2 veckor semester

Jag är inte vidare ambitiös med mitt bloggande. Synd egentligen, för jag skriver inte dagbok nån annanstans heller. Vill ju minnas vad jag gör liksom. Men jaja. Nu är jag hemma från jobbet, är stört hungrig så jag ska nog äta nåt snart. Var sjukt trött men samtidigt rastlös påjobbet idag, gick runt som i en dimma. Så himla skönt att vara hemma, nu har jag semester i två veckor, kan det bli bättre? Landet och Bulgarien *hosthost*

Nu ska jag äta, läsa, lösa korsord... Fast det blir mest de där barnkorsorden för mig. Jag är pinsamt dålig på de "riktiga" kordorden.

Shopping

Idag tycks vara början på en värmebölja och hur jobbigt det än är så ä det bäst att passa på att njuta medan den är här.

Idag har jag shoppat för första gången på typ aplänge. Hittade massa (eller okej, flera) fina grejer på H&M:s slutrea; en kort vippig kjol med rosetter, en lila tröja och en stor mysig nude-beige-guld-färgad stor stickad sak som funkar som klänning/tjocktröja/stort mysigt plagg att bara dra runt i. Underbart. Köpte ett par gråa stickade knästrumpor också, fast dem fick jag betala fullt pris för.

Köpte jordgubbar på Odenplan också och dem ska jag ta med mig ikväll när jag träffar Anna och Christoffer (igen). Vi ska bada och sen kaske till F12. Mys.

Kärlek!!!!!

Jag bara älskar allt just nu. Visst finns det saker som tynger men de känns som bortblåsta nu. Känns som jag är kär i alla jag tycker om, går runt och är alldeles varm inuti. Älskar mitt jobb. Nu ska jag hoppa in i duschen och träffa Anna och Christoffer och after worka. Älskar det med.

Fruktsocker

Det har varit lite upp och ner de senaste dagarna. Men det löser sig.

Jobbade i tornet idag. Läste säkert 30 sidor i Johnny var en ung soldat. Den är så grymt bra, alla borde läsa den. Efter jobbet åkte jag hem och åt kyckling och lite annat till middag, sen har jag läst ännu mer och suttit vid datorn och kollat lägenheter. Har tvättat håret också. Det har blivit så fett och risigt på sista tiden. Så har ock min hy. Det beror säkert på att jag numera tillfredsställer mitt sockersug lite för ofta. Den här sommaren kommer jag minnas som skräpmatens sommar, haha. Men det är najs. Förutom att håret blir fett och risigt och hyn blir ganska äcklig. Ska ta och leva lite mer på frukt tror jag. Har iofs redan börjat. Vi har jättemycket goda frukter hemma just nu. Melon och mango och sharon och massor av nektariner. Mums!

Nej nu ska jag nog sova. Jag ska inte stanna uppe till ett inatt för att kolla på Saw 2. Spank på mig om jag gör det.

Godnatt!

Mer regn

Det vackra vädret höll inte i sig. Det regnade en jävla massa så promenaden ersattes med glass på donken. Sen åkte vi till Gamla stan och satt en stund på Café Edenborg (för övrigt ett grymt ställe, ska börja hänga där) med Disa och Andreas.

Kom hem vid halv åtta, åt lite mat som inte var särskilt god och sen somnade jag. Vaknade, drack te, åt en sharonfrukt, läste, kollade på Saw och nu är det SATC.  Ska snart sova, imorrn är det jobba i 10 timmar som gäller.

Godnatt :)


Jag vill baka!

I förmiddags var det sol. Sen regnade det. Nu är det sol igen. Förhoppningsvis håller det i sig för om en stund ska jag träffa Anna och ta en promenad. Ska bli skönt att komma ut lite, för dagen har hittills spenderats inomhus. Jag har läst en massa och sovit en massa. Är jämt så trött nuförtiden.

Det kliar i fingrarna efter att baka något. Det var längesen jag bakade nu. Jag tror jag ska baka muscovadosnittar, har aldrig gjort det förut. Om det blir ikväll eller imorgon kväll får se men de följer i alla fall med till jobbet!

Jordgubbar

Idag är det soligt, varmt och härligt. Jag har varit ute lite, hälsat på mormor på sjukhuset och kollat lite på kläder, länge sen jag gjorde det. Nu är jag hemma en vända, tänkte ge mig ut och cykla snart. Är verkligen glad att jag köpte den där cykeln.

Ikväll ska vi ha picknick :) Allt jag vet är att jag ska köpa med mig jordgubbar, det har blivit alldeles för lite jordgubbar i sommar tycker jag. Nån som har nåt annat bra picknick-tips?

Bra dag

Idag har jag varit på gott humör. Socialare än vanligt. Jag älskar mitt jobb. Även om jag är lite för slö och mesig ibland.

Mamma ringde just. Hon och hennes bojfränd ska på bio så vi äter inte middag förrän efter åtta. För att inte hungra ihjäl har jag ätit en underbart söt nektarin och en skål yoghurt med nötter. Ville inte bryta mot mina i övrigt nyttiga matvanor idag. Funderar däremot på att gå och köpa choklad, för när jag äter choklad så känns det av nån anledning inte onyttigt. Hm... Eller så sätter jag mig på balkongen och läser lite istället... eller både och...

.

Nu regnar det ute. Åskar och blixtrar. Det är mysigt. Inomhus, alltså. Jag läser böcker och drömmer mig bort till en mörk höstkväll med varm choklad och levande ljus.

14 juli

Jag kom in på alla utbildningar jag sökt. Fuck it, jag ska till Paris. Aux armes citoyens! Ni firar väl nationaldagen idag? Om inte så behöver ni inte ha dåligt samvete för min skull för jag gör det inte heller ;)

Jobbade till fyra idag, riktigt trevligt var det. Har varit på gott humör hela dagen, vet inte varför. Kanske för att jag sov ganska lagom länge inatt. Har dessutom lärt mig lite kinesiska idag, skojigt :)

Nu ska jag fortsätta läsa Johnny var en ung soldat. kram!

Fredag-lördag-söndag

Varit lite inaktiv här ett par dagar. Känner bara att jag knappt haft tid att sitta still. I fredags jobbade jag i tornet till kl 17 och sen sprang jag direkt och tog tåget till Uppsala med Anna och Christoffer. Vi träffade Eeerika och åkte hem till hennes pojkvän (?) och typ hade fest (?). Det var najs, mycket skoj men skumma människor.
Somnade på en soffa och gick upp halv åtta dagen efter. Lyckades hitta en buss att åka in till stan med, kom dit ungefär halv nio. Köpte en flaska vatten, en persikoyoghurt och en nybakad croissant och åt frukost på en bänk inne i stationshuset. Kl 9.09 gick tåget och väl hemma i Stockholm åkte jag hem, duschade och åkte sedan till jobbet och jobbade tre timmar. Sen gick jag tillbaka till centralen och träffade Nicklas. Vi hade inte träffats sen sportlovet förra året. Vi gick och åt i Kungshallen och sen vandrade vi runt på Söder. Det var mysigt. När jag kom hem gjorde mamma och jag rostade mackor med ägg och sen somnade jag typ halv tio.
Idag jobbade jag till fyra. Inomhus. Jag gillar jobba inomhus. Alla var så himla trevliga idag också, hade en riktigt bra dag på jobbet. Sen åkte jag och hälsade på mormor på sjukhuset. Hoppas hon mår bättre snart. Sen fick jag en grym självförtroendeboost när jag lyckades cykla hela vägen hem från Sabbatsberg. Inte för att det är speciellt långt, men det är Odengatan och Sveavägen och hela faderullan. Ikväll har jag pratat i telefon med Hugo och läst. Har börjat på en ny bok som heter Johnny var en ung soldat. Den är bra, läs den.
Nu borde jag sova. Godnatt :)

Veganmat

Idag är jag vegan. Åt gröt med sojamjölk till frukost, mackor med tahin till lunch och till middag stekte jag ris, bönor och banan och åt tomatsalsa till. Det går ju riktigt bra det här :P
Problemet är bara att den där middagen inte mättade speciellt bra, noll fettinnehåll liksom. Funderar på att använda min älskade sojamjölk till en kopp varm choklad? Sojamjölk är för övrigt grymt gott, som godis. Man blir beroende.

Funtar lite på vad mitt kvällsmål ska bli. Något måste det bli, för jag är typ hungrig. Haha.

I övrigt har jag inte gjort mkt idag. Eller jo, jag har nästan läst ut Doris Lessings Under huden. Började som sagt läsa den för flera månader sen. Det är inte den som är seg, det är jag. Läs den!

Osocial socialisering

Åkte till Brommaplan och träffade Fanny. Vi köpte massa frukt och grönsaker på torget och satte oss på en bänk och åt våra nyinköpta körsbär och hallon. Det var mysigt. Fick en lång pratstund med en av brommaplans alkisar också, trevligt värre. Tyvärr upptäckte jag att körsbären var från Grekland och inte alls från Ekerö som jag trodde. Så närproducerat och klimatsmart var det, liksom.

Åkte hem en snabbis och sen ut på Gärdet för fotbollspicknick med jobbet. Dålig uppslutning men trevligt ändå. Vi avslutade kvällen på Soap Bar men jag var rätt nere så jag var jävligt osocial. Åkte hem, åt glass, kollade på SATC. Nu dricker jag te och tänker gå och lägga mig snart. Vad skönt det ska bli att sova.

Godnatt :)


Lördag på lill-lördag

Jag bara går runt och äter hela tiden. Tänkte ge mig ut och promenera/cykla/träffa nån. Det är fint väder, det blir härligt :) Ska nog ringa Fanny. puss.

Livet just nu

Känner att jag börjar gå in i en skräpmatsperiod igen. Det är najs. Riktigt najs.

Trots att jag var dödstrött och hade diverse andra irriterande fysiska åkommor så hade jag en riktigt trevlig dag på jobbet. Pratade med folk och alla var trevliga. Sånt gillar jag. Och så fick jag en fin komplimang som klistrade fast ett leende på mina läppar.

Nu har jag helg, är ledig onsdag-torsdag. Jag ska sova som fan, läsa böcker och kolla på när mina älskade arbetskamrater spelar fotboll imorgon kväll. Livet är allt bra härligt. Delar av det.

Sms:ade med Nicklas idag. Vi har knappt hörts av på ett och ett halvt år. Vi kanske ska ses i helgen :)

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. kram!

Arvika

Hemma efter mitt andra år på Arvika. Levde inte riktigt upp till mina förväntningar men jag fick upplevelser jag alltid kommer minnas i form av Håkan, Sirqus Alfon, långa kramar, heta argentinare och fjortisdräggande. Det borde bli ett nytt verb i SAOL. Nåväl. Det var noll eller hundra, liksom. Festivalen igenom. Särskilt mycket alkohol behövdes inte. Man kan bli full på livet istället.

Nu har jag äckligt mycket sömn att ta igen så jag borde verkligen gå och lägga mig. Godnatt <3

.

Nu drar jag till Arvika. puss.

RSS 2.0