.

Här går man upp klockan sex för en timmes tågresa till öronläkaren. Skitkul.

Tyck synd om mig

Har jag berättat om min fantastiska marinerade halloumi? Har jag gjort det så kan jag göra det igen. För det är värt att nämnas. Ingefära, sambal oelek, timjan, rosmarin och MYCKET vitlök kan inte slå fel. En skvätt olja och sen får de ligga där och gotta sig, ju längre desto bättre. Färdigstekt maler man över lite (eller mycket) svartpeppar och ringlar på lite citronolja. Och så äter man pustasallad till. Det gör man till allt.

Den här veckan har varit en sån där "tyckasyndomsigsjälv"-vecka (något man förvisso kommer på sig själv med att tänka varje vecka den här tiden på året). Men än så länge är det bara den här veckan så nu koncentrerar vi oss på vad som hänt hittills. Det har regnat. Jag har varit så förkyld att jag inte kunnat prata ryska ordentligt. Vilket folk anmärkt på. Vad är grejen? Jag har skajpat med Adrian. Vilket suger, för det betyder att han inte är här. Jag har haft en svullen och värkande livmoder vilket vi inte behöver gå närmare in på. Jag har frusit (vilket är mitt eget fel när jag är utomhus, då jag är världens optimist vad gäller väder och kläder). Inomhus ligger det till så att mitt element inte funkar. Och min balkongdörr går inte att stänga ordentligt. Kvällarna är värst. Då blir det krypa upp i soffan med filt och täcke. Vilket är mysigt. Så det ska jag göra nu.

Först ska jag bara gå igenom kapitel 2 en gång till. Eller inte.

Kakor

Igår kväll fick jag ett ryck och började baka kakor. Det skulle bli chcocolate chip cookies men då jag inte hade någon choklad hemma men ändå ville ha choklad hade jag i kakao istället. Och kanel, ingefära och hasselnötter. La alla kakorna i en fin kakburk med nallar och julkransar påoch tog med till skolan idag. Ville bli av med dem. För det första gräddade jag dem för länge så de blev inte sådär sega och goda, för det andra tycker jag att bakverk med kakao smakar billigt. Mörk kvalitetschoklad ska det vara.

Man får vara dryg ibland.

Kakorna blev uppsattade bland mina klasskamrater. Vi hade en trevlig lektion i muntlig språkfärdighet. Vår lärare frågade oss om vi gillade att spela fotboll, tennis osv. Mig frågade hon om jag gillade att spela badminton. Jag var tvungen att svara ja eftersom det råkar vara den enda sport jag faktiskt inte hatar. Tänk om folk tror att jag typ gillar sport nu?

Nähä nu har man varit hemma i snart en timme utan att få nånting vetigt gjort. Om man skulle ta och plugga lite русский nu kanske.


.

Palla att folk tror att man är trög i huvudet bara för att man är förkyld och inte kan prata ordentligt.

Höststorm

Jag har två granar, säkert 40 meter höga, precis utanför min balkong. Hoppas de står stadigt för det blåser utav bara helvete. Tur att jag kan värma mig här med Nespresso och sockerbullar.




В баре, можно много пить? Можно.

Titta vad jag kan.


Praaawducts

Cyklade förbi Body Shop idag för att utnyttja mitt födelsedagserbjudande där. Fick bli en ansiktspeeling med aloe vera. Anpassad för "torr och känslig hud", som hon i affären tyckte att jag hade. Man lär sig nåt nytt varje dag. Blev ganska tänd på en kroppspeeling med kokos men den får vänta tills lönen kommer. Har blivit ganska tänd på allt sånt där, förresten. Ett av mina mer okvinnliga drag är ju att jag knappt änvänder några skönhetsprodukter och de jag använder doftar fan inte kokos eller hallon eller passionsfrukt eller nåt annat som Blondinbella och hennes likar skulle orgasmera över men faktum är ju att jag tycker det är precis lika roligt och gulligt och underbart med alla dess produkter; i teorin. Men den nya Marie, hon som är "fett med uppstyrd och organiserad", ska komma ihåg att använda peeling och smörja in hela kroppen några gånger i veckan. Och gå omkring och dofta kokos. Gärna måla läpparna röda varje dag också men det får bli ett senare projekt.

Nu har jag ätit halloumi och ska fortsätta plugga. puspus.

 

Update: Medan jag skrev ovanstående inlägg damp det ner ett litet kort i brevlådan där Body Shop hävdar att jag är en deras bästa kunder och därför vill ge mig en body lotion i present. Score!


mennejåkinte

Hej. Det var ett tag sen. Helgen gick alltför fort.

I fredags klädde jag upp mig i rödprickig klänning, vita spetssrumpyxor och svarta klackskor och gick på reccegasque. Trerättersmiddag och roliga tal, sång och många skålar och en fransman till bordsherre som gav mig sitt nummer i min sångbok, upptäckte jag dagen efter. Mingel och lite dans, sen stup i säng.

I lördags kom Adrian hit och myste. Sen kom Erika, Erika, Oskar och Maria för att fira Erikas födelsedag. Erika lagade middag och vi drack gott och billigt lådvin och spelade Go och åt Marias hembakta kakor. Bilder finns på Facebook.

Igår tog Adrian och jag en promenad runt i Uppsala och jag visade honom massa ställen och så tog vi en promenad i botaniska trädgården. Vi gick hem, åt lax, spelade Monopol och kollade på "The hills have eyes". Sjukt äcklig och ganska onödig film.

Imorse åkte Adrian hem :(

Nu sitter jag och äter grön ärtsoppa (min nya hangup) och ska snart repetera den rysk-ortodoxa kyrkans historia.

Vad har hänt?

Det var det. Det var sjukt lätt. Har inte stenkoll på alla uttalsregler men annars så. Gick därifrån efter mindre än en halvtimme av de två timmar vi hade på oss.

Efteråt försökpe P-C övertala mig att följa med till Ofvandahls för att fika men jag ville hem och äta och chilla. Vara för mig själv. Njuta av livet och tystnaden. Åt ryskt bovete med zucchini, fetaost och sallad. Och citronolja och chilisalt.

Var för övrigt sjukt nöjd imorse när jag för första gången på typ ett år fick på mig min svarta Kookaï-kjol från Stadsmissionen. Matchade med svart linne, vita strumpyxor och den gröna koftan som mamma stickat. Är sjukt dålig på outfitbilder så nån sån blir det inte men ni känner ju mig. Ni vet hur snygg jag är.

Nu ska jag läsa Veckorevyn och dricka sjukt mycket kaffe.

Färgglada lappar (av papper)

Imorgon har vi vår första delkontroll. Men nu tänker jag inte plugga mer idag. Jag inser vikten av repetition men tycker att jag gjort det nog. Och jag gör det här för att lära mig tala ryska, inte för att klara nån jäkla delkontroll. Så jag gör det på mitt eget sätt. Bland annat har jag skrivit små färgglada gloslappar, en del att gå runt med i handväskan och en del att sätta upp hemma, på soffan, garderoben, spisen, kylskåpet, nån ljusstake, nån skärbräda... ja, ni fattar grejen. Fick tipset av en blivande statsvetare på reccemottagningen. Tack :)

Åååhå imorgon klockan 12 när provet är över kan jag slappna av. Då ska jag gå hem och göra typ ingenting. Kolla på Vänner eller läsa Veckorevyn kanske. Göra mig vacker och sätta på mig en fin klänning och gå på reccegasque peppeppepp!! På lördag får jag träffa Adrian för första gången på två veckor och Eerika för första gången sen nyår. Det här kommer bli en bra helg. Och jag ska inte tänka på skolan en enda gång.

Nu ska jag tända ljus och mysa.

Hej alla barn!

Här sitter jag och skriver ihop små meningslösa historier på ryska och äter knäckebrödsmackor med Philadelphia gräslök. Vad gör ni andra?

Om en stund tänkte jag cykla iväg och jympa lite. Mellan pluggvarven idag har jag bland annat annat läst Anna Ankas inlägg på Newsmill. Jag kan nog inte säga något som inte redan sagts om den kvinnan så jag lämnar debatten till de som känner dig manade.
Själv tycker jag bara att det är så fruktansvärt roligt att mänskan heter Anna Anka.

Värme

Fett koolt juh. En ukrainsk brud som pluggar svenska hittade mig via nån mystisk länk och vill Skype-dejta. It's on föffan.

Jag har blivit mys-frälst. Igen. Nu jävlar är det höst liksom. Det var svinkallt och duggregnade när jag cyklade hem i eftermiddags. Blev mörkt vid typ fem.Tände massa stearinljus, kurade ihop mig under en filt i soffan, åt tomatsoppa och tittade på Vänner. Mys. Pratat i telefon med mamma, städat köket och läst om den rysk-ortodoxa kyrkans ikonhistoria. Så där ja. Nu blir det grammatik.

Och du Vera, jag mejlar dig.


Петербург

Aspepp på St Petersburg just nu. När åker vi dit?

Plugghumöret är inte på topp idag heller. Om man ändå hade råd med privatlärare, haha. Då skulle jag kunna göra det här på mitt eget sätt men jag får inte riktigt ihop et som kursen kräver av mig med det jag vill lära mig samtidigt (vilket är ungefär samma sak bara att jag tycks vilja göra allt i en anna ordning). Varje gång jag kommer på nya saker jag vill lära mig har vi ett nytt kapitel att lära oss som tar alldeles för mycket tid.

Nog om det. Nästa vecka är det fest både fredag och lördag. På lördagen i Stockholm. Pallar man? Eller ska vi dra ihop en rysk filmkväll istället? Tål att tänkas på.

Sovsött

Nu har jag legat nerbädddad i soffan med täkte och filt, tänt levande ljus och kollat på Vänner. Det är kallt som tusan här. Nu blir det sängen.

Jag vill sova

I min nya image som "fett med uppstyrd och organiserad" (citat jag själv) vill jag gärna se mig själv som en morgonpigg person. Faktum är att jag brukar må jättebra av att gå upp klockan sju istället för åtta fastän jag inte behöver det.
Idag stod det rysk grammatik på schemat, en föreläsning som skulle hålla på kl 14-17. Jag skulle alltså kunna sova till ett om jag ville men valde att boka tvättid 7-9 för att starta dagen tidigt. (usch vad jobbig jag låter just nu men det är sån jag är haha). Det var det kämpigaste morgonen på länge. Lyckades till slut masa mig ner i tvättstugan, slänga in tvätten och sen gå upp och äta frukost. Äta är man aldrig för trött för liksom. Medan jag drack mitt te hade jag tänkt plugga lite men somnade med näsan i boken säkert tio gånger. Så plötsligt var det dags att gå och hämta tvätten. Nej, morgonen gick inte bra. Vet inte vad det är. Hade huvudvärk igår kväll. Och är fortfarande jättetrött. Hade en bra stund när jag promenerade ner till Bangårdsgatan för att hämta cykeln och cykla hem den och stannade på Myrorna på vägen och köpte en klänning. Annars... nej. Föreläsningen var trevlig men jag var lite vilsen.
Nu sitter jag med datorn i knät på min lilla kökspall och övervakar min potatis-purjolöks- och zucchinisoppa som står och kokar på spisen. Snart mat. Mat bra. Sen plugg. Plugghumör nej.

"Jag tror inte du är så smart"

Fredagen var rolig. Vi dansade med glowsticks till bra musik. Och köpte Redbull på Ica, det är också en rolig historia som vi kan ta en annan gång.

Nu tänker jag skryta om att jag gick och tränade klockan elva på lördag förmiddag. Så, nu har jag skrytit om det.

Planen var att jag skulle plugga HELA lördagen men det gick segt. Och visst kändes det mer lockande att gå och se "En dag i Moskva" med mina partikamrater. Nyöversatt till svenska av vår kära Anders. Fett med mys.
Efter filmen dissade jag dem för att träffa Erika och Oskar och lite andra människor. Vi drog runt mest hela kvällen (för oinvigda kan jag berätta att det var kulturnatt här i Uppsala så hela stan var ute och drog runt). Vi skulle gå på spökvandring på slottet men jag bangade i sista stund och gick hem och sov.

Igår jobbade jag på söndagsfikat. Jaja, gratis mat fick man åtminstone. Jobbade med en fransos, en japanska och en amerikanska. De var väldigt stereotypa allihop. Det var mysigt.

Och nu är det måndag. Det är ofta måndag. Lite för ofta, faktiskt. Idag har jag hur mycket föreläsningar som helst. Bara att sätta igång.

puss

ZzZzZzz..

Den här boken är seeeg. Men har man betalat 339 spänn för den kan man väl lika gärna ta och satsa på ett hyfsat betyg. Jag gör ett nytt försök. Alltså: Den ryska successionen och det andra Tjetjenienkriget... snark.

Studentliv. Jaja.

Förutom att prata med en liten Brommabrud som bott i en herrgård och gått i privatskola i Paris och för detta ge denna pris och lov värd en superhjälte så diskuterade även The Voice-gänget vad de skulle göra i helgen. Då började jag fundera över vad jag själv ska göra i helgen.
Ikväll blir det pubrunda på 5-6 nationer med avslutning på Kalmars klubb Glasnost (är det inte fantastiskt så säg). Imorgon ska jag plugga. Sen ska Erika och jag på V-Dalas klubb Velvet. På söndag ska jag jobba på Kalmars söndagsfika. Sen ska jag plugga ännu mer.
Jag börjar känna mig som en student.

Innan pubrundan ska jag läsa på lite mer om Rysslands utrikespolitik. Stärkte mig med en hemgjord halloumiwrap för en liten stund sen; ett tunnbröd (Polarbröd) med mangold, rucola, några skivor stekt halloumi, soltorkade tomater och naturligtvis några klickar smetana och lite pustasallad (som förvisso inte är ryskt men hur fel kan det bli med strimlad morot, gurka, selleri och paprika i ättiks(?)lag). Det var gott.

Igår var jag och tränade. Jag har pinsamt dålig kondition. Men jag gjorde det i alla fall. Kredd till mig.

Hej The Voice

Men kan de ge sig med den där Mogi eller? Jag har också bott i Paris. Bott tre pers på 24 kvadrat i Clichy och slavat på caféer med franska chefer och blivit hånad och utskälld av dem och de bortskämda kunderna varje dag. Jag pratar också franska. Och engelska, spanska, latin, esperanto och ryska. Inte fan låter de mig vara med i radio.


Matprat

Jag är så insnöad på rysk mat just nu att det nog inte är hälsosamt. Men tanten i ryska affären var ju så gullig att jag bara var tvungen att köpa hem saltgurkor, aubergineröra, smetana och ryskt bovete. En stund senare var jag på ICA och fick syn på en burk med syrade grönsaker som verkade ryska. Jag ska wikipedia det. När jag kom till filen var jag såklart tvungen att köpa Kefir, den ryska filen. Trots att den inte är ekologisk. Men den är ju så god. Framförallt är den rysk.

Det fick alltså bli smetanadoppade saltgurkor som pluggodis igår. Satte mig i soffan och gottade i mig några stycken medan jag läste om Rysslands utrikespolitik och Tjetjenien. Då hade jag suttit i sex timmar och läst om Mischa och hans babushka som göder honom med borsj och vodka. Det är grejer det.

En grej som slog mig just nu är hur rolig den nya Libresse-reklamen är där de talar om det nya "hipster-trosskyddet". Ha.


Hej

Igår var det reccemottagning med middag och allsång. Det var väldigt svennigt och många utbytesstudenter. Och många röster samtidigt, vilket gör att jag inte hör vad varken andra eller jag själv säger. Så lite segt var det. Erika och jag klängde oss fast vid varandra mest hela tiden. Vi var några av de som satt kvar nästan längst. Och vi drog hem typ halv tio. Okej då, kvart över nio. Jag gick hem och drack ingefärste och ringde Adrian. Sen somnade jag.

Nu har jag suttit och pluggat ryska ljud som är fysiskt omöjliga att uttala. 11-12 har jag dagens enda föreläsning, muntlig språkfärdighet, sen har jag hela dagen till att plugga, cykla hem min älskade cykel och göra tomatsoppa. Den där tomatsoppan har jag tänkt på länge. Med aprikoser och chili. Varma koppen är inte så kul liksom.

pussy

Banger

Att gå är fett jobbigt och tar sån jäkla tid, konstaterar jag då jag, efter tre veckors konstant cyklande, för första gången promenerar fram och tillbaka till skolan och affären eftersom jag varit dum nog att lämna cykeln nere vid stationen. Anledningen var att jag var lat och tog bussen igår kväll. Trötthet, illamående och ett tillskott till min redan på nedresan svårmanövrerad packning får bli min ursäkt. Detta tillskott bestod av en spikmatta jag fick i present i helgen. En spikmatta borde alla skaffa sig. Man lägger sig på den och det gör ont och bränner i hela ryggen och sen blir det jätteskönt och man slappnar av och får massor av prickar på ryggen. Och prickar är ju fint.

Ikväll var jag en banger. Planen var faddergrillning på Kalmar nation men trots att jag druckit Echinagard som måltidsdryck idag och säkert fått i mig en veckodos drog förkylningen ner peppen till botten så jag stannade hemma. Behövde dessutom plugga eftersom jag dissade det i eftermiddags för att hänga med några söta kasskamrater istället. Vi hade roligt och jag bjöd på äpplen och drack kaffe.

Så det blev plugg ikväll. Och det går bra. Min lärare i muntlig språkfärsighet har berömt mig för mitt uttal flera gånger och jag tror fan på henne. Varför skulle jag inte liksom? Så nu tar jag en paus och äter glass, dricker te och kollar på svenska komiker på tv.

Växjö

Igår var jag ute i Växjö. Det hann dock inte hända särskilt mycket innan vi gick hem. Idag sov vi länge, Adrian är överyckig för att jag har mitt mobila bredband med mig. Då stillades hans fb-abstinens, tack för den liksom.
Nu sitter jag och tittar på när han lagar fläskkarré med makaroner till mig. Har ångest för allt plugg jag inte hinner med nu när jag är här. Jaja. Det tas igen. pusspuss

D: Nationskrav, ja. Gick med i Kalmar, det är typ litet och mysigt och de har massa roliga klubbar på helgerna. Med ryska namn, yeeha! Vi har också faddergrilning nu i veckan, på måndag. Kommer bli fett med bra.


Nationer

Folk blir ju pratsamma efter lite öl så det blev rätt trevligt igår. Efter Norrlands var vi några som var pepp och drog till Stocken men tre av oss bangade efter halva kön och gick tillbaka till Norrlands. Där tyckte Dalia att det var dags för jordgubbsshots. Det smakade hostmedicin. Sen drog hon hem efter två minuter, Tobias och jag satte oss med ett gäng studenter från USA och Norge och lite allt möjligt men även vi drog hem vid elva eller så. Ja, man börjar tidigt här.

Idag har vi övat ryskt uttal. Herregud. Reglerreglerregler. Ska börja kolla på ryska filmer.

Susanne och jag gick till Studentbokhandeln men den förbannade danska ryskaboken hade inte kommit än. Tanten i informationen var dessutom otrevlig och seg i huvet.

Nu har jag druckit varma koppen och ätit upp det sista av mitt hembakade bröd. Nu ska jag sätta mig på ett tåg och plugga i fem timmar och sen är jag framme i Växjö <3

Ryggsäck heter samma sak på ryska

Haha. Försök infiltrera dem. På min kurs finns hipster utan s. Han har läst litteraturvetenskap. Så klart.

Idag berömde min lärare mig för mitt ryska uttal. Fett med kredd. Sen satt jag hemma och pluggade i fyra timmar. Tvättade lite också. Nu ska vi dricka öl på Norrlands nation.

Jag har btw övergett ännu en av mina principer och slutat använda cykelhjälm. Det håller ju bara inte.

cekc-bomba.

puss

Funderingar om livet&andra viktiga grejer

Jag älskar skolstarter. Jag älskar hur peppad man är i början och framförallt älskar jag, eller hatar att älska, hur mycket tid folk lägger ner på hur de ser ut för att ge precis rätt signaler. Trodde jag, ja. Detta kanske främst gäller förstaårselever på gymnasiet. Här är de flesta för det första inte nya och framförallt inte tonåringar längre. Eller så har de lagt ner så mycket tid att de fått till precis rätt "jag bryr mig inte"-look för inte fan verkade folk särskilt fixade igår. Det var bara jag som kom där i dödskallekjol med spetsstrumpor och stor tyllrosett i håret. En outfit med fler än två komponenter liksom, det får jag sällan till om jag inte tillbringar den där extra timmen framför spegeln.
Idag blir det lite slappare, ska till Sthlm i eftermiddag så det kändes bekvämare att strosa runt där (det är skoshopping på g) i aa-fodral och Disas Myrorna-tröja. Standardoutfit, alltså. Jag funderar på ifall jag har börjat klä mig annorlunda sen jag färgade håret. Jag tror att jag medvetet anpassar mina klädval efter min nästan svarta hårfärg. Trivdes till exempel inte alls i mina jeansshorts och randig tröja på Popaganda i helgen, trots att det var det enda jag hade på mig i våras. Nu känns det mer motiverat att klä sig i svart och lila och döskallar.

Vad mycket svammel det blev där. Men jag måste ju fördriva tiden med något, när jag går upp innan åtta och inte har lektion förrän kvart över tio. Och jag pallar inte sitta och skriva det där jäkla alfabetet längre.


RSS 2.0