Måndag

Jag överlevde måndagen. Kan bero på att jag numera har tillgång till snabbkaffe här hemma, men gick gjorde det i alla fall. Känns som att dagens enda misslyckande var den där sojasåsen som gjorde min lunchsallad oätbar.

Kvällen har bestått av rosa sockervadd och lägenhetsletande. Både seriöst (2:or i Uppsala) och oseriöst (20-miljonersvillor i Djursholm). Har sms:at med DB (haha) och längtar till onsdag. puss.

Söndag med tillbehör

Söndagsångest i full gång. Det är inte ens fint väder ute. Men nog ska man ta sig ut ändå. Jag kan ju meddela att jag inte tänker göra den här söndagen till ännu mer av en söndag genom att genomföra den där nödvändiga städningen. Det får bli imorgon.

Kanske ska jag ringa Sarah och föreslå söndagsmiddag på Chartier? Kanske ringa mamma. Kanske tända ljuset i rummet. Kanske tänka på allt positivt nästa vecka innebär som får mig att glömma att jag måste gå till jobbet. Träffa C och styra en spännande dejt med DB(hahahahahah). Sen har vi ju faktumet att det är Valborg på torsdag vilket, förutom fest, innebär att vi är lediga på fredag!!! Fyradagarsveckor måste vara det bästa som finns.



Nu tände jag ljuset här inne. Och nu känns det inte så farligt längre.

Pas encore reveillée

Vet inte vad som händer eller varför det händer men jag är helt sjukt trött. Inte sömnig, inte direkt fysiskt trött, snarare psykiskt. Tror på allvar att jag har somnat några gånger under dagens lopp utan att jag märkt det, liksom fått små blackouter som orsakat alla dagens felslagningar i kassan, konstiga felsägningar, halvgjorda uppgifter... Misstänker att jag kan ha ätit för lite den här veckan. Nu är jag sjukt sugen på choklad. Kanske bord elägga mig er och sova tills imorgon bitti men det är mycket på gång nu i helgen så jag håller mig vaken tills på söndag helt enkelt! Nu är jag sjukt sugen på choklad. Kanske ger mig ut i solen och sätter mig och käkar choklad nånstans, haha. Och enorma mängder kaffe?

23 april

Idag är det torsdag, Det är sjukt najs för imorgon är det fredag. Veckorna går farligt snabbt. Minns att vi sa det i september också och vi förutspådde att snart skule säkert månaderna börja gå snabbt också. Och profetian slog in. Om en och en halv månad flyttar jag tillbaka till Sverige. Det finns inte ord för hur mycket jag ser fram emot det men kan inte hjälpa att bli lite ledsen över det. Nu när vi äter middag i Parc Belleville och går på födelsedagspicknick på Champs de Mars. Nu vill man inte härifrån.


Söndag

Jag hade tänkt ge mig ut på en promenad. Sen tällde jag mig själv frågan "Varför?" och hittade inget svar. Det är iskallt och grått ute och promenader får jag ju tillräckligt av på vardagarna. Så varför inte göra en kopp te till och bänka sig framför säsong 5 av Vänner?

KÖTT

Det regnar i Paris idag. En sån här eftermiddag hade i normala fall krävt enorma mängder svull till myset framför Vänner men idag pallar jag nog inte. Åt lunch med pappa och Annica på Chartier och jag var för första gången i typ mitt liv sugen på kött. Så jag åt en faux filet med frites, det satt bra. Det var underligt men bra.

En annan( )dag

När vi bodde i Clichy löpte vi ständigt risk att drabbas av magsjuka då vårt kylskåp snarare tjänade som värmeskåp. Nu har vi det motsatta problemet - det vi stället längst bak i kylen fryser till is. Tyckte det var jättejobbigt först, typ när jag hittade klumpar av fryst sallad, tills jag tog ut en yoghurt och upptäckte att det var världens enklaste sätt att göra yoghurtglass. Sitter och avnjuter en i detta nu, det är sjukt najs. Behövs efter en sån här dag. Pomenerade hemifrån mig till Eiffeltornet - gick längs Seine och grillades i solen. Det var underbart. Får se om jag går ut och träffar Sarah m.fl. vid kanalen men det skulle vara najs att avrunda långhelgen med en hemmakväll. Har varit ute fyra kvällar i rad nu - igår åt vi middag på Chartier. Vi stannade till långt efter stängning, pratade och hade roligt åt våra bordsgrannar. Vi gick vidare till Chez Jeanette och drack lite vin och sen delade Sarah, Caroline och jag på en taxi hem. Taxichauffören var fett bitchig.


"Neej, de där molnen kan inte innehålla så mycket vatten."

Att inviga årets vita tygskor en regnig kväll i Paris är inte det bästa jag har gjort. Men kvällen var rolig, så det var värt det. Och jag gillar verkligen den där grejen med att börja tidigt. Som igår. Vid fem-halv sex satte vi oss på gräset i Parc Belleville för att ha påskpicknick. Vi åt ägg, hoummus och choklad och drack skumpa och försökte ignorera molnen som tycktes hänga precis ovanför vpra huvuden. Till slut var avsaknaden av solen alltför uppenbar och vi tog vårt pick och pack och promenerade hem till Sarah och Caroline för lite mer skumpa. Satt där ganska länge och jag hitta nya vänner som bor i Köpenhamn så nu har jag massor av anledningar att åka dit.

Kvällens sista etapp blev Alimentation Générale där vi dansade en stund men folk tröttnade ganska fort. Sarah ich jag gick hem och det var den regniga promenaden som fördärvade mina f.d. snövita älsklingar. Hur tvättar man bort sånt, tips?

Dagen tycks vara lika varm och solig som gårdagen (innan regnet kom vill säga) så jag ska nog ge mig ut fortast möjligt efter att jag druckit upp mitt te.

pusspuss


C'était la pleine lune hier... Tu avais raison

Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Jag lyssnade på Kent. Har alltid haft något emot Kent men eftersom jag har något emot ganska mycket som Anna har på sin iPod (sorry Anna, men väldigt mycket är väldigt skränigt) så fick det bli Kent på vägen hem idag. Och jag gillade det typ. Annars är veckans förälskelse Indochine. (Veckans andra förälskelse är C, det är han som står för citaten ovan).

Idag är det fredag. Det var en regning fredageftermiddag som gjorde mig taggad på att titta på Vänner och äta kakor. Så det gjorde jag. Och nu har man typ ont i magen och ska antagligen ut ikväll. Yes. Men det blir bra ändå.

Frukost

Fanny Fanny, jag måste ringa dig snart.

Nu sitter jag och äter frukost och ojidag blev det typ obehagligt nyttigt. Har gjort havregrynsgröt med sojamjölk, banan, pumpakärnor och kanel. Och innan dess gjorde jag en jordgubbs- och avocadosallad med en balsamvinägerdressing till. hade till och med lite sambal oelek i. Det var typ det godaste ever. Och det känns fett detox-igt.

Aj

Okej, det här är inte bra. Jag tror det är Conversens fel. Min vänstra fot, speciellt ena sidan av hälsenan, gör så ont när jag går att jag med nöd och näppe tog mig från metron och hem idag. Bajs. Och ändå har jag sprungit runt här och tvättat kläder, diskat och tagit ut soporna. För att slippa tänka på det sorgliga faktum att min fot hindrar mig från att ta en promenad i detta fantastiska sommarväder. Bajs.

Hippt värre

Jag blev btw fotad för en japansk tidning idag.

Måndag

Lördagen gick detso mer enligt planerna. Förutom att det var kallt (allting är relativt, man blir bortskämd av att inte bo i Sverige) så var det en härlig vårdag. Köpte till pch med glass på Häagen Dasz och jag tänker inte tala om hur mycket jag betalade för den.

Min färg för kvällen fick bli rosa. Jag tänkte först på grönt men för det första är min gröna klänning stickad och det skulle bli alldeles för varmt och för det andra klär jag mig aldrig i rosa så det blev roligare helt enkelt.
Kvällens första stopp var hemmafest hos gamla skolmänniskor - det är kul men weird att träffa folk igen. Stannade inte så länge utan drog vidare till festen för vilken jag klätt mig i den på mig fantastiskt osmickrade färge rosa. Blev lite besviken; 1. Festen hölls på en bar som var öppen för allmänheten vilket gjorde att typ en fjärdedel av dem som var där inte fattade grejen med färgtemat och dessutom bara höll sig för sig själva. 2. Festen hölls i en mörk lokal så att ens ansträngningar för att följa temat knappast syntes 3. Festen hölls i Frankrike, ett land vars befolkning inte flrstår sig på vare sig fest eller kläder och kom i sina vanliga bruna/svarta sunkiga fransmanskläder.
Men det var skoj att träffa mina favorititalienare och senare kom Sarah, Caroline och Frida och hade med sig en flummig engelsman och nån holländsk brud. Senare drog vi vidare till Truskel, ett av få ställen i detta land där festen är värd sitt namn.

Söndagen tillbringades i sängen med pizza och Vänner.

Idag är det måndag. Tror jag håller på att bli sjuk. Är hur trött som helst, varm och alldeles matt. Var helt virrig på jobbet. Promenerade nästan hela vägen hem men sen fick jag så ont i hälen att jag var tvungen att ta tuben sista biten. Gick förbi en ekologisk mataffär påvägen och köpte hem pumpakärnor, röda linser, kiwi, avocado, ingefära och ett nytt grönt te med ask, fänkål och svarta vinbär. Ville köpa gojibär också men de var slut. Nu när jag ska bo ensam här i två veckor kan jag lika gärna leva ut min vurm för småkonstig ekologisk mat. Mat som andra tycker att jag är jobbig när jag lagar. Jaja.

Enfärgat

Det blev visst lite sent i torsdags. Men för första gången var jag faktiskt med om röj värt namnet på Regine så det var värt det. Sen att jag fick för mig att kolla på ett Vänner-avsnitt klockan halv fyra istället för att sova är för mig ett mysterium.
Efter fyra timmars sömn är man inte på topp men det är konstigt nog såna dagar som går bra. Jobbet flöt på, det är väl bra att vara lite seg i huvudet för då tänker man inte på vad som händer och vad man gör, man bara gör det. Så fredagen passerade utan större svårigheter på jobbet, dét gick till och med bättre än vanligtoch vid halv tre skålade vi i champagne för att fira att det går bra nu.

Planerna för fredagen var att följa med mina kära italienska vänner på fest så det första jag gjorde när jag kom hem efter jobbet var att läga mig och sova. Det gick inte så bra, jag kan helt enklt inte sova på dagen. Så jag gick upp, åt lite havregrynsgröt med sojamjölk, lallade runt och var sllmänt seg. Sen gick Ossian och jag till affären och laddade upp för CRAZY FREDAG med frysta pizzor och diverse annat.
När vi kom hem igen hade Anna kommit hem också. Ossian drog hemifrån ganska tidigt, sen var det Anna och jag, vi kollade på Indiana Jones och åt upp den vegetariska pizzan och drack ayurvedisk ingefärsinfusion. Så party blev fredagen. Jag pallade inte med att helgen skulle bestå av två halvdana "party"kvällar, så jag bestämde mig för att satsa på ikväll istället. Då är det fest med temat "klä dig i en ned färg" tillsammans med redan nämnda italienska vänner samt Sarah m.fl. Jag tror jag måste vara tråkig och köra blått, trots attd et blir typ mina valiga kläder. Ett alternativ skulle ju vara att köpa nåt billigt rosa linne för då skulle jag kunna köra på en helrosa outfit, skulle vara kul eftersom jag aldrig har rosa på mig. Och så känns det lite utklätt, blir roligare då.

Innan dess är planerna att tvätta mitt fågelbo till hår och ge mig ut på en heldag i solen!

2 april

Tidsmässigt vill jag att dagens inlägg börjar klockan halv tre för innan dess bestod dagen mest av fransmän och deras dåliga sidor. Halv tre tog jag mitt pick och pack och drog från jobbet fortast möjligt. Fick lust att göra nåt kul så jag bestämde mig för att överraska Sarah på gamla jobbet. Småsprang hela vägen, åkte tunnelbana åt fel håll en station men det gjorde inget för jag kom fram innan de hade hunnit gå. Träffade gamla kollegor, det var trevligt. Sen promenerade Sarah och jag till Gare de l'Est där vi skildes åt.

Gick nerför hela Boulevard de Strasbourg/Sebastopol i den stekande solen. Återupplevde Africa paradise, mmm. Blev "upptäckt" av en fotograf på vägen, han frågade hur gammal jag var och jag svarade strategiskt nog 17 så då lät han mig vara, haha. Köpte en frappucino på Starbucks och vandrade vidare hemåt genom Marais, lyssnade på Lars Winnerbäck och bara njöt. Jag var på så sjukt gott humör och det håller i sig än. Det var bra, det var äkta. Det var ingen extas, det var bara mitt sinnestillstånd som solen hade lyft upp och som det känns kommer stanna uppe med solen tills den går ner i vinter.

Nu sitter jag och försöker hålla Larven Lukas vid liv. Ossian och jag har ätit pasta med champinjonsås och sen kanske Anna och jag går ut. Jag tror jag behöver det, just nu känner jag mig fylld av en massa vårenergi som måste ut. ut, ut, ut!


Minnen av aprilhimlen

Det var vi tre och en flaska skumpa på en gräsmatta i Parc Belleville med utsikt över ett soldränkt Paris. Det finns nog inget bättre sätt att inviga våren.

Åke är btw död. Han är numera ersatt av Larven Lukas.


RSS 2.0