Tvätta fönster

Lagom bakis har jag idag lyckats tvätta fönstren i mitt rum, beställa tårtor till studentmottagningen och pysslat med mina gojibärsplantor. Har inte fått i mig så mycket mat idag men för en stund sen kokade jag pasta och gjorde tomatsås, det blev tyvärr ganska smaklöst. Men jag har lite brieost och choklad och jordgubbar som jag kan lyxa till det med :P

Jag har även hunnit med att skriva lite franska idag, så nu är hela två sidor skrivna. Ska försöka skriva lite mer nu, innan jag åker och möter upp Parla. Vi ska till Emilie på en sista franska-getogether :) Måste ringa Hugo och Andreas också.

Hoppas ni har en bra kväll :)

Barnfamiljsmys

Efter senaste inlägget tog jag med mig datorn ut på balkongen och satt där och skrev ett tag, hur skönt som helst. Det verkade som att samtliga barnfamiljer i huset var ute på gården samtidigt och det  såg så himla mysigt ut! Barnen är söta och springer runt och leker och alla föräldrarna är unga och snygga, så där lagom blandning mellan indie och medelsvensson. Mys!

Åt lite rester till middag, bland annat mina gudomligt goda köttbullar. Har suttit och kollat på Youtubeklipp på Björn Gustafsson och nu ska jag sätta på mig en kjol och åka och träffa Fanny. Ha en bra kväll!

DELF

Har flängt runt hela dan idag och knappt fattat vad som händer. Men nu är jag hemma och kan nog vara hemma en stund.

Dagen började med att jag försov mig och var tvungen att stressa med allt vad morgonbestyr innebär. Hann åtminstone i tid till Fraska Institutet och DELF. Det gick åt pipsvängen, som jag så klämkäckt skrev i ett sms till Fanny under eftermiddagen. Allvarligt, det gjorde faktiskt det. Hörövningen i början var totalt ofattbar, fransmän pratar inte så där fort. Texterna till läsförståelsen var jättesvåra och uppsatsen jag skrev på slutet var ju inte mycket att hurra för...
Vi gick och åt thaimat till lunch. Det var gott men de var extremt snåla med jordnötssåsen, det är ju det som är det goda! Nåja, det gick att äta i alla fall.
Jag trodde att jag skulle ha min muntliga del vid ett-tiden men när vi kommer tillbaka till institutet så står jag uppskriven kl 16.20. Kanonkul. Eller inte. Jag bestämmer mig för att utnyttja tiden väl och går tillbaka till skolan, där jag väntar ett tag, och sen går Disa och jag för att prata med bitr. rektor om årsboksbetalningen men han är inte där så vi går till han som är ekonomisnavarig men får inte mycket utrett där heller. Menmen, det löser sig på måndag, skolan kommer inte låta oss stå som betalningsskyldiga.
Efter att ha varit i skolan gick jag hem och skrev lite på franskauppsatsen. Har skrivit en dryg sida nu :) Vid halv tre-tiden ringer min mobil och det är en dam från Institutet som ber mig komma dit så fort som möjligt, så jag tar mitt pick och pack och går iväg. Väl framme får jag ändå vänta i säkert tre kvart på att få göra provet. Det gick iaf hyfsat bra. Jag hittade inte alltid orden, men när jag gjorde det gick det bra. Men jag är ändå osäker på om jag kommer bli godkänd elle rinte : /

Nåja, nu är jag iaf hemma, har ätit lite och ska dricka en kopp te. Har haft fruktansvärd huvudvärk hela dagen. Ska eventuellt träffa Fanny nu eller lite senare och innan dess ska jag fortsätta skriva franska.

Det är 6 dagar kvar till studenten.

Årsbokspanik

Phew. Har just suttit och skrivit mejl till vår biträdande rektor angående de där 100 årsböckerna som vi inte har möjlighet att betala. Haha. Hoppas det fixar sig. Det gör det säkert, de brukar vara generösa. Jobbigt bara att inse att elevrådet inte kan stötta oss nu när årsböckerna levereras på måndag och terminen snart är slut.

Det är sjukt varmt i mitt rum. Mitt liv är kaosartat och underbart. Imorgon ska jag till Franska Institutet och skriva DELF. På förmiddagen är det skriftligt och det brukar gå bra men på eftermiddagen är det muntligt och sånt går alltid åt helvete för mig, haha...

Nej nu ska jag läsa lite bloggar och sen gå och lägga mig. Sov sött allihopa!

Vädersnack

Jag känner mig extremt duktig som är uppe vid den här tiden. Tänkte gå på föreläsningen i aulan kl 11, även om jag skulle kunna komma bara till filosofin kl 12.20. Menmen, med en ynka vecka kvar i min kära skola kan jag lika gärna ta vara på den tiden och hänga lite där.

Nu blir det lite svennigt väderprat. Idag ska det bli uppemot 25 grder varmt och strålande sol och SMHI utlovar ännu mer till helgen. Frågan är bara hur länge det här kan hålla i sig? Vi minns ju hur det gick med den förra värmeböljan för en sisådär tre veckor sen, den varade en knapp vecka och sen var det tio grader och regn i en vecka. Jag tänker INTE ta studenten när det är tio grader och regn. Jag vet att det inte finns ett dyft man kan göra åt saken, men wtf? Om vädret växlar om och blir dåligt igen till nästa vecka så vet jag inte vad jag gör. Förra året hade de ju galet mycket tur med vädret, snälla låt oss få det också!

Nu ska jag gå och duscha. Eller spela tetris, haha.

Aj.

Jag har gått runt och haft ont i magen hela eftermiddagen. Om mamma har rätt och det är gallsten som spökar så skulle jag vilja bli av med det för jag får ont i magen så himla ofta. Jag blir dessutom hungrig väldigt lätt om jag har ätit fel saker, typ äpplen och bananer. Låter flummigt, men så är det. Så det så, HUGO.

Nu tänkte jag speeda på franskan lite och skriva hela uppsatsen om gastronomi, helt enkelt skriva det jag kommer att tänka på. Det brukar funka. Önska mig lycka till :P


Varför?

Jag ställer en fråga till mig själv: VARFÖR kommer jag aldrig igång med franskan? Jag har inget svar på den frågan. Det är helt oförståeligt. Som sagt, entimmes-prov-metoden till helgen...

Nu ska jag snart iväg.

Onsdag förmiddag

Efter en charmoffensiv mot vaktmästaren lyckades Disa få honom att ge oss häftmassa att sätta upp årsboksaffischerna med. Vi skrev ut dem i A3, det blev assnyggt.
Åt lunch med H och nu sitter jag och skriver lite i kalendern och funderar på att göra lite franska. Klockan 12 slutar Disas lektion så då ska vi nog sätta upp affischerna.

Igår började jag på allvar inse att dessa 13 år av mitt liv snart är slut. Det är 8 dagar kvar till studenten.

Att göra idag

Nu ska jag skriva en sån där "att-göra-lista" som Blondinbella brukar skriva. Om ingen annan är intresserad av att läsa om mina aktiviteter, så mest för min egen skull. Idag ska jag:

- sätta upp årsboksaffischer i skolan, träffa Disa 10.30
- gå till banken och få min lön överförd till mitt konto
- fylla i en blankett från Nordea
- gå på psykologilektionen kl 14.05
- gå på säkerhetsutbildning i Stadshuset kl 17-19
- skriva franska!

Rätt bra extrakalender, den här bloggen.

Nu ska jag gå och duscha och tvätta håret.

Tisdag kväll

Haha. Vilket skämt. Kommer ju aldrig nånstans med den jävla franskan. Jaja. Kanske får ta och köra prov-metoden, dvs jag tänker mig att jag sitter i skolan och ska skriva texten som ett prov på en timme och helt enkelt bara skriver vad som faller mig in. Det brukar bli rätt bra. Då har jag ju allt innehåll, sen kan jag gå in och finjustera efteråt.

Nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig istället. Eller spela tetris eller nåt. Godnatt :)

Gallsten?

Mamma misstänker att jag har gallsten och det låter rimligt. Allt det här med att jag får ont i magen och ryggen när jag äter äpplen och att jag är öm precis under högra revbenen. Gallsten, alltså. Hoppas sånt kan gå över av sig själv, jag har ingen lust att ligga på operationsbordet igen.
Mamma tipsade mig om att man kunde göra persiljete så det gjorde jag och det smakade helt okej. Persilja, liksom. För tankarna till torsk med ägg- och persiljesås, mums! Haha...

Vad övrigt är så har jag just satt i mig en massa potatis. Mamma skulle göra potatissallad och bjuda jobbet på imorgon men potatisen råkade koka lite för länge så jag blev ivägskickad till affären för att köpa mer så vi kan koka en ny omgång. Den något överkokta potatisen ska vi spara i kylen och sen kan vi frossa i knäckebrödsmackor med kaviar och potatis :P Men en hel del har som sagt redan slunkit ner. Man fattar varför folk blir sockerberoende...

Annat skoj som hänt idag är som sagt Lingolympiadträff på universitetet. Både Hedvig och Susanne var med idag och vi löste ett problem med georgiska verb, sen köpte vi fika och sen pratade Susanne lite om verb. Jag hade extremt kul åt hennes exempelmening "Jag dödar Kalle". Jag har en tendens att skratta åt konstiga saker.

Nu ska jag försöka ägna mig lite åt franskan.

Må illa

Tjo och tjim, tillbaka från friluftsdagen. Vi stannade inte alls särskilt länge. Disa och jag åkte in till Slussen och gick i affärer men jag började må illa så jag åkte hem. Nu har jag fått i mig lite mat och mår lite bättre. Har till och med varit duktig och börjat skriva lite franska, det känns bra.

Har inte så mkt att skriva, inte här iaf. Klockan tre är det Lingolympiadmöte på Universitetet, ska ta en liten promenad innan dess. Men först lite mer franska!

Min sista friluftsdag

Godmorgon! Jag förstår inte hur jag har kunnat bi så trött på morgnarna. Jag sov mer än åtta timar inatt men hade ändå så sjukt svårt att ta mig upp ur sängen. Kanske beror på att jag hade konstiga drömmar.

Idag är det friluftsdag och elevrådet tycker att de har varit jättesnälla som ordnat lekar åt oss. "Catch the flag" är inte en rolig lek! Det blir väl åka dit - ta närvaro - åka hem. Ska ha sällskap med Disa och Parla. Bäst att jag börjar göra mig iorning snart så jag inte kommer försent.
Det där är en konstig grej med mig. Jag har alltid varit världens tidspessimist och är alltid den som kommer först om jag ska träffa nån. Men när dte gäller skolgrejer så framstår jag som världens tidsoptimist för då lyckas jag alltid vara en av de sista som dyker upp (om vi ska träffas för friluftsdag eller studiebesök eller då). Jag kanske undermedvetet försöker tona ned min tidspessimistiska sida..?

Nej nu måste jag gå och smörja in mitt torra ansikte, det känns som det håller på att spricka!

Bloggande

Bloggande alltså... Vilket sätt att skaffa sig makt! Satt nyss och läste det här inlägget och i det fick hon många bra saker sagda. En period i vintras hade jag hyfsat många läsare och det var en sån kick varje gång jag kollade statistiken och såg att ett nytt läsarrekord hade slagits. Jag fick många kommentarer och det var roligt. Nån gång i mars tröttnade jag och uppdaterade knappt alls. Nu har det börjat gå uppåt igen och det är kul att blogga numera tycker jag. Dels för att statistiken ser bättre ut (bättre, sa jag, inte bra :P), dels för att jag är inne i nån sorts hyperaktiv vs. jättedeppig period och vill hela tiden skriva av mig. Det må vara om saker som ter sig obetydliga för världen men jag skriver om det ändå för att det känns bättre. Man kanske skulle satsa på att bli bloggkändis? Det skulle vara kul att se hur det är. Man behöver ju inte bli nästa Blondinbella liksom men kanske satsa lite ändå.

Vi får se hur det går. Först ska jag försöka göra en snyggare header :P

Resten av livet

Föräldrarna på Kyrkmössen är så sjukt gulliga. Elins mamma gav oss en ask After Eight idag och Max' mamma gav oss varsin Toblerone och stora varma kramar och var allmänt gullig, som hon alltid är. Det värmer.

Nu sitter jag och läser om fransk mat på ne.se för att få lite mer underlag till arbetet. Det ska vara typ 3 sidor långt med 1,5 radavstånd så det är ingen fara. Ska försöka vara klar med det på söndag. En litteraturanalys på franska ska in senast nästa onsdag också, det är förhoppningsvis lätt fixat.

Yepp, det var skolgrejerna det. Sen är det ju resten av livet man måste ta itu med också, men det kommer som det kommer. Det är så sjukt härligt, att nu kan verkligen vad som helst hända. Även om man inte kommer att överväga alla möjligheter som faktiskt ligger till hands på grund av de normer man är uppväxt med så är det sjukt härligt ändå.

Nu är det franska som gäller. kram.

Klimatsmart

Matlust har jag inte heller. Vad fan händer med mig?

Nu ska jag gå till den mobila miljöstationen med gammalt elavfall och grejer. Sen tar jag nog en liten promenad efter det :) Hörs sen!

puss

Förhoppningar och regnbågar

Började nyss skriva ner alla känslor som väller ur mig men tog bort det, det kanske inte borde betraktas som offentliga handlingar. Å andra sidan är det här tydligen ett ganska bra kommunikationsmedel för jag vet att du läser. Och det är lättare att skriva allting här, för jag vte inte hur jag ska hantera dig.

Nej nu ska jag gå iväg till Kyrkmössen, det är avslutning där idag. Och antagligen mitt sista arbetstillfälle där. Hoppas många barn kommer dit idag. Och hoppas jag hittar alla de där skolböckerna som jag har tappat bort, haha. Och hoppas det blir bra mellan oss.


Ulriksdal

Som sagt, mitt humöt har åkt berg- och dalbana idag utav bara helvete. Vissa stunder bara orkar jag inte med någonting och blir alldeles nedstämd och skygg, andra stunder går jag runt och får massa roliga idéer och livet leker. Jag tror och hoppas att det har med den annalkande studenten att göra och att jag börjar bete mig normalt från och med 6 juni.. :P

Jag har umgåtts med min mamma hela dagen idag. Först åkte vi ut till Ulriksdals slott och köpte blommor och så tog vi en promenad där ute, gud vad fint det var! Helt underbart, den perfekta picknickplatsen! Hoppas det går att ta sig dit med buss för i så fall kommer jag att vara stammis på de gräsmattorna i sommar.
När vi kom hem gick vi ut och tog en promenad till, vi gick runt i Birkastan och Röda bergen. Det sistnämnda är ett helt fantastiskt område, definitivt ett framtida boendealternativ. Så mysigt och hemtrevligt, som en liten stad i sig.

PÅ vägen hem gick vi och handlade och kände oss nästan äckligt nyttiga när vi la upp varorna på bandet: hel dinkel, fullkornsbröd, broccoli, palsternacka, kiwi, grapefrukt och mango. Jaja, vi lär väl må bra iaf :P

Nu ska jag dricka te och fortsätta läsa franska. Kanske skriver lite mer senare ikväll. pusspuss!

.

Mitt humör är bra på att åka berg- och dalbana.

Varför mors dag?

Eurovision igår med Fanny, Disa, Fannys bror, Fannys brors kompisar och för mycket chips. Typ. Det är därför jag aldrig äter chips, för har jag väl börjat kan jag inte sluta.

Vi var hursomhelst aspeppade i början av kvällen men sen när poängräkningen hade kommit en bit blev vi fett opepp. Nåja, vi var åtminstone glada att Grekland inte vann. Eller Ukarina för den delen, det hade varit ännu värre.

På tunnelbanan hem träffade vi Robin, Robin som dyker upp typ överallt... Pratade gamla skolminnen och piercingar och annat, nästa gång tar jag med skolkatalogen!

Idag ska jag läsa franska och ta en lång promenad. Typ det. Kanske baka nåt till mors dag? Fett överskattat egentligen, varför behöver man en speciell dag för att fira mamma? Det finns 365 dagar på året liksom, det borde utnyttjas bättre.

Ny klänning (nr 29 tror jag)

Mamma fick ett ryck och städade badrummet ordentligt idag. Nu luktar det så där nytvättat och "hotelligt" i badrummet. Som när man är på semester utomlands. Klorlukten och den svagt blomaktiga doften blandat med det fräna från rengöringsmedlet får mig att tänka på stora hotellkomplex i något medelhavsland där allting luktar städning, fast på ett positivt sätt. Mm, hotell... Jag gillar att bo på hotell. Speciellt hotellfrukostar, det är bäst.

Idag har jag gjort många grejer. Jag var på visning i Stadshuset imorse, det var skoj. På riktigt, faktiskt. Lotta guidade oss, hon är så mysig.
Efter det åkte jag hem, bytte om och åkte upp till Boutique Två Tre gånger där jag lämnade in lite kläder i mars. Hon hade bara sålt två plagg så hon förlängde tiden och lade utlämningsdagen den 20:e juni istället.
Åkte hem, bytte om (igen) och åkte ner på stan och mötte upp mamma. Vi delade på en god lammfärsrätt i Kungsan, sen gick vi och köpte en ny stavmixer och promenerade hem. Mamma skulle in på Systemet och jag gick hem lite i förväg och sen när mamma kom hem så hade hon köpt en klänning till mig :) De hade loppis här i närheten och så hittade hon den och tänkte att jag skulle gilla den och det gjorde jag. Med råge. Tack mamma :D
Jag har tänkt på det där med kläder och var man köper dem nånstans. Klänningen jag fick idag är visserligen jättesöt och fett 60-talig och allt och jag hade lätt köpt den själv om jag hade varit på den där loppisen. Hade det varit en second hand-affär hade jag nog gjort det också, om den inte hade varit för dyr. Men hade det varit H&M, elle rom jag hade sett klänningen på Pimki, som den ursprungligen kommer ifrån, hade jag säkerligen lagt märke till den tittat på den men inte köpt den. Avfärdat den som "liiiite för tråkig". Eller nåt. Hur kommer det sig att det spelar sån roll var kläderna kommer ifrån?

I övrigt har jag pratat lite i telefon med H, ätit middag (rester från gårdagen, kyckling med en röra på tomater, lök och mango chutney med dinkelris till). Nu sitter jag och dricker te och försöker få tag på Disa. Det bär av hem till Fanny ikväll för att kolla på ESC och Disa ska ju förhelvete med... Ska försöka ringa igen.


Kram!


Woody Allen

Socker är bra grejer. Den där lyxiga Lindtchokladen är to daj får, det går bara inte att sluta. Synd att den är relativt dyr... Menmen, jag får väl lyxa i mig massor i höst när jag har fått massa lön.. :P
I övrigt har jag kollat på en Woody Allen-film men tappade koncentrationen efter ett tag så nu kollar jag inte längre. Har även försökt få tag på Fanny men det går som vanligt inte särskilt bra, haha.

Imorgon ska jag på visning i Stadshuset, ska försöka orka upp till 10-visningen. Sen har jag resten av dagen på mig att göra mina franskagrejer.

Snart ska jag lägga mig i sängen och försöka sova. Godnatt :)


.

Befinner mig i en slags eurovison-kris just nu. Finns det inget soft sunkhak som visar Eurovison Song Contest på storbildsskärm? Det skulle vara soft.


Baddräkt

Kom nyss hem från en långpromenad. Jag gick till Fridhemsplan, nerför Hantverkargatan, förbi Stadshuset och hem genom stan. Var inne i ganska många affärer och kollade badkläder. Jag har visserigen två bikini men jag har haft dem i fera år och är ganska trött på dem. Dessutom sitter de inte så bra.. :P Em baddräkt skulle vara najs, tror det passar mig. Det finns en på Katitzi som är himmelsblå med vita prickar, halterneck och spets längs "kragen", dne är underbar men kostar därefter. Ännu värre var det med en svart baddräkt med en stor rosett på Åhléns som också var skitsnygg men kostade över 1000 spänn. Wtf...?

En smårolig men kanske något oroväckande grej som hände när jag kom hem var att jag gick in i badrummet och borstade tänderna. Så där bara, utan vidare. Kom på det efter ett tag, att "varför står jag här pch borstar tänderna mitt på eftermiddagen?". Haha, jag börjar bli gammal... :P

Jag har för övrigt läst en bit i franskaboken också, det går framåt med stormsteg så det känns inte så jobbigt längre. Nu ska jag inventera mitt klädförråd. pusspuss.

Choklad

Vilket dystert inlägg det blev igår. Det började dock kännas mycket bättre framåt kvällen. Jag drack te och åt lyxig choklad (sån där från Lindt fylld med chokladmousse och körsbärs-chiligegga) och tittade på Eurovisionsemifinalen. Jag låg i sängen och ar skitnervös när vinnarna ropades upp men vad behövde jag oroa mig för egentligen? Hero är ju bäst! På lördag smäller det och då ska jag inte göra samma misstag som förra året. Hrrm.

Lyckades ta mig upp ur sängen relativt snabbt idag så nu har jag redan duschat och ätit frukost och druckit te :) Ska bara klä på mig och sminka mig lite så är jag redo för dagen, vilket bland annat kommer innebära att jag får reda på mitt psykologibetyg... *gulp* Kan ju passa på att berätta att det som gjorde min dag igår (förutom den gudomligt goda chokladen) var att jag fick reda på att jag får MVG i Engelska C. Underbart.

Nu ska jag göra mig iordning. Kram!

Jag har i alla fall tur med vädret.

Jag skulle kunna sitta och skriva massor om hur roligt jag hade det på balen igår, för det hade jag, men just nu överskuggas det av att allt annat bara är så jobbigt. Okej, de jobbiga grejerna är väldigt få, men ändå. Det är massa skolböcker som jag tappat bort och så fick jag reda på idag att jag måste läsa ut min franskabok tills på onsdag. Mitt humör är ju verkligen på botten, jag är sjukt trött och sen har jag ju vissa personliga angelägenheter som jag inte vet vad jag ska göra med. Skolgrejerna går ju över men det här fortsätter ju liksom och jag har inte mage att bara klippa av alla band.

Nej, nu ska jag nog ge mig ut på en promenad. Lite paradoxalt det där, egentligen. Jag behöver verkligen reda ut mina tankar men jag vet att jag kommer förlägga promenaden till inne i stan där det finns många människor och många affärer som distraherar. Jag vill inte tänka, jag vill inte veta. Jag tänker alldeles för mycket och har kommit fram till vad jag vill men jag är rädd att jag ska komma fram till en obehaglig sanning ifall jag tänker ännu mer.

Hur kan man tala om för andra vad man vill utan att det sårar?


Greenpeace

Jag är sjukt trött idag, fattar inte varför. Jag sov runt sju timmar inatt, det brukar vara nog även om jag mår som bäst om jag får sova åtta timmar.
Lyckades iaf pallra mig upp och få i mig yoghurt och hallon till frukost, mums! På franskan pratade vi om fester och högtider och fick hitta på en egen nationell fest och göra posters, fett flummigt.
Efter franskan satt Disa och jag och gjorde posters till Årsboken och releasefesten 2 juni :P
Gick och åt med Andreas och sen tänkte vi gå till religionen men ingen var såklart där. Haha, det var helt sjukt, typ helt tomt på femte våningen. Har aldrig varit så lite folk där tror jag.
På hemvägen blev jag värvad till Greenpeace, klart man kan bidra med 50 spänn i månaden liksom. Han ska ringa och få mitt clearingnummer snart tror jag.

Ikväll är det bal! :D:D:D Vi ska vara där halv sju och innan dess ska jag locka håret och sätta upp det, göra pedikyr (själv alltså, ingen fancy salong här inte), sminka mig, eventuellt lägga lite gurka på mina trötta ögon samt ta in axelbanden på klänningen ifall det behövs. Men allt det där tar inte särskilt lång tid så det är absolut ingen panik. Ska väl hinna göra lite franska och spela lite Blocks innan också, haha.

kram!

Rastlös

Ikväll har jag gjort allt annat än att läsa franska. Det är så jävla jobbigt, språket är ju inte enkelt liksom, även om ämnet är rätt kul. Jag har varit inne på MySpace och Youtube, jag har klippt mina naglar och provat skor till balklänningen, jag har ätit turkisk yoghurt med honung och valnötter, jag har spenderat alldeles för mycket tid på Facebook. Men ingen franska.

Det kanske är för att jag är ensam hemma. Jag blir alltid så rastlös då, springer runt och gör massa grejer. Jag tror det kan vara att jag inte gillar tystnaden här hemma, men samtidigt kan jag inte ha tv:n på när jag läser. Det är iofs inga skönlitterära texter, men ändå... Eller jag kan ju prova och se om det går bättre, för det skulle kännas så grymt skönt att ha satt igång.

Imorgon är det bal :D:D:D


Spex

Regn. Jag hatar regn. Det kan förstöra så mycket.

Dagen har varit bra ändå, har bl.a. varit och klippt mig. Håret är så konstigt när man kommer från frisören, det ser så välskött och tråkigt ut. Nej, ikväll ska jag tvätta håret med mina händer och mitt schampoo och göra så att det ser ut som jag vill ha det.

Fick reda på mitt vg på naturkunskapen idag. På svenskan fick vi sjunga studentsången och sen hade Pontus spex i aulan. Fyfan vad härligt, har inte skrattat så mycket på länge. Han är klockren.

Snart ska jag gå och träna, känner att jag behöver det. Måste börja på franskan ikväll också.

puss


Slappna av

Disa och Helena var här ett tag, vi lyckades inte produera så mkt men det blev bra ändå. Ikväll ska Anna och jag fixa klart allt. Fram tills dess är det chill. Ändå kan jag inte riktigt slappna av. Antar att jag blivit så ovan vid att inte ha nånting att göra efter ett skolår då jag ständigt haft panik pga allt plugg. Måste börja vänja mig. Ska ta och göra en kopp te nu och läsa lite, då kanske jag slappnar av. Får vi hoppas.

Söndag

Jag kom på att jag kanske borde byta header. Hur vackra de än är så känns inte snötyngda blommor helt rätt så här i maj, oavsett hur kallt det (faktiskt) är ute.

Jag sov längre än vanligt idag, kaske för att jag inte somnade förrän vid ett. Låg och kollade på Alla älskar Alice och sen kom en sån där känslostorm över mig. Men det får nog vara så ett tag nu, det är nog nyttigt. Sen kan man gå vidare.

Klockan två idag kommer Disa och Helena hit, vi ska skriva ledarsida och fixa lite andra årsboksgrejer.
Funderar på att gå och träna efter det, typ aerobics 17.30? Längesen jag var på det, så det blir nog skoj :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite Doris Lessing tror jag, shit vad jag har hållit på länge med den boken nu, haha. Jag längtar till i sommar då jag inte kommer ha nånting att tänka på alls så att jag kan läsa hur mycket jag vill.

Stereo Total

Turkisk yoghurt med honung är fett gott.

Sitter och pysslar med årsboken, skriver reportage om vintermiddagen och kipper och klistrar om vartannat. Det är ett sånt där jobbigt måste men det är ett roligt måste, så jag mår inte direkt dåligt över det.

Just nu sitter jag och lyssnar på Stereo Total och skriver det sista på reportaget om Vintermiddagen. Den är aningen för sarkastisk, måste lära mig att dra ner på det där.

kram

Lördag

Det har varit en produktiv lördag. Åtminstone för att vara en lördag i mitt liv. Balsmycken är inköpta, vinterjackor- och skor är undanställda, har röjt en del i mitt rum och börjat skriva om Vintermiddagen, det ska in i Årsboken. Har ätit glass och suttit inne på Facebook och funderat på om jag ska hyra film ikväll.

Att göra en regning dag i maj

Tillbaka igen, franskprovet var snabbt avklarat, det kändes som att det gick ganska bra också. Inget kul väder idag, typisk sitta-inne-och-läsa-böcker-dricka-te-och-äta-godis-dag. Förutom det ska jag idag:

- Röja undan massa grejer i mitt rum som står och blockerar kakelugnen (sotaren kommer hit på tisdag)
- Skriva reportage om vintermiddagen till Årsboken
- Sätta ihop de sista grejerna till Årsboken i ett dokument
- Köpa smycken och ev. skor till balen

För att få det värsta överstökat sätter jag igång att röja nu. Hoppas jag lyckas.

God(?)morgon

Det är lördag. Jag var på skiva igår. Klockan är sju på morgonen. Jag är redan tvungen att gå upp. Tänkte bara säga det.

The Women!

Oj, jag har inte berättat om gårdagskvällen! Det var iaf helt underbart, Fanny och jag var fett snyggt klädda i fett 60-taliga kläder och The Women var så sjukt bra! Och snygga. Och bra. Och så var det en jättesöt bebis inne på restaurangen som var på fetaste partyhumöret och dansade vildast av alla. Efter spelningen började den assnygge basisten prata med oss och gav oss varsin skiva för att vi var så passande klädda. Haha, I love it. Det här kan jag leva på länge.

Dagen har varit ovanligt händelserik för att vara en skoldag. På lektionerna, alltså. På religionen hade vi läxförhör och på franskan fick vi lyssna på vår skiva med våra texter som vi spelade in innan påsk. Till lunch var det bakad potatis med jätteäcklig röra. Fick fylla på med lite fil med solrosfrön, det var iaf gott.
På svenskan höll jag talet och det gick rätt bra. Jag pratade alldeles för snabbt som vanligt men i övrigt gick det bra.

Mamma och jag har ätit kycklinggryta och sen åt vi getbrie. Alltså brieost gjord på getmjölk, jag kan varmt rekommendera det! Nu sitter jag och dricker te och lyssnar på The Women (såklart) och ska snart börja fixa till mig lite. Det är skiva på Viperroom som gäller ikväll och temat är film! Istället för Annie Hall blir det Bonnie (utan Clyde) ikväll. Bonnie känns lite roligare, även om jag inte klär ut mig lika mycket så är det alltid roligt att klä sig fint och kvinnligt.

Det enda jag har kvar att göra nu är årsboken, som ska redigeras färdigt och skickas in på söndag. Sen är det den där franskuppsatsen, men den blir nog rätt kul att skriva. Aaah, underbart! Frihet!

Det är 20 dagar kvar till studenten.

Rostade mackor is the shit

Jag tog tunnelbanan till Fridhemspan imorse för att ta 3:ans buss därifrån till Stadshuset. Tror ni då inte att det blir rökutveckling i Västermalmsgallerian så att polisen spärrar av, bussen blir jätteförsenad och jag inte hinner fram till Stadshuset i tid för visningen? Suck. Jag ska börja jobba om 4 veckor liksom, jag måste gå på de där visningarna. Jaja. Jag tog mig in till stan istället och provade massa skor på Topshop. Deras skor är ju helt underbara, hittade tre par som jag blev kär i. Tyvärr är de ju sjukt dyra, åtminstone dyrare än något jag har råd med, så jag får vänta ett tag och se.

Vid elva-tiden var jag i skolan och mötte Andreas. Vi gick ner och åt lunch med Helena, Camilla och Parla. Sen hade vi filosofi och såg en film om en filosof vars namn jag inte kan stava och sen gick jag iväg och sminkade mig för att  vi skulle ta foton till årsboken. Modereportage i biologilab-salen, haha. Det gick väl sådär. Vi blev inte alls särskilt nöjda. Fuck. Menmen...

På engelskan hade vi prov, jag tror det gick ganska bra. Var bara så sjukt hungrig hela tiden, så det var härligt att komma hem och äta rostade mackor med ägg och dricka te. Mmmmm.....!!

Jag har just skrivit klart talet till svenskan imorgon, måste säga att jag blev riktigt nöjd. Ett födelsedagstal till pappa blir det, nu jävlar ska jag öva in det här!

Snart måste jag börja göra mig iordning. Klockan sju ska Fanny och jag ses vid Hornstull, vi ska gå och äta och se ett band som spelar 60-talsmusik på restaurang Sjöhästen, vi är grymt taggade! Jag kanske till och med tar ett foto på min outfit, jag kommer vara grymt snygg! :P

Torsdag

Sitter och dricker te och hoppas att värken i magen och ryggen ska lindras. Snart måste jag börja locka håret, ska inte vara överambitiös men ska vi få till ett bra reportage till Årsboken idag så ska jag väl satsa lite iaf.

Kl 10 ska jag på visning i Stadshuset, som en del av min utbildning. Haha, jag bor ju typ i det där huset snart... Trots att det är stort och pampigt är det liksom mysigt och inbjudande på nåt sätt. Jag gillar det.

Efter visningen åker jag till skolan och äter lunch, sen är det filosofi följt av en håltimme som förhoppningsvis utnyttjas till årsboksreportaget. Engelska sista timmen och sen är det hem, vila, skriva svenskatal och sen är det dags att göra sig iordning igen för the big 60's night!

Kram!

Kväll

Ojdå, jag har visst kommenterat en del hos andra idag. Statistiken skjuter i höjden :P

Går runt här hemma och har jobbig mensvärk och försöker lindra den med alvedon och te. Har inte gjort så mkt skolarbete, men har kommit till insikt om att det jag egentligen är stressad över är årsboken. I skolan har jag bara svenskatalet och franskuppsatsen att göra.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen gå och ta en dusch och tvätta håret. Sen blir det säsongsavslutning för Barnmorskorna!

Kolhydrater iFokus

Sitter inne på den här hemsidan och läser, man blir ju fan mätt bara v att läsa, haha... Ska nog ta mig ett mellanmål snart, även fast jag inte är hungrig.

Till skillnad från igår känner jag nu att jag har hur mycket tid som helst. Konstigt. Får säkert en panikattack snart och börjar jobba som en dåre, utan resultat... :p That's me!

Inga lektioner idag

Har varit i skolan sen tio i morse, knappt gjort npnting alls, haha. Eller jo, en hel del faktiskt. Börjat på talet till svenskan på fredag. Läst religionsläxan, även den till fredag. Ätit lunch med Parla, sällskapat Anna ¨på hennes lunch, snackat årsbok, köpt naturgodis (Parrotäs såkart) och ätit upp det. Har även fått reda på att vi har franskprov på universitetet på lördag morgon kl 9. Jippie.

Der regnar ute och är svinkallt så det känsn ju inte jätelcoamde att gå ut. men jag måste ju hem liksom. Hem och krypa upp i soffan med en stor kopp te, ett svensktal, franska grammatikövningar och dåliga tv-såpor. Mys.


Saker jag borde göra

Jag borde göra nånting, men vet inte vad. Jag går runt och känner mig så där orolig. Jag borde ta itu med en massa saker men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Egentligen har jag inte så mycket att göra. Jag kanske borde göra nånting mer till Årsboken? Sen borde jag börja läsa in mig på fransk gastronomi så att jag kan skriva det där arbetet. Och så borde jag skriva talet till fredagens svensklektion. Tre saker alltså. Ringa H borde jag också. Det kan ju gå lite hur som helst.

Tisdag eftermiddag

Jag behövde lyckligtvis inte hålla mitt tal idag. Däremot redovisade jag mitt research paper framför klassen på engelskan och jag har aldrig svamlat så mycket i hela mitt liv, haha. Jag borde börja förbereda mina anföranden lite mer. Rättare sagt, jag borde börja förbereda mina anföranden. Punkt.

För övrigt har jag hängt med mina vänner i Nv3b, varit med på deras klassråd och allt. Hade tänkt gå på Step kl 17.30 men Fanny sms:ade och sa att hon skulle till Stadsbibblan så jag skippar träningen och är lite social med henne istället, roligare så.

Nu ska jag dricka te och kanske jobba lite med min franskuppsats. puss.

Avskedstal

Godmorgon :) Jag sover jättebra på nätterna nuförtiden, vaknar alltid av mig själv innan klockan ringer. Den här morgonen har varit hyfsat produktiv, jag har kommit en bit på mitt tal. Det blir ett avskedstal till någon som ska flytta utomlands. Anaforen blir "Dina drömmars stad...", undrar om det godkänns? Förhoppningsvis behöver jag inte framföra talet idag utan kan öva in det tills på fredag och göra det då istället.
Vi har haft vår sista labb någonsin, det är därför jag har sovmorgon till halv ett idag :P Haha, inte ens i mitten av maj är man tillräckligt ledig för att kunna sova på sina sovmorgnar... Faktum är att jag ju har sovmorgon varje dag den här veckan utom på fredag. Imorgon kommer den ägnas åt årsboksredigering och på torsdag åt en guidad visning i Stadshuset.

Nu ska jag fortsätta skriva! pusspuss

.

Jag har ont i magen. Känner för att äta nåt. Kanske ska ladda upp med lite knäckebröd, kan behövas nu när jag ska ägna tiden fram till midnatt åt att försöka skriva ett tal som jag ska hålla på svenskan imorrn. Haha.

Plugga(?)

OJ vad jag borde plugga naturkunskap just nu. Får väl göra det på religionen sen eller nåt. Satsar ju som sagt inte jättemkt på det här provet, jag får VG ändå.
För övrigt drömde jag nåt konstigt inatt men kommer inte iåg vad det var. Minns bara att jag vaknade flera gånger under morgonen och till sut vart jag så pigg att jag fick stänga av mobilalarmet innan det ens hade ringt.

Jag börjar om 1h 20 min. Ska jag fortsätta plugag naturkunskap i en halvtimme och sen göra mig iordning och gå iväg eller ska jag gör mig iordning nu och ta en promenad innan jag går till skolan?
Vilka problem jag har, haha.

shopping

Idag har jag köpt studentklännig. Finally. Lägger antagligen in en bild nån dag, i samma veva som balklänningen :P
Dagens shopping bestod i övrigt av en liten vit kofta/bolero samt en svart kjol som jag bland annat kommer ha på jobbet i sommar.
Annars har jag ätit caesarsallad med halloumi, druckit te och ätit chokladmandlar, pratat med Fanny i telefon och pluggat naturkunskap. Jag behöver inte få mvg på provet imorrn, känns skönt att ha kommit till den insikten.

Vad jag svamlar. Hoppas du som läser får en fortsatt bra kväll iaf :) puss&kram

.

Jag är sugen på kokt ägg, tror jag ska gå och göra det nu, Blir närmast äcklad av sötsaker, fattar inte vad som har hänt.

Soligt och socialt

Jag har typ tappat mitt sockersug, det är skitkonstigt. Det är väl rätt bra egentligen men fett skumt.

Nåja, dagen har varit mysig och social. Efter att ha vaknat kockan sju och pluggat naturkunskap några timmar, gick jag ut för att träffa Anna klockan tio. Anna kom halv elva. Haha. Vi gick till ICA och köpte baguette, brieost, jordgubbar, juice från Saltå kvarn, yoghurt och bullar. Vi tog med oss en filt och satte oss uppe i Obsan och hade det jättemysigt. Svullade och pratade om allt möjligt. behövde det.
Efter ågra timmar gick var och en hem till sig men möttes upp igen nån halvtimme senare och kollade på Quarnevalen ett tag. Sen skulle Anna ta 15.11-tåget till Uppsala men missade det så vi fick vänta en timme och tog en öl på Jensens Bofhus så länge, trodde aldrig jag skulle hamna där, haha...
Tillbringade några timmar hemma sen, pratade med H och pluggade lite till. Gick ut och träffade Daniella, vi tog en promenad genom stan med ett avbrott för skabbig kycklingkebab i Gama Stan. Kul att träffas igen, det var så sjukt längesen. Mys <3

Nu sitter jag och dricker te och är allmänt småuttråkad. Inte har jag riktigt nån att ringa heller.

.

Jag orkar helt enkelt inte. Inte ikväll, inte nu, orkar ingenting. Är det så här det ska vara? Är jag missnöjd på riktigt eller på grund av de förväntningar jag har på mig? Livet är så jävla jobbigt.

The Mary Onettes

Satt och lyssnade på The Mary Onettes och blev plötsligt på partyhumör.

Var btw på Souk idag och köpte två par skor för allt var på 25% rea :D:D:D Sånt är bra.

Har ätit bulgur med röda linser till middag och alldeles för mycket choklad och druckit te och pratat lite med Hugo. Nu ska jag plugga naturkunskap. Godnatt!


Ensam hemma

Flummig dag, men vilken onsdag är inte det? På franskan fick vi lyssna på låtar och skriva ner våra framtidsdrömmar. Båda Sulans sidekicks var där, trevligt trevligt. På håltimmen satte oss Disa och jag på trappavsatsen och försökte få folk att köpa årsboken. Efter ett tag fick vi finbesök från landet (aka Uppsala): Eeerika kom och hälsade på! Så vi drog dit ett bord till och hon fick sitta där och måla av mig och Disa :P När Disa hade biologi joinade Anna och vi lyckades få hela 7 (tror jag) pers att skriva upp sig på årsbokslistan, yayy!

Nils dök (inte helt oväntat) inte upp på religionslektionen så jag joinade Anna istället och vi gick och köpte thaimat och satte oss och lunchade på Konserthustrappan. Lycka! Om nån är intresserad så åt jag kycklingspett med jordnötssås. Få saker slår det.

Efter en stund joinade Hugo och vi tre promenerade till Östermalms IP för att få närvaro på EG-matchen och sen gick vi hem. Jag åkte upp till Little Shop of Fashion och fick mina 50 spänn för tröjan och sen åkte jag hem. Har druckit te och läst psykologi men kom på att jag borde gå upp till skolan och hämta svenskboken och naturkunskapsboken. Så nu ska jag göra det. Har verkligen ingen lust, men kan glädja mig åt att jag kan tillbringa kvällen i soffan och växla mellan läxor och tv. Oh hämta lite mat emellanåt. Underbart.

Måste

Idag måste jag sälja årsböcker och så måste jag ringa franska institutet och förklara varför jag inte har betalat DELF än. Jag hatar måsten. Speciellt det sistnämnda.

Purpose Games

Bloggen krånglar hela tiden så jag kunde inte skriva om min smaskiga efterrätt somjag gjorde i lördags. Den bestod iaf av vaniljglass, hackade hassel- och valnötter jonung och kakao. Stört gott.

Inatt sov jag åtta timmar men har ändå varit sjukt trött hela dagen. Pratade nyss i telefon med Anna, hon sa att det kan vara pollenallergi. Jag misstänker det, för det rinner ur näsan och kliade lite i ögonen idag.

Just nu tar årsboken upp all min tankekraft, ändå känns det inte som att jag gör nånting. Det slutar ändå alltid på Purpose Games, haha.

Nej nu måste jag koncentrera mig. Om nån timme ska jag iväg till Kyrkmössen.

puss&kram

Jesus-manifestationen

Idag har jag varit duktig. Åtminstone under mina första vakna timmar. Jag dammsög och moppade hela köket och gick med tidningar till pappersinsamlingen. Gjorde lite grejer till Årsboken och skickade in också.
Sen gick mamma och jag in till stan och kollade på lite studentklänningar. Har inte hittat den där perfekta klänningen än, men det kommer väl. Mamma bjöd på en tonfiskfocaccia till lunch i Gallerian, den var gudomligt god! Rekommenderar den verkligen, ifall ni har vägarna förbi.
Här skildes mamma och jag åt och jag fortsatte min jakt. Gick runt i lite olika affärer och kollade men hittade som sagt inget. Smet in på Blueberry och köpte en kaka. En sån där "nyttig" kaka på dinkelmjöl och hasselnötter. Det var smaskens :P När jag gick förbi Kungsan undrade jag varför det var så mycket människor där, så jag gick dit och kollade. "Jesus-manifestationen" var det tydligen och massor av olika samfund fanns representerade. Jag pratade med en gullig kille som hette Arvid från Filadelfiakyrkan som försökte få mig att börja prenumerera på deras tidning. Jag avböjde men det var svårt. Jag slår vad om att han jobbar som abbonemangsförsäljare i vanliga fall, haha.

Nu har vi precis ätit middag, torsk med potatis och grönsaker i ugn och god dressing. Mamma köpte torsk odlad i Norge, nån påläst människa som kan svara mig på om det är miljömässigt försvarbart?

Valborg etc

Har visst inte uppdaterat sen valborg. Jag kan säga att valborg blev lyckat, trots regnet. Vi satte oss helt enkelt under Västerbron med vår lilla engångsgrill, haha.  Lite kallt var det dock, men efter en stund kom Alan o.co. och hämtade oss till andra sidan, där det varken regnade eller blåste. Vi stannade där ganska länge, pratade om konstiga saker, blev polare med några poliser... trevligt trevligt.
Vi drog oss in mot stan, gjorde ett uppehåll på donken och stannade sen en kort stund på Viking bar. Anna, Disa och jag ville dra till Ace och Hugo och Fanny hängde på men de sistnämnda ville typ inte in så vi tre avslutade kvällen på Falafelkungen. Sen gick Hugo och jag hem till mig och sov :)

Första maj inleddes med en promenad ner till Mynttorget där vi kollade på diverse demonstrationståg och lyssnade på Röd Front. Det var Hugo, Fanny, Fannys kompis Emma, Odd och Benjamin och vi drog oss ner till Kungsgatan efter ett tag för att kolla på sossetåget, oj vad många människor, haha. Vi köpte falafel i pitabröd också, världens bästa mat. Det ska man ju fan leva på. Sen gick vi till Norra Bantorget och fick massa gratisgrejer av diverse olika fackförbund, sånt är trevligt. Efter det gick Hugo och jag hem och sov, haha.

Idag fikade jag med Helena på String, vi snackade årsboksgrejer. Nu på kvällen har vi firat mamma och morfar som fyller år i dagarna och nu orkar jag verkligen inte skriva mer, puss&kram


RSS 2.0