Saker man köper

I fredags gick jag upp svintidigt och tog tåget till min öronläkare i Huddinge som kollade i mitt öra, grävde lite med en tops och konstaterade att allt såg bra ut. För detta betalade jag 300 spänn. Nästan så man tyckte att hon kunde tagit en tur med den där dammsugaren ändå.

Nåja, jag ska vara glad att besöket gick snabbt och smärtfritt. Resten av dagen tillbringades i konsumtionens tecken och det var härligt. En runda på Beyond Retro resulterade i en blommig 60-talig sommarklännning som satt som gjuten och en svart klänning i typ vadmal som jag ska klippa av en bit.
Det blev lite annat också, bland annat en ring med ett stor svart hjärta. Med mina tandpetare till fingrar har jag aldrig brytt mig om det där med ringar men tyckte att det var snyggt och ser det som ytterligare ett led i min makeoverprocess.
Min sista anhalt i den stora staden blev Panduro,nu blir det pyssel <3

På kvällen hade jag tänkt pubrunda och klubb Katushka men det blev soffan istället. Det är krävande att spendera pengar, speciellt med begränsat intag av föda och vätska.

Igår var pappa och Annica här och hälsade på. Jag bakade en kaka med äpplen, hallon och julkryddor och bjöd på. Det som blev över tog jag med till skolan idag och gjorde dagen lite trevligare både för partikamrater och lärare.

Eftermiddagen tillbringade Anna-Maja och jag på stan. Det blir aldrig som man tänkt sig, jag som skulle plugga och julpynta. Nåja. Kvällen är ung. Nu plugga.

Gde Tamara?

Nu är jag stolt över mig själv. Gick upp tidigt imorse och cyklade iväg till gymmet. Nu sitter jag i soffan och äter pizza. Man måste ha balans i tillvaron.

I lördags skrev jag mitt livs första tenta. Det gick bra. Vi hade svårare prov på högstadiet. Jag var ändå en av demsom satt kvar längst och mina söta classmates satt utanför och väntade på mig jättelänge och drogmed mig för att äta lunch men jag var elak och åkte hem till Adrian istället <3. Hem till mig alltså, med en Adrian som låg kvar i sängen.

På kvällen hade Capa födelsedagsfest och från den finns en av få bra facebook-bilder på mig. Bra där.

I söndags drog jag med A på Kalmars söndagsfika. Italiensk cheesecake, polsk vallmofröbakelse och kaffe för 35 spänn. Yeah. På kvällen tog vi mina biopresentkort och gick och såg 2012. Den var dålig och amerikansk men jag tyckte det var fint att det inte fanns några bad guys i filmen. Dessutom fanns det ett gäng underbara ryssar med, som blir extra roliga efter Ryska A på UU.

Snart skola, yayy! (på riktigt)


Veckans rolighet.

Igår kväll gurglade jag min första dos Listerine. 30 sekunder ska man gurgla, står det. Jag klarade knappt 10 första gången, det kändes som att insidan av mina kinder skulle brinna upp. Nu, efter tredje gånger, känner jag mig stolt över att klara säkert... 12?
Dett är en del i den nya offensiven jag inlett mot min mun. Ordentlig borstning, speciellt av tandköttet, tandtråd och detta fantastiska Listerine. Min mun är alldeles öm.

Ungefär så spännande är det just nu. Min lediga tid ägnas åt studier av det stora landet i öst och allt jag gör är att längta tills tentan är över.

Fick btw tillbaka delkontrollen idag. Det gick BRA.

Nehej nu fick jag ett trevligt telefonsamtal som jag tänkte ägna mig åt en stund. Sen sova.


Brandförsäkring,är det så svårt?

Så blev det att Adrian stannade till torsdag eftermiddag istället för att åka hem imåndags morse som det var tänkt. Så det kan bli.

Winnerbäck var inställt så vi gick på bio istället och såg Inglorious Basterds. Sov hos morfar och åkte tillbaka upp hit på måndag morgon. Blev utvärderad av min lärare i muntlig språkfärdighet och fick beröm som får självförtoroendet att räcka i veckor framåt. Bra där.

Funktionärade på Lingolympiaden på tisdagen. Mitt lag kom tvåa, yayy! Fick en biocheck för besväret och fick även lyssna på en föreläsning om konstiga språkljud där bland annat ett av de vanligaste ljuden i ryskan togs upp. Det var roligt.

Suttit isolerad och pluggat Rysslands historia och samhälle hela helgen. Idag har jag gjort det mesta förutom att plugga. Gick upp klockan sju men tiden har gått åt till att tvätta, gå ut med sopor och pappersinsamling, köpa Listerine och annat nödvändigt på apoteket, samt velat fram och tillbaka ifall jag skulle ringa in till Quizzo och vinna 3000 spänn. Fråga mig inte varför jag inte gjorde det.

Nu ska jag cykla iväg och plugga med P-C. Förhoppningsvis få lite klarhet Rysslands politiska system. Vad de gör det krångligt för sig.

Söndag

Efter att ha frukostmyst med nybakt bröd, tända ljus och DN Söndag sitter jag och skriver på mitt föredrag om rysk-ortodoxa kyrkan medan Adrian spelar Sovjets nationalsång på piano.


RSS 2.0