Rolig tanke de ma mère

Haha. Min mamma kommer att tänka på underliga grejer ibland:
Om en engelskspråkig turist kommer till Sverige under ex. mellandagsrean så kommer han att se ordet "Rea" överallt. En del affärer är ju jobbiga och skriver det på engelska istället, "Sale". Efter ett tag kommer den engelskspråkiga turisten inse att "rea" betyder "sale". Hur blir det då om han ser ordet "Slutrea"?

Örtte

Dålig uppdatering idag, jag vet. Jag har haft en del att göra och inte tagit mig tid till bloggen. Jag har ätit lunch i skolan (kikärtsgryta var utlovat men det var som vanligt mest nån oidentiifierbar sörja). Filosofin var flum och sen hade vi håltimme och jag lyckades faktiskt göra lite franska, yayy! På engelskan hade vi hörprov, det gick okej. Gock hem i kylan (jag MÅSTE lära mig att ballerinaskor inte funkar vid noll grader. De är dessutom formade på samma sätt som Convserse, dvs helt platta och hårda så ont i hälen får jag också).

Gick på aerobics halv sex, jättehärligt pass, bra ledare och grym musik! Jag blev så glad!

Kom hem och åt tortellini, tvättade håret och satte mig och skrev om de där förbaskade valarna. Har skrivit ungefär en halv sida på datorn nu, det ska nog gå bra ifall jag pratar långsamt. Anna ringde också, mys :) Det var mest oseriöst babbel. Som vanligt <3

Nu har jag en kopp örtte som står och drar. Pepparmynta, salvia och citronmeliss, mmm...! Tänkte börja skriva den där svenskarapporten nu också. Den ska vara inne imorgon och det är i såna är situationer man börjar uppskatta den där håltimmen vi har innan svenskan :P

Valar

Okej, nu gäller det. Nu måste jag ta tag i det här. Det håller inte att slöa fram til sista sekunden.
Imorgon ska jag hålla en redovisning på franska om valar. Är det nån som har lite val-fakta? Varför bryr sig folk så mycket om just valfångst, vilka negativa effekter får det på vår miljö?

Tankar

Jag tänker väldigt mycket. Extremt mycket, hela tiden. Ofta resulterar det i rätt bra grejer. Eftersom jag inte är någon pratkvarn blir det väldigt mycket tid över till att tänka och jag tror det har gjort mig självständig.
Det är just det där med att jag inte pratar så mycket. Vet inte varför. Det är inte bara bland nya människor, jag kan vara knäpptyst när jag är med folk jag känt hela livet, jag klarar helt enkelt inte av sällskap på mer än typ tre personer.
Ber någon mig om nina åsikter eller tankar om nånting blir det oftast nåt i stil med "jag vet inte" eller så är jag bara tyst. Jag tänker alldeles för mycket på vad andra människor ska tycka om det jag tycker och säger så jag undviker det helt enkelt. Så fort jag ska säga det tar det bara stopp även om det finns där. Mina tankar når sällan fram till andra människor och det gör att jag inte får ut det jag skulle kunna få ut av olika situationer. Människor lär inte känna mig. Jag lämnar liksom inga spår eter mig.

Pluggpaus

Okej, en timmes pluggande blev det väl knappast. Jag satte igång strax efter sex och sen kom mamma hem och vi lagade och åt middag men sen ägnade jag faktiskt 15-20 minuter åt engelskaläxan (formal report) och den blev ganska bra, har mejlat den till skolan för att kunna finslipa den på håltimmen imorrn.
Nu sitter jag och dricker te och ska ta en liten paus och läsa bloggar och annat skoj. Kaske ska sätta igång att hitta lite fransk info om valar sen också. Det värsta är att redovisningen måste vara bra, de som har haft hittills har varit grymt ambitiösa... *gulp*

Skriver mer senare, har lite tankar som snurrar runt däruppe.

NU. Inte sen.

Hoppas valnötsbrödet smakar, ifall ni bakar det :) Publicerade receptet på förmiddagshåltimmen idag, var hemma an sväng då. Gick tillbaka till religionen sen och efter det satt jag kvar en kvart med Annika och Parla och gjorde psykologin, Lasse var sjuk idag...

Det innebar en väääldigt lång eftermiddag som spenderades här hemma med H<3. Det var jättemysigt, vi drack te och åt yoghurt med drottningsylt och låg i soffan och diskuterade genusvetenskap. Enligt Hugo är det bara radikalfeministpropaganda och i så fall vill inte jag läsa det. Håller mig nog till lingvistik, ryska och religionsvetenskap istället.

Har säkert skrivit det här förut, men jag slappade till rejält i helgen och fick en chock på söndagskvällen när jag slog upp min almanacka och insåg att jag hade jättemycket att göra den här veckan. Till imorgon har jag en engelskauppsats som jag bara börjat på och till på fredag har jag en svenskarapport och en exposé om valar att göra till franskan. Gaah varför kan jag aldrig börja med saker i tid? Det värsta är att jag har hur mycket tid som helst men den verkar liksom gå åt till ingenting. Jag sitter mest framför datorn och istället för att ha det där förbannade word-dokumentet uppe är det nån blogg eller Facebook. Suck. Jag kaske skulle ta och sätta upp en gräns för mig själv? Jag kan läsa de "obligatoriska" bloggarna nu och sen MÅSTE jag skriva engelska/franska/svenska en timme. Vi får se om det funkar, haha.


Sahara Hotnights!

Fick ett ryck att g in på Myspace och lyssna på Sahara Hotnights. Har aldrig gjort det förut bortsett från litegrann jag har hört på radio. Upptäckte att jag faktiskt gillar dem!

Surdegsbröd med valnötter

Fick en förfrågan på receptet på det surdegsbröd jag bakade förra veckan. Här kommer det:

Surdeg:
1 dl krossat vete (jag använde rågkross)
2 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten
½ paket jäst (25 g)

Efter 1 dag:
3 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt (ta gärna lite mer om ni vill)
10-11 dl fullkornsvetemjöl (bered dig på att mer mjöl kommer behövas, degen blir lätt för kladdig annars)
2 dl grovhackade valnötter
2 dl grovhackade torkade fikon (jag uteslöt fikonen när jag bakade)

Gör så här:
1.
Lägg vetekross och rågmjöl i en bunke. Koka upp vattnet, häll det över och rör om. Låt det svalna till 37 grader. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Låt stå övertäckt i rumsvärme ca ett dygn.
2. Dag 2 rör du i ljummet vatten (37 grader), olja, salt och mjölet blandat med nötter och fikon i den förberedda degen.
3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 1 timme. Dela degen i två delar och forma dem till längder. Vira ihop dem till en lång längd.
4. Lägg längden på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda 35-40 min. Låt brödet svalna på galler.


Gossip girl - vad är grejen?

Någon får gärna förklara för mig varför det är sån hype kring Gossip girl.

Innan ni gör det får ni gärna läsa om vad som har hänt mig idag :) Träffade Andreas och åt lunch, det var inte så gott som jag hade väntat mig. När det står "Pasta med svamp- och bönsås" på skolmatsedeln brukar det nämligen vara jättegott men idag var det mest sörja... Nåväl, lyckades trycka i mig det och sen var det raka vägen upp till naturkunskapen. Därefter var det en halvintressant föreläsning i aulan med en kvinna som Hugo tyckte såg ut som min mamma, haha. Apropå Hugo så har han fått sina glasögon nu, det är fetthett. Kanske lägger upp en bild nån dag om han tilllåter mig :P

"Eget arbete" på svenskan och trots att Andreas och jag bestämt oss för att faktiskt få saker gjorda och börja på den där rapporten tills på fredag så slutade det ändå emd att vi gick till Konsum och köpte godis haha... Sen på engelskan visade min engelskalärare en av sina lite vildare sidor när hon fick syn på min naturgodispåse "Oh, I love candy!"

haha.

Nu på kvällen var det som sagt dags för salsan igen. Nivå 3. Det märktes att jag inte har dansat på snart två månader kan jag säga... Har aldrig känt mig så bortkommen förut. Herregud, hoppas det blir bättre för fortsätter jag vara så här dålig har jag ingen lust att fortsätta. Jag var ju ändå rätt bra förut, nu gick det bara åt helvete.

Jaja, låt oss hoppas på bättre tider.

Kram!

Utmaning!

Nu har jag blivit utmanad av tumadre och ska berätta 7 sanningar om mig själv.

1) När jag var yngre dagdrömde jag hela tiden om att jag bodde i en jättestor familj med tio syskon. Eller dagdrömde och dagdrömde, jag levde snarare i en parallel värld! Jag skrev berättelser och dagböcker som mig själv i den här stora familjen, ritade en jättedetaljerad plan över vårt hus osv. De som var mina syskon var alla personer som existerade i verkligheten, som jag kände eller helt enkelt beundrade på något sätt.
2) Jag drömmer om att få barn någon gång, gärna 3-4 st och jag har kommit på massa fina namn de ska få :) Problemet är bara att jag har en enorm rädsla, nästan fobi, för graviditeter och förlossningar. Så fort jag läser om eller ser något på tv om sånt, blir jag alldeles svag i hela kroppen och börjar må illa. Tänk allt som kan hända när man är gravid, tänk om min kropp inte är tillräckligt stark, tänk smärtan när man föder... Jag borde nästan gå i terapi några år innan jag skaffar barn,
3) Jag är besatt av mat. Och jag är ett hälsofreak. I perioder är jag besatt av att få i mig vissa saker, det har varit antioxidanter, fibrer, vatten, omega-3, vitaminer... Mina två favoritgenrer inom litteratur är kokböcker och hälsotidningar (om jag får räkna det till "litteratur" haha). Dessutom är hela mitt liv, mitt humör, allting, så sjukt beroende av vad jag äter. Jag undrar om det verkligen är så eller om det bara är jag själv som blivit för besatt av det?
4) Jag tål inte när folk säger åt mig vad jag ska göra. Okej om jag får instruktioner om något jag aldrig gjort förut men när folk talar om saker för mig som jag redan vet som om det vore nån jättestor nyhet blir jag alldeles frustrerad. En annan  sak som fok gillar att göra är att försöka uppmuntra mig till att våga säga vad jag tycker, vara mer framåt osv. Jag är MYCKET väl medveten om allt det där och jag behöver ingen som talar om för mig hur jag ska bete mig!
5) Något av det värsta jag vet är att ringa till fok jag inte känner. Att möta folk irl är ingen fara, men just det där med att ringa... uuh...
6) Jag har många hypokondriska drag. Varje gång jag har ont i huvudet är jag övertygad om att jag har en hjärntumör, börjar det rycka i nån muskel är jag rädd att bli förlamad. Är också överdrivet försiktig då jag bedömer att det finns en risk att jag ska vrida något ur led (och den bedömningen gör jag extremt ofta).
7) Ett av mina största Facebookintressen är att kolla hur många gemensamma vänner jag har med folk. Vet inte varför jag tycker det är så kul, jag bara måste kolla det när jag hittar nån ny människa där.

Jag utmanar:
Bella , Julia , AgnesOlessia , AmandaSofie , Inès

  • Länka till den som utmanat dig.
  • Berätta sju sanningar om dig själv.
  • Utmana sju personer.
  • Lämna ett meddelande till dem du utmanar.

  • Tänk vad man kan offra för lite keso

    Skrev ett inlägg igår kväll som aldrig publicerades för att sidan krånglade. Blir så sjukt irriterad när det händer och det är inte sällan ska jag säga.

    Sovmorgon idag hur som helst och det är så obeskrivligt skönt. Sov till åtta idag. En timme extra sömn är lyx. Vill inte sova för länge under veckorna och rubba dygnsrytmen och bli ännu tröttare de morgnar då jag måste upp tidigt. Ställde klockan på åtta, låg och drog mit ett tag och gick sen upp och gick till affären och köpte keso. Jag var sugen på det redan i går eftermiddag men pallade inte gå till affären eftersom jag just varit det men imorse gick jag och köpte det och åt en kesomacka till frukost, mmm! Har ätit en halv grapefrukt också och nu ska jag dricka te. Ska försöka göra lite naturkunskap också, nånting borde man ju använda sina lediga förmiddagar till.

    Idag börjar salsan igen! :D

    Tonfiskpasta

    Liten uppdatering om min kväll tänkte jag. Bara för att skriva nåt.


    Kyrkmössen som vanligt och Anthonia berättade smaskiga/osmakliga/sjuka/tragiska historier från Norras årliga "skid"resa, spännande. Eller inte. Det var bara tre barn där idag. Tre barn och fem ledare, haha. Vi åt digestivekex och gjorde collage, det var msyigt :)

    När jag kom hem gjorde vi pasta med tonfisk, chili, vitlök och persilja, det var hur gott som helst :) Har pratat lite i telefon med Andreas och ägnat åt engelskaplugg, ska ringa Hugo snart. Vill ju veta hur det gick på arbetsintervjun :P


    Who the fuck is John Edwards?

    Dagen startade så där halvbra. Sov inte så mycket inatt så att gå upp var snäppet jobbigare än vanligt. Har börjat bli så jäkla seg på morgnarna typ det sista året så jag fick springa hemifrån tio över åtta, som alltid.. :S Gick runt och kände mig ful hela tiden i skolan, vet inte varför. Ett resultat av dålig sömn och dåligt humör, antar jag.

    Hur som helst så gjorde jag ganska bra ifrån mig på franskan, kändes bra. En grammatisk övning som jag inte ens slängt en blick på tidigare skulle jag dra muntligt inför klassen men jag hade 10 av 12 rätt så det gick ganska bra ändå :)
    Efter franskan hade vi latin och sen lunch, raggmunkar! Det var gott :) Ingen sylt till tyvärr, det kändes verkligen att någontng saknades.

    På religionen stod Nils som vanligt och babblade ett tag och sen skulle vi få se en intervju med Åsa Waldau (Nils är besatt av den kvinnan, det är nästan lite läskigt) men vi fick bara se några minuter för sen upptäckte Nils att några tjejer i klassen (ingen nämnd, ingen glömd) inte var där för att de typ hade gått därifrån mitt under lektionen och inte kommit tillbaka och då fick vi andra inte se mer för han ville att alla skulle vara där. Herregud.
    Vi fick iaf tillbaka lite uppgifter och jag fick MVG på det jag hade skrivit om Jobs bok. Blev glad, för jag var väldigt nöjd med texten själv.

    På naturkunskapen gick vi igenom provet vi hade för två veckor sen, fick MVG där med :) Sen höll jag dock på att somna när vi skulle läsa om immunförsvaret.



    Okej, skumt... Nån amerikan som sa att han hette John Edwards ringde just och ville prata med min mamma. Det var nånting om en ansökning för ett greencard... wooooot? Fattade ingenting men han fick hennes nummer iaf... Haha, ska bli kul att få veta vad det där handlade om sen.. :S

    Veckans listor

    Innelista
    - Ace.
    Kvällen igår blev jävligt lyckad. En helt fantastisk dj, roliga människor, dit ska jag gå oftare!
    - Vitlök. Hade skivad vitlök på pizzan idag, helvete vad gott det var. Kunde inte sluta äta.
    - Maryland cookies från Ica. Ja, jag vet inte vad jag ska omnämna dem som annars. Farligt goda är de iaf.
    - Hugos hemmagjorda müsli. Den är helt underbar, ser alltid fram emot den när jag äter frukost/lunch där. Ska försöka återskapa den här hemma nån gång i veckan, får se om jag lyckas.
    - Mina nya skor. 50 kr kostade dem, köpte dem i torsdags och är redan kär. Bortsett från att de är lite, lite för små så är det de underbaraste skor jag någonsin gått i!
    - Nyfunnen glädje. Det är så härligt! Hur stod jag ut årets tre första veckor när jag gick runt och var konstant negativt inställd till allt och inte visste vad jag ville? Herregud. Bejaka livet, människor!

    Utelista
    - Folk som inte kan dansa med någon av det motsatta könet utan att ragga på personen ifråga.
    Man förväntas vilja hångla upp killen man börjar dansa med, vad är grejen?

    - För mycket mat. Ja, det är förjävligt.
    - För varmt rödvin. Kallt ska det ju inte vara, men när det börjar bli ljummet är det något som är fel.
    - Långsammma biljettautomater. Sånt har jag fått för mycket av den här helgen.
    - Avsaknaden av sittplatser på Uppsala-Stockholmtåget. Speciellt inte kul när man är själv och jävligt trött.



    Söndag

    Kom nyss hem, har varit hos Hugo hela dan. Vi har ätit bullar och mandelskorpor och druckit te och haft det mysigt och tänkte ta en promenad men pallade inte haha :P Fick reda på allt om hans skumma intressen när han var liten, haha... Jag tyckte det var jättecharmigt men han tyckte det var lite jobbigt tror jag..
    Vi kollade upp nåt skumt språk på Wikipedia också, sånt som vi brukar göra. Det var om några skrifter man hade hittat på Påskön som ingen hade lyckats dechiffrera än. Det kanske man ska ta på sig som sin livsuppgift? Hm, spännande...

    Nu har vi en pizzadeg på jäsning, mums! Det blir det vi gör oftast, med parmaskinka, svamp och soltorkade tomater. Maaat.... Jag kanske borde hitta ett djupare intresse? haha

    Ace!

    God morgon! Jag är faktiskt på riktigt bra humör, tänkte berätta lite om gårdagskvällen.
    Jag var ju som sagt ganska trött, småbakis och hade ont i huvudet men jag är inte den som bangar så jag befann mig vid Kreatima kvart över nio och naturligtvis kommer både Anna och Disa försent, inte kul att vänta där ute i kylan... menmen, kön till Ace var kort, det var ju bara vi som var under 20 och inte stod med på nån lista som var tvungna att vara där så tidigt. Vi hängde av oss, beställde öl och satte oss vid ett bord i ett hörn och pratade. Det tog ett tag innan det började komma folk men det var najs, folk var trevliga oh sociala och en snubbe spillde ut några droppar av Annas vin och köpte ett nytt glas till henne haha...

    Efter ett tag blev vi trötta på att ingen dansade så vi drog oss ut på dansgolvet och hade kul, folk hängde på. Jag sms:ade med Hugo under hela kvällen och var tvungen att springa upp på övervåningen lite då och då för att skicka eller te emot ett sms, ingen täckning där nere. Vid ett tillfälle satt jag på en stol precis vid utgången i säkert tjugo minuter och sms:ade fram och tillbaka, haha. Såg en tjej som jag kände igen också, jag trodde hon var en dagiskompis till mig men det visade sig vara fel. Hon kände dock Vanja för de har gått i samma skola :)

    Mot slutet höll vi till på det stora dansgolvet och dj:n var grymt bra. Vi dansade till kvart i tre och konstigt nog fick jag inte ett dugg ont i fötterna trots att jag hade mina nya skor som är aningen för små. Anna och jag promenerade hem och stannade naturligtvis vid gatuköket där vid Espresso House på Sveavägen, underbart!


    Idag vaknade jag vid 10, hade av nån underlig anledning satt mobilen på ringning då, haha. Nu ska jag hoppa in i duschen och klä på mig och åka till Hugo. Det är så vackert väder ute, jag känner för att ta en promenad där ute hos honom. Jag får ju nästan vårkänslor, det känns som att det är en sån där härlig dag i mars när våren börjar komma. Men så ska det ju inte vara i januari... äh, jag behöver säkert inte oroa mig, termometern visar ju på typ 2 plusgrader...


    Skriver mer senare, ha en bra söndag!


    Maaat

    Jag var ju som sagt jääätehungrig i eftermiddags, det var helt sjukt. Jag måddde till och med lite illa, usch. När vi kom hem till Lydia satt vi först och pratade med folk och gjorde ingenting men det dröjde inte så länge innan maten var färdig och det var heeelt underbart! Jättegod broccolisoppa, valnötsbröd, olika ostar... Jag åt hur mycket som helst och det var underbart!
    Det var överhuvudtaget ganska trevligt, faktiskt. Inte så mycket folk som det brukar vara på födelsedagskalas hemma hos dem haha.. Vi åt tårta och Lydia öppnade presenter och hon blev jätteglad för skorna jag hade köpt :)

    Vi kom hem vid åtta. Nu sitter jag och dricker te för att försöka lindra min huvudvärk. Hav tio ska jag möta Ann och Disa, det blir Ace ikväll. Om vi kommer in, hur kommer man in? Jaja, det går säkert bra :P

    Mysig middag hos Eeerika

    Hemma igen fån en ytterst trevlig kväll hemma hos Eeerika. Anna, Vanja och jag höll nästan på att missa tåget för att biljettautmaten var seeeeg men vi hann i sista sekunden. Vi bredde ut våra jackor på golvet i ett hörn och satt där och myste och åt choklad :)

    Väl framme i Uppsala visste vi inte vilken buss vi skulle ta men det löste sig till slut haha och Eeerika kom och mötte upp oss. Hon hade redan köpt allt till middagen och lagade allt själv, vilken värdinna! Vi satt i köket och drack vin och pratade medan Eeerika gjorde lammgryta med tomatsås och massa goda kryddor, två olika bulgursallader med fetaost, rucola och russin och massa annat, hoummus, gurksallad med yoghurt och mynta och potatis med kokta vitlöksklyftor. Det var helt underbart gott och middagen var jättemysig med levande ljus och allt. Till efterrätt åt vi sorbet direkt ur paketen och vinglasen fylldes på hela tiden och vi kollade på Arn-parodin och tog massa foton och vid halv tolv-snåret satte vi på Borta med vinden. Jag slocknade efter typ en kvart haha... De väckte mig vid två och vi gick in och la oss och sov i Eeerikas rum och jag vaknade som vanligt först av alla. Låg och läste Under det rosa täcket en stund. Hugo har sagt att den boken är helt sjuk och eftersom jag såg den där i eeerikas bokhylla så kunde jag ju lika gärna läsa den. Vet inte riktigt vad jag ska tycka, jag är alldeles för påverkad av Hugos åsikter nu känns det som haha...

    Efter ett tag började sömntutorn vakna och Eeerika gick ut och köpte semlor. Vilken frukost! Det var dock inte allas vad jag var sugen på, med ett smått bakisillamående vill jag hellre ha nåt syrligt som typ yoghurt eller nåt salt, typ pizza. Är extremt sugen på det just nu, haha.
    Vi gjorde te och satte oss för att kolla klart på resten av filmen men jag var tvungen att gå vid halv-tjugo i ett för att hinna med tåget hem. Bussen var lite försenad och jag rusade in på stationen några minuter efter ett och biljettautomaten var segare än vanligt men jag hann mirakulöst nog med tåget.

    Nu har jag varit hemma ett tag och hunnit duscha och tvätta håret. Ska dricka te och göra mig iordning nu och sen ska vi åka ut till Smedslätten och fira min kusin Lydia som fyller elva år :)

    Skriver mer ikväll och lägger antagligen upp bilder :)

    Kram!


    Kvällsmys i Uppsala

    Hejhopp nu är jag på snabbvisit i mitt kära hem. Slutade runt kvart i fyra, har hunnit dricka te och kolla runt på lite bloggar och klockan fem ska jag möta upp Anna, Disa och Vanja på Centralen och åka till Uppsala. Nån som vill slå vad om att någon av de tre kommer komma försent så att vi missar tåget?

    Nej nu ska vi inte vara pessimistiska. Kvällens outfit blir samma som jag haft under dagen; svart American Apparel-klänning, kofta från Beyond Retro, vinröda strumpbyxor. Svart band i håret och ringar i öronen. Kolla in inlägget "Ny kofta!" så ser ni ungefär om ni nu skulle vara intresserade...

    Ikväll blir det iaf middag hemma hos Eeerika, vinmiddag med betydelsen vin i maten istället för vin till maten. Efterrätten är bestämf, det ska bli rödvinskokta päron men varmrätten tror jag inte vi har bestämt än.... Haha, det kommer urarta totalt och vi kommer irra runt på nån stormarknad jättelänge och inte kunna bestämma oss och börja laga middagen vid typ tio ikväll. :P

    Vad ska ni göra ikväll?

    Bajsredovisning

    Yayy, har just haft psykologiredovisning och det gick åt helvete. Tyckte jag i alla fall. jag bara svamlade och sa typ ingenting. Men Hugo tyckte det var bra åtminstone, haha tack <3

    Nu har jag håltimme fram till 14.40. Hade tänkt gå hem men jag går hem efter skolan istället eftersom vi inte ska ta tåget till Uppsala förrän kl 5. Så nu sitter jag här i datasalen med Andreas, vi ska lyssna på Blondinbella på webbradion, ska bli intressant :P

    Godmorgon

    Ojdå, besökarrekord igår... :P Fortsätt så! :D

    Idag vet jag inte riktigt hur mycket jag kommer få skrivet. Blir ett snabbt inlägg nu innan skolan och sen ska jag antagligen direkt till Eeerika i Uppsala så vi får se. Men jag skriver nog ett inlägg nån gång under dagen, har ju en del håltimmar att utnyttja.

    Under dagen väntar iaf religion där vi ska hålla gruppredovisningar som ingen har fattat nånting av, sen är det franska där jag måste ljuga om att jag inte har fått nån grammatikbok än (eftersom min är spårlöst försvunnen utan att jag ens har öppnat den en enda gång), psykologiredovisning och svenska med en lärare som sen i fredags är pissur på hela klassen. Hon får väl skylla sig själv om vi gör so hon säger och går hem när hon faktiskt säger att vi får det... den människan är konstig.

    Vi hörs! kram

    LW <3

    JAAAAAAA!!!!!! Lars Winnerbäck spelar på Zinken i sommar igen! Min lycka är total!

    IKEA - varför?

    asså nu fattar jag ingenting här... shit vad många besökare jag får idag... jaja, det ska man väl vara glad för. :P

    Ringde min älskade Anna för en stund sen men hon var inte hemma, hennes mamma sa att hon var på Ikea. Varför älskar alla Ikea? Folk verkar tycka det är hur kul som helst att åka dit, i alla fall alla jag pratat med. Jag tycker Ikea hör till de tråkigaste ställena på jorden, jag blir på så ofattbart dåligt humör när jag tvingas föja med dit. Kan nån förklara för mig vad som är tjusningen med det där stället?

    Graviditeter o sånt

    Jag kom iväg tidigare än väntat i förmiddags och att köpa streetdanceskor till Lydia gick rätt snabbt så jag var i skolan strax efter elva. Hittade Camilla i datsalen där hon satt på Arbetsförmedlingens hemsida och letade jobb. Det var riktigt kul när vi skrev ut hur mycket som helst, 7-eleven och mataffärer och nån ny handskaffär men sen kom jag på att jag typ inte vill ha nåt av de där jobben haha... men handskaffären ska jag söka iaf :)

    Efter att vi hade ätit lunch gick vi upp till kassrummet för att ha filosofi men Nils dök aldrig upp... Efter en halvtimme gav vi upp och Andreas och jag beslöt oss för att spendera den nu ännu längre håltimmen på stan. Vi gick först till Myrorna där jag köpte ett par skor för 50 spänn :) Jag tyckte iaf de var jättesöta!

    image45

     

    Sen gick vi och fikade, blev te och hallonpaj med vaniljvisp på John Chris, himla mysigt ställe det där :)

    Engelska hade vi iaf, den läraren kan man lita på... För första gången någonsin fick vi sluta tio minuter tidigare fårn engelskan, helt fantastiskt...  Gjorde som jag planerat och gick och tränade halv fem. Passet var helt okej men lite konstigt, inte jättebra liksom. Åkte hem och åt tomatsoppa med tortellini.

    Kollade lite på Unga mödrar på tv också. De visade lite från en tjejs förlossning och uuh det var riktigt obehagligt. Det ska ju tydligen göra så ont att man helt på allvar vill dö på fläcken. Jag vill ju ha massor med barn (iaf några stycken haha) men det där med graviditeter och förlossningar gör mig vettskrämd. Jag känner mig alldeles skakig och svag i hela kroppen så fort jag tänker på det, usch.
    Idag kom jag på att det värsta med förlossningen är nog att det sker på ett sjukhus. Jag har verkligen inga roliga minnen från sjukhus, de är så deprimerande och ger mig en känsla av ensamhet och hopplöshet och misär. Om jag blir rik ska jag föda barn på såna där lyxsjukhus som är jättefint inredda med en stor muk säng och en förlossningspool. Det ska jag satsa på :P

    Mycket att göra, för att vara jag

    Gaah, mycket att göra. Nu kommer det bli några såna där dagar när jag inte kommer kunna andas ut utan ständigt vara på väg nånstans. Det är i och för sig roliga saker jag ska hinna med (en del av dem) men jag gillar ju att kunna styra mer över min egen tid...

    Men för att ta en dag i taget kan jag ju berätta att jag vaknade av mig själv vid nio (inga problem med att somna längre, yayy!). Har ätit frukost och sitter nu och dricker te, så fort det är gjort ska jag duscha och klä på mig och plocka ihop träningskläder. Jag har planerat att vara ute härifrån senast halv elva. Då har jag nån timme på mig att gå runt och leta efter streetdanceskor till Lydia, som har önskat sig det i födelsedagspresent. Ska gå in på skolans hemsida och kolla in matsedeln och bestämma mig för om jag ska äta i skolan eller inte.

    12.20 är första lektionen, filosofi. Det lär bli eget arbete, titta på film eller lyssna på magister Gräns orerande i en timme. Sen är det håltimme och sen är det engelska. Förhoppningsvis kommer vår lärare ihåg att vi ska börja lite tidigare, för så dutar vi redsn 16.05 och då hinner jag till medeljympan på City kl 16.30, hoppas! De har inga bra pass på bra tider på torsdagar, det där var nästan det bästa jag kunde hitta... Aerobics 17.30 Sveavägen förstås, men det har jag varit på så många gånger, jag vill ha lite omväxling!

    Positiv attityd smittar av sig

    Läs den här bloggen, den är faktiskt rätt kul. Det är nån polare till Blondinbella...

    Allt i livet handlar verkligen om vilken inställning man har till det, i alla fall i mitt liv. Allting du gör påverkar och påverkas även av allt annat du gör. Tänk på det. Efter några ganska deppiga veckor och en ännu deppigare helg har början på den här veckan faktiskt varit ritkigt bra. Jag har lyckats hitta nån slags balans nu, den verkar ha kommit av sig själv och allting verkar bero på en enda grej... Jag vet egentlogen inte hur mycket konkret som har förändrats men jag ser saker mycket mer positivt nu än jag gjorde för bara några dagar sen och jag älskar känslan av den här underbara balansen jag har. Det tycks även smitta av sig på andra, jag hoppas det fortsätter så här!

    Vad tror ni? Är det man själv som påverkar sitt liv genom att ha rätt inställning eller hur är det egentligen?


    Min mamma reser ganska mycket i jobbet, idag har hon exempevis varit i Gbg. Det är obeskrivligt skönt att vara hemma själv nån kväll ibland men efter en stund blir dte långtråkigt, börjar sakna mina och mammas flummiga konversationer på språket bara vi förstår... kan du inte komma hem snart? <3

    Soppa&glass

    Gick tillbaka till skolan idag vid elva. Åt lunch med Emilie, Annika, Parla och Helena. Fisk med tomatsås och ris. Enligt schemat har vi ju religion efter det men Nils hade gett oss eget arbete så jag satt med Helena, Annika och Parla och jobbade lite med det. Sen gjorde vi typ ingenting i några timmar, satt mest i klassrummet och pratade minnen, det var skoj :) Vid två hade vi psykologi och inte heller idag fick vi göra vår redovisning fan vad arg man blir... eller inte haha. Vi ska göra den på fredag istället.

    Efter skolan gick Hugo och jag hem hit. Utfodrade honom och hade det jättemysigt :) Sen åt vi middag, tomatsoppan från i måndags och sen var han tvungen att gå för han skulle på teater. Så nu sitter jag här och äter Ben&Jerry's och funderar på vad jag ska göra. Projekarbete? Ja. Vänner 19.30? Ja.

    Hit och dit

    God morgon allihopa! jag är helt sjukt trött men så blir det väl när man inte lär sig av sina misstag... Har redan varit i skolan idag, det var en föreläsning om mijön av nån schweizare, totalt onödigt. Nu är jag hemma igen, hade bara tänkt gå hit och hämta min kalender innan jag ger mig ut på stan för att köpa en present till Lydia eftersom affärerna inte öppnar förrän efter 10 men naturligtvis kan jag inte låta bli att göra en macka och en kopp te och sätta mig vid datorn. Haha, får se hur länge jag sitter här. Hade iaf tänkt äta lunch i skolan och sen stanna på religionen och håltimmen där emellan för att förbereda mig för psykologiredovisningen i eftermiddag.
    Vilka långa meningar jag skriver, hoppas ni går nåt sammanhang i det...

    Nej nu ska jag intensivläsa lite bloggar en stund, sen är jag på språng igen!

    Kram

    Stora gator

    Jag tänkte på en grej idag. När man är ute och går på lite större gator är det alltid mycket mer folk där än på små gator. Hur kommer det sig? Går folk där för att gatorna är stora och har många affärer osv eller har gatorna blivit just så attraktiva just för att många människor går där? Vad kom först, hönan eller ägget?

    Nog med konstiga funderingar. Jag är fortfarande fascinerad över hur lite nytta man får gjort trots att man har hur mycket tid som helst på sig. Nåja, jag får väl köra stenhårt på projekarbetet på sportlovet då...

    Ikväll har det inte hänt så mycket spännande. Tog som sagt en promenad och sen kom mamma hem och vi gjorde omelett med kalkon, haricots verts, kantareller, tomater och fetaost, blev riktigt gott! Har faktiskt, hör och häpna, smörjt in armarna och benen med hudkräm, längesen jag gjorde det och oj vad det behövdes.

    Öh.. vet inte vad jag ska skriva. Kanske knåpar ihop en inne- och utelista och lägger upp senare ikväll eller imorgon :)



    Det där med träning...

    Som sagt, känner mig inte riktigt upplagd för Friskis idag. Det får bli på torsdag. Mamma har massor av tränings-dvd:er, de är helt okej att träna till hemma. Ska nog ändå ta en promenad om en stund, känner att det behövs. Jag hoppas jag har skev kroppsuppfattning och hör till de där 90 procenten eller vad det är som ser sig själva som 20 procent tjockare än vad de egentligen är. haha.

    Nu ska jag fortsätta projakerbeta mig.

    Hemma

    Museibesöket imorse var helt okej, förutom en överflödig film som de visade. Gråtande barn och gamla sjuka människor och folk som dog av rasande isblock... herregud.

    Efter museet åkte vi tillbaka till skolan och åt lunch. Sen fick vi reda på att vi tydligen hade svenskaläxa tills idag som ingen visste om och min känsla a att vilja gå hem växte sig ännu starkare. Så efter mycket om och med gjorde jag det. Gick hem, alltså. Har så låg frånvaro att jag kan unna mig att skippa några lektioner med gott samvete. Det är ändå ingenting viktigt som händer idag.

    Vad ska jag då ägna eftermiddagen åt? Ja, först och främst tänkte jag skriva klart engelskaläxan och mejla den till min engelskalärare. Jag borde också göra klart de där frågorna vi fick på latinet igår, det som de sitter och håller på med på latinlektionen just nu.
    Projekarbetet borde också tas tag i. Nu har jag ju alla mina anteckningar hemma så att jag kan skriva en bra bit. Ska eventuellt samla mod att ringa en tredje skola också och kanske fixa intervju där, för på Stefanskolan verkar det gå lite segt just nu.
    Annars tänkte jag dricka te och äta grapefrukt och ta en promenad lite senare.

    Vi hörs! puss

    Växthuseffekten

    God morgon! Hoppas ni har sovit gott. Själv dissade jag min tempurkudde inatt och sov med mina vanlga kuddar. Tempurkudden är visserligen så bra som det sägs, stelheten i nacken försvinner men den är så in i helvetes omysig. När man är trött längtar man till en stor och mjuk säng med stora härliga kuddar och ett fluffigt täcke som man kan gosa ner sig i. En tempurkudde dödar liksom den känslan. Det är bara pang ner med huvudet och så ligger man där. Jaha.

    Lyckades ta mig upp vid kvart i åtta idag. Har ätit yoghurt md hallon och andra smaskiga grejer och nu ska jag dricka te. Börjar kl 10 idag som vanligt men hallelujah jag slipper labben för vi ska på Naturhistoriska Riksmuseet. Som en del av miljötemat ska vi dit med naturkunskapen och titta på en utställning om växthuseffekten. Hoppas det inte är alltför politiskt korrekt, sånt orkar man inte med. Förhoppningsvis är det ur en naturvetenskaplig synvinkel, så kanske man lär sig nåt mer.

    Precis när jag började skriva det här nös jag massa gånger på raken. Jag ska nog undvika att träna idag. Jag har liksom gått runt med en antydan till förkylning hur länge som helst men blir aldrig riktigt frisk eftersom jag går och tränar varje vecka och det gör ju inte saken bättre.

    Ha en bra dag! pusspuss

    Halsduk! <3

    Världens finaste halsduk som jag fick i julklapp idag av världens finaste människa. Notera att han har stickat den helt själv.

    image42

     

    Den är så mysig, vill bara ligga och gosa in mig i den! Varm är den också :)

    För övrigt kan jag berätta att brödet vi bakade blev jättegott (surdegsbröd med valnötter) och soppan likaså (tomatsoppa med chili och torkade aprikoser). Hade tänkt ta en promenad men pallade inte. As if, liksom. Istället har jag gjort engelskaläxa och zappat mellan "Pinsar och prinsessor" och Guldbaggegalan.

    Mätt

    Kyrkmössen var roligt idag med men tyvärr var det bara tre barn där idag. Och fem ledare, haha (jag, Willand, Agnes och Anthonia och två små hjälpledare som heter Wendela och Alice). Vi gjorde ljus idag, av smält stearin som vi hällde i små mjuka plastglas. De blev jättefina!

    Som vanligt åt vi alldeles för mycket polarmackor och godis på Mössen så nu är jag proppmätt. Synd, för vi ska göra tomatsoppa och äta hembakt bröd till, det står i ugnen just nu och ser jättesmaskigt ut :P Förhoppningsvis hinner jag bli lite hungrig innan vi äter, det dröjer nog nån timme.

    Senare ikväll ska jag lägga upp en bild på världens finaste halsduk <3

    Vi hörs, kram!

    Glader

    Känner mig faktiskt mycket gladare idag än igår, härlig känsla som jag faktiskt inte haft på ett tag... Trots att jag inte somnade förrän vid halv två inatt så lyckades jag ta mig upp ur sängen innan sju och äta frukost i lugn och ro och komma i tid till skolan.

    Franskan var flummigare än vanligt, idag skulle vi lyssna på en låt och skriva ner allt vi hörde, sätta oss i grupper och med hjälp av de ord vi fått fram skriva en ny låt som skulle likna den ursprungliga, om vi ville. Det var iofs rätt kul, men ganska oförståeligt i början.

    I övrigt bestod skoldagen av latin, potatisbullar, religion och naturkunskap. Vi har miljötema i skolan den här veckan och alla lektioner ska ha nån slags anknytning till temat. Kan verka svårt på latin och så, men vi fick läsa utdrag ur en bok om livsmedelsförsörjning och till det kopplad miljöförstöring i de gamla högkulturerna och i Rom.

    Hm, jag har inte så mycket skolarbete den här veckan. Engelska till imorrn och religionsredovisning till på fredag och så ska jag försöka göra lite mer research på psykologin som vi ska redovisa på onsdag. Perfekt tillfällé att sätta igång emd projektarbetet lite mer men man pallar liksom inte. Måste dessutom ringa och tjata på massa skolor och det har inte jag nån lust med... nej usch... Men jag har iaf satt upp ett mål, att om jag ska genomföra några fler besök för prohejtarbetet så ska de ske innan sportlovet. Deal.

    Nu: te, bloggläsning, eventuellt projtarbete.
    Sen: Baka bröd, gå till Kyrkmössen.

    Skriver mer sen. Kram!

    De där små grejerna som bringar lycka

    Ojdå, rekord på antal sidvisningar! hihi, fortsätt så ;)

    Den här helgen har jag för ovanlighetens skull inte pluggat nånting alls. Okej, jag har skrivit några rader på mitt projektarbete men det är så lite så det räknas inte.
    Jag har liksom gått runt i nån slags bubbla den här helgen och varit mer osäker än vanligt och sökt den där "enkla" lyckan", ni vet, jag har suttit och myst i soffan med naturgodis, läst om trevliga saker i DN:s söndagsbilaga, jag har gått och tränat, lagat god mat, uppskattat de där små grejerna i livet som kan göra så himla mycket. Jag känner att jag behöver det för att slippa tänka på jobbiga grejer.
    (På tal om god mat kan jag berätta att vi lagade en jättegod kycklinggryta till middag med valnötter, paprikapulver, dill, tomater och haricots verts, mums!)

    Imorgon är det måndag igen, vilket innebär uppstigning klockan sju och skola. Jag känner mig helt likgiltig inför det, som med så mycket annat nuförtiden. Jag vet inte vems fel det är, men jag MÅSTE göra nånting åt det här.

    Bränn inte BH:n innan du har varit och tränat

    Tack för de fina kommentarerna, nu vet jag att jag inte är ensam om att känna så här.

    För att lätta upp stämningen kan jag ju berätta att jag gick och tränade och brydde mig som vanligt inte särskilt mycket om vad jag hade på mig; blev mina gamla mjukisbyxor och samma linne som jag sovit i = ingen BH. Haha. Träna aldrig utan BH, säger jag bara. Tur att det bara var ett step-pass, hade det vart typ vanlig jympa hade det blivit ett rent helvete.. :P

    Snart ska jag äta middag, ska gå och kolla till den lite nu s¨det inte blir några överkokningsolyckor. Skriver mer sen :)

    Kram

    .

    Bryr jag mig bara om ytliga saker i livet? Jag kanske helt enkelt inte orkar bry mig om sånt som verkligen betyder nåt, jag är rädd att det ska göra för ont.

    Söndag

    God morgon. Jag väcktes för nånt imme sen av mamma som stack in huvudet i mitt sovrum och undrade om jag villa ha pannkakor. Vi hade suttit hela kvällen igår och pratat om att vi skulle göra amerikanska pannkakor till frukost, men nyvaken och småirriterad över att bli väckt som jag var, så sa jag nej. Ångrade det starkt när jag gick upp och åt min vanliga tråkiga gamla yoghurt.

    Funderar dock på att baka scones om ett tag.. :P

    Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag. Det är Taizémässa ikväll men jag går nog inte, jag kommer bara sitta där och gråta. Tänkte gå och träna istället, antingen Medeljympa kl 4, Step kl halv 5 eller Medeljympa kl 5. Vad tycker ni? Det är ju bekvämare att gå vid 5 ör då är man hemma kl sex och det känns som en bra tid att börja laga middag. Jag kör nog på det.

    För övrigt har jag nog inte så mkt att skriv. Eller jo, jag har massor att skriva, men inget som jag vill skriva här.
    Sen vill jag ha en boxningssäck att slå ut mina aggressioner på.

    Tankar

    - Känslor. Nej, jag vet inte vad jag känner. Men du fattar ju inte det. Och det blir inte lättare att prata när du blir arg för det.
    - Frukt. Något jag är enormt sugen på just nu. Det enda vi har hemma är ett granatäpple och några bananer. Jag vill ha päron, clementiner, kiwi och hallon. Vi har hallon i frysen tror jag men dem ska jag spara tills imorgon bitti. Ska gå och kolla om vi har juice hemma.
    - Projektarbete. Hur mycket av betyget hänger egentligen på om jag får igenom det där andra studiebesöket? Det känns nästan som att jag inte vill göra det nu, jag har varit på dem och tjatat så mycket. VG i projektarbete är väl inte katastrof?
    - Improvisationsteater. Min kärlek väcktes på nytt ikväll, kanske skulle man börja med det regelbundet igen?


    Myskväll

    Nej, träffa H blir det inte ikväll.

    Istället blev det mys med naturgodis och te framför Brottskod försvunnen. Om en stund börjar The life aquatic på fyran så nu ska jag göra en kopp te till och se på den :)

    Improteater!

    Nu är jag hemma igen :) Eftermiddagen bestod av hårtvättning, tedrickande, Biggest loser på Kanal 5 och en promenad. Klockan fem befann jag mig i församlingshuset för vi skulle ha nån form av fest. Det var ledarna för Kyrkmössen (utom Anthonia), Kyrkråttotna, Söndagsskolan och konfaledarna som var där plus Kristina och den nya prästen, Annika. Vi åt italiensk catering och sen var det en tjej från Stokholms Improvisationsteater som var där och gjorde lekar och improvisationsövningar med oss, hur kul som helst. Älskar sånt där, det var därför jag valde drama i ettan. Roligast var när vi var i små grupper och skulle ställa oss i frysta ställningar, bygga på och göra om allteftersom, det var skoj :)

    Har försökt ringa Hugo några gånger nu men han svarar inte. Har iofs bara ringt på mobilen men de brukar sitta och äta vid den här tiden så jag väntar lite med att ringa hem. Vi kanske ses, vi får se. Eller så blir vi sura på varandra som vanligt.

    .

    Varför blir det så här varje gång?

    Sälja gamla kläder?

    Jag tror jag har tjatat om min överfulla garderob ganska många gånger och nu ska jag göra det igen, men den här gången vill jag ha hjälp av er som läser (vilket förhoppningsvis kanske är några stycken hehe). Vid mina tidigare garderobsrensningar har jag skänkt mina gamla kläder till Myrorna men nu tänkte jag tjäna pengar på det istället för att hjälpa upp min ekonomi lite, jobbsökandet har ju hittills varit utan resultat.
    Är det någon som kan ge mig tips på vart jag kan gå för att sälja mina gamla kläder? Någon second hand-affär i Stockholmsområdet eller nån loppis där man kan hyra ett bord..? Skulle bli enormt tacksam för hjälp :)


    Pank

    Så där, vaken och ätit frukost och förvånansvärt pigg. Kvällen var som sagt rolig, men vad kan det annars bli om Fanny är med?

    Först väntade jag på henne jättelänge i tunnelbanan och strax innan elva kom hon dit och vi åkte till Mariatorget, jag ville till Folket så vi ställde oss i kön där. Det var hur segt som helst så efter ett tag dissade vi kön och gick över gatan till Vikingbar istället där typ 90% satt och stirrade över gatan och väntade på att kön skulle bli kortare, precis som vi haha...
    Jag var iofs fett på men Fanny var det typ inte så vi gick till nån typ irländsk pub och drack rosévin och bevittnade en fett tragiskt, men ack så snygg scen utspela sig, som taget direkt ur en film.
    Klockan hann bli halv två och vi bestämde oss för att röra oss vidare och träffade Odd och Johanna utanför tunnelbanan och stod och hängde med dem ett tag, det var skoj :) När vi skildes åt tog Fanny oc jag tunnelbanan in till Östermalmstorg och fick för oss att vi skulle gå till Esque, herregud säger jag bara, varför??? 250 spänn som man kunde lagt på annat liksom. Inte för att inte lokalen var jättesnygg eller stämningen var bra eller drinken var hur god som helst, men ändå. Hade vi slutat vid sunkhaken hade det känts mycket bättre.

    Nåväl, gjort är gjort, ingen idé att ångra nånting. Ikväll är det ledarfest, ska bli trevligt :) Sen pratade Hugo och jag om att gå ut men jag vet inte om jag pallar eller har råd haha... Ska föreslå att vi sitter hemma hos mig eller hemma hos honom alternativt på Café 60 och dricker te istället. Det blir mysigt.

    Vad ska du göra idag?

    Ute

    Ja, det blev en rolig utekväll, kan det bli annat med Fanny? Som vanligt oplanerad, imoulsiv och definitivt inte som man tänkt sig men riktigt najs. Skriver mer iorgon. Borde sova nu. Godnatt

    Ny kofta

    Lägger upp några bilder på koftan jag köpte på Beyond Retro idag :)

    image40

    image41

    Visst är den fin? Älskar den!

    Nu ska jag dricka te och äta glass. Huvudvärken är borta men får ändå inte helt bra så jag blir nog hemma ikväll. Om inte Fanny ringer och är jättejättepå att gå ut förstås haha...

    SL:s hittegods

    Sp3 Har gjort det igen! Att vi alltid lyckas övertala lärarna om att ge oss "eget arbete" så vi får gå hem istälet, det är helt fantastiskt... Så grymt skönt att sluta 13.10 istället för 15.55 men ändå... Det är ju inte så man ska börja terminen. Det känns som att det kommer komma fredagar senare under terminen då vi är oändligt mycket tröttare än vi var idag eller då vi har andra saker att göra. Idag hade jag faktiskt inte tyckt att det hade varit så farligt att sitta kvar på svenskan, menmen, tack Parla och Sandrah för att ni pratade med Birgitta :P

    Nu hade jag lång tid på mig och tänkte bege mig till SL:s hittegods för att leta efter mina vantar som jag glömde på tunnelbanan i lördags. Jag gick in i några affärer på vägen och när jag var på Drottninggatan stötte jag på Camilla, Helena, Annika och Parla. Jag följde med dem in på H&M ett tag och när vi gick därifrån gick jag åt andra hållet men stannade till vid Beyond Retro på vägen och var bara tvungen att gå in. Och vad händer? Jo, jag träffar Camilla, Helena, Annika och Parla igen, glada och entusiastiska som vanligt, speciellt när de såg mig. (*host*)
    Hittade iaf en jättesnygg kofta, tänkte fota en och lägga upp en bild sen :)

    Till slut kom jag iaf till hittegodsavdelningen, jag börjar ju bli stammis där nu haha. Fick följa med in på lagret och letade igenom fyra hyllor fullproppade med glömda tumvantar. Folk har jävligt bra vantsmak i Stockholm, kan jag säga. Lovikkavantar är väl det vanligaste och förutom det är det såna där stora, mysiga, vita, mönsterstickade vantar men också väldigt mycket färgglatt och årets stora vanttrend verkar vara glittriga vantar. Mycket man kommer underfund med när man letar igenom hundratals par.
    Lovikkavantar var som sagt de i särklass vanligaste. Men de kan se enormt olika ut och jag tycker att jag borde känt igen mina egna. Till slut hade jag tre olika kandidatpar och jag bestämde mig för dem som kändes bäst på. Det kan mycket väl vara mina, men jag är verkligen inte säker. Nåja, nu har jag ett par vantar i alla fall.

    Man kanske skulle baka brownies?

    haha

    Haha. Loggade nyss in på schoolsoft. Jag har fått närvaro på både religionen och franskan. Tur att man har skolans två flummigaste lärare på fredagmorgnar.

    Det går bara utför för lilla mig

    Försov mig för andra dagen i rad hahahaha... det här går inte bra. Ställde klockan på 6, vaknade klockan 9. OMG.
    Missar religionen och franskan, bestämde mig för att ta det lugnt och komma till klassrådet som börjar kvart över elva. Så jag hann förbi mamma för att lämna datorn och en del kläder, ska flytta hit en vecka nu. Ska bli skönt att ha tillgång till internet när man vill.

    Aaja nu måste jag sjukanmäla mid på SS, görs sen!

    Hunger, mättnad och Converse

    Jag har svårt att uttrycka mina känslor för andra än mig själv. Jag har hur mycket bra formuleringar som helst i huvudet och är jag bara på humör kan jag säga hur mycket som helst men kommer det till känsligare saker sluter jag mig. Blockerar mina känslor till och med för mig själv. Vi pratade länge igår kväll. Grät och pratade lite till och kom egentligen inte fram till så mycket men det var bra ändå.

    Imorse försov jag mig. Ställde klockan på sex, vaknade halv åtta och fick panik. Jag vaknar aldrig av min väckarklocka längre, det måste vara mobilen. Mobilen måste man ju anstränga sig lite för att stänga av signalen på och då vaknar man. Väckarklockan kan man ju stänga av i sömnen.
    Jag hann ändå, var i skolan halv nio, det var dags för årsboksmöte. Förutom Helena och jag var det två tjejer från ettan, en tjej från tvåan och Daniel. När vi har skickat ut mejl till alla två veckor tidigare och satt upp lappar så kommer ingen ändå, vad sur man blir. Mötet gick hur som helst bra, mycket skvaller.

    Efter mötet följde som vanligt tre timmars håltimme, vad göra? För en gångs skulle gjorde jag faktiskt någonting bra av min håltimme, jag började med filosofiuppgiftenm skrev ungefär hälften. Sen satt Helena och jag i en av soffotna i säkert en timme och kollade på klockan och klagade över att vi var hungriga och det blev inte bättre av att vi hittade ett underbart recept på grillat lantbröd med mosad avokado och salamifylld kyckling, aaaaah det var underbart, vi satt och skrattade åt oss själva för att vi var så patetiska haha..

    Till slut gick vi ner i matsalen och åt lunch, det var riktigt gott och när vi hade ätit klart tog vi filmjölk också, herregud jag somredan var proppmätt...

    Jaja, hela dagen har varit flummig, men bra. Filisofin gick ut på typ ingenting och sen var håltimme IGEN och jag gjorde klart filosofin och lämnade in den och religionen och sen hade vi engelska och jag var fett muntligt aktiv, yayy!

    Nu är jag hemma hos mamma en sväng. Hade tänkt gå och träna men kom på att jag inte ska göra det. Istället ska jag promenera till Fridhemsplan (tar ungefär 25 minuter) och ta tunnelbanan till pappa därifrån.
    Jag ska INTE sätta på mig Conversen, måste jag komma ihåg. Har gått i Converse i princip varje dag under 3-4 månaders tid och det börjar kännas. De är helt platta, ingen stötdämpning, inte ett dugg formade efter fötterna. Jag har börjat få problem med hälen och knäna nu, inte bra. Ska nog ta på mig ett par sköna gympadojor, det ska bli härligt.

    Nån annan som haft Converseproblem?

    Sötsov

    Har vart hemma från skolan några timmar nu. Det var bara två grupper som hann redovisa på psykologin, så förhoppningsvis får vi göra det på fredag.

    Hugo och jag har ätit yoghurt och druckit te och haft det jättemysigt, nu har han somnat i soffan som vanligt haha... ska gå och väcka honom tror jag.

    pusspuss!

    Håltimme

    Gick upp kl sex imorse, inte så jobbigt som jag hade trott faktiskt, trots att jag fick så lite sömn. Var tvungen att gå förbi mamma på väg till skolan för att få internetuppkoppling på laptopen så jag kunde mejla iväg mitt arbete till mig själv och skriva ut det i skolan.

    Vi hade franska imorse som vanligt, Sulan har börjat komma i tid, det är fett underligt. Vi hade prov på Prévert, det gick rätt bra, höll mig verkligen inte till ämnet nånstans men var ganska djup haha...
    Sen fick vi reda på att Nils är sjuk idag så det var eget arbete på religionen, vilket innebär att vi sedan 9.40 imorse har suttit omväxlande i klassrummet och i sofforna och pratat och inte gjort nånting, övat lite på psykologiredovisningen, med ett avbrott vid elva-tiden för att äta lunch. Det var smögenfisk idag, inte så trevligt...

    Nu är det en halvtimme kvar tills vi börjar. Tydligen ska Lars, vår lärare, slumpa ut vilka grupper som ska redovisa idag, så det kanske blir vi ändå, hjälp... jaja det går säkert bra, har knappt övet nånting men det är rätt bra för då har jag inte hunnit bli nervös.

    Kanske skriver mer senare :)

    kram


    Studentmössor

    Gaah skrev ett långt inlägg men det försvann... Jaja. Vi slutade tidigare idag eftersom det var eget arbete på svenskan och då kunde vi blrja engelskan tidigare. Ska snart åka ut till pappa och inte bli kvar alltför länge här. Måste rensa ut bokhyllan inför flytten, planerar att börja ikväll.

    Idag ska även datorn förflyttas för första gången. Har kommit på att vöskan jag fick av Fanny när jag fyllde år är av bra storlek så datorn går förhoppningsvis ner där. Finare än alla tråkiga laptopväskor som finns att köpa. Härligt, nu kommer jag kunna ligga i sängen med datorn i knät hos pappa, lovely! Har visserligen inte internet men man kan ju inte få allt... :P

    Dagens hurra!: Hugos mamma erbjöd sig att betala hans studentmössa om han valde den randiga som alla andra har, så det blev den även för Hugos del. Yayy!

    image37 Visst ser det härligt ut? Bara 142 dagar kvar nu... :D

    Svenska

    Har svenska nu, vi sitter i datasalen och ska skriva in en rättad text, passar på att skriva ett snabbt inlägg. God mat i skolan, sen tråkig naturkunskap och en trevlig latinlektion där jag fick tillbaka provet, MVG :D

    pusspuss

    Puck-Birgitta?

    Åh, det var jättemysigt på Kyrkmössen igår! Det var fler barn än vanligt och så hade vi våra små hjälpledare som lekte lekar med barnen och Agnes, Willand och jag satt och tog en massa kort hihi... Så där borde det vara varje gång, man kände sig så glad när man gick därifrån :) Skulle ha tagit kort med min egen kamera också, ska försöka komma ihåg att göra det nästa gång.

    I övrigt tillbringades gårdagskvällen med att plugga engelska glosor och göra lite svenskläxa, samt läsa Hemmets Journal och prata i telefon med Hugo. Hittade btw en efterlyst-annons i HJ som kan vara riktad till min svensklärare haha...

    Idag kunde jag ta lite sovmorgon eftersom jag börjar kvart i tolv. Ställde emellertid klocka på så tidigt som åtta eftersom jag inte vill ställa om dygnet mitt i veckan. Satt och åt frukost länge och duschade och satte på mig mörkblå manchesterbyxor från Cheap Monday och min rosa 80-taliga tröja från Garage (kiloprisaffären i Berlin).  Nu är jag förbi mamma en sväng för att ha tillgång till internet, lite frustrerande att inte ha det hos pappa...
    Kvart över elva ska jag träffa Andreas och vi ska gå och äta lunch. Sen är det fyra lektioner på raken, yayy... :S


    Måndag, i ordets alla bemärkelser.

    Trota att jag somnade i hyfsad tid igår var det ett rent helvete att gå upp imorse. Hela min kropp var alldeles borta och jag har varit ganska nedstämd hela dagen. Jag vet ju vad som är den bakomliggande anledningen men tröttheten är ju liksom den utlösande faktorn.

    Jaha, vad har hänt idag då? Som vanligt lite dåligt samvete för att jag inte presterat särskilt mycket på lektionerna men idag har varit en sån där dag när jag verkligen har skitit i det mesta och helt enkelt inte orkat bry mig om ifall det går åt helvete.
    Provet gick ganska bra iaf, det är ju alltid något. Blir minst VG hoppas jag.

    På lunchen var jag på så dåligt humör att jag inte pallade bry mig o´m att jag behövde äta och de där två små pannkakorna mättade inte länge kan jag säga...

    Fan vad jag klagar. Men det måste man får göra ibland. Nu är jag hemma iaf, skönt att vi inte har så obbiga läxor tills imorrn. Har ätit havregrynsgröt med rårörda lingon och nu ska jag dricka en kopp te. Ska dra till Kyrkmössen rätt snart också. Därför blir det här nog det enda och sista inlägget idag, för jag ska till pappa ikväll.

    Puss&Kram!


    Ny lista :P

    1. När gick du upp idag?
    Tio i tolv

    2. Diamanter eller pärlor?
    Pärlor

    3. Senaste filmen du såg på bio?
    Tillsammans är man mindre ensam med Hugo och Johanna på Sture, nån gång i november förra året

    4. Favorit-TV- program?
    Vänner

    5. Vad åt du till frukost?
    En macka (hembakt bröd) med keso och yoghurt med äppelmos, grynblandning och pumpakärnor + te

    6. Vad är ditt andranamn?
    Elin

    7. Din favoritmat?
    Pannkakor!

    8. Vilken mat gillar du inte?
    Oliver, grönmögelost, selleri, kött som inte är genomstekt.

    9. Favoritchips?
    Svenska lantchips

    10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
    Lars Winnerbäcks skiva Med solen i ögonen

    11. Vilken bil kör du?
    Har varken bil eller körkort

    12. Favoritmacka?
    Surdegsbröd med tallegioost och päronmarmelad :P

    13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du inte stå ut med
    Trångsynthet

    14. Vilka är dina favoritkläder?
    Nån av mina tajta klänningar, raggsockor och såklart den underbara mössan som Hugo stickade till mig när jag fyllde år :)

    15. Om du fick åka vart du ville på semester?
    Berlin igen kanske?

    16. Favoritklädmärke?
    Miumiu har underbara klänningar, men det är ju inget man har råd med

    17. Var vill du dra dig tillbaka?
    När den åldern är inne vill jag ha råd att kunna dra mig tillbaka där jag känner för det, på flera olika ställen i världen. Men gärna på en liten vingård i södra Frankrike där jag ska ha min egen försäljning och restaurang...låter inte helt fel?

    18. Favorittid på dagen?
    Morgonen, egentligen. Om jag får sova hur länge jag vill och har gott om tid på mig.

    19. Var är du född?
    Danderyds sjukhus

    20. Vilken är din favoritsport att se på?
    Sport? HAHA

    21. Coca Cola eller Pepsi?
    Ingen åsikt, dricker inte läsk

    22. Fotboll eller ishockey?
    Fotboll

    23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
    Varken eller haha..

    24. Pedikyr eller manikyr?
    Är i stort behov av båda kan jag säga...

    25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
    Nja, inte riktigt...

    26. Vad ville du bli när du var liten?
    Författare (fast det vill jag fortfarande)

    27. Bästa barndomsminnet?
    Dagis var jävligt skoj vill jag minnas

    28. Varit i Afrika?
    Nej

    29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
    Ehh.. nej?

    30. Varit med om en bilolycka?
    Nej

    31. Favoritdag i veckan?
    Lördag

    32. Favoritrestaurant?
    Varför inte Indien i Paris? Eller stället där vi åt frukost i Berlin.. :P

    33. Favoritblommor?
    Rosor

    34. Favorit-snabbmatsrestaurant
    Gatukök, mycket godare än McDonalds o sånt där skit

    35. Äger du en cykel?
    Nej

    36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
    En viss second hand-affär i Lissabon där de hade så sjukt mycket fina klänningar!

    37. Läggdags?
    Alldeles för sent

    38. Vad lyssnar du till just nu?
    Surrandet från datorn

    39. Favorit färg
    Grön och rosa

    40. Hur många tatueringar har du?
    Inga, tror inte jag kommer våga göra nån heller


    Skönhetshets

    Oavsiktlig ordvits där. Vad jag syftar på är mina egna komplex över att jag inte bryr mig tillräckligt mycket om mitt utseende. Satt just och läste Rebecca Levi's blogg där hon skrev om alla sina rutiner för att hålla sin hud vacker. Det var peeling och massa krämer och jag vet inte vad. Och hon är ju inte den enda liksom. Vår älskade Blondinbella håller ju på likadant och i tidningar finns det ju hur mycket råd som helst att läsa vad gäller att hålla huden ren, ung och fräsch.

    Jo, själv tvättar jag ansiktet med en speciell ansiktstvål som kommer ut som skum när man pumpar upp den. Sen använder jag ofta ansiktsvatten och avslutar med en E-vitaminberikad ansiktskräm från Body Shop. För övrigt smörjer jag in resten av kroppen nån gång i månaden och gör peeling ungefär en gång om året. Var det nåt mer?

    Jag undrar, behöver man verkligen bry sig så mycket som vissa människor gör? Jag har överlag väldigt bra matvanor och dricker mycket vatten och det är ytterst sällan jag använder smink på huden. Sen har jag ju min ansiktskräm, borde inte det räcka?

    Men jag har faktiskt upptäckt att jag skulle behöva peela ansiktet ibland, är det nån som har nåt bra tips på ansiktspeeling? Och kroppspeeling med, för den delen.

    Vad har ni för skönhetsrutiner?


    Step

    Man tycker att man har så lång tid på sig och ändå är det så lite man hinner med. Började plugga vid halv ett-ett och höll på i två timmar men hann bara med repition av sånt jag redan läst. Sen åt jag en brödskiva och ett päron, läste DN:s söndagsbilaga och gick och tränade. Blev ett Step-pass 16.30, riktigt kul var det! Jobbigt i början bara när jag skulle ändra så min bräda blev lägre men delarna verkligen inte ville fastna i varandra. Suck. Jaja, resten av passet gick bra och nu känner jag mig välförtjänt av en god middag, vi ska göra tortellini med pestosås. Nog för att vi äter det minst en gång i veckan men ändå... :P

    Solig söndag. Jag hinner inte gå ut.

    Inatt innan jag somnade ställde jag klockan på 9. Då skulle jag kunna åka ut till pappa tidigt och ha både plugg- och städtid där.
    Naturigtvis vaknar jag inte förrän tio i tolv. Jippi. Jag stiger upp och äter en massa frukost fast jag egentligen inte är hugrig. Pappa ringer och vi kommer överens om att jag åker dit imorgon istället. Nu känns det faktiskt ganska mycket bättre.

    Sitter och dricker te nu och ska väl kanske läsa lite bloggar eller så men sen börjar pluggandet på allvar. Jag har fyra stenciler att läsa igenom och två av dem är helt sjukt svåra. Men jag tror att min pluggteknik är ganska bra ändå. Hoppas jag.
    Sen ska jag såklart ta lite mysiga pauser ibland, ska bl.a. läsa DN:s söndagsbilaga, älskar den! Tror Blondinbella är med idag också hihi...

    Vad ska ni göra en soligs söndag som denna?


    Nej jag vill inte

    Nu har jaf iaf tid att skriva lite, känns skönt. Känns som att jag har varit på språng i två dagar nu och inte rikgti haft tid att andas. Igår var det ju hem, pluggam, köpa SL-kort, prova studentmössa med Anna, åka till Hugo direkt... Idag var det åka hem slänga sig i duschen, åka ut till Bromma...

    Nåja, nu har jag tid att uppdatera lite. Kvällen igår var trevlig och ganska lugn. Hugo och jag träffades vid Axelsbergs t-bana och köpte apelsiner, äpplen, kiwi och mango och gick hem och gjorde fruktsallad. Vid åtta träffade vi Emil, Karro och några till och gick hem till Philip. Han blev fett förvånad när han öppnade dörren och vi stod där utanför och sjöng, haha. Hans föräldrar hade sagt nåt om att farmor och farfar skulle komma över på middag eller nåt...
    Folk hade iaf med sig fett god mat, hihi. Som vanligt höll jag käften under hela middagen, utom om jag vände mig direkt till Hugo eller blev tillfrågad. Det är som att jag förväntar mig av mig själv att jag inte ska säga nånting och då gör jag inte det. Sånt suger. Jag blir fett störd på mig själv.
    Iaf, så tänkte folk typ dra ut men pallade inte och vid hav ett gick Hugo och jag hem till honom och hade det mysigt och sov länge imorse. Vi  gick upp och åt frukost och jag kom därifrån vid hav två ungefär.

    Väl hemma satt jag i aoffan en stund och åt päron och pratade lite med mamma och sen, ja, tvätta håret och allt ni vet och sen åkte jag och mötte Anna, Vanja och eeerika på Metro vid Brommaplan. Vi köpte massa grejer till middagen och åkte hem til Vanja. Disa kom efter ett tag också :)
    Vi gjorde ugnsbakade fikon med brie och honung-limesås till förrätt, canneloni fyllda med spenat, svamp och fetaost till varmrätt och inlagda persikohalvor med hallon, mynta och vaniljglass till efterrätt, sjukt gott! Sen drack vi te och åt massa choklad som vi hade haft med oss och satt och pratade i Vanjas kök tills vi var tvungna att gå och ta sista bussen kvart över ett.

    Snart måste jag sova. Gud vad jag inte ser fram emot imorgon. Jag ska åka ut till pappa rätt tidigt och vi ska gå igenom grejer som ska slängas och som jag eventuellt ska få inför pappas flytt med Annica till Hässelby. Flyttstädning är verkligen inte kul. Sen har jag hur mycket naturkunskapsplugg som helst, uuuh... Jag vill bara lägga mig och sova och snabbspola igenom hela söndagen och sen upptäcka att det är måndag, skulle vara så himla härligt.

    Bråttom

    Oj, nu blir det ett snabbt inlägg här. Kom iväg från Hugo vid två-tiden, nu har jag tvättat håret och håller på att fixa mig och ska ringa Anna snart och möta upp henne och Eeerika för att åka till Vanja. Vi ska födelsedagsmiddag för Anna (som egentligen fyllde år o december) och vi ska laga mat tillsammans hemma hos Vanja, blir mysigt :)

    Skriver mer ikväll om jag hinner, annars typ inatt eller imorrn.. :)

    pusspuss

    Nu ere fest

    Lovade ju att skriva nåt mer och inte för att jag tror att jag har särskilt många regelbundna läsare som jag kan göra besvikna, men ändå. Nåt vill jag skriva. Hugo och jag har varit på ICA och handlat frukt och vispgrädde och nu ska vi göra fruktsallad att ha med oss.

    Just det, Anna och jag var och beställde studentmössor, tihi. Det här ska bli kul. Hugo och Robin däremot tänker beställa VANLIGA studentmössor, vanliga vita, utan Franska Skolans ränder. Förrädarae! Så kan man ju bara inte göra! Får försöka tala dem tillrätta...

    Måste borsta håret nu, längesen jag gjorde det. Nån som har nåt bra hårtips till mig? :P


    Fredag

    Sitter här med en halvjobbig huvudvärk. Kanske beror på att jag inte steg upp förrän kvart över sju imorse så att jag inte hann dricka nåt te. Har en kopp som står och drar nu, hoppas det går över sen :)

    Dagens outfit blev iaf min svarta fodralklänning från American Appaerl, använde den idag som en kjol tillsamans med ett löst sittande svart halternecklinne. Brun långkofta, vinröda strumpbyxor, de obligatoriska raggsockorna och mina låga grå converse.

    Skoldagen började med religion, blev mest flum som vanligt. Hugo, Anderas och jag satt i sofforna och diskuterade konstiga saker.
    Sen var det franska, vi såg på en dokumentär om Jacques Prévert. Efter det var det klassråd, sen lunch (gulaschsoppa och små yoghurtar, tog en med hallon- och vailjsmak, mums!) och sen psykologi. Vi skrev klart vårt arbete och lämnade in. Vi kom fram till att vi måste göra jävligt bra ifrån oss när vi presenterar det muntligt nästa vecka, för det skriftiliga sög verkligen haha...

    Tack och lov är svenskan inställd idag så vi slutade 13.10 :D Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag, njuta av att helgen har börjat och få huvudvärken att försvinna. Hade tänkt gå och köpa ett terminskort också och om jag orkar och hinner ska jag plugga lite naturkunskap.

    Vid halv fyra eller så dyker väl Anna upp här, vi ska till Hattbaren och prova ut studentmössor, yayy!
    Ikväll ska jag ut till Hugo, vi ska fira Philip som fyller 19 :)

    Skriver antagligen mer senare idag. Kram!

    Veckans listor

    Veckans innelista
    - Carla Bruni. Så vackert, så vackert. Har ni inte lyssnat på Quelqu'un m'a dit, så gå in på MySpace och gör det NU!
    - Soppa. Perfekt mat. Mysigt.
    - Mina&Annas associationer. Ja, ni skulle hört oss på franskan igår...
    - Jacques Prévert. Fransk poet som skrev så att man förstår. Poesi som vänder sig till någon, inte bara meningslöst babbel från nån som försöker vara djup.
    - Päron. Får vara med den här veckan också :P
    - Hemgjort äppelmos. Med bitar i. Gott till typ... allt!

    Veckans utelista
    - Mensvärk. Såklart. Har varit en hel del tjat om det de senaste dagarna, men det finns ju en anledning till det liksom...
    - Folk som snyter sig vid matbordet. Det är inte trevligt.
    - Tomatjuice. Vi köper tomatjuice ibland för att ha i nån gryta. Det som blir över, vilket brukar vara typ halva förpackningen, står sedan i kylskåpet till några veckor efter bäst-före-datumet. Så i morse tänkte jag att det är ju synd att låta det gå till spillo och hällde upp ett gas åt mig. Tog en klunk och ångrade mig genast.


    Kalles randiga med banan

    Om du aldrig har smakat det, gör inte det. Om du har smakat det, lider jag med dig. Jag vet hur det är.

    Det var en lördagkväll i november och Anna och jag skulle hem till Vanja. Medan vi väntar på bussen i Alvik går vi in på ICA och hamnar vid kaviarhyllan. Våra ögon faller på en tub Kalles Randiga med banan. Vi är bara  tvungna köpa en tub och ta med oss.
    När vi kommer till Vanja visar det sig att en kompis till henne har bakat kladdkaka. Sjävklart kommer vi på den roliga/konstiga/smarta/dumma idén att ha Kalles randiga på kladdkakan. Yayy, ett nytt partytrick! Den kladdkakan fick vi skölja ner med mycket Grolsch, uuu vad äckligt det var. Efter en stund dyker emellertid Vanjas kompis Micke upp och blir stormförtjust i kladdkaka med den groteska kaviar-bananblandningen på. Han blir mer och mer ivrig för varje sekund som går när han talar om alla fantastiska idéer han fått som inkluderar Kalles Randiga med banan. Han delar en clementin på två, klämmer en rejäl klick banankvariar på, stoppar den i munnen och njuter. Han borde ta och kolla upp sina smaklökar.

    För att komma till saken, så läste jag en liten notis om just Kalles Randiga med banan i dagens På stan-bilaga. Där stod det att Kalles-tillverkarna kom på Randiga med banan för att göra livet aningen enklare för alla de svenskar som skivar banan och har på kaviar på sina mackor. De har inte lyckats med sitt uppdrag, kan jag säga. Att ha banan och kaviar på mackan kan jag faktiskt tänka mig är rätt gott. Men inte blandat i en tub! I den färdiga banankaviaren kan man nämligen inte urskilja kaviarens skarpa, rökiga sälta och bananens lena sötma, utan smakerna har blandats ihop till oigenkännlighet och smakar bara hur skumt som helst.

    Så om du är en av alla de svenskar som har banan och kaviar på mackan: fortsätt med det. Låt inte Kalles göra jobbet åt dig.

    Aerobics

    Vårt schema börjar spåra ur totalt, det är ju bara håltimmar hela tiden, vad trött man blir... Vi hade typ 45 min eller så med Nils Gräns och när han hade snackat färdigt skulle vi jobba med en text om några olika filosofer att lämna in nästa torsdag, så det blev "eget arbete" vilket gjorde håltimmen ännu längre. Lyckades iaf läsa liiite i filosofitexten vi fick och så läste jag lite psykologi. Emilie, Annika och jag gick till 7-eleven en vända också. Köpte en liten macka, en apelsin och te. Var tvungen att få nåt i mig eftersom jag ska träna nu halv sex och att äta nu när jag kommit hem skulle vara alldeles för sent, jag skulle få håll.

    Det här var bara ett kort inlägg på vägen, blir mer ikväll :) Nu ska jag dra till Friskis!


    Billie the Vision and the Dancers

    Visst är de underbara? Lyssna på deras, enligt mig, bästa låt Nightamres här.

    Nu är det dags att studsa in i duschen och fixa sig lite. Sen blir det lunch (ska koka ägg och göra mackor på mitt goda filmjölksbröd) och sen skola.

    Vi hörs senare! :)

    God morgon :)

    Hade tänkt skriva ett inlägg igår, men min inloggning funkade inte. Dessutom tar det jättelång tid eller går inte alls att skriva kommentarer på vissa andra bloggar, nån som upplever samma sak?

    Hm, jag kom på att jag hade en väldigt bra dag igår. Var på väldigt gott humör och skrattade mycket. Återfick en lite bättre inställning till livet. Hade det mysigt.

    Min älskade mensvärk fortsätter men jag genomlider morgonen ändå. Har ätit gröt med hemrörda lingon och ska strax dricka te. Börjar ju som sagt 12.20 idag, så jag har gott om tid på mig. Ska kika in på skolans hemsida och kolla matsedeln och bestämma ifall jag äter lunch där eller hemma.

    Dagen idag blir soft men ändå inte. Först är det filosofi med Nils Gräns, vilket antagligen blir soft och jätteflummigt eller hur tråkigt som helst, man vet aldrig. Sen har vi rast i typ en och en halv timme och sen har vi 80 min engelska. Hade tänkt gå och träna i eftermiddag, får se hur det blir med det. Hoppas jag orkar.

    Vad ska ni göra idag?

    Soppa, naturkunskap och m-värk

    Maaaah vad jag är spänd i hela magen och ryggen, jävla mensvärk! Det gör inte direkt ont, jag är mest spänd och varje gång jag rör på mig hugger det till nånstans nere i magen. Värst är det när jag sitter upp, det är bättre att stå upp eller halvligga/ligga. Men det kan jag ju inte göra, måste ju Facebooka mig lite och läsa alla bloggar jag inte har läst idag.. :D

    Kvällen har till stor del ägnats åt naturkunskapsplugg, jag vill ha MVG på det här provet. Förutom det har vi lagat och ätit middag; vi gjord en jättegod soppa på kronärtskocka, timjan och mascarpone, strödde rostade hasselnötter över och åt Vilmas goda knäckebröd till :)

    Precis som Bella skrev i ett inlägg idag, så dyker det hela tiden upp en massa tankar och idéer i mitt huvud som jag tänker att jag ska blogga om men sen glömmer jag bort dem... jaja, kanske skriver nåt mer djupsinnigt senare ikväll om jag orkar (kan ju faktiskt tillåta mig själv att vara uppe liiite längre ikväll eftersom jag börjar 12.20 imorrn). Annars kan jag nästan lova att en ute- och innelista kommer upp imorrn :)

    Kram

    Geografinörderi

    Usch, sitter här med mensvärk och dricker te för att få det att bli lite bättre. Varm dryck och mat får spänningarna i magen och ryggen att lätta så det gör inte lika ont längre.
    Hugo var här efter skolan som vanligt. Det var liksom trevligare än det varit på länge, vet inte varför. Men iaf, vi åt ypghurt med äppelmos (världens godaste kombination!) och satt i soffan under en filt och nördade oss med en kartbok :P

    Dagens psykologilektion spenderade jag mestadels i Hugos knä tils vår lärare kom och antydde att jag var slö. vet inte varför, men jag blev typ fett sur på honom, jag menar herregud, jag hade suttit hemma och läst en massa om autism vilket säkert är mer än de flesta har gjort på sina arbeten!
    Samtidigt som jag blev sur fick jag lite dåligt samvete, så ikväll ska jag nog skriva ut några sidor och läsa ordentligt. Srn måste jag fortsätta plugga naturkunskap också och om jag hinner ska jag skriva lite mer på projektet.

    Bäst jag sätter igång! Skriver mer senare :)

    Kram på er!

    Sarko + Carla Bruni

    Just det, en av grejerna jag skrev om igår kväll var ju president Sarkozys förhållande med Carla Bruni. Fett oväntat, vad gör en underbart begåvad och vacker sångerska med en ful seriefigursliknande gubbe som han? Jaja. Hoppas de lever lyckliga sen iaf :P

     image36  image35

    Eller vad säger ni? Hur som helst måste ni i alla fall gå in här och lyssna på hennes vackra Quelqu'un m'a dit

    Något mindre irriterad

    God förmiddag :) ledsen för ett argt inlägg igår kväll, men man blir bara så förbannat trött på att allting går så in i helsike långsamt, att man loggas ut hela tiden och måste skriva om samma inlägg flera gånger för att det aldrig sparas osv...
    Är ni ändå nyfikna på vad jag gjord ei går kväll kan jag berätta att jag gjorde äppelmos, kollade på Vänner och pluggade lite naturkunskap. Rätt skön kontrast mot de tidigare dagarnas latinångest.

    Nu sitter jag iaf här på min helvetesonsdag. Så som de flesta ser det iaf. Franska, 2 h håltimme, religion, 1h45min håltimme, psykologi, slut. Det är rätt jobbigt att inte ha kvar den 4 h långa håltimmen vi hade förut, men de här onsdagarna kan bli mysiga också, ifall man har trevliga människor att umgås med på håltimmarna :)

    På franskan imorse läste vi dikter av Jacques Prévert men Anna och jag satt mest och flummade.

    Om några minuter börjar religionen, ska bli kul att höra vad magister gräns har att säga idag :P


    .

    Okej nu är jag så jävla förbaannad på min jävla dator som har hängt sig hundra gånger åci är så jävla seg så jag orkar inte skriva nåt jävla INLÄGG IKVÄLL

    Day 1

    Skoldagen har överlag varit bra, men jag känner fortfarande att jag lever i den där bubblan som jag måste ta mig ur...
    Nåja, dage började iaf i kyrkan med prästen och rektorn som talade och så sjöng vi några psalmer och på slutet spelade orgeln För kärlekens skull och prästen fösökte förgäves hålla alla tysta och lugna i kyrkan haha..
    Efter kyrkan samlades gymnasiet i aulan för info med BK. Det handlade om matsalstider, provscheman och lite annat. Menmen, kul som alltid med våra käre biträdande rektor :)

    Sen tillbringade vi några timmar i sofforna uppe på vår våning och pluggade latin, gick ner en sväng och bad vår engelskalärare om hjälp också, haha. Vid halv elva gick vi och åt lunch. Lilla matsalen. Vi är dömda att gå till lilla matsalen från och med nu. Vår allra sista termin är vi tvungna at äta i lilla matsalen och lämna stora matsalen, det är henskt! Det är ingen som gillar lilla matsalen heller, nej usch...
    När vi hade fått i oss våra makaroner och köttbullar/falafel och suttit och skrattat åt Rasmus (åt Ramus) gick vi upp igen, fortsatte plugga lite latin och sen var det dags för det fruktade provet. Det gick bättre än jag väntat mig, även om mina översättningar säkert blev jätteflummiga. :P

    De sista lektionerna var svenska och engelska och efter det sprang jag in i klassrummet och fick Anna att dissa Filmfestivalen för att ha sällskap hem med mig (fast jag tror iofs att hon går ändå, hon sa att hon bara skulle hem och ta en powernap och sen gå till bion). Yayy! Vi gick förbi Konsum och Anna köpte lösgodis. Vi promenerade hem och pratade flak och årsbok och massa flum. <3

    Nu ska jag göra te.

    Dagens ordvits: Konsum-era. (jag klandarar dig inte om du tycker det var tråkigt)

    Första på sista

    Idag är första dagen på den sista terminen. Hur den dagen går kommer ni få veta i eftermiddag. Den kommer antagligen bli hur tråkig som helst, tisdagar brukar vara det. Vilken är er tråkigaste dag på veckan?

    Läs gärna mitt inlägg "Sopfolket" här nedanför och bidra med en liten kommentar :)

    Kram

    Sopfolket

    Nu borde jag egentligen fortsätta plugga, läser lite mer sen i sängen tror jag. Måste bara skriva om det jag nyss läste på Blondinbellas blogg. Hon skrev om dagens avsnitt av Outsiders, som idag handade om "sopfolket", människor som lever av vad andra människor har slängt. "Parasiter" kallade BB dem för. Jag förstår henne till viss del. Men om man vänder på steken, är inte vi vanliga konsumenter precis lika mycket parasiter? Så som vi överkonsumerar kommer ju jordens resureser snart vara slut och sen står vi där och vet inte vad vi ska göra. Kan man då inte se "sopfolkets" sätt att leva som ett litet bidrag till att hålla jorden levande längre? Minska sopbergen en aning och se till att en aning färre varor produceras (för i längden borde det ju bli så). Eller?

    Btw, tack till dig som skrev en uppmuntrande kommentar om latinet :)

    Paus

    Fått mat  i magen. Middagen blev lika god som förväntad, den där dressingen är alldeles underbar! Vi lade även till lite morötter med sötpotatisen, hade så mkt av det hemma.

    Pluggat latin en stund nu också, känns som jag börjar få liiite mer koll på det nu iaf. Men kände att jag var tvungen att ta en paus för att äta lite choklad och dricka lite te.

    Åhnej, nu har teet blivit så där halv-varmt. Usch. Nåja, lika bra att jag sveper det innan det bir ljummet, haha. Jag gillar när man dricker riktigt varmt te och värmen bara sprider sig i hela kroppen, myys!

    Bloggar mer om en stund, ska läsa lite bloggar och plugga lite till.

    Kram

    Bank, ledarträff och myspys

    Jag var som sagt på banken idag. Banker och jag går inte ihop. Det här var tredje gången i mitt liv jag hade ett ärende till banken och jag måste ha sett helt jävla lost ut haha. agerade antagligen så också. Visste inte var jag skulle skriva under nånstans och fattade inte hur nånting funkade... Killen i kassan hade lite svårt att hålla sig för skratt haha.. Menmen, nu finns lönen förhoppningsvis på kontot iaf :)

    Sen kom Hugo hit. Vi åt mackor på mitt hembakta bröd och hade det mysigt. Väldigt mysigt.

    Halv fem var det ledarträff i Barnlokalen i Adolf Fredriks församlingshem. Vi drack te och åt choklad och pepparkakor, planerade terminen och lärde oss hur man knyter plastband. Det gick inte så bra för mig hehe... Men det var kul att träffa Kristina, Agnes, Willand och Anthonia igen :D

    Jag är tyvärr inte ett dugg hungrig, vilket är synd för vi ska strax börja laga middag. Det blir fläskfilé med sötpotatis, skogschampinjoner och rucolasallad med en dressing på chili och koriander, jättegott! Hoppas jag hinner bli hungrig tills dess.. :P

    Update

    Ja, det gick ju smidigt. Han skulle höra av sig senare i veckan. Kanske att det skulle dyka upp lediga platser senare i vår. Det låter bra. Jag har ju Kyrkmössen så länge.

    Phew, nu är i alla fall den mesta nervositeten borta. Nu är det in i duschen och sen banken.

    Det är jävligt skönt att skolan inte har börjat än.

    Nervöst

    Mamma ringde och väckte mig klockan nio, det var bra, så slipper jag stressa.
    Nu har jag ätit frukost och ska strax dricka te, förhoppningsvis känner jag mig lugnare då. Snart ska jag nämligen ringa det där samtalet till Globen och söka jobb. Jag gillar verkigen inte att ringa till folk jag inte känner, jag tycker det är jätteobehagligt.

    Det värsta är nästan att det faktum att jag har massa annat att gra idag också (gå till banken och sen träffa Hugo och sen ledarmöte) gör att jag inte riktigt kan njuta av min sista jullovsmorgon, utan måste hela tiden hålla koll på klockan och ringa det där obehagliga samtalet ganska smart, för att sen direkt hoppa in i duschen för att hinna iväg till banken ganska tidigt...

    Nej usch, förhoppningsvis släpper den här känslan efter att jag har ringt. Önska mig lycka till!

    Natti

    Ja men självklart sitter jag uppe alldeles för länge nu, satsar faktiskt på att stiga upp kl 9 imorgon. Hurra.

    Godnatt <3

    Victoria's Secret Fashion Show

    Varenda blogg och varenda Facebook status man kollar just nu så skriver alla nåt om VSFS. Har aldrig sett det själv. Kan någon tala om vad som är hypen, varför blir folk så besatta av det?


    Latinplugg

    Jag fortsätter tjata om det där jävla latinet, jag är ledsen, men det tar upp en stor del av min hjärna just nu haha... Eftersomman bara blir galen av att försöka översätta texterna så har jag gett mig på realian istället, handlar om trojanska kriget. Jag har läst igeom texten en gång och nu sitter jag och skriver av det jag läst, det fastnar jättebra då :)

    Vet inte om jag har så mkt intressant att skriva idag.. Blir antagligen mer imorgon :) Men om någon därute är bra på latin och kan översätta Britannia, texten på sidan 101 i Via Nova II, så vorde det jättesnällt! haha...


    .

    Gud vad sötsugen man kan bli ibland. Och oj vad jag inte gillar att ha den här känslan som jag inte ens känner.

    Is. Överallt.

    Hemma igen. Har ätit middag och tittat på Hemma hos Jamie. Imorgon ska jag träffa Hugo igen tror jag, han kommer hit. Ska på ledarsamling i AF 16.30 också och så måste jag ringa killen i Globen för att höra om mitt eventuela jobb och så måste jag gå till banken och föra över lönen från i höstas.
    Det känns inte kul. Jag kommer vara så himla disträ hela dagen och det kommer bli så där som det alltid blir. Men jag behöver mer tid att tänka först.

    För att inte bara skriva oförståeliga grejer som många inte ens tycker att man ska blogga om, kan jag ju övergå till att berätta om min rädsla för isiga gator. Jag är så extremt rädd för att halka, jag tar ofta omvägar för att undvika isen. Det är gamla knäskador som spökar och även om det antagligen inte händer nåt om jag skulle halka, så har jag nån psykologisk spärr som gör att jag alltid är jättejätteförsiktig när det är halt ute. Är det nån annan som har den där rädslan?

    Jullovet som försvann

    Inta ofta jag sover till halv tolv, inte. Men det får man göra ibland. Jag gillar det verkligen inte, tycker mycket bättre om att vakna vid nio, som jag gör när jag inte har varit ute (om det inte är jullov för då har jag alltid konstiga sovvanor).

    Kvällen igår var trevlig som sagt, även om det inte blev lika mycket party som jag hade hoppats på.

    Hugo ringde några minuter efter att jag vaknat, så när jag har druckit upp mitt te ska jag göra mig iordning och åka dit. Det blir mysigt.

    Och imorgon är det jullovets sista dag... :( (vi börjar inte förrän på tisdag, yayy!) Jullovet som försvann. Vad hände med alla sällskapsspelkvällar Anna och jag skulle ha, vad hände med alla dagslånga cafébesök och all varm choklad? Vad har jag gjort det här lovet egentligen? Känns inte som jag har gjort nånting. Känns det så för er också?

    Hemma igen

    Hemma igen, kvällen blev inte så röjig som jag hade änkt mig, men bra ändå.
    KGB var lite segt först, men sen började folk komma igång och dansa och då hade vi jättekul, rysk musik äger! Lade även ögonen på en viss person med snygg-faktor 100000000. Tihi.

    Fanny och jag ville egentligen dra til La Isla men Anna ville inte, så vi gick till Café 60 och åt fårostpiroger istället, det var gott :) Sen gick vi vidare och satt på 7-Eleven ett tag och sen gick alla hem till sitt.

    Men jag var sugen på party. Riktigt party liksom, vilt och galet och dansa hela natten och bli så där lagom full. Typ. Det hade varit härligt. Men det kommer ju fler dagar, herregud... :P

    Nu ska jag sova. Godnatt! <3

    Dagens i-landsproblem

    Det är kallt ute. Svinkallt. Men inte fan vill jag gå ut med raggsokor och tjocka skor på fötterna? Hur bär folk sig åt?

    Party

    Har just lagat och ätit middag; kyckling med en sallad på dinkelris, körsbärstomater, päron, soltorkade tomater, pinjenötter, rucolasallad, chèvre och granatäpple! Hur gott som helst!

    Håller just nu på att sms:a fram och tillbaka med Fanny, Klubb Kalashnikov ikväll! :D

    Just det, håller på att söka jobb på Globen. Håll tummarna!

    Hungrig

    Jag är typ hungrig. Ta en skiva till av det underbara nybakta brödet eller vänta till middagen? Hm...

    Latin B

    Okej, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Latin är ett konstigt språk. Man får liksom inget grepp om det, man fattar ungefär vad alla orden betyder men man blandar ihop alla kasusformer och allting och fattar ALDRIG meningens sammanhang. Nån som känner likadant?

    Filmjölksbröd

    Har just rört ihop mitt goda filmjölksbröd, det står i ugnen nu. Det är jätteenkelt att göra!

    Du behöver en ganska stor bunke där du rör ihop 1 liter filmjölk med 1-2 dl mörk sirap (beroende på hur mycket sötma man vill ha). I en annan bunke rör du ihop de torra ingredienserna: ca. 12 dl mjöl, vilken sort spelar ingen roll, jag brukar ta det jag har hemma helt enkelt; idag blev det 3 dl vetemjöl, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl havregryn och 3 dl vetekli. Ha även i 1 dl krossat linfrö och 2-4 dl av annat du gillar; nötter, torkad frukt, frön av olika slag. Ha även i 1,5 msk bikarbonat och ca 1 tsk salt och se till att allt blandas ordentligt. Häll sedan ner de torra ingredisnerna i filmjölksbunken och rör ihop till en halvtjock smet, som du sedan fördelar i 2 st 1,5-litersformar. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme.

    Det här brödet håller sig jättelänge, se bara till att det inte ligger för varmt (för i somras möglade det hela tiden jättefort).

    Nu ska jag dricka te och plugga latin.

    Kram!


    Nu är glada julen slut slut slut...

    Det blev Tåbb med manifestet igår kväll. Himla bra bok det där.
    Vaknade nån gång vid sju imorse, sen somnade jag om och vaknade klockan elva.
    Dagen började dåligt, med att jag råkade ha ner mjölkkannan i golvet så att den gick i tusen bitar och så hade vi mjölk över hela köksgolvet.

    Förhoppningsvis blir resten av dagen bättre. Vi ska städa ut julen idag, plocka ner alla julsaker i källaren. Sen har jag bestämt mig för att försöka komma nånvart med latinet också, så det måste jag ägna åtminstone nån timme åt. Sen är frågan om jag ska hinna baka bröd eller om jag ska gå till H&M och Indiska och köpa knästrumpor eller om jag ska göra båda? Hm jag vet inte riktigt, det lutar åt brödbaket faktiskt...

    Och ikväll blir det förhoppningsvis La Isla (haha) och KGB med Anna och Fanny. Yayy!

    Godnatt

    Det här blir nog dagens sista inlägg, stänger av datorn nu. Tänkte försöka hitta nåt att läsa nu när HP är slut, så himla härligt att ha en rikgit bra bok att längta till!

    Nån som har nåt bra boktips?

    Om inte, sov sött ändå :) Kram!

    .

    Jag vet inte vad jag ska göra. Med nånting. Allting känns så tråkigt och ovisst.

    Och du då, som anstränger dig så för mig medan jag tycks göra dig besviken hela tiden? Varför stannar du så envist kvar?

    Harry Potter and the Order of the Phoenix

    Jag är ledsen att säga det här, men HP-filmerna är verkligen inte bra. För det första kan huvudrollsinnehavarna inte agera och så utesluter de alt som är viktigt ur filmen. Man får reda på det mesta som tas upp i boken, men det fullföljs adrig så man får liksom inget sammanhang och då skapas inte den där mystiken och spänningen som böckerna har.
    Dessutom är det alldeles för mycket fokus på rekvisita och specialeffekter och för lite på en välgjord handling.

    Nån annan som har en åsikt om HP-filmerna?


    Hyra film

    Resan ut till Hässelby via Hemköp i Vällingby gick snabbare än beräknat så jag behövde inte stressa särskilt mycket. Köpte tre stora, goda kanelbullar till oss :) Tyvärr tog han inte kort så jag var tvungen att bryta en femhundring, gillar inte sånt för aå vet jag att resten av pengarna också kommer försvinna... suck.

    Hos Annica åt vi bullar och jag drack kamomillte och så bytte vi julklappar; Annica fick en fleecepläd och pappa fick ett inramat foto på mig och så fick de naturligtvis hemgjorda kardemummaskorpor och en burk hemgjord marmelad :) Jag fick en kokbok med massa chokladrecept av Annica, mums!

    Vid två var jag hemma igen och efter en stund kom Hugo. Vi satt och drev oss själv till vansinne med en latintext och sen orkade vi inte mer så vi myste ett tag istället. Jag var tyvärr jättetrött och inte särskilt på och då blir det ju så där konstigt som det blir mellan oss ibland. Menmen. Det kan inte alltid vara bra.

    Nu har han gått, jag var hungrig så jag åt upp pizzan som var kvar från igår och nu tänkte jag gå och hyra Harry Potter och Fenixorden, Jag riktigt längtar efter att se den! Det är nästan min favoritbok i HP-serien, ska bli kul att se hur den är som film.

    Vad ska ni andra göra ikväll?

    Hit och dit

    Så sätter man klockan på nio i ett tappert försök att få lite mer tid på morgonen... och vaknar naturigtvis halv elva ändå. Jaja. Fick bli snabbfrukost som inte ens var särskilt god och nu ska jag hälla i mig teet och snabbt som attan duscha och klä på mig, ta återstående julklappar och åka ut till pappa och Annica i Hässelby. Lovade pappa att stanna på hemköp i Vällingby och köpa kaffebröd också, herregud. Sen kan jag ju inte stanna där speciellt länge heller för sen ska Hugo komma hit och mysa och plugga latin med mig.

    Så nu kan jag nog inte skriva längre, blir mer senare idag :)

    Tack för alla roliga/snälla/tänkvärda kommentarer, det blir jag glad av :)

    Kram!

    Hogwarts

    På Wikipedia finns verkigen allt man kan vilja veta om Harry Potter och allt som har med Harry Potter att göra. Har just suttit och nördat mig med en artikel om Hogwarts, underbart. Haha!

    Nu ska jag lägga mig i sängen och antingen läsa eller kolla på Seinfeld. Hugo sa att han kanske skull ringa.

    Sov sött! <3

    Aj

    Skar mig i handen när jag lagade mat idag, poff sa det bara så hade jag stuckit knivspetsen flera millimeter in i handflatan. Satans vad fort det svullnade upp. Måste byta plåster snart också.

    Maten blev god iaf. Vi gjorde pizza och jag måste säga att min egen hemgjorda pizza är den godaste jag smakat. Idag hade jag serranoskinka, champinjoner och soltorkade tomater på. Fast det sista behövde jag knappt skriva, har alltid soltorkade tomater på pizzan, soltorkade tomater är det godaste jag veet!

    Ska försöka somna liiite tidigare idag och gå upp liiite tidigare imorgon. Försöka, åtminstone. Hihi.


    Matprat

    Nu är jag stolt över mig själv; har lyckats börja skriva på mitt projektarbete, hallelujah! har även duschat och tvättat håret och ätit en tallrik med päron, blåbär, keso och valnötter.

    image33


    Mmm, det var jättegott! herregud vilket nyttofreak jag känner mig som idag. Du som läst de senaste inläggen om vad jag åt till frukost och lunch idag förstår kanske haha...
    Jag tror iofs att jag äter nyttigare än många. Jag pratar alltid vitt och brett om vad jag äter och folk brukar bli chockade/imponerade/störda av att jag lägger ner så himla mycket tid och energi på just mat. Jag äger inte mindre än 37 kokböcker och en stor del av dem används flitigt här hemma. Oftast lyckas vi kombinera både nyttigt och gott.
    Det är dock inte alla dagar jag verkligen äter frukost, lunch, mellanmål och middag och lägger ner anstränning på det som jag gjort idag, men vissa dagar blir det bara så. Som idag. :)


    Måste bara lägga upp den här bilden också, freeeaky!

    image34
    Jag&Anna på pendeln på nyårsafton :P

    Kalkon

    Läsa projekthandledning är grymt tråkigt. Rökta kalkonskivor är grymt gott. Kan inte sluta äta, haha.

    Träna. Äta. Plugga.

    Oj vad man känner att det är värt det när passet är avslutat och man börjar nedvarvningen och avslappningen.
    Efter träningen gick jag hem och åt rostade mackor med kalkon oh mosad avokado, mmm!
    Nu ska jag göra te och plugga lite. Det blir projektarbete och latin idag.

    pusspuss

    Makrill i tomatsås

    En eloge till den som uppfan det. Den perfekta frukosten, lunchen eller mellanmålet, underbart! Om jag vet att vi har det hemma kan jag ibland kvällen innan bestämma att jag ska äta det till frukost och sen ligger jag hela kvällen och är jättesugen på det och kan inte sova haha...
    Nyttigt är det också, massor av D-vitamin och Omega 3-fetter. Man får bra hy av fisk.

    Såklart somnade jag inte förrän vid 3 igår. Blev så jävla hungrig att jag var tvungen att gå upp och hämta lite knäckebröd i köket, haha. Sen låg jag och läste en amerikansk Cosmopolotan från februari 2005, det va skoj. Och så hängde jag på Wikipedia och läste om Harry Potter och allt som är relaterat därtill. Underbart.

    Ja, nu har jag iaf fått i mig min kära makrill i tomatsås och sitter här med en stor tekopp framför mig. Ska ringa pappa snart och höra hur de mår och om jag kan komma ut dit i eftermiddag. Men innan dess ska jag gå och träna, Medelpass kl 12 på Kungsholmen, nån som e på? :P


    Kan inte sova

    Gud vad jag inte gillar att gå och lägga mig. Ha en stark känsla att jag har skrivit om det här förut. Jag känner ju hur jag är fysiskt trött, men jag är liksom inte sömnig, jag tycker inte det är så där härligt att lägga huvudet på kudden och somna, jag tycker mest det känns tråkigt och en gnutta obehagligt. Det brukar bli så här på julloven. Längtar efter att få känna mig så där mysigt sömnig och bara krypa ner i den gosiga sängen och känna hur underbart det är att slappna av och somna.

    Listor är bra

    Min personliga innelista
    - Rosa. En underbar färg. Mitt rosa nagellack, mina rosaglittriga öronringar, mina rosa strumpbyxor... Varför har jag inte börjat använda dem förrän nu?
    - Frödinges kladdkaka. Underbart god fryst som tinad
    - Harry Potter. Läste ut den sjunde och sista Harry Potter-boken för bara några minuter sen. Underbara böcker, genomtänkta, smarta, spännande, sorgliga, lagom romantiska... Kan det bli bättre?
    - Päron. Frukt som jag lärt mig uppskatta den senaste tiden. Söt och otroligt saftig och kan användas till så mycket
    - Te. Är sen en tid tillbaka inbiten tedrickare. Det är verkligen fantastiskt. Hjälper mot allt. Lägger sig som en mjuk bädd i magen. Mm.
    - Vin. Gärna vitt. Den perfekta drycken. Så länge det inte är 90cents-vin från Lidl smakar det bra, friskt och gott och med precis lagom mycket alkohol. Det ser elegant ut också.
    - Min svarta fodralklänning från American Aparrel. Säkert felstavat, det där sista. Men det gör inte klänningen sämre. Den är underbar! Snygg och välsittande och går att använda till så mycket!
    - Pussar. Mjuka, blöta, sensuella, trånande. Gärna på ryggen och i nacken av världens bästa ryggpussare.

    Min personliga utelista
    - Den svenska Harry Potter-översättningen.
    Har aldrig läst nån HP-bok på engelska, men ändå märker man så tydligt alla misstag översättaren gör. Eller misstag och misstag, vid vissa tillfällen verkar översättaren närmast dum i huvudet. Att översätta "there is no such thing as..." med "det finns ingen sån sak som..." och att skriva Mörd-spegeln istället för Erised-spegeln... vad är det för skit? Fler fel finns och det i STORA mängder...
    - Folk som inte kollar mobilen. Vad är felet?
    - Jobbiga spärrvakter. "Nej, nej, det är billigare på Pressbyrån och jag är dm i huvet som inte vill sälja en dyrare biljett till dig även fast det kommer göra så att du missar tåget och blir tvungen att vänta tio minuter till på den här iskalla perrongen"

    Dagens upptäckt:

    Frödinges djupfrysta kladdkaka behöver inte tina, den är supergod fryst. mmm...!

    Borde kanske kila över till Anna och hämta månadskortet... Om jag pallar gå ut, vill säga. Annars kan jag göra det imorgon. Om hon inte är ute på nåt MYCKET VIKTIGARE då, vill säga. Man vet aldrig.

    Socker

    Mm. Kul. Anna hade månadskortet. Jätteskoj, verkligen.

    Jag funderar på vilken av alla gottegrejer jag ska hugga in på först. Vi har massor hemma. Glass, kladdkaka, päron? Valet är svårt. Eller ska jag baka nånting? Har inte bakat på snart två veckor, herregud...

    Nytt utseende

    Har ändrat bakgrund, header och profilbild, tyckte det ehövdes. Plockade några bilder som jag tagit som jag tyckte var fina. Jag vet att det kanske ser lite "too much" ut men jaja... Vad tycker ni? :)

    Årsboken

    Helena kom hit vid ett och på två timmar lyckades vi med att skicka iväg ett mejl till några redaktionsmedlemmar och skriva in en del citat i ett word-dokument... Jaja, man kan inte vara effektiv hela tiden.
    Förutom årsboken så var vi inne på MySpace och kollade på nån killes band och så kollade vi på Weggens sjuka videos på Facebook haha...

    Helena gick för en stund sen och jag har ätit ite rester och nu ska jag dricka te. Funderar på att göra hoummus, får se om jag orkar.

    Btw, om det mot förmodan skulle vara nån läsare från Franska Skolans gymnasium här, så är årsbokens mejl [email protected] . Skicka in bilder, citat, texter, reportage, quiz, vad som helst, vi vill börja få in grejer nu så vi kan börja strukturera lite.

    Nån som vet nåt bra tryckeri där vi kan trycka årsboken?


    Jullovsmorgon

    En helt vanlig sådan är det idag. Jag går upp vid tio-elva (vilket är sent för att vara jag), äter frukost och sen gör jag te och tar teet och sättre mig vid laptopen, bloggar och läser andra bloggar.
    När skolan börjar nästa vecka kommer det inte kunna vara så, utom möjligtvis när jag har sovmorgon.
    Inte heller när jag är hos pappa, då blir det nog bara ett, max två inlägg om dagen, eftersom jag inte har internet hos honom. Vill jag ändå skriva nånting kan jag ju göra det nån annanstans och känner jag för att publicera det senare så gör jag det.

    Okej, nog tjatat om det nu. Vid ett-tiden idag kommer Helena hit. Längesen hon var här... Vi ska fixa årsboksgrejer; Få ner alla våra idéer på papper och göra nånting av dem, fixa en ny mejl til årsboken och mejla alla redaktionsmedlemmar. Jag vill egentligen skriva jättearga mejl men det kan man ju inte göra... Men jag tycker ändå vi har rätt till det, när folk två år i rad är med på årsboksfotot bara för att få se sin nuna i skolkatalogen och sen inte dyker upp på ett enda jävla möte.... Sen har en viss person mage att komma fram till årsboksförsäljningen på Fanska Skolans dag och säga¨, med sitt lagom intelligenta tonfall "Öh.. asså... hallå..! Det stod inget om ettorna i förra årets årsbok!"

    Det är vid såna tillfällen man vill ta till våld. Fysikt och mentalt.

    Nåja, nu ska jag inte bli alltför upphetsad här. Skriver mer sen.

    Kram!

    Kväll

    Det här blir antaligen dagens sista inlägg. Är fortfarande lite nere, men känner mig mycket bättre. Men ändå, så otroligt skönt det ska bli att ta studenten och flytta hemifrån och inte ha nån annan än mig själv som bekymrar sig om mina problem.

    Jag är kär.

    Godnatt.

    .

    Marabou mjölkchoklad med Non Stop. Behöver jag säga mer? Jag smälter.

    Jobbigt

    Det har varit så himla tryckt stämning här hemma hela kvällen. Både mamma och jag har gjort några små försök att lätta upp den, men det är fortfarande som om det ligger ett tungt moln över oss. Hoppas stämningen lättar snart, så här länge brukar det aldrig vara konstigt mellan oss. Jag smyger runt på tå här hemma och vågar knappt andas. Herregud.

    Nyårsdagen blev inte så mysig som jag hade tänkt mig.


    Glad/ledsen

    Vet inte riktigt vad jag är. Just nu kanske lite mer dämpad, liksom.
    Det började med att jag skulle åka från Hugo nu på eftermiddagen. Jag hade kollat upp tunnelbanetiderna och kom till stationen 2 min innan tåget skue gå. Jag fiskar upp mitt terminskort ur fickan i hopp om att det fortfarande ska gälla, men naturigtvis gör det inte det. Istället börjar jag leta i fickan efter mammas månadskort som jag lånat kvällen innan ifall en sån här situation skulle uppstå. Men jag hittar det inte. Det ligger inte i väskan heller. Att det gick som det gick är väl delvis mitt eget fel, jag kunde ju ha plankat, men jag gillar verkligen inte att göra det. Därför går jag fram till luckan och ber att få köpa en biljett in till stan och gubben börjar tjafsa nåt om att det är billigare att köpa i Pressbyrån bla bla... Jag nästan skriker åt honom att jag måste ha en biljett NU eftersom tåget står vid perrongen men han fortsätter tjafsa och till slut går tåget, jag bir skitförbannad, går in på Pressbyrån och köper den jävla biljetten och väntar 10 min till på nästa tåg. Suck.

    Det blir inte bättre av att mamma naturligtvis blir arg för att jag tappat bort hennes månadskort. Jag sms:ade faktiskt direkt till alla som skulle kunna tänkas ha det medan jag väntade på tåget (Erika, Anna, Disa, Fanny och Hugo) men jag gick ändå ut och köpte ett månadskort till mamma. Det var 12 dagar kvar tills det gick ut och mamma gav mig 600 kr, men jag valde ändå att betala en del av det själv, det kändes bäst så.
    Jaja, sånt händer. Det är snart glömt.

    Nyåret blev lyckat iaf. Erika, hennes pojkvän Oskar, Eeerika och jag var hemma hos Anna och fixade oss, sen åkte vi hem till Josefin i Sollentuna, där vi skulle äta middag. Vi fick sitta vid ett separat bord, haha. Barnbordet :P Vi hade kul vid vårt bord iaf och strax innan tio åkte vi in till stan igen tillsammans med Disa och Fanny. Vi drog runt på Söder ett tag och det slutade på Wollmars, där vi sat och drack vin och annat och skrev listor på saker vi ska göra 2008. Bland annat ska vi ha mingelfest på Odenplans tunnelbaneperrong och så ska vi gå utklädda i Pridefestivalen :P

    Strax innan tolv gick vi upp till Mosebacke och mötte Hugo och kollade på fyrverkerierna. Hans kompisar var där också och vi hängde runt ett tag och önskade gott nytt år och hade kul och sen vi hem till Hugo, Anna, Fanny, Disa och Eeerika och jag. Vi satt och spelade gitarr och sjönt och flummade tills de åkte hem vid tre-tiden. Jag sov hos Hugo och det var mysigt. Väldigt mysigt <3

    Ska btw lägga upp en fett creepy bild på mig nån g¨ång, som togs igår på pendeln... :P

    Nu ska jag plugga.

    Kram!

    RSS 2.0