Lite senare

I Danmark regnade det. Blåste rätt rejält. Men trevligt var det. Blev matad med grillad hälleflundra, grillat lamm och grillad kyckling. Surdegsbröd och jordgubbar och vällagrade ostar. Kramades med mamma och flanerade i Köpenhamn.
Nu måste jag snart iväg till skolan. Uppdaterar senare om resten av veckan. puZz

Köpenhamn

Jag borde packa och har säkert en massa kompendier att läsa men fastnade i soffan ett tag. Ska till mamma i helgen. Lämnar datorn hemma.
Igår firade vi Erika genom att låta henne laga spaghetti med en fantastisk tomat-, quorn- och broccolisås åt oss. Sen åt vi upp resterande cupcakes och kollade på SATC 1 extended version. Cyklade hem och det var inte ens mörkt fast det var mitt i natten. Ta vara på det här.

9 juni

Lite av sommaren försvann när man plötsligt fick en vardag igen. Faktiskt. Solen värmer inte lika mycket nu när jag ställer klockan på morgnarna och tillbringar mina dagar i diverse föreläsningssalar och på Studentbokhandeln istället för på balkongen med en ask jordgubbar.
Att jag faktiskt måste plugga också är något jag förträngt. Vad det än är tar man det inte på lika stort allvar i juni, juli, augusti. Ja, till slut kom ju de med. Och än är det bara juni.
Jag fortsätter att längta till Stockholm men någonting hände med staden sist. Var där måndag-tisdag. Visste inte vart jag skulle ta vägen. Hade inget behov av den. Åt middag med Hugo, fikade med pappa och köpte fina saker jag önskat mig länge. Hur bra som helst var det. Ändå var jag främling i staden. I mitt älskade Stockholm. Jag hoppas att jag hittar någonstans att ta vägen i framtiden.
Den är vacker, den här kvällen.

Kakor

Igår firade vi nationaldag på min balkong. Jordnöts-, choklad- och banankakor och muffins med hallon och hasselnötter med rosa frosting och silverkulor. En flaska rosé och sommarregn. Sen gjorde vi lax i ugn med spenat, fetaost, citron, havregrädde, kanel och vitlök. Tittade på Vicky Cristina Barcelona.
Vi tog en kvällspromenad. Gungade i stadsparken och blåste såpbubblor på en brygga. Gick hem med Kino i hörlurarna. Idag är det skola. Igen.

Rosé i kvällssolen. Såklart.

Antar att jag borde skriva världens längsta Ryssland-inlägg men allvarligt, vi tar det irl.
Sen jag kom hem har jag klarat av lite ångestmoment som jobbiga lärarsamtal osv. Nu spenderar jag mina dagar på balkongen bland margueriter och örtkryddor, äter jordgubbar och löser korsord. VARFÖR har man inte sommarlov oftare?

RSS 2.0