Nyårsmiddag!

Har dragit på mig min nyårsklänning, silverörhängen, silverpärlhalsband, silverglittrig sjal, silvergittriga strumpbyxor och satt up hået med ett silvrigt hårspänne. Täkte bryta av det hela med ett knallrött läppstift, scnhyggt.

Nu är det dags att kila över till Anna och sen ska vi åka hem till Josefin för att äta middag. Hon bor i Sollentuna, undrar om i hittar.. :P

Gott nytt år! <3


2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Åkt på festival :D

2. Höll du några av dina nyårslöften? Ger aldrig nyårslöften. Lovar mig själv saker hela tiden som jag ändå aldrig håller

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte ens jag själv. Haha. Nej det där var inte ens kul.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Frankrike x2, Portugal, Tyskland

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Delar av min personlighet som glömts bort. Och förmågan att lita på mig själv och andra mer. Förmågan att stänga av och njuta. Och att kunna ta för mig mer.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? 8 februari, 29 juli

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2007? Många saker, men inget så där stort jag kan komma på

9. Största misstaget? En dum grej som skulle kunnat undvikas om jag bara hade tänkt till lite

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, men jag fortsätter att alltid slå mig eller ha ont nånstans
11. Bästa köpet? Zara-kappan kanske? Eller Berlinresan... :P

12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor. Paris x2, Berlin, Arvika...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket. Finns guldklimpar jag minns.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Absolutely no decorum och Ingen kan köpa livet

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare, tyvärr.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit vara på mina vänner
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hållit käften
18. Hur tillbringade du julen? Hos mina kusiner i Smedslätten och sen juldagskalkonen hemma hos mig

19. Blev du kär i år? Från och till många gånger

20. Hur många one night stands? Haft stadigt sällskap hela året
21. Favoritprogram på tv? Har tittat ytterst lite på tv, men Vänner, Mia och Klara och That 70's Show njuter man ju av varje gång man ser det

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej. Hatar inte så mycket. Har faktiskt lärt mig uppskatta personer mer.
23. Bästa boken du läste i år? När änglar faller av Tracy Chevalier

24. Största musikaliska upptäckten? Fler vackra låtar av Lars Winnerbäck
25. Något du önskade dig och fick? Frihet (bara att jag inte själv insett det än)
26. Något du önskade dig men inte fick? Mycket

27. Årets bästa film? Ingen ny, vad jag vet... tittar inte så mkt på film

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Hade picknick på Djurgården
29. De bästa nya människorna du träffade? Vänner till Hugo och roligt folk på Arvika och Erika, Erika och Vanja såklart!
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Okontrollerade klänningsinköp. Mer second hand än tidigare.

31. Vad fick dig att må bra? De stunder av frihet då jag kände att hela världen låg framför mina fötter

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Ola Salo.. :P
33. Vem saknade du? Hugo ofta.
34. Favoritmånad? Mars; vill minnas att jag var på ganska gott humör och så var jag på en rolig fest jag minns och så var jag i Paris i två veckor :D


Jag vill vara drag varje daaag!

Det var underbart. Inte för att jag såg särskilt dragig ut, men ändå. Det rosa nagellacket och de rosaglittriga öronringarna, I love it! Sånt ska jag fortsätta med. Varför använder jag inte rosa oftare? Jag älskar ju roa, jag blir så himla glad av den färgen, den är så fin!

Egentligen är jag jättetrött, men hela dagen kan man ju inte sova. Tror vi ska åka ut till Josefin vid tre-tiden redan, lär ta lång tid att laga middag om man är flera som hjälps åt... Ju fler kockar desto sämre soppa, det stämmer verkligen! Så jag har tvättat håret, mestadels för att få ur all hårspray från igår haha och snart ska jag ge mig ut på stan och köpa ett par glittriga strumpbyxor eller så.

Låg btw och bläddrade i H&M:s postorderkatalog som damp ner i brevlådan för några dagar sen. I år hade de lyckats med ännu tråkigare kläder än vanligt, I don't get it...

Nej nu måste jag börja göra mig iordning tror jag...

Vad ska ni andra göra på nyår?

Drag queens!

                                                                   Josefin, Anna och kvällens värdinna Fanny!


Fanny och Disa


Jag :P


image28
Anna, Vanja och Eeerika! Visst ser Vanja ut som en liten docka, sööt!

.

Nu är det 21 timmar och 56 minuter kvar på 2007.

Hemkommen

Kom hem vid ett egentligen, har legat och pratat i telefon med Hugo ett tag.
Kvällen var i alla fall grymt rolig. Strax innan sex gick jag hem till Anna. Vi sat ett tag först och drack te och åt cokladkolor, sen kom Eeerika och hennes bror David och vi började fixa oss; nagellack, massor av ögonskugga, nätstrumpor, peruker... Lägger upp bilder imorrn så får ni se!

Vid åtta mötte vi Vanja vid Odenplan och åkte till Fanny. Där var även Josefin, Linnea, Fanny (ja det finns två Fanny), Disa, Ossian, Simon, Alan... Några andra också och vi spenderade några timmar där med att dansa oss genomsvettiga, äta gurkstavar med dipp, maränger och dricka drinkar som Fanny och Josefin blandade ihop efter eget huvud. Grymt goda var de!

Nu är jag sjukt trött. Måste gå och tvätta av mig allt smink först, kommer bli katastrof imorrn annars.

Godnatt

Drag-shopping!

Har vart ute på stan i flera timmar nu och shoppat drag queen-accesoarer, riktigt kul faktiskt. Tyvärr är allt man ittar aningen för smakfullt haha... Överdådigt ska det ju vara. Men jag köpte iaf ett långt silvrigt pärlhalsband, rosaglittriga öronringar, en silverglittrig sjal och ett rosa nagellack. Allt på rea, yayy! Till det bir det svart fodralklänning, illrosa strumpbyxor med nätstrumpbyxor över, massor av smink och eventuellt en röd peruk som jag lånar av Anna.

När jag hade kommit hem från stan ringde Hugo och sa att han var i närheten så han kom upp hitt ett tag :) När han hade gått slängde jag i mig några mackor och nu ska jag dricka upp mitt te, sen fixa mig lite och bege mig hem till Anna för att fixa mig ännu mer.

Får se om det blir nåt mer inlägg idag... Men imorgon lägger jag upp bilder i alla fall.

Ha en bra kväll! <3

Morgonträning

Tänk så duktig jag var i morse, ställde mobilen på 10.20 för att gå på medeljympa klockan 11. Jobbigt var det. Naturligtvis somnade jag inte i tid som jag hade lovat mig själv, utan kollade på Kvarteret Skatan och fortsatte sen läsa jättelänge. Jaja. Jag lyckades efter mycket om och men pallra mig dit och det var den underbara ledaren Ann Karlsson, blir så himla glad av henne!

När jag kom hem åt jag lite rester från i förrgår, lax och bulgur och god sallad. u har jag duschat och tvättat håret och sitter här med en kopp te och ska snart borsta håret, torka det och klä på mig och sen ge mig ut på stan för att hitat lite glittriga accesoarer tills ikväll; pre-new years bash hos Fanny! Drag-tema!
Drag-tips, någon? :P

Inte nu igen

Och plötsligt känner jag mig så trött. Ska man behöva stå ut med en mamma som ge en dåligt samvete för att man inte går ut?

Varm choklad

Prövade att göra varm choklad på chokladsyrupen jag köpte och det blev underbart gott och väldigt sött! Fast den ger ingen färg så man fattar inte att det är varm choklad man dricker hihi... fast det är det ju egentligen inte, det är bara väldigt söt varm mjölk med lite chokladsmak.
Menmen, underbart gott ändå :P


Bilder

Nu har jag äntligen fått mat i mig, mår mycket bättre nu. Lägger upp lite bilder från gårdagskvällen :)

    image24
Anna och Vanja i Annas kök :)

Nu ska jag fortsätta läsa, kanske utgång senare ikväll :)


Hungrig

Ska nog göra middag snart. Åt lunch vid ett-halv två idag och sen dess ar jag druckit te och ätit en mandarin, magen börjar kännas tom nu. Vi ska göra fläskfilé i en jättegod sås på tomatjuice, rödvinsvinäger, farinsocker, ingefära, vitlök, soja och svartpeppar och äta naanbröd till. Det måste vara en av de godaste rätterna som existerar.

Btw, läs gärna "Big girls" lite längre ner. Vill gärna ha synpunkter.

:)

28...

Efter dagens shoppingrunda med Andreas har jag nu inhandlat min 27:e och 28:e klänning. Känns bra. Eller inte. Det går bokstavligt talat inte att få in någonting mer i min garderob, och de nya klänningarna ligger ändå kvar i sina kassar... Jaja, jag får väl ta en rejäl garderobsrensning nån gång framöver när jag orkar. Känns som jag rensar garderoben hela tiden, men de är ständigt överfull. Ändå får jag den där hopplösa känslan av att inte ha något att ta på mig varje gång jag öppnar garderobsdörrarna.

Det var kul att träffa Andreas iaf. Vi sågs i Gamla stan och tog en fika på Muren. Nästa gång vill jag sätta mig i fönstret, så himla mysigt! Sitta där och dricka varm choklad och mysa en hel eftermiddag!

Kallt var det idag. Termometern visade 7 grader så jag satte på mig min korta svarta jacka/kavaj och den gröna paisleymänstrade sjalen från Berlin, men gud vad jag frös. Längtar tills jag får halsduken som H<3 har gjort.. :P

Skriver mer senare, tänkte lägga upp lite mysiga bilder också :)

kram!


Päron

För att komma med ett redigt husmorstips kan jag ju berätta att om man har en tekopp med massa beläggningar som inte går bort i diskmaskinen och man måste skrubba bort dem själv med en svamp, så går det ännu bättre om man strör salt i koppen först. Går som en dans! Eller citron, funkar bra det med.

Snart ska jag nog ringa Andreas och bestämma när vi ska ses. Undrar om jag har råd med fika? Fattar inte vart alla mina pengar tar vägen. Jag kanske akn äta nåt innan, så jag inte är hungrig sen. Men jag är sugen på päron, det blir man ju knappst mätt av. Men det är gott. Hade btw päron i salladen igår, tillsammans med avocado, tomater, gurka, koriander, basilika och lime. Gott var det. är fett inne i sånt där just nu, att göra sallader med myclet grejer, i, mycket lätta och fräscha grejer, som örtkryddor och frukt. Och gurka. Hatade typ gurka förut, tyckte det var fett onödigt, men nu har jag kommit på att det är värsta bra grejen ju. Ska fortsätta med det. Tills jag blir besatt av nån annan sorts mat som jag börjar laga och äta jätteintensivt i två månader.

Nu ska jag nog försöka plugga. Vad sägs om psykologi, då behöver jag inte lämna datorn... yayy!

pussokram

Big girls

Tänkte skriva om en grej som jag tänker på ibland och nu på senare tid har det blivit allt oftare, särskilt när Mikas "Big girls" spelas på radio. Han sjunger "Big girls you are beautiful" och sen nånting om "curves in all the right places". Och det har man ju läst om hur många gånger som helst, saker i stil med att vi tjejer inte ska sträva efter att bli smala, utan att "plus size" är inne. Killar gillar kurviga tjejer! Och så visar de bilder på Catherine Zeta-Jones och andra brudar med breda höfter och stora, välformade rumpor. Och timglasmidja.
Mn vad händer med de plus size-tjejer som inte har "curves in all the right places" då? Jag kan närmast referera till mig själv här. Inte för att jag är särskilt plus size, men det fett jag har sitter koncentrerat kring magen. Mina kurvor är högst begränsade. Hade jag då varit mindre vaksam med vad jag stoppar i mig eller helt enkelt haft väldigt lätt för att gå upp i vikt, hade jag varit en big girl without curves in all the right places.
Det handlar inte om smalhets, alla kan bli smala. Det handlar om en viss kroppsform som många helt enkelt aldrig kommer få (typ jag). Men äppelformade tjejer får då aldrig nån cred. För det har väl aldrig varit nån hemlighet att killar gillar kurviga tjejer, dvs timglasformade tjejer. Jag tycker man ska sluta snacka om "plus size" när man syftar på den typen av kurviga tjejer, det är bara vilseledande.

Big girls

Tänkte skriva om en grej som jag tänker på ibland och nu på senare tid har det blivit allt oftare, särskilt när Mikas "Big girls" spelas på radio. Han sjunger "Big girls you are beautiful" och sen nånting om "curves in all the right places". Och det har man ju läst om hur många gånger som helst, saker i stil med att vi tjejer inte ska sträva efter att bli smala, utan att "plus size" är inne. Killar gillar kurviga tjejer! Och så visar de bilder på Catherine Zeta-Jones och andra brudar med breda höfter och stora, välformade rumpor. Och timglasmidja.
Mn vad händer med de plus size-tjejer som inte har "curves in all the right places" då? Jag kan närmast referera till mig själv här. Inte för att jag är särskilt plus size, men det fett jag har sitter koncentrerat kring magen. Mina kurvor är högst begränsade. Hade jag då varit mindre vaksam med vad jag stoppar i mig eller helt enkelt haft väldigt lätt för att gå upp i vikt, hade jag varit en big girl without curves in all the right places.
Det handlar inte om smalhets, alla kan bli smala. Det handlar om en viss kroppsform som många helt enkelt aldrig kommer få (typ jag). Men äppelformade tjejer får då aldrig nån cred. För det har väl aldrig varit nån hemlighet att killar gillar kurviga tjejer, dvs timglasformade tjejer. Jag tycker man ska sluta snacka om "plus size" när man syftar på den typen av kurviga tjejer, det är bara vilseledande.

Onödig lista

Vad såg du på tv sist? Richars Scarys äventyrsvärld på Barnkanalen, haha
Vems blogg läste du sist? Kenzas, snodde även listan från henne
Vad åt du sist? Crostini med persilje- och vitlökssmak, hos Anna
Vem pratade du med sist? Mamma
Vem ringde du sist? Mamma
Vem messade du sist? Hugo
Vad läste du sist "bok"?  Underlig formulering.. men den boken jag läste ut sist.. fan jag vet inte... Kan ha varit När änglar faller av Tracy Chevalier, rekommenderar alla hennes böcker varmt!
Vem pussade du sist? Anna
Vem kramde du sist? Anna
Vem bjöd du sist på något? Hugo, på typ all mat vi hade hemma... :P
Vad köpte du sist? måste ha vart de julklappar jag köpte i söndags... Så antagligen en klänning till Lydia och en Spiderman-slips till Samuel :)

Fler onödiga listor kommer, var så säkra!

Sov sött! (igen)

Anna, Vanja och Shrek!

Kom hem för en stund sen efter några roliga timmar hos Anna. Hon, jag och Vanja satt i hennes kök och åt nybakta lussebullar och pratade. Sen satte vi på Shrek den tredje, den var grymt rolig, har hört att tvåan ska vara den bästa, har inte sett den än...
Efter ett tag åkte Vanja hem och Anna och jag satt kvar och pratade om allt möjligt, drog intelligenta slutsatser om svordomar och politiskt inkorrekta skämt, kollade lite på Facebook och gjorde upp planer för Mardi Gras, kommer bli sjukt kul om det går igenom :P

Nu ska jag lägga mig och läsa.

Sov sött!

Snabbis

Nu ska jag sticka över till Anna, Vanja är där också :D

Skriver mer senare.

Kram

Svårt

Latin B, alltså. Det där pluggandet går inge bra, får be Hugo hjälpa mig nån dag.

Borde kanske ta itu med nån annan nytta, men ska nog ta och slappa ett tag till, har ju trots allt jullov. Har ju dessutom varit uktig flicka idag och börjat jobba ikapp engelskan.

Ska fortsätta läsa nu, sjukt spännande.

Btw, Anna, om du läser det här, svara på sms:et nån gång haha...

.

Jag har den där oroskänslan nu, det där pirret som gör att man inte riktigt kan slappna av.

Ska sms:a Anna och fråga om hon vill ut ikväll. Partysugen.

Ingen snö

Nu har man vart duktig, har jobbat mig igenom flera sidor i CAE. Kul är det ju knappast, men förhoppningsvis fastnar lite av det i skallen. Om en stund ska jag plugga lite latin, det är betydligt roligare. Har prov första dagen efter lovet, yayy!

Blev hungrig, så nu sitter jag och äter hårt tunnbröd med tahin, sesampasta. Underbart gott. Ska nog ta lite yoghurt sen också.

Jag stör mig på att det inte är nån snö. Det kanske är för varmt för det, men det blir liksom ingen mysig jullovskänsla av att titta ut genom fönstret och bara se grått, grått, grått. Med snön kommer visserligen halka också och jag är ju livrädd för isiga gator men det får man nästan ta, åtminstone nån månad om året. Varför kan inte snön komma i december och förvsinna i typ februari istället för att komma i februari och försvinna i april?
Det värsta som finns är att gå och vänta på en vår som aldrig kommer.

HAHA

Stackars dig. Har du inget bättre för dig än att sitta och skriva tre olika taskiga kommentarer i tre olika namn och kalla mig för töntig och tråkig. Du vet att jag ser ditt IP-nummer?

Nog om det nu. Godmorgon på er! Sovit gott? Sover inte riktigt bra på Tempurkudden än, men det kommer förhoppningsvis såsmåningom.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Ta itu med engelskan och latinet verkar som en bra idé, borde komma ikapp lite och jag tänker inte få VG i Latin B.
Sen kanske jag kan ringa Anna, vill ha nån att spela RISK med... :P


Godnatt

Tänkte bara slänga in några rader innan jag går och lägger mig, sitter ju ändå vid datorn. Och även ikväll sitter jag och kollar på SATC fast jag är inte så koncentrerad på det just nu.

Imorgon ska jag nog vara hemma och ta det lugnt, kanske plugga lite också. Men jag ska nog ringa Anna också, det var längesen. Vi borde umgås. Typ spela RISK? :P

Sov gott!

Mmm.. mat!

Stack iväg till Friskis vid sextiden, men när jag väl kom fram och skulle registrera mig upptcäkte jag att det aerobicspass jag skulle gå på inte alls var på Sveavägen, utan på Kungsholmen. Så det var bara att sätta sig på tunnelbanan och åka dit. De har iofs mycket bättre lokaler på Kungsholmen, så något gott förde det med sig iaf.

Kändes skönt med ett ordentligt träningspass efter att ha slöat så länge. När jag kom hem åt vi middag, har säkert skrivit om den här tidigare, men jag bara måste berätta för det är så himla gott! En sallad på dinkelris, avocado, mango, kräftstjärtar, chili, lime, koriander och pumpakärnor. Mums!

Nu ringde Andreas här, sitter och pratar med honom nu. Kul att höra från honom :) Vi ska ses på lördag, vi konstaterade just att det var längesen vi sågs på tu man hand. Så på lördag blir det fika. Just nu sitter vi och diskuterar min nya dator hihi :P

Nej, nu ska jag prata klart med Andreas (vilket lär ta ett tag, du har inte träffat en pratkvarn om du inte har träffat honom) och sen ska jag göra te och sätta mig och läsa :)

Kram!

Mys

Hugo gick nyss. Han var här några timmar, underbart att ses igen. Vi spelade Risk, åt juldagsrester, drack te och pussades. Mys <3
Risk är nog roligare att spela om man har bättre koll på reglerna och är fler som spelar, kom vi fram till.

Klockan halv sju ska jag gå på ett aerobicspass på Friskis, första gången jag går och tränar på säkert en månad... Får se hur det går, haha... Önska mig lycka till!

.

Fuck. Jag hatar julklappar. Hur ska jag göra det här? Du kommer kanske säga att det är okej, men det är det inte.

Sömnproblem

God morgon! Vaknade vid tio och oj vad skönt det skulle ha varit att sova längre, men jag gick upp ändå. Ska köpa ett par vantar till Hugo i julklapp, de har fina på Svensk Hemslöjd, ska gå dit om en stund.

Var nyss inne på Facebook, Anna har lagt upp en del sjuka bilder på mig från Berlin haha...

Jag hade svårt att sova igår. Jag börjar alltid tänka på så konstiga saker när jag ligger i sängen och det är mörkt, gör ni också det? Alla känslor, positiva som negativa, blir mycket starkare känns det som.

Schack

Det finns schack på min nya dator, sjukt beroendeframkallande.

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och läsa och sedan sova, ska försöka att inte vakna alltför sent imorrn. Ska hinna fixa en grej innan Hugo kommer hit.

Godnatt!

Zune

Nån som har en sån? Min mamma köpte den på julafton av min morbror, han är i USA en del och hade en över. Som en iPod men, är jag rädd för, bättre. Zunes motsvarighet till iTunes är snyggare och lättare att använda. Vi har iaf insallerat det programmet på min dator nu, eftersom det inte funkade på mammas. Håller på att ladda över lite musik som mamma kan ha på sin Zune, lite Chicago, Beatles, Madonna, The Cardigans och Lars Winnerbäck. Så nu har mamma sin musik på min dator och jag har min på hennes, haha.

Känner mig konstigt uppsvälld, vet inte vad det beror på. För mycket julmat..? Antagligen. Har hämtat julschemat på Friskis&Svettis, har planerat in att gå och träna imorgon kväll och sen fortsätta med det varje torsdag och söndag, så som jag hade tänkt göra hela våren. Det är sällan man lyckas få in en riktig rutin på den där träningen, men det är härligt när man får det och inte ban´gar bara för att man är lite trött. Förra vintern lyckades jag hålla på min regelbundna träning och gick varje tisdag och söndag i flera veckor och det gav verkligen resultat. Fick ett mycket energibehov och började äta mycket mer utan att gå upp i vikt, det var riktigt skönt. Sen kom sportlovet och då gick det ju som det gick haha...

Imorgon ska jag träffa H<3!

Jag har köpt en vattenkokare!

Haha visst är jag duktig? Har just kokat min första kopp te i den, känns bra :P

Vattenkokaren var ett av de inköp som gjorde när jag var på stan med mamma idag. Förutom det så köpte jag en fleecepläd till Annica och bytte lite julklappar; Riks Transformers mot originalversionen av Risk och underkläder från Frank Dandy mot ett jättesött vitt spetslinne. Kände mig verkligen fin när jag provade det, blir ett bra sova-över-hos-Hugo-plagg hihi...

Dagarna går så fort när det är mörkt. Tyckte det kändes som kväll för en halvtimme se när ja var på väg hem, fast klockan bara var tjugo över fyra. Ljuet påverkar oss så himla mycket men mörkret är ändå skönt. Det känns som att mörkret säger åt oss att vara inne och mysa och inte ha några krav. Sitta vid datorn, läsa, spela spel och dricka te verkar liksom vara gjorda för mörkret. Eller tvärtom. Sånt gillar jag.

Besökarknep

Haha. Det är rätt lustigt. Minns ni att jag skrev att antalet besökare sköt i höjden när jag skrev nånting om Blondinbella för ett tag sen? Nu har samma sak hänt, efter mitt inlägg om Sex and the City igår. För vilket är det vanligaste sökordet på bloggportalen? Sex, såklart. Haha.

Sex and the city

Älskar det. Sitter här i mitt svagt upplysta rum framför min rosa laptop och kollar på SATC och har det mysigt.
Hela det här jullovet kommer bli mysigt. Tror jag. Hoppas jag. Jag tycker det vilar en sorts mysighet över att göra "nyttiga" saker. Jag ska gå och träna flera gånger under lovet, jag ska plugga latin och engelska och börja skriva på mitt projektarbete (vilket jag nu kan göra liggandes i sängen med laptopen i knät :P).
Förutom det ska jag sova hur mycket jag vill (believe me, I need it), läsa den underbara boken jag håller på med, mysa med H<3 och mina fina vänner, ha spelkvällar med Anna o co och gå på pre-nyårsfest hos Fanny i Nv3b. Drag-tema! :D

Det här blir nog det sista inlägget för ikväll.

Godnatt! <3


Lugnet

Tänk att man blir lika förvånad varje år när julen är slut. Och så tänker man "N är det ett heelt år kvar till nästa jul" och vips så är julen där igen! I år var jag, som jag kanske antytt tidigare, mindre förberedd än någonsin och nån julkänsla hann inte infinna sig.

Nu är i alla fall den årliga kalkonmiddagen avklarad och den smakade´nästan bättre än tidigare. Cheesecaken som jag hade gjort till efterrätt blev uppskattad, den var gudomligt god! Vi åt den med hallon och chokladsirap, mmm..!

Nu har jag dragit på mig min hemmastass/pyjamas och går runt här hemma och njuter av att julstöket är över och att jag två veckor jullov framför mig. Skulle i oxh för sig kunna bli party ikväll, min kära vän Camilla fyller ju 18, men jag känner mig inte riktigt upplad för det. Mätt och däst och ganska trött är jag´, men på gott humör :). ´Stannar nog hemma, har ju min älskade dator att sitta och knappa på, en bok som jag hela tiden längtar efter att komma vidare i och en sprillans ny kalender för 2008 som jag kan sitta och fylla i roliga saker i :)

Vad gör ni på juldagen?

Andra inlägget på nya datorn

God middag på er alliopa! (eller´vad är det man säger vid den här tiden på dygnet?
Jaja, hoppas ni har sovit gott iaf. Det har jag, men det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid min nya kudde. Jag har lite ont i halsen, känns som att det sitter nån sorts svullnad precis ovanför halsgropen, vet inte vad det är. I övrigt mår jag bra.

Snart kommer jag säkert bli ivägskickad till affären, ska köpa smör och cider, har jag fått veta hittills. Kalkonen står i ugnen och sprider den välbekenta juldagsdoften. Det doftar underbart gott, men det är nästan lite för mycet haha. Om ett tag kommer doften av kalkon blandas med den av rotselleri. Selleripurén är étt självklart inslag på juldagsbordet, även om jag inte riktigt gillar det. Gillar faktiskt inte selleri över huvudtaget. Men det finns ju så många andra goda tillbehör till kalkonen; ugnsrostad sötpotatis, kantarellsås, brysselkål, gelé och såklart, den underbara stuffingen! Den består av kycklinglever, bacon, ´brödsmulor, buljong, ötkryddor och äpplen. Den ser enormt oaptitlig ut men smakar ljuvligt. I år har vi även stoppat i lite valnötter, får se hur det blir.

Nej, nu kanske man borde göra lite nytta,

Kram

Julafton

God jul allihopa! Hoppas ni har haft en bra julafton, det har i alla fall jag. Någon julstämning har jag då inte kommit in i, vilket är lite synd, men julen är trevlig ändå. Gick upp tidigt imorse, redan vid åtta. Tvättade håret och slog ín mina hembakta skorpor i cellofan.

Halv elva befann jag mig i Gustav Vasa kyrka, skulle hjälpa till att dela ut sångblad inför julspelet. Har gått där varje jul sen jag var två år och de senaste åren har de börjat med levande julspel. I år var det faktiskt riktigt välgjort och lagom långt.

Efter kyrkan gick jag hem och sen åkte vi iväg till Smedslätten, till mina kusiner. Först drack vi lite glögg och ´la paket under grane och´efter det åt vi. Jag gillar julmat; sill och ägghalvor med räkor, köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse och grönkål, mums! Till efterrätt ´hade de gjort pannacotta med salmbärssylt, himmelskt gott!

Sen var det såklart Kalle Anka, ganska trevligt att titta på, lite småkul så där. Sen kom Claes, min morbror, upp med struvor och grädde och hallon men jag var proppmätt och åt bara några hallon och fick naturligtvis jätteont i magen (ärftliga problem med över magmunnen) så efter att tomten (min söta kusin Lydia) varit där så gick jag ner i köket och gjorde lite te till mig själv. Efter att ha druckit det ´mådde jag lite bättre och kúnde delta i julklappsutdelningen. Marmeladen o´ch skorporna tycktes bli uppskattade och själv fíck jag flera fina presenter; en underbar kokbok skriven av Anna Bergenström, en Tempurkudde och det bästa av allt; en rosa laptop! Det är den jag´sitter och skriver på nu. Underbart att ha en fungera´nde dator så jag slipper snylta på mammas dator he´la tiden. Jag har inte ´riktigt vant mig vid deb än, märker att jag råkar skriva en massa små ' mellan typ varje ord, men förhoppningsvis växer jag ifrån det, haha.

Nej nu ska jag snart sova. Imorr´n är det ju juldagen och det innebär en hel dags förberedelse av den årliga kalkonmiddagen.''

God natt och gód jul!

Chessecake och kardemummaskorpor

Dålig uppdatering idag igen, men jag har om möjligt haft 'nnu mer att göra idag än igår. Jag kom ju is äng rätt sent, så vaknade inte förrän elva. Gick upp och åt frukost och klädde på mig och efter det har jag i princip varit igång hela dagen. Gått på stan och ändrat julklappsinköp, inhandlat de sista julklappskomplementen, städat, varit i mataffären, bakat cheesecake, sprungit runt alla världens käna mataffärer efter kycklinglever (hittade till slut på Daglivs Fridhemsplan. Underbar affär det där), klätt granen och bakat kardemummaskorpor. Det sistnämnda projektet är inte helt färdigt än. Har skurit upp dem och nu står de i ugnens eftervärme och blir torra och knapriga. mm... vi smakade på några kantbitar som vi struntade i att sätta in på eftervärme eftersom vi ändå inte ska ge bort dem och de var underbart goda.

Imorgon är det alltså julafton. I år igen. Varje år när julen är slut tänker man "jaha, så var det slut i år igen, nu är det ett heeelt år kvar..." Men så infinner den sig helt plötsligt, julen. Innan man vet ordet av så är den bara där.

För ovanlighetens skull har jag så här kcällen innan ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig på julafton. Tidigare år har det alltid funnits nån självklar outfit, men i år finns det verkligen inte det.
Kanske ska jag ta nån av kjolarna som jag köpte i Berlin? Den blommiga är ju väldigt fin, men den är tyvärr inte särskilt bekväm. Synd att jag inte har sytt in den bruna klänningen jag köpte i Paris på höstlovet, den skulle vara jättebra. men som sagt, den är lite för bred just nu.

Jaja, jag får se. Kanske lägge rupp en bild på min juloutfit de närmaste dagarna :)

Busy day

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har knappt haft nån tid över alls idag.
Efter det korta inlägget imorseåkte jag till Daglivs vid Fridhemsplan och handlade lite grejer inför juldagen, kycklinglever, sötpotatis, rotselleri, bacon och lite annat. Åkte hem med det och begav mig ut på stan. Åkte till Pandora och hämtade presenten till mamma, köpte ett armband till mig själv på Emmaus, åkte till T-Centralen och köpte en klänning till Lydia och en Spiderman-slips till Samuel på H&M (mina kusiner, de är 10 och 5 år gamla). Köpte ett grytunderlägg till mamma också.
När shoppingen var klar åkte jag hem till Hugo en vända för att fixa presenten till Inès.
Hann inte vara hos Hugo särskilt länge, för sen var det dags för pre-julmiddag hos mormor&morfar. Vi åt julskinka, köttbullar, jansson, rödkål och sill och drack glögg och åt Aladdin. Mysigt som vanligt :)

Nu har jag gjort marmelad i tre timmar. Den står och svalnar nu och snart ska jag hälla upp den på burkar. Den blev väldigt söt och väldigt syrlig, men god. Den blir säkert uppskattad. Ska baka kardemummaskorpor imorrn också, att ge bort tillsammans med marmeladen.


Nej, nu ska jag fixa det sista, sen bädda sängen och lägga mig och läsa :)


Godnatt!


Dan före dan före dan...

Det vär inte hur mycket man har att göra, utan när, hur och i vilken ordning man gör det som spelar roll. Den där marmeladen jag ska göra funderar jag nu t.ex. på att göra ikväll istället. Jag menar, den kan faktiskt göras när som helst, medan affärerna bara har öppet vissa tider. Hm...

Stänga av

Jag gillar inte riktigt att jag saknar förmpgan att stänga av. Har jag nånting jag vet att jag måste göra, så finns det ständigt där och gör att jag är lite spänd och på min vakt och jag kan inte slappna av och hänge mig åt saker som jag faktiskt vill göra. Det suger. Tyvärr låter jag det gå ut över andra ibland, men just nu är jag mest irriterad över att det går ut över mig själv.

Dessutom hatar jag att äta saker jag inte är sugen på. Usch. Jag blir ju äcklad av mig själv.

Värme

Tog just på mig mion stora gröna ziptröja som jag alltid går runt i hemma. Ena sidan hade legat mot elementet hela dagen så det var alldeles varmt mot axeln när jag satte på mig den och värmen spreds i hela kroppen.

Vissa saker är värda att glädjas över, hur små de än är.

Glasburkar

Det är naturligtvis inte bara jag som fått för mig att jag ska koka marmelad i julklapp. Folk ska ju dessutom lägga in sill och ha fina burkar till allt julgodis de gör. Naturligtvis var alla glasburkar på alla Granit-affärer i hela stan slut och de enda som fanns kvar var gigantiska. Hittade till slut två burkar i hyfsad storlek på Åhléns vid Fridhemsplan, bra början iaf. Sen gick jag och köpte fem citroner och tre kilo päron på Daglivs. Började få ont i hälen igen också, bara det inte är nån svag hälsena som spökar och tänker gå av när som helst, det blir inte skoj.

Hur som helst så kom jag hem till slut och vi åt middag. Blev kalkon i en sås på chili, currypaste och vitlök med basmatiris och frästa grönsaker (har en stark känsla av att jag skrivit exakt samma sak på bloggen tidigare).
Ska nog ta det lugnt ikväll. Dricka te, kolla på tv, läsa, kanske ringa Hugo. Kanske får jag ett städryck om ett tag, skulle vara rätt skönt egentligen. Då kan man få rätt mycket överstökat.

Kanske skriver mer senare ikväll. puss!

Hemma

Det var förhoppningsvis sista gången jag gick ut idag, om inte mamma skickar iväg mig till affären en vända till, någonting lär hon ha glömt.

Hämtningen av kalkonen gick förvånansvärt smidigt, nu ligger den där och tar upp nästan hela undre hyllan i kylskåpet. Funderar på om vi kanske ska göra schwarchwaldbrownies till efterrätt på juldagen, det verkar gott och enkelt och juligt. Tror vi kör på det, ska samråda lite med mamma först bara.

Mamma är fortfarande ute och köper julklappar och när hon kommer hem lär det bli ett himla tjat om att städa hit och dit och herregud jag vet inte vad... Därför tänkte jag stänga av datorn nu, sätta mig i soffan och dricka te och läsa en bok eller en tidning och varva ner lite inför den hektiska helg jag har framför mig.

Vad ska ni göra ikväll?

Hysteriskt

Ett ord som beskriver situationen sista fredagen innan jul ganska bra. Har aldrig sett så många människor samtidigt i Stockholm, helt galet.

Lyckades iaf fixa det jag skulle köpa till Inès present. Fixade mammas present också, ett Pandoraarmband. Man köper armlänken och berlockerna var för sig, så man kan få armbandet att se ut precis hur som helst. Armbandet är egentligen från mormor och morfar och från mig ska mamma få några extra berlocker. Ganska dyrt blev det och efter att ha spenderat en timme i butiken med att färdigställa armbandet och expediten hade slagit in det och allt så visar det sig såklart att jag inte har tillräckligt med pengar på kortet. ggahh! Så jag fick lägga undan det och ska hämta det imorgon.

Nej, nu ska jag ut igen. Ska hämta ut kalkonen.

Skriver mer när jag kommer hem igen. Kram!


Vintermiddag och jullov

Kvällen igår blev riktigt lyckad. Vi hade en abbonerad båt från Nybrokajen där vi fick fördrink och knäck och sen gick vi den lilla biten till Lejonbacken. Väl där fick vi våra bordsplaceringar och tydligen var det fler människor än platser så det tog helt sjukt lång tid innan vi fick sätta oss ner. Oturligt nog blev jag placerad med en vägg och en högtalare mittemot mig, men jag hade iaf två trevliga tjejer bredvid mig att prata med. Minns inte vad de hette, den ena gick iaf i ettan och den andra i tvåan. Kul att lära känna folk man annars antagligen aldrig skulle ha pratat med. :)

Maten var god också, trerättersmiddag och ett gott vitt vin. Priser delades ut i kategorier som Bästa frisyr, Bästa klädda kvinna, Bäst klädda man, Årets ljushuvud osv. Själv vann jag ju ingenting men vad kan man begära liksom? Tror inte jag utmärker mig särskilt mycket.

Efter att ha minglat lite efter desserten började de flesta dra sig därifrån. Vi (jag, Hugo och Nv3b) var kvar rätt länge, men nån gpng efter halv tolv började även vi dra oss in mot stan. Vi hamnade på Treat, där vi satt och drack öl eller vin eller nåt annat trevligt och pratade och hade det mysigt :). Sen sov Hugo hos mig. <3

Imorse låg vi och drog oss jättelänge, men till slut kände jag att jag var tvungen att gå och duscha. Efter det slängde vi på oss kläder och gick iväg, det var julavslutning i kyrkan halv elva. Det var väl fint, men vad hände med den utlovade evengelieläsningen på latin?

Nu är jag iaf hemma igen, sitter här och äter frukost eftersom jag inte hann det imorse. När jag druckit mitt te ska jag ge mig ut i kylan för some serious ärenden;

- Köpa julklapp till mamma
- Försöka hitta en julklapp till Hugo
- Köpa det vi ska ha för att göra en julklapp til Inès
- Hämta kalkonen på Ingelsta

Ska försöka promenera så mycket som möjligt också. Har mycket att göra i helgen, men det ska bli roligt. Kanske inte att städa, men att klä granen och baka skorpor och göra marmelad.

mm nu ska jag slappa en stund, sen get back to business.

Puss&kram!


Fler tankar

 - T-Centralen. Det stället är hysteriskt. Går inte att komma ut eller in nånstans, ständigt hundra människor som kommer från olika håll och ska igenom exakt samma spärr, känns det som. Fundreda ett slag över att man skulle kunna dela upp spärrarna ich ha hälften för utpassering och hälften för inpassering, men kom på att jag är emot för mycket organisation.
 - Espresso House. Det är ytterst sällan jag dricker kaffe men gör jag det så köper jag "godislatte" på Espresso House. Har provat karamell, hasselnöt och nu för en stund sen, choklad. Mmm... Gillar när det liksom är en söt smak som dominerar och har en touch av kaffe, som att äta såna där hårda chokladgodisar med kaffesmak. Det är dessutom bra att det inte är så stor koncentration av kaffe eftersom jag lätt får såna där koffeinskakningar. På ett litet café vid Järntorget i Gamla stan har de en latte som de kallar just Candy latte. De smaksätter den med choklad och karamell och hasselnöt (eller var det vanilj). Komme rinte riktigt ihåg, men gott lät det iaf, passar säkert mig som gillar sötsaker med kaffesmak.
Och ska jag inte dricka godislatte men ändå vill ha kaffe föredrar jag Espresso. God och billig sådan finns på Fratelli på Birgerjarlsgatan.
I överigt dricker jag, som ni kanske har märkt, mest te. Men det tar vi en annan gång.

Snart måste jag börja hoppa in i duschen och tvätta håret. Kl 19.00 ska vi samlas på Nybrokajen för att ta båten ut till Djurgården och Lejonbacken. Ska bli spännande att se hur bordsplaceringen ser ut. Förhoppningsvis har min underbara vän, fröken elevrådsordförande Anna, placerat mig med några softa människor. Gärna ettor, de verkar mysiga.


Update

Jo, en lektion hade vi idag iaf. Nån timme med Nils Gräns, vi såg på en dokumentär om judendomen och sen satt Nils och babblade ett tag ochs en fick vi gå. Lämnade in mitt arbete också, blev ganska nöjd med det :)

På hemvägen gick jag förbi Organic Green och köpte en macka som jag just ätit upp. Nu ska jag dricka te och sen gå ut och fixa lite julklappar. Och kanske en American Apparel-klänning till mig själv.. :P

God morgon!

Som vanligt ställde jag klockan tidigt (9 den här morgonen) fastän jag börjar 12.20. Ska gör aklart judendomsuppgiften. Sista dagen på terminen, inte ens säker på om jag har några lektioner överhuvudtaget men jag kan ju alltid pallra mig iväg till skolan om några timmar och se om Nils Gräns sitter där.

För övrigt kan det här bli en väldigt bra dag. I eftermiddag ska jag ta en vända och kolla efter en julklapp till Hugo, har kommit på lite idéer nu. Sen ska jag hem och fixa mig på dra på mig en cocktailklänning för ikväll är det dags för Franska Skolans Vinermiddag. Ingen tradition eller så, det är nåt Elevrådet har börjat med i år så jag har ingen aning om hur det kommer bli, men det låter skoj iaf :)

Kram!

Tankar

- Bloggande. Varför gör man det egentligen, är det verkligen för att skriva av sig eller handlar det bara om bekräftelse? Jag tror inte det är många som skriver om sina innersta känslor på internet, sånt som man kanske egentligen skulle må bra av att skriva om. Jaja. Kul att titta tillbaka på gamal inlägg är det iaf.
- Skolan. Vad är det man får ut av det? Stället mig den frågan om och om igen och skulle vilja komma till nån slags insikt om att skolan borde genomgå en kraftig reformation eller tas bort helt. Vem är det som har bestämt exakt vilka grejer man ska kunna för att andra ska tycka att man är bra och för att man ska ha fler möjligheter än andra? Vad kommer jag ha för nytta i livet av att veta vad ett kolväte har för atombindningar? Dessutom känns det som att skolan mest handlar om prestationer, att vi ska visa upp oss hela tiden.
- Julstädning. Något min kära mor går runt och är jättestressad över just nu. Naturligtvis kommer även jag bli indragen, trots att jag inte känner någon vidare stress.
- Uppsvälldmage och sånt där. Ni vet, vissa dagar känner man sig tjock eller uppsvälld eller både och. Och man tycker att man borde lära sig varför efter ett tag, men själv kan jag inte hitta nåt mönster. Ibland kan jag i princip ha haft matorgie kvällen innan men ändå gå runt med platt mage dagen efter medan jag ibland känner mig som en fet kossa trots att jag inte ätit mågot på flera timmar innan jag gick och la mig kvällen innan. Förklaring?
- Sömn. De senaste veckorna har jag av nån anledning börjat tycka att de är jättetråkigt att somna på kvällarna. Det kanske handlar om ensamhet eller nåt, eller att jag blivit för rastlös och datorberoende. Vad det än är, så känner jag alltid ett behov av att sysselsätta mig med nåt innan jag somnar, typ läsa en tidning eller så, gärna till midnatt eller så. När jag är hos mamma kollar jag på Seinfeld kl 22.55 (har ju tv på rummet här :P). Detta resulterar i en sjuhelvetes sömnbrist och varje morgon är det lika helvetiskt jobbigt att stiga upp. Varför lär jag mig aldrig?


Koncept snott av Rebecca Levi. Mina egna tankar, dock.

Seeegt

Vad jag har slöat till den senaste tiden alltså... Sitter här med religions/filosofiuppgiften och kommer ingenvart. Har haft två veckor på mig och börjar kvällen innan, bravo Marie! Håller på att skriva om Baruch Spinoza nu. Ska försöka göra det färdigt och sen göra mindmapen. Efter det är det bara att plocka fram Bibeln och botanisera bland allt som står i GT :P

Önska mig lycka till!

Julklappar

Slogs nyss av tanken på att det bara är fem dagar kvar till julafton *gulp*. Ärf inte särskilt julklappsstressad i år, åtminstone inte vad gäller släkten. Tänkte baka kardemummaskorpor och göra marmelad och ge bort, sånt brukar bli uppskattat. Men jag har ingen aning om vad Hugo ska få i julklapp. Förslag, någon?

Nu har H<3 iaf vart här några timmar, mysigt som vanligt :). Tänkte ta en promenad ner på stan och kolla på ett par rutiga stuprörsjeans på Carlings. Det är min tioåriga kusin Lydia som önskar sig dem och mamma ville att jag skulle kolla på dem också för att bedöma om de är lagom. Så det ska jag göra nu. Har egentligen den där religionsuppgiften tills imorgon, men efter att ha fått reda på att det är en G-uppgift som inte ska innehålla någon analys chillar jag ner lite och gör det ikväll och gör klart imorgon förmiddag.

Nu ska jag gå. Skriver mer senare :)

Berlin

Nu gick jag upp halv sju imorse för att tvätta håret, gick till skolan och hade franska där vi såg nån dum film för att sedan få reda på att jag slutat för dagen eftersom min psykologilärare tydligen är sjuk. Jaja. Nu tänkte jag iaf skriva om vad som hände i Berlin :)

Torsdag: Hugo, Robin, Anna, Disa, Fabienne och jag tog planet från Arlanda och landade på Tegel vid två-halv tre på eftermiddagen. Det rådde naturligtvis en viss förvirring om hur vi skulle ta oss till vandrarhemmet men till slut hittade vi en buss och plankade oss in till Alexanderplatz och tog därifrån tunnelbanan till närmaste station. Därifrån var det bara ett par minuters promenad till vårt älskade vandrarhem, Helter Skelter. Lägenheten var bättre än vi kunnat drömma om; två stora sovrum (med sängar som förde tankarna till ett rumänskt barnhem visserligen, men ändå), spis, kylskåp och diskho, diverse köksprylar, bord och stolar, soffa och fåtölj, en assnygg spiraltrappa (som iofs var igenmurad högst upp), en herrtoalett, en damtoalett och två duschkabinert som såg ut som rymdkapslar. Centralt låg det också. Yayy!

  
Efter ett tag blev alla vrålhungriga så vi gick ut och åt redan vid fem-halv sex. Vi hittade ett italienskt ställe där vi åt pasta och tiramisu och grejer. Efter middagen gick vi till näraste supermarkt och köpte på oss lite frukostmat, öl, skumpa, choklad och annat. Vid tio-tiden kom Andreas ner till Berlin och joinade oss. Kvällen spenderades på vandrarhemmet och vid tolvslaget skålade vi i champagne för Anna och Disa som fyllde 18!

Fredag: Vi började dagen med att vandra ner till Unter den Linden och gå och titta på Brandenburger Tor, den stora stadsporten. Mäkrigt. Sen vandrade vi åt andra hållet och gick på julmarknad och drack glüwein och kollade i en kyrka. Efter det nådde vi vårt egentliga mål, DDR-museet. Det var lagom litet och de hade gjort det roligt och intressant. När besöket var avklarat hade klockan hunnit bli tre och alla var trötta och hungriga så vi gick och åt kebab och sen promenerade vi tillbaka till vandrarhemmet. Där hängde vi ett tag, slappade och myste och drack te och sen gick vi ut och handlade lite förnödenheter. Typ vin och annat.
Efter att ha suttit i lägenheten ett tag och blandat lite drinkar och flummat runt var klockan ganska mycket och vi bestämde oss för att gå till ett ställe som heter White Trash, där de har kinamat. Vi kom iväg hemifrån vid nio-tiden och efter tunnelbanan var det jättelång väg att gå, så vi stannade på nåt annat asiatiskt ställe och åt. Efter det dorg vi inte till White Trash, utan till ett liveställe där ett danskt band spelade och Robin ville absolut se dem. Disa och Andreas åkte hem för att möta Fanny, Fanny, Kristin och Josefin som hade anlänt, men vi andra följde med Robin. Vi satt mest i en soffa och drack öl, men dte var trevligt. Efter det drog vi hem och hade det mysigt.

Lördag: Den här dagen var folk extremt sega på morgonen så istället för att äta frukost drog vi iväg till Kreutzberg för nån slags kombinerad frukost och lunch mitt på dagen. Där fanns ett café vi hade läst om som serverar frukost till fem på eftermiddagen och det var sååå värt det. Menyn var lång och allt verkade jättegott. De flesta av oss fastnade för den spanska frukostem som de kallade det. Pannkaksknyten fyllda med färsk frukt och till det nån slags tjock yoghurt med ringlad chokladsås och ännu mer färsk frukt och en liten skål med sirap... moahaha den godaste frukosten ever!

Mätta och glada promenerade vi till Judiska museet. Det tog längre tid än vi hade väntat oss, men vi hade kul på vägen iaf. Judiska museet var dock inte särskilt spännande. Hanukkahmarknaden var ganska ospännande och inte så tysk och svulstig som vi hade väntat oss, och inuti var museet lite så där svårförstått och snarare tillv'nt folk som var lite mer insatta, som hade nåt personligt skäl till att gå dit. Menmen, det var en fotoutställning som var lite intressant iaf.
Efter museet åkte vi direkt till Monsieur Vuong, en asiatisk restaurang som vi hade läst om. En jättefin restaurang, men jättebillig. Sånt gillar vi. Jag åt en jättegod varm glasnudelsallad med olika grönsaker, tofu, chili och koriander. Det var jättestarkt, men hur gott som helst. Gå dit om ni åker till Berlin, men ett tips: var där innan klockan sju, annars är chansen att få ett bord verkligen minimal och det går inte att boka.
När vi kom hem hängde vi med Fanny, Josefin och Kristin hemma i lägenheten. Blandade drinkar, fixade oss, hade allmänt kul. Vid elva-tiden drog vi i samlad trupp till KingKong, också det ett ställe jag rekommenderar. Bra musik, sköna soffor, lagom mycket folk och goda drinkar. Bra kväll!

Söndag: Härlig dag. Vi vaknade faktiskt hyfsat tidigt, men folk var ganska sega efter gårdagen haha... Vi åt vandrarhemmets frukostbuffé och sen gick Disa och Fabienne ut på loppis och en stund senare gick Anna, Robin och Fanny ut (Andreas åkte hem på lördagkvällen). Hugo mådde av förklarliga skäl inte så bra, så vi stannade hemma lite längre. Han sov och jag läste guidebok och sen fick jag i honom lite yoghurt och te och då mådde han bättre och vi halv tre kom vi ut.
Vi vandrade neråt unter den Linden och gick runt och tittade oss omkring och hade det allmänt mysigt. Vi gick över till Museum Insel (en ö med massa museum) och hittade ett stort och schtekigt konstmuseum som vi gick runt på. Jag har aldrig förstått mig på det där med konstmuseum men det är kul att gå med Hugo för han har alltid nåt kul att säga. På vägen tillbaka gick vi igenom några svulstiga tyska julmarknader, det var skoj :) Köpte bretzels och rostade kastanjer. Mysig dag <3.
På kvällen var Hugo och Ribin jäääätemanliga och gick och åt bratwurst och saurkraut medan vi tjejer gick och åt sushi, haha. Jag gillar ju inte det där med rå fisk men jag åt vegetarisk sushi med avocado istället och det var jättegott, prova det om du inte redan har gjort det!

Måndag: Även den här dagen började med att vi splittrades på morgonen. Disa och Fabienne var trötta på att vänta så när de hade städat och checkat ut och ätit frukost gick de iväg till East Side Gallery. Vi andra gick iväg en stund senare och även vi åkte till East Side Gallery för att titta på det som finns kv ar av muren. Det var häftigt att se faktiskt, och mycket intressant klotter. Vi stötte på Disa och Fabienne efter ett tag och åkte till dagens andra stora mål, nämligen Garage: Berlins största second hand-affär där man betalar 13,99 euro per kilo kläder man köper. Underbart eller vad? När vi kom dit visade det sig att inte riktigt hela affären var på kilopris, men största delen iaf. Jag köpte tre kjolar, tre tröjor, en skjorta och en sjal och betalade 200 spänn! Och då var sjalen inte ens på kilopris! Helt sjukt.

Efter några timmar där tyckte vi att det var dags för the last supper in Berlin. Vi åkte tillbaka till "vår" tunnelbanestation. Disa och Fabienne gick till nån irländsk pub och åt medan vi andra gick till ett kebabhak där man kunde sitta och äta i en lokal bredvid som såg ut som nån slags ateljé, skumt men ascoolt.

När vi hade ätit klart joinade vi Disa och Fabbi och tog en sista öl. Jag har typ börjat gilla öl, fett skumt. Aja, trevligt var det i alla fall och sen gick vi tillbaka till vandrarhemmet, hämtade våra väskor och begav oss till Schönefeld där planhet lyfte strax innan tio på kvällen. Resan avslutades med flygbuss från Skavsta och promenad från Cityterminalen hem i Stockholmsnatten.


Nu kommer nog Hugo snart. pusspuss.

Lingolympiaden

Hade bara naturkunskap och latin idag, redovisningen gick bra. Efter skolan gick Hugo och jag hem till mig ett tag, sen mötte vi Rasmus och Madeleine och åkte till Universitete för att träffa Susanne, hon som hade hand om Lingolympiaden i år. Nån annan som var med och tävlade? Det är en tävling i språk, att kunna hitta mönster och luska ut grammatiken i olika okända språk, älskar sånt. Vi gjorde det mest för att vår lärare frågade oss och det verkade som en kul grej, vi tog det ganska oseriöst men van ändå, haha. Så i sommar ska vi till Bulgarien och delta i den stora internationella tävlingen, yayy! Det var det mötet handlade om och Unga Forskare bjöd på fika, trevligt trevligt :)

Jag skriver som sagt om Berlin senare ikväll eller imorgon, helst vid min egen dator. Oftast använder jag mammas eftersom den är mycket snabbare, min egen är helt hopplös och hänger sig hela tiden. Men sitter jag här vid mammas dator kommer hon in hela tiden och jag hatar att bli avbruten när jag skriver.

Jaja. Nu ska jag ladda upp fler bilder på Facebook :)

Berlin <3

Så var man hemma igen. Det fanns dator på vandrarhemmet men jag orkade inte riktigt tänka på bloggen när jag var där, bättre att skriva när jag är hemma istället. Just nu har jag inte riktigt tid men ikväll eller imorgon ska jag skriva en sammanfattning av varje dag, kan vara kul för er som har funderat på att åka dit också :) Kommer nog lägga upp några bilder också, men de flesta hamnar såklart på Facebook.

Nu funderar jag på om jag ska börja med att fixa klart min redovisning om Titus och Vespasianus och läsa bloggar sen (har ju fem dagar att ta igen ffs) eller om´jag ska göra tvärtom... hmm...

Sista innan Berlin

Om 20 minuter måste jag gå hemifrån, ska möta Hugo och Robin vid T-Centralen kvart i tio. Alltid bra att vara ute i god tid :)

Nöjd med gårdagens 57 unika besökare på bloggen ska jag nu gå och klä på mig, kolla så att jag packat allt och.. ja.. ge mig iväg.

Förhoppningsvis bloggar jag från Berlin!

Aufwiderschen! (jag skriver vad jag hör, du som kan tyska får gärna rätta mig :P)

5 timmar kvar...

...tills planet lyfter. Är lite smånervös nu måste jag säga. Det här är nog första gången jag åker nånstans utan någon form av auktoritet (om man inte räknar Arvika). tihi. Det här ska bli kul.

Nu ska jag ricka te och slappa framför tv4 Nyhetsmorgon en stund, innan det är dags att börja tänka på riktigt.

pusspuss

Många inlägg

Ja, det har blivit många inlägg idag. Men det här blir nog det sista. Har nästan packat klart, det sista gör jag imorgon bitti, tandborste, sovkläder o sånt. Har gjort en lista där jag kan pricka av allt :) Största delen av min väska tycks tas upp av strumpor och strumpbyxor haha...

Har kollat på Leilas Jul på Tv4+ också. Älskar matlagningsprogram och Leilas program är så mysiga och svulliga, me like! Pratade med Hugo en vända och han skulle ringa upp när telefonen blev ledig hos honom, så ska vi bestämma när vi ska ses imorrn. Vi har ju gjort den fantastiska upptäckten att det går att åka kommunalt till Arlanda, hallelujah! Pendeltåget till Märsta och buss därifrån. Ska väl inte vara så svårt?

Jag är inte säker på om jag bloggar från Berlin. Får jag tillgång till en dator så gör jag det, annars får mina 54 (OBS! nyytt läsarrekord! :D) ge sig till tåls tills på tisdag.

Godnatt och glad Lucia! Kram

Packning på g

Nu har jag skickat iväg en jopbbansökan till Centralbadet, de söker frukostvärdar. Det innebär att jag kommer behöva jobba varannan helg, lördag 7-12 och söndag 7-14. Jobbiga tider, men det får man ta. Inte för att det finns någon som helst chans att jag får det här jobbet haha, men ändå...

Efter det gick jag åt och middag på Organic Green. Underbart ställe och den som säger att man inte blir mätt på veganmat håller nog käften efter att ha varit där. Alltid lika underbart god mat med massor av grönsaker och brödet och hoummusen är himmelsk! Massa smoothies och spirulinadrinkar o sånt har de också men det har jag aldrig testat. Borde göra det snart. Eller deras veganska brownies, mmm...
På URIX 2006 åt jag faktiskt vegandrömmar och de var hur goda som helst! Blev bundis med Djurens Rätt på köpet haha...

Nej, nu ska jag packa. Iiiiiih är fett taggad!


Besöksrekord!

25 unika besökare! Yayy!

Under dagens enda lektion (psykologi) delade vi in oss i grupper som ska göra små arbeten och redovisa vecka 2. Temat är utvecklingsstörningar och jag ska redovisa om autism tillsammans med Helena, Camilla och Hedvig. Har en syssling som har autism, blir intressant att lära sig mer.

Nej, nu måste jag verkligen tagga till lite och avsluta rumsstädningen (herregud vad jag tjatar om den haha) och sen ska jag packa. Skriver mer senare ikväll. Kram!

Vad tiden rinner iväg...

Och inte får man nåt gjort trots att man har vart uppe i över tre timmar... Eller nåja, jag har ju faktiskt varit ute hos pappa och hämtat laddarna och sen promenerade jag hem från St:Eriksplan. Skulle ju köpa deodorant men upptäckte att jag inte hade några pengar med mig haha...

Jag gillar att gå vid Odenplan och titta upp mot fasaderna och se alla röda skynken som hänger ut från fönstren, som en tyst protest. Mejla "jag vill inte ha någon galleria" och ditt namn till [email protected] om du, som jag, delar den åsikten.

Nu har jag ätit lite rester från gårdagens middag, kalkonfilé i en sås av turkisk yoghurt, sesamolja, vitlök och chili tillsammans med dinkelris och paprika, lök och zucchini. mmm...
Nu kokar nog tevattnet snart. Jag måste skaffa en vattenkokare haha...

Om nån timme ska jag börja bege mig till skolan, sen hem och städa och packa, sova och sen... BERLIN!!!

Taggad

oooh, imorgon åker jag till BERLIN! Det perfekta resmålet egentligen, det ligger en loch en halv timmes flygresa från Stockholm och allt är tydligen jättebilligt där. Som tur är har vår älskade globala uppvärmning sett till att det är ganska varmt även där, en 5-10 plusgrader (känns bra att åka nu, eftersom det tydligen ska bli en massa minusgrader här hemma från och med imorrn moahaha). Verkar som att Disa har koll på massa betala-per-kilo-marknader, naaajs. Och så fick vi massa tips från förra Berlin-gänget (de som var där för två veckor sen) så det här kommer bli riktigt bra.

Idag börjar jag skolan klockan två men satte ändå väckarklockan på nio. Jag har massor av saker att göra idag och jag gillar att veta att jag har gott om tid på mig.

För det första måste jag få klart städningen av mitt rum. Igår packade jag ner de sista papprena och annat i förvaringslådorna, sen tog jag ut allt i hallen och dammsög helt rummet jättenoggrannt och våttorkade. Idag kanske jag ska rensa bokhyllan litegrann och sen ska jag bara ställa in allt igen, klart! Känns skönt att ha kommit så långt.

Eftersom min största begåvning är att glömma saker, glömde jag naturligtvis laddarna till både mobilen och kameran hos pappa. Bravo! Därför måste jag åka ut dit och hämta dem idag. Ska åka nu inom en timme, har jag bestämt mig för. På tillbakavägen går jag av vid Fridhemsplan och promenerar hem och köper en ny deo på Åhléns Odenplan. Tre flugor i en smäll!

Sen måste jag ju packa! Skrev en packningslista igår, blir tre klänningar och en kjol jag tar med mig. Lite strumpbyxor och koftor o så såklart men jag måste ha plats över i väskan för alla kläder jag hopppas köpa där. Mitt enda problem vad gäller packningen är vilka skor jag ska ha med mig. Jag vill ha ett par som jag kan gå mycket i och nåt par som funkar på kvällen. Som sagt, jag vill ha så mycket plats som möjligt kvar i väskan så helst bara ett par skor nerpackade (och ett par på fötterna haha).

Jaja, får rådgöra med mina reskamrater senare idag.

Lägger in en fin bild på Anna och Disa, som fyller år på fredag (det är mainly därför vi åker till Berlin)

image12
Den här fina bilden tog jag när vi hade årets första picknick; frukost i Vitan andra söndagen på påsklovet! <3

Vad ska mina söta eventuella läsare göra idag?


nejnejnej

Det är jobbigt när man inte vet hur man vill ha det. Och nu snackar jag om ALLT.

Förlåt.

God morgon!

Jag måste sluta kolla på Seinfeld på kvällarna. Halv tolv är alldeles för sent att somna, jag orkade inte ens gå upp när väckarklockan ringde kvart i åtta! Gick upp en halvtimme senare istället, fick ändra mina morgonrutinerna och ta teet efter hårtvätten iställt men det funkar väl det med.

Skrev jag om jobbsökningen igår? I alla fall så hade mor min fått reda på att Thelins på Odengatan sökte nya cafébiträden så jag knallade dit med mitt CV. De hade iofs bytt namn till Dubbelw (tror jag det var) men ändå. Han var jättetrevlig som tog emot mitt CV, småpratade lite och ställde frågor och så. Chansen att jag får jobb där är verkligen minimal men hey, chansen är ju ännu mindre om jag inte ens försöker, eller hur?

Efter det gick jag till Kyrkmössen och som vanligt kom det jättefå barn men söta Smilla var iaf där igen! Hon är så sööööt, igår berättade hon stolt att hon kunde sjunga bä bä vita lamm och så sjöng hon den! hon är så söt så man vill bara äta upp henne! Hon är tre år gammal och har inte riktigt lärt sig prata rent ännu hihi...

På vägen därifrån kom jag på att det där kunde ha varit min sista gång på Kyrkråttorna/Kyrkmössen. Tänk hur mycket allt har förändrats! Jag gillade iofs tiden med Lollo och Daniella mest. Och med Francisca, det var mysigt. ååh... Jaja, nu ska jag inte sitta här och bli nostalgisk utan hålla tummarna för att nån av dem som har mitt CV ska ringa mig snaaart.. :P Nån som har nåt bra få-jobb-tips?

Nu ska jag väl kolla lite bloggar, äta upp min yoghurt och sen gå och tvätta håret. Tror bara jag har två lektioner idag, yayy!

Kram!

Onödigt

Jag hatar att jag alltid skjuter upp saker till sista stund. Sa nej till min älskling när han ville vara med mig efter skolan, eftersom jag hade så mycket att göra. Det har jag ju också, så VARFÖR GÖR JAG INGET? åååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhh vad jag stör mig på mig själv! Jag får så dåligt samvete för allt, jag orkar inte!

Nej nu ska jag ta mig tusan städa mitt rum lite.

Ha det bra!

Franska skolans dag

Nej, Föräldraföreningen, jag tycker INTE om att bli behandlad som en mentalt efterbliven fyraåring.

Kakorna blev goda iaf. Ägnade ganska mycket tif åt dem igår och pappa och jag åt halvt ihjäl oss på dem haha. Resten hade jag med mig till skolan och skänkte till caféet som 8:orna och 9:orna hade i matsalen. Hoppas de blev uppskattade :). Själv satt jag och frös i entrén mellan 11 och 14 och försökte sälja gamsla årsböcker. Sålde faktiskt hela 2 st efter att ha sänkt priset till 50 kr/st. Bra jobbat.

Lyckligtvis kom H<3 och höll mig sällskap efter ett tag. Sen gick vi hem till mig och åt lasagne och myste lite. Nu har han åkt hem och jag ska dricka lite te och sen åka hem till pappa. Ska nog ta det lugnt ikväll, plugga och sova. Imorrn kanske det inte blir nån uppdatering, får se.

Ha en bra kväll! Kram

Vad är det här för jävla väder?

Inte för att  jag är nåt fan av kyla, men jag är definitivt inget fan av regn heller. Lyckligtvis hade jag mina älskade röda gummistövlar med vita stjärnor på min promenad till Norrmälarstrand. På hemvägen tog jag dock bussen.

Om ni är nyfikna på vad jag gjorde på Norrmälarstrand (eller är det två ord?) så kan jag berätta att jag var och provlåg Tempurkuddar, behöver verkligen det för mina stela axlar och min nacke som knäcker och krasar så fort man rör på den. Så nu vet jag vilken kudde jag ska önska mig i julklapp :)

Förutom regnet så har dagen varit bra. Slapp religionslektion som sagt, kom iaf några sidor i boken. På franskan var det nån tjej från franska institutet son var och informerade oss om studier i Frankrike, vi fick hennes visitkort och tips på mejladresser o sånt :) Måste börja ta tag i min framtid snart här känner jag... :P

På psykologin var jag duktig flicka och räckte upp handen och ställde en bra fråga. Yayy!

Just det, sen ringde de från DinStudent och meddelade att det finns lediga 20persflak den 5 juni, ännu mera yayy!

Nu ska jag försöka städa mitt rum lite, sen ska jag åka till pappa och vara där över helgen. Måste baka ikväll också, till "Franska skolans dag" imorgon, helvete vad misslyckat det kommer bli, menmen det får man väl stå ut med. Det är ändå inte jag som står bakom.

Får se när jag bloggar nästa gång, kanske blir imorrn eller söndag.

Trevlig helg! :D

Religionsfrihet

Ja, religionslektionen den här morgonen är frivillig, så nu tyckte jag att jag var himla fyndig haha... nee måste sluta utsätta folk för min dåliga humor. Men jag är i skolan ändå, tänkte att jag kanske kunde få nåt gjort så jag slipper göra allt hemma sen. Vi har visserligen två veckor på oss för den här uppgiften´men jag vill ha så lite skolarbete som möjligt att tänka på inför berlin och jul och allting.

Igår var sista gången på flamencon, som sagt. Men jag ser det inte som att jag slutar, snarare som ett uppehåll. Känner inte att det ger mig så mycket just nu och i vår kan jag istället utnyttja mitt Friskiskort på torsdagarna. men i framtiden kan jag ju ta upp flamencon igen när jag vill.

Just det, jag måste bli bättre på att vakna på morgnarna. Hade ställt väckarklockan på halv sju för att jag skulle hinna tvätta håret, men naturligtvis somnar jag om och går inte upp förrän mamma kommer in och väcker mig tio över sju. Blä. Men jag hann med hårtvätt och frukost och allt i alla fall och kom bara lite, lite försent men som sagt - religionen är ju frivillig, så det är ändå inte så många här haha...

nee nu ska jag gå ut och sätta mig i nån av sofforna i korridoren och läsa lite om judendomen.

Kram!

Vet inte riktigt...

...vad jag ska skriva, bara kände för att skriva nåt. Sitter och dricker te och kollar runt på lite bloggar, funderar över livet o så. Har hur mycket tankar och funderingar som helst, men har lite svårt att få ur mig dem. De mår bäst inuti mitt huvud tror jag, har så svårt att formulera mig om jag inte får tänka efter ett tag först.

Klockan åtta börjar flamencon, tror det här är sista gången för terminen, iaf för mig. Nästa vecka drar jag ju till BERLIN!!!! Ska bli fett skoj, har ingen aning om vad man gör där riktigt, men det är tydligen fett party.

Just det, mitt promenerande har gått sådär. Promenerade visserligen hemifrån till St:Eriksplan idag men det tar väl bara en kvart-tjugo minuter nåt sånt... Jaja, tänkte promenera till dansen nu iaf, lär ta en 25-30 min. Imorrn har jag ju hela eftermiddagen också, slutar 13.10 :)

Nu kanske jag ska läsa lite eller göra nån nytta. Städa mitt rum?

Mysig eftermiddag

Har just lärt mig att man inte alltid ska tänka högt, hoppas du inte tog åt dig. Det är nu man märker att den man läser om varje dag inte skriver en saga, utan om sitt riktiga liv. Och den personens ångest blir till andras underhållning. Min egen underhållning. Det är hemskt.

Jaja, skolan blir bara mer och mer oseriös. Skoldagen bestod av en timmes babbel om judendomen från Nils Gräns, sen var det "eget arbete" och engelska skulle vi ju inte ha, så vi slutade halv två istället för tjugo över fyra, naaajs...

Hugo och jag tog en promenad upp till Vurma vid St: Eriksplan och drack te och åt kardemummabulle och hade det mysigt. Nu är jag hemma igen och tänkte göra den där engelskauppgiften vi fick, hitta 30 ord om ett visst ämnesområde och sammanställa till en ordlista. Hade tänkt göra lite i CAE också men glömde boken i skolan, tar hem den i helgen istället.

Ikväll är jag ensam hemma, som jag varit så otroligt många kvällar sen mamma bytte jobb. Det är rätt skönt, men samtidigt lite ensamt ibland.

Nej, nu är det engelska som gäller och sen ska jag svulla lasagne från igår :)

kram

Sovmorgon på riktigt

Ja, jag sov faktiskt tills jag vaknade idag, så himla skönt. Visserligen vaknade jag av att jag var så in i helvetes kissnödig eftersom smarta jag hällde i mig en halvlitersflaska vatten innan jag gick oah la mig, men ändå. Att sova till nio är inte fy skam!

Just det, jag har ju funderat på att gå ner i vikt litegrann. Inte mycket alltså, vill bara se ut som jag såg ut förut. Har under en ganska lång period bakat rätt mycket, blivit bjuden på massa godsaker och helt enkelt småätit mer för jag har haft så himla stor aptit. Förhoppningsvis löser det sig av sig självt en del iom att helvetesdagarna tar slut (that is to say mens) men ändå, man kan ju försöka lite.
Borde börja röra på mig lite mer, har kommit på att jag slöat till rejält sen det började bli kallt. Nu åker jag kommunalt de sträckor jag alltid förut promenerade. Ska ta upp promenerandet igen, nu har jag ju dessutom tid för det eftersom det mesta i skolan är avklarat för terminen och jag kommer sluta tidigare både idag och imorgon pga av muntliga redovisningar som jag redan har gjort (yayyyy!). Friskis&Svettis får nog vänta ett tag tyvärr, blev ju förkyld efter att jag varit och tränat i söndags, så det ska jag vänta med tills jag är helt frisk.
Dessutom kan det nog vara skönt att äta lite nyttigare så här innan jul, så att man inte sitter där på julafton och redan är trött på mat. Nej nej, jag är starkt konservativ när det gäller julfirande och maten är det vikitigaste.

Btw, när jag talar om vikt så menar jag inte de siffror vågen visar, för det är inte alls särskilt mycket. Jag talar om hur jag ser ut och jag är definitivt större runt bålen nu än jag var förut.

Nej, nu ska jag gå in på Tasteline och leta upp lite smarriga recept på godis, marmelad och annat jag kan göra och ge bort i julklapp.

Ha en bra dag! (eller jag kanske skriver igen om typ en timme, vem vet? :P)

Konstiga känslor

Vad konstigt allt känns just nu. Inget stort egentligen, de konstiga känslorna är inte heller särskilt stora. Jag bara sitter och tänker på att jag snart tar studenten och tvingas lämna min trygga oas sen 13 år tillbaka, jag har börjat inse det på riktigt nu och det känns jättekonstigt. Jag är inte direkt orolig, inte heller ivrig eller glad, det är bara konstigt. Snart kan jag inte bara gå runt och tänka längre, utan måste verkligen börja göra nånting konkret av alla mina drömmar. Herregud.

Vad skulle jag göra utan dig? Vill ha dig här nu.

Sen är det ju lite turbulens hos en viss ung mamma just nu, jag blir jätteorolig när jag läser det där inlägget, alla möjliga hemska tankar dyker upp i mitt huvud. Tänk hur mycket man kan börja bry sig om en person man inte ens känner.

Godis

Som sagt, jag är inne in en period av konstant matbehov... Eller snarare behov av någonting att stoppa i mig. Mamma och jag satt nyss i soffan och åt Juleskum och chokladpraliner från Lux och tittade på Leilas jul på Tv4+. Vilken kombination va? haha... Till råga på allt åt vi jättemaffig lasagne till middag. ja jag säger då det...

Jag kanske borde sluta tjata om mina underliga matvanor och skriva om nåt annat istället. Men jag gillar ju mat, ska lägga ut receptet på de där kanelbrowniesarna snart kanske... :P Håll utkik!

Godnattkram!

Mat

Är jag den enda som blir jättehungrig när jag har mens? Okej att man har jävligt stor aptit veckan innan, men just under helvetesdagarna är jag så jäkla HUNGRIG hela tiden, jag fattar inte! Det känns som att magen gapar tom och jag måste hela tiden ha nåt att stoppa i mig. Gått upp i vikt har jag också, herregud. Haha. Jaja, ska väl äta nåt lutet nu, åt två mackor för en stund sen men det står man sig ju inte på särskilr länge. Har en kopp grönt te som står och drar i köket också, mmm!

Är det nån som är intresserad av att veta vad jag har gjort nu under min hittills lediga dag så kan jag berätta att jag skrivit 555 ord på min uppsats om Lars Ahlin (ska vara ungefär 800 ord), gått en promenad upp till Åhléns Odenplan och köpt ny mascara, gått till ICA och köpt ingridienser till kvällens lasagne (mmmmm!) och... ja... ätit? haha.

Oj, om typ en timme måste jag gå till skolan.

pusspuss

Mareld

Sitter och dricker ett te som mamma köpte i eskilstuna förra veckan, det är ett grönt te med blåbär (tror jag) som heter Mareld. Mmm... Eller okej, det är fortfarande så varmt att jag inte smakat på det men det ser väldigt gott ut iaf haha...

Om ni undrar vad jag gör hemma klockan åtta en onsdagsmorgon när jag börjar tjugo över åtta, kan jag berätta att jag för en halvtimme sen eller så kom till den insikten att det inte fanns något mer onödigt än att gå till franskan idag. Varför ska jag hålla på och stressa mjig igenom dusch och kläder och allt det där, för att sedan gå den iskalla och mörka vägen till skolan för att kanske (min fransklärare har en tendens att helt enkelt inte dyka upp ibland, utan förvarning) sitta på en jättetråkig lektion i en dryg timme och sen bara gå hem igen och skriva svenskarbete för att senj gå tillbaka till psykologin kl 2? Nej, då kände jag att det var mycket bättre att sjukanmäla sig på franskan och stanna hemma istället och jag kan säga att det var ett helt underbart beslut.

Jag vill även passa på att tacka Babbeldrottning för hennes tips om att äta choklad vid mensvärk. Ska testa det nästa gång :P

Nu ska jag försöka kompensera för att jag inte är i skolan och börja på mitt arbete om Lars Ahlin (svenskan alltså). Igår började jag läsa hans bok Tåbb med manifestet, sjukt bra bok, läs den! Lars Ahlin är helt fantastisk på att beskriva människor och känslor, man blir gripen direkt!

pussokram

Mensvärk

Har jätteont i både magen och ryggen och runt hela bäckenet, det spänner jättemycket och nu dricker jag te med mjölk, det brukar hjälpa lite. Några andra bra tips, någon?


Redovisningar avklarade!

Äntligen är de fruktade redovisningarna avklarade, både i svenska och engelska, så himla skönt! Jag tror jag var den enda i klassen som hade båda de redovisningarna idag, glad att ha det överstökat.

Nu sitter jag iaf här och stillar min hunger med ett helt sjukt gott knäckebröd, Vilmas tror jag det heter, prova det! Klockan sex är det salsa :)

Btw, det där med att följa bloggstatistiken är fett kul. Ni kanske minns att jag "skröt" om att jag hade hela 8 läsare, i söndags tror jag det var. Sen skrev jag nånting i stil med "akta dig, Blondinbella!" och när jag kollade statistiken dagen efter så hade jag haft hela 23 unika besökare den dagen! Knepet är alltså att nämna Blondinbella så ofta som möjligt så kommer folk läsa bloggen haha... Tyckte det var rätt kul.

Sov(?)morgon

Jag längtar så grymt mycket efter den dag då jag kommer kunna utnyttja min sovmorgon till max. Börjar kvart i tolv varannan tisdag och tjugo över tolv varje torsdag, men går alltid upp vid åtta-nio de dagarna, typ som idag, eftersom jag har så mycket i skolan. Nu sitter jag här och har just druckit upp mitt morgonte, skickat iväg mina muntliga presentationer till sko9lan och nu ska jag gå och duscha och klä på mig och komma iväg till skolan så snart som möjligt. Måste hitta nån där jag kan öva mina redovisningar inför.

Önska mig lycka till! :D

Puss och kram!

Ellen Key och Louisa May Alcott

Med ett avbrott för Kyrkmössen har jag ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att skriva mina muntliga presentationer jag ska hålla imorgon; om Ellen Key på svenskan och om Louisa May Alcott och hennes bok Little women (som jag antagligen nämnt hundra gånger vid det här laget haha) på engelskan. Hoppas det ska gå bra, så himla skönt att få sånt där överstökat, men samtidigt lite orolig att jag inte förstått uppgifterna helt korrekt. Jaja, det är bara att jämföra med andra, har alla gjort ungefär likadant brukar det inta vara nån fara.
Hade även ett telefonsamtal med Helena alldeles nyss om allt det här, vi är lika förvirrade båda två...

Nu ska jag ringa Hugo, tror jag. Det känns bra. Kanske börja läsa Tåbb med manifestet av Lars Ahlin (som en del av uppgiften till på ferdag), sen kolla på Seinfeld och sova. Skriver antagligen mer imorgon förmiddag.

Godnatt :)

Maskeradbilder!

Tar en paus i skrivandet av min engelska book review och lägger upp lite bilder från maskeraden i fredags. Resten finns på Facebook :)

image7
Hugo&Hugolina :)


image8
En mexikan och ett dagisbarn :)

image9
Pippi dansar med en smällkaramell

image10
Julgranen som vi dansade kring på tolvslaget (eftersom det blev december då :P)

image11
 Österrikaren som kom med oanständiga förslag till Hugolina hela kvällen...


Enjoy!
Nu ska jag kanske skriva lite mer engelska, sen måste jag förbi Stadsbiblioteket en sväng för att betala en skuld (det suger att vara 18. Jag har aldrig lämnat tillbaka en bok i tid i hela mitt liv och nu plötsligt måste jag betala för skiten. herregud.) och sen vidare till Kyrkmössen. Sen hema och plugga igen såklart. Jaja. Som tur är så är det värsta plugget över efter den här veckan, då blir det chill och Berlin :D


Besöksrekord

Nytt besöksredkord på bloggen; hela 8 besökare! Akta dig, Blondinbella! :P

Världens onödigaste uppfinning

Gick på aerobics 17.30, det var härligt! När jag kom hem åt vi gryta på fläskfilé, spenat, chili, koriander, ingefära och massa annat och basmatiris, naanbröd och turkisk yoghurt till det. Mums!
Riset var btw sånt där boil in bag-ris och det är det jag menar med världens onödigaste uppfinning. Riset blir visserligen perfekt, men gud så onödigt att ha det i en påse, jobbig att öppna är den också.

Haha just det, idag när jag rensade bland mina gamla skolgrejer hittade jag Hugos gamlöa Fi-arbete från tvåan. Skumt, varför låg det bland mina grejer? Ska ringa honom nu och prata en stund tror jag. :)

uuh...

Städa är fan inte kul. Jaja, nu ska jag läsa ut Little Women. Mina svenskarbeten kommer jag liksom aldrig igång med, men skriver antagligen det om Ellen Key senare ikväll.

Btw, bilder från maskeraden kommer upp imorgon :)

Städa, plugga, pynta

Rubriken beskriver min dag ganska bra. Hittills har jag flängt runt mellan städning (främst av mitt eget rum, vilket även inkluderar att samla ihop alla mina grejer som ligger utspridda över lägenheten och organisera dem lite bättre i tidskriftsamlare och lådor i mitt rum), skolarbete (har läst ytterligare några sidor i Little Women, snart klar med den, samt dragit ut fakta om Lars Ahlin och läst, ska lämna in arbetet senast fredag) och julpyntning (vilket hittills inte gått så bra, försökte hänga upp en julstjärna men nådde inte, men vi har i alla fall tagit fram adventsljusstaken :)).

Nu ska jag nog försöka fortsätta min rumsstädning, sen kanske plugga lite mer (har så svårt att komma igång när det gäller större skolarbeten, skulle egentligen behöva avsätta flera timmar i sträck och inte ha nåt annat att tänka på) och sen gå och träna 17.30. Målet är att kunna njuta av första adventskvällen så mycket som möjligt. Får se hur det går :P

Kram!

Maskerad!

Maskeraden igår blev riktigt lyckad, älskar att folk verkligen anstränger sig för att göra det bra. Det en julgran, en mexikan, smällkarameller, dagis/lågstadiebarn, Kim Jong-Il, österrikare, Åke i Bert och massor av andra kreativa idéer. Och så Hugo och Hugolina förstås! Riktigt snygga blev vi när vi väl var klara och folk verkade gilla det. Och vad hade vi gjort utan Inès som hjälpte oss att sy kläderna? Okej, hon gjorde faktiskt nästan allt. haha, tack! Annars vet jag inte hur det hade gått... Lägger upp bilder senare ikväll eller imorgon.

Jaja, kvällen var väldigt trevlig iaf och alltid lika mysigt att sova hus H<3. Vi var rätt sega imorse och gjorde inte så mkt, höll på att somna igen på eftermiddagen, men sen var jag tvungen att åka hem för klockan fem skulle jag vara hos mormor och fira hennes födelsedag. Mormors födelsedagsfiranden är alltid väldigt trevliga, vi dricker glögg och äter trerättersmiddag, självklart alltid mormors goda nötmarängtårta med hallon till efterrrätt!

Nu ska jag göra te och kolla om det går nåt bra på tv. Hemmakvällar är fan underskattade. Har också börjat uppskatta tv-tittande enormt mycket de senaste åren eftersom jag gör det så sällan. När jag väl gör det njuter jag av att bara kunna luta mig tillbaka is offan och få all underhållning serverad på silverbricka utan att behöva göra nånting själv. Aah...

RSS 2.0