klä ut mig till troll, ska lätt göra det! Lägger upp bilder så får ni se i helgen :) Sen på väg hem från skolan idag kom jag på att Hugo och jag borde klä ut oss till Hugo och Hugolina, skulle va så jävla kul haha.

Jaja, som sagt så var jag extremt trött igår och somnade halv åtta på kvällen. Sen vaknade jag vid halv tio och kom på att jag var tvungen att läsa 25 sidor till i "Little women", som jag ska redovisa på tisdag. Så det var bara att sätta igång :). Åt en mandarin och drack lite vatten för att piggna till och sen läste jag flitigt och kunde naturligtvis inte somna efteråt haha, jag som förut hadeså bra sömnrutiner...

Lite sovmorgon fick jag iaf idag, vaknade klockan åtta. Först hade vi naturkunskapslab och det var lika tråkigt som vanligt, sen var det lunch som följdes av latin, svenska och engelska. Nu sitter jag här och har facebookat lite och läst några bloggar, ätit upp den sista överblivna pizzan och funderar på om jag ska ringa Stefansskolan för att avancera i mitt projekt eller om jag ska vänta med det tills imorgon. Det lutar åt det senare faktiskt. Jag är bäst på att skjuta upp saker till sista stund. Blä.

Nu ska jag nog göra lite te, tvätta mnin lugg och läsa lite om Ellen Key.

Kram!

Bild

Tror jag har lyckats fixa profilbild nu också... :P Enjoy!

Måndag igen...

Blir ett snabbt inlägg här innan jag ska iväg och jobba (barnledare i Adolf Fredriks församling).

Kunde inte sova igår, låg vaken till säkert ett-halv två. Fattar inte varför, med tanke på hur lite jag hade sovit natten innan och att jag hade druckit te med mjölk och allting så borde jag ha somnat jhättesnabbt, men det gick verkligen inte, så himla jobbigt. Men så är det väl ifta på söndagar. Min gode vän Andreas hade en teori om att det beror på att man vill dra ut på söndagen så länge som  möjligt, för man vet att när man väl har somnat så kommer måndagsmorgonen komma jättesnabbt och då finns det liksom ingen återvändo.

I alla fall så var jag sjukt trött och på dåligt humör imorse, men på latinlektionen blev det bättre.
Efter skolan gick jag hem och tänkte minska min projektarbetsångest lite genom att ringa de där jobbiga samtalen till de kristna skolor jag ska använda mig av i mitt arbete. På den ena svarade de som vanligt inte, men på den andra, den där jag har kontakt med deras religionslärare, lyckades jag fixa en besökstid på torsdag morgon, är så himla glad! En sak mindre att oroa sig för iaf... Nu gäller det bara tt lyckas få besökstid på den andra skolan innan lucia, men det ska säkert fixa sig... :)

Anledningen till att jag inte uppdaterade igår kväll är btw att jag bor hos min pappa ungefär varannan vecka och vi har inte internet där. Men jag är en sväng hos mamma varje dag, så oroa er inte ;)

Risk

Jag föll för mitt sötsug och bakade kanelbrownies igår. Helt underbart goda, hade 86procentig choklad i så de var riktigt mäktiga... :)
Lite senare bakade mamma och jag pizza och åt till middag. Hemgjord pizza är alltid godast, min egen är den godaste jag någonsin ätit, om jag får skryta lite :P
Vid halv åtta mötte jag Anna och så åkte vi hem till en av hennes otaliga lajvkompisar, Hampus, där Eeerika, Vanja och nåns nubbe vid namn Felix (tror jag) också var. Vi drack vin och åt mina brownies och spelade Risk och jag blev hel fast! Anna och jag spelade i ett lag och vi suger verkligen på att ta över världen och förlorade big time, men det var sjukt kul! Efter det åkte Alfapet fram och det kan bli jävligt roligt mitt i natten när alla är trötta och fnittriga...

Vid två-tiden var jag hemma, låg och läste lite, pratade i telefon med Hugo<3 och sen somnade jag. Satte klockan på 09.20 för att gå och träna klockan 10. Det var INTE roligt att gå upp kan jag säga, men väl värt det när jag väl var där. Sen väntade ju belöning i form av mackor med makrill i tomatsås när jag kom hem. Det är fett gott.

Nu ska jag dricka te och sen hoppa in i duschen, fixa mig och åka till Hugo.

Ha en bra dag! Kram

Välkommen

och hoppas du ska trivas. Efter ett uppehåll från min förra blogg har jag bestämt mig för att försöka på ny kula. Den förra bloggen skrev jag ganska mycket i det första året, men sen gav det inte så mycket längre. Eftersom allt jag skrev publicerades på internet kände jag att jag inte kunde skriva om precis allt, men samtidigt hade jag inga läsare den sista tiden, fatta vilket dödläge man hamnar i då.

Här ska jag i alla fall försöka uppdatera varje dag om mitt liv som den senaste tiden gått ut på att sätta väckarklockan jättetidigt fast jag har sovmorgon, läsa massor av böcker på olika språk så att jag inte hinner läsa den efterlängtade Harry Potter och dödsrelikerna, våndas över att jag måste ringa och prata med massa religiösa friskolor om mitt projektarbete, dricka te, dansa salsa och flamenco, snåla med pengar så att jag har råd med diverse inplanerade resor och julklappar, samt störa mig på mitt hår som tycks bli fett några timmar efter att jag tvättat det.
Ungefär.
Jag spenderar även otaliga timmar med näsan begravd i alla våra kokböcker och får lite ångest över att jag aldrig får ändan ur vagnen och lagar alla goda recept jag hittar. Mitt förhållande till mat har för övrigt blivit en besatthet de senaste åren. Från att ha gått runt i "jagärfetsomenkossajagtänkerslutaäta"-tankar i mina tidiga tonår, är jag nu besatt av att allt jag äter måste ge mig nånting; vitaminer, antioxidanter och annat för att jag ska hålla mig frisk hela livet, eller att det helt enkelt ska vara himmelskt gott. Jag vill liksom inte äta nåt halvdant, det funkar inte. Då tycker jag bara att det är bortslösad tid och bortslösade kalorier (ja, jag tycker fortfarande att jag är fet som en kossa ibland, även fast jag innerst inne vet att jag inte är det).

Sådär. Det här var säkert ett jobbigt första inlägg att läsa. Vad bitter och cynisk (för att citera Lars Winnerbäck) jag låter. Hm. Jag är inte det. Egentligen.

Jaja, nu ska jag kanske fortsätta städa mitt rumt lite, sen är jag sugen på att baka brownies :)

RSS 2.0