Sol

Igår blev det bulgur, merguez och rosa champagne i Parc Beleville med Anna och Sarah. Planen var att fortsätta hela kvällen men solen gjorde mig dåsig och sen när vi blev utslängda (varför stänger de jävla fransoserna sina parker klockan nio?) gick vi hem till oss och blev ännu tröttare. Satt och flummade ett tag men somnade nog vid midnatt.

Idag är dåsigheten ännu värre. Vaknade innan tio och var hemifrån innan tolv. Promeneradde länge i den gassande solen. Strosade runt på loppis och köpte två klänningar för sammanlagt 3 euro. Satt och läste på en bänk en stund. Sen åkte jag hem för att en halvtimme senare gå ut med Anna igen och gå en ännu längre promenad.

Om en stund ska vi gå och handla och laga middag. Ikväll är planen utgång och jag känner på mig att det får bli massor av kaffe och/eller redbull för min del för hur ska jag annars klara det här? Jag känner mig själv, när jag behöver sova kan jag heöt enkelt inte. Önska mig lycka till helt enkelt, jag behöver det.

okthnxbai

Igår spådde jag Anna. Och alla andra vi känner i deras frånvaro. Beware of svartsjukedraman och mustaschprydda män.

Idag var min sista dag på jobbet. Det var underbart. Och jag lyckades hålla mig från att gråta. Firar just nu för mig själv med S Club 7 och tarte aux fruits rouges. Snart kommer Anna hem, då drar vi till Parc Belleville och poppar den rosa skumpan. Sen ska jag ringa söta Andrea som även hon har haft sin sista jobbdag idag. Det blir skoj.

Sen väntar tio dagars semester.

poussch

Vous allez me manquer

Jag önskar att jag kunde vara där och hålla dig sällskap på Pop Dakar på lördag, du mystiska anonyma kommenterare.

Nu är det torsdag eftermiddag och jag en dag kvar på jobbet. Fyra ynka timmar. Sen blir det billigt bubbel och livsnjutning i elva dagar.

Bastu

Okej jag ger upp. Och bjuder dig på en glass när vi ses nästa gång.

Kanske tar och lägger upp nån bild från söndagens 21års-firande. Så himla bra att ha fest på en söndag, mindre bra att det var 30 grader och gassande sol och man försökte släcka törsten med vin..? Nåja. Framåt kvällen kom grannens dotter, som väl var i tvåårsåldern, ut och ville leka. Vi lekte med ballonger och dansade ringdans. Och så lyfte jag upp henne i min famn och dansade lite och så fick jag en kram och en puss på kinden. Jag tror jag grät en skvätt.

JAG HAR 4 DAGAR KVAR PÅ JOBBET

Lördag

Jag överväger att ta bort det där albumet. Men för allas info så har ingen annan än mina vänner kunnat se det från första början.

Nu dricker jag kaffe och ska snart ut. Lyssnar på J.Lo, Håkan Hellström och Buggles och känner för att blåsa såpbubblor!


Vincennes

En sista buss som redan gått och en taxi som inte tar fem personer. Det är de promenaderna man aldrig glömmer.

ohlala

I fredags var jag på Truskel och somnade vid fem-tiden. I lördags klädde vi upp oss i enighet med temat för kvällens Oh lala Kinky Eurovision Party. Jag hade guldklänning, spetsstrumåbyxpr och mina vackra högklackade skor. Målade naglarna rosa och så städade vi, satte oss framför Annas dator och kollade på ESC. Och drack skumpa. Sen kom ett gäng italienare vid elva. Vi hängde i badrummet och skrattade. Vi dansade flamenco. Sen drog jag på ganska-död-men-vi-som-var-där-hade-jävligt-kul-ändå-hiphopklubb och somnade vid.. fem? sex? Igår kväll somnade jag klockan sex, vaknade klockan nio, åt couscous, mozzarella och chips och somnade igen. Idag har vi bakat fransk chokladtårta, lyssnat på Marie Antoinette-soundtrcket, Robyn och Tingeling goes Russia.

Vi har åtminsone kul.


Fredag

Jag måste skriva av mig lite mer om mat. Blev jätteinspirerad av ett recept jag hittade på Tasteline; kikärts- och zucchinibiffar. Hade i lite morötter också och kryddade med ungefär allt jag hittade i skafferiet. Det hela slutade snarare i nån slags smulpaj men blev ganska gott ändå.

Nu sitter jag och dricker kaffe och lyssnar på Bob Dylan och ska snart hoppa in i duschen och kanske ge mig iväg sen.

pussch

Djuriskt

Måste lida av proteinbrist eller nåt. Sitter och äter och njuter av omelett med brie och mortadella til frukost. Veganism kan ta sig nånstans.

Var uppe redan sju idag, börjar jobba en timme tidigare för att vi är en man kort. Sen jag flyttade hit har jag blivit bortskämd med att kunna gå upp vid halv no om dagarna så om jag någon gång undantagsvis behövt gå upp innan åtta har det gett mig samma konstiga känsla som man får när man måste gå upp klockan fyra för att hinna med ett tidigt plan. Men nu hoppade jag upp vid sju och det kändes hur bra som helst.

Och om tre och en halv vecka flyttar jag tilbaka till Sverige. Det är stört.

Regn

Det regnade nån timme. Blixtrade och åskade och regnade in genom ventilen i köket. Men nu kom solen och torkade bort allt regn. Jag har gjort potatis- zucchini- och purjolökssoppa som vi ska äta när Anna vaknat.

Fest i valen

Vad bra, Disa. Då kan du pallra dig ner hit och gå ut och boire un verre med honom. Han spelar teater och handboll.


Har btw kommit på att jag ska åka till Hultsfred i sommar. Klockrent ju. På?


Tisdag

Bortsett från att min manager blev sur på mig i förmiddags efter ett megamisstag i kassan så har dagen gått riktigt bra. Åt lunch med Antoine och pratade relationer, apropå att han numera är singel. Har lovat att presentera honom för mina tjejkompisar, säg till om du är intresserad. Han är världens gulligaste.

Promenerade till Bastille efter jobbet. Handlade havregryn, sesampasta, bröd och ägg, alltihop ekologiskt. Ikväll ska jag ut med C så jag sitter och dricker kaffe och ska snart gå och tvätta håret.

Dagens bästa måste ändå varit upptäckten att vi är lediga på fredag. Gud bestämde sig för att lyssna till min bön och införde fler fyradagarsveckor. För bra för att vara sant.

Maj

Jag överlevde den fyra dagar långa arbetsveckan. I onsdags drog Anna till London så nu r jag ensam här igen. Jag tar vara på det ganska bra och passar på att spela vilken musik och vilken radiokanal jag vill när jag vill och hur högt jag vill. Lite ensamt är det ibland men som tur blev jag meddragen till Chartier i torsdags kväll med Sarah, Frida, Andrea, Isabelle och två engelsmän, för att säga hejdå inför deras stängning i maj och juni.

Igår tillbringade jag dagen med mig själv. Tog en lång promenad in till stan, denna gång via en mysig markna, Père Lachaise och Bastille. Köpte sushi och låg och läste på en gräsmatta vid Louvren i den stekande solen.

Idag blir det spännande. Ska ge mig iväg på en spännande dejt, kanske skriver mer om det senare. Haha.

RSS 2.0