Godmorgon :)

Igår när jag var och tränade slog det mig verkligen hur slimmande färgen svart är. Jag hade svarta träningsbyxor och ett svart linne och jag såg hur slimmad ut som helst, som om jag hade burit korsett hela mitt liv. Haha.

Idag vaknade jag inte förrän halv elva. Kan bero på att jag låg och pratade i telefon med Hugo sent igår kväll men ändå, tio timmars sömn är väl inte normalt? Skulle behövt tiden nu på morgonen till projektarbetet men jag harändå ett tag på mig nu innan jag ska på intervjun.

Tahin är världens godaste pålägg.

kram


Kväll. Känns lite bättre. Orkar inte tänka.

Lite gladare inlägg nu, tycker jag.
För att berätta lite om vad vi konkret gjorde igår så var Anna, Disa, Fanny och Fannys kompis Josefin hemma hos mig och åt middag. Jag lagade fläskfilé och ugnsrostad potatis med vitlöksfrästa skogschampinjoner, rucolasallad och korianderdressing. Blev hur gott som helst!
Vi åkte till Slussen och Kolingsborg, Ace<3Stash. Vi stod i kö lääänge men när vi väl kom in var det skoj (utom för Fanny och Josefin eftersom Josefin hade glömt sitt leg så de åkte hem tror jag). Träffade lite folk man kände, var social i toakön, dansade... Vi stannade tills de tände lamporna kl 3 och vid garderoben sen upptäckte jag att min sjal var borta. En tjock, svart trekantssjal som jag fick av Ingrid när vi var konfaledare. Jag fattar inte hur den kom bort, för jag hade den på mig i kön men lämnade inte in den i garderoben... hm... Synd var det. Dels för att jag frös som in i h-vete när vi promenerade hem, dels för att det liksom var den sjalen. Jag hade den på mig hela tiden på det där lägret så Ingrid tyckte att jag skulle få den. :(

Nåväl, efter 5 timmars sömn vaknade jag och gick upp och segade runt hemma ett tag och hela dagen har liksom varit ogreppbar. Jag har ätit lite ibland fastän jag inte alls varit hungrig, känt mig allmänt äcklig, haft för mycket att tänka på, gråtit lite. Pratat i telefon med H<3 några gånger, då blev jag glad igen. Tack pälskling.

Lyckades ta mig iväg till Friskis och gå på aerobics halv sex. Det var ett roligt pass och jag tror att det är tack vare det som jag har varit på relativt gott humör den här kvällen. Vi åt sån där äckligt nyttig middag med lax, dinkelris, sallad, tomater, avocado och broccoli. Ine för att det är äckligt alltså. Det är gott, tycker jag. Men ändå.
Har druckit te och ätit lite choklad, kollat på Du är vad du äter och nu har jag duschat och tvättat håret.

Jag ska nog sova rätt tidigt idag. Imorrn vankas det jobbintervju :P

Jobbigtjobbigtjobbigt

Jag mår halvbra just nu. Efter en rolig kväll som slutade med att man kom hem kl 5 på morgonen brukar man väl inte må toppen och uppe på det går jag runt och känner mig äcklig pga av det där fyllekäket på donken, uuh...
Tjock känner jag mig också.

Jag har massor av saker att göra också och fick ett smärre sammanbrott för en stund sen. Tog en kort promenad och kom på att jag faktiskt inte har några jätteproblem, det är bara en massa smågrejer som tillsammans blir jättejobbigt.
- Jag hittar inte anteckningarna från intervjuerna i Södermalmskyrkans skola och de är extremt viktiga för mitt projektarbete.
- Jag har inte börjat skriva på mitt research paper än.
- Loggade in på schoolsoft och påmindes om mina inte så fantastiska resultat den senaste tiden.
- Läxor i svenska till på tisdag
- Jag hittar fortfarande inte mitt Friskiskort.
- Så snart som möjligt, typ den här helgen, måste jag åka ut till pappa och rensa ut massa grejer inför flytten. Har haft chansen att göra det tidigare men varit för slö.

Pulp Fiction

Ledsen för tråkigt inlägg igår, nu har jag tid att skriva lite mer.
Gick som sagt till Anna igår för att kolla på film. Stannade på ICA på vägen och köpte Ben&Jerry's Chocolate Therapy. Hos Anna gjorde vi te (Irish cream te, fett gott), åt glass (himmelskt) och kollade på Pulp fiction. Mitt i filmen tog vi kisspaus och väl tillbaka i Annas rum låg vi och pratade till klockan ett och satte aldrig på filmen igen. Nåja, första halvan var bra, vi får ta andra halvan nån annan gång.. :P

Idag har jag gjort något som är olikt mig, jag har inte ätit frukost direkt på morgonen. Jag hade ju bestämt mig för att baka mitt filmjölksbröd och ville absolut ha det till frukost men först var jag tvungen att gå ut och köpa sirap. Jag tänkte att jag lika gärna kunde gå till Weibulls också när jag ändå var ute (köpte en planteringslåda för vi ska odla örtkryddor) så promenaden blev extra lång. När jag kom hem igen satte jag igång med brödbaket och jag satte in bröden i ugnen för en liten stund sen så det blir frukost vid tolv-halv ett för mig idag haha...

Bäst att jag hoppar in i duschen nu så jag slipper stressa med det sen, Hugo kommer hit idag :)

Uppdatering

Jag har nåt konstigt ont i nedre delen av ryggen, det spänner ugefär så där som det gör när man har mens. Fast det har jag ju inte. Ska ta och göra iordning en kopp te (igen!) så kanske det blir bättre.
Har fortfarande inte hittat de förbannade korten. ICA-kortet bryr jag mig inte så mkt om men Friskiskortet däremot...

Har just ätit middag, tortellini med pestosås och sallad, vår standardmat :P Om ett tag ska jag till Anna och kolla på film :)
blev ett snabbt och oambitiöst inlägg, måste hinna göra te innan Vänner börjar!

Bortaaaa...

Jag går bara runt här hemma och orkar inte riktigt med nånting. Har börjat på diskussionsdelen på projektarbetet vilket är bra men jag hittar fortfarande inte de där korten som är borta... Var kan jag ha lagt dem, jag fattar inte! De dyker säkert upp. I höstas trodde jag att min kamera var borta och gick runt och hade panik i två veckor. Sen visade det sig att kameran låg i en väska som hängde på en krok i hallen. De mest uppenbara ställena letar man aldrig på. Men jag tycker verkligen att jag har letat överallt. Jag vet ju att de ligger här hemma för jag har inte använt dem sen jag plockade ur dem innan Rom. Herregud.

Nej nu måste jag tagga till lite.

Imorgon får jag träffa H<3

En liten anekdot...

Just nu går projektarbetet ganska segt. Jag hittar inte anteckningarna fårn intervjun i Södermalmskyrkans skola och även om jag vet ungefär vad jag ska skriva så vill jag ha tillgång till anteckningarna för att kunna skriva mer exakt. Antagligen ligger de i skolan, jippie...

Igår när jag läste Bellas inlägg om störande/underhållande grannar kom jag att tänka på en grej som hände mig när jag var liten. Jag gissar att jag var runt sex år, för det var då jag lärde mig hoppa hopprep och en kväll hoppade jag hopprep i hallen hemma. Efter ett tag kom kvinnan som (fortfarande) bor under oss och bad mig sluta hoppa för att det lät så mycket nere hos dem. Det här måste ha hänt på kvällen för jag minns att jag gick och la mig en stund senare. När jag låg i sängen, innan jag hade somnat, hörde jag att min granne kom och ringde på igen. Då hade hon varit ute och köpt en stor påse godis till mig och bad min mamma ge den till mig för att jag inte skulle tycka att hon var en "dum tant". Det var historien om mitt lördagsgodis den helgen...

Avsaknad av drömmar

Klockan var nästan tio när jag vaknade idag, sent för att vara jag. Det är väl det där jäkla Seinfeld som jag har börjat kolla på igen haha...
Idag hade jag tänkt vara ambitiös och träna. Medeljympa kl 12 på Kungsholmen blir det, lika bra att komma igång med träningen igen så tidigt som möjligt.
Folk som bloggar skriver ofta om saker de drömt om på nätterna. Visst finns det perioder då även jag drömmer jättemycket men nu har jag inte drömt nånting på hur länge som helst. Vad tyder det på, nån som vet? Att det händer för lite i mitt liv? :P

Bloggande och dess konsekvenser

Jag hade ju bestämt mig för att sluta bry mig om antalet läsare. Det är lättare sagt än gjort när antalet unika besökare går upp igen och man blir sporrad att skaffa ännu fler läsare för att få ännu mer bekräftelse blabla...

Jag tror att jag ska stänga av datorn snart, börjar faktiskt bli ganska trött. Projektarbetandet har gått rätt bra idag och imorgon kanske jag till och med ska sätta mig och skriva på bibblan en vända för att se hur det fukar :)

Sov gott!

Några ord bara

Har just ätit mackor med brieost och druckit te. Det var gott, liksom lagom för middag. Jag gillar egentligen att äta en stor måltid mitt på dagen och bara lite småplock på kvällen. Problemet är bara att få in andra i det, som en vardagsrutin.

Jaja, nu ska jag försöka skriva lite mer, kanske börja på analysdelen alt. börja skriva arbetet på engelska.

Anna<3

Blev mycket spontant idag, sånt är kul. Var ute och gick och fick sms från Hugo som var på Stadsbiblioteket. Gick dit och träffade honom och så gick vi hem hit :) Vi åt gårdagens och förrgårdagens rester och drack te och hade det mysigt. Vid halv fyra ringde Anna och nån timme senare gick jag för att träffa henne. Vi gick och kollade i affären som hon har varit med och öppnat, Tokyo Stop. Vi gick vidare och fikade på ett litet msyigt café på Roslagsgatan, spillde ut te och planerade veckan. Om ingen av oss bangar kommer det bli en rolig vecka :P

Nu är jag hemma och mamma och jag ska göra lite middag, blir nog mackor och te ikväll, vi är inte så hungriga.

Hoppas ni som läser mår bra :)

Kram!

Tajt

Jag har mina nya byxor på mig just nu. H**vete vad tajta de är!  Eller de är väl ite tajtare än nån annans byxor egentligen men jag är så jäkla ovan vid det här med byxor... Har ju aldrig suttit ner i just det här paret tidigare men nu gör jag det och det är fan inte lätt... Men snygga är de!

image54

image55
Jag har just tvättat håret, därav den übersexiga BSB-frillan...

Måndagmorgon

Jag måste ha somnat jättetidigt igår, vaknade klockan åtta i morse och var pigg. Har ätit frukost (en apelsin, en macka med ägg och en med tahin) och nu sitter jag här med min tekopp bredvid mig, citronte blev det den här morgonen :)

Finner ingen större glädje i att sitta vid datorn just nu så jag ska nog läsa lite istället. Sen ska jag göra det obehagligaste jag vet: ringa folk jag inte känner.
pusspuss

Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och fortsätta läsa Tåbb, vill bli klar med bokjäveln nån gång haha...
Den här kvällen har jag pratat i telefon med H, kollat på Jamie oliver på tv och ätit god mat (kyckling med dinkelris, chèvre, granatäpple, pinjenötter, päron, rucola, tomater, bladpersilja och soltorkade tomater. mums :P)

Imorgon ska jag förhoppningsvis tjäna lite pengar.

Sov sött!

Te

Tog lite bilder på min tekopp. Visst är den fin?

image52

image53

I koppen har jag rooiboste med päronsmak.


hjälp?

Hade planerat att gå på Step halv fem men när jag kommer in på Friskis fem i fyra så är passet fullt. Jag gick på medlejympan kl 4 istället. Fick gå in genom att anmäla mig i receptionen, har fortfarande inte hittat träningskortet. La ur det + ICA-kortet ur busskortshållaren innan jag åkte till Rom och nu kan jag inte hitta de förbaskade korten. Har letat på alla möjliga ställen, nån som brukar råka ut för samma sak och kan ge mig nåt tips..?

Jag vill bli hungrig

De där chokladbollarna igår var nog inte så bra. Man ska inte äta så sent på kvällen, jag var fortfarande mätt imorse, hatar sånt! Går runt och försöker tvinga mig själv att bli hungrig så jag kan äta lunch snart.
Har varit duktig och dammsugit mitt rum och mamma och jag har rensat hennes garderob(er) så att jag har ännu mer kläder att sälja. Nån dag under lovet ska jag ringa runt till några second hand-butiker och se vad de är intresserade av och gå dit och visa upp kläderna. Det är ganska mycket så jag hoppas jag kan tjäna en rejäl slant.

366 ord har jag åstadkommit på projektarbetet idag, 1642 ord är det sammanlagt. Skriver en mening eller två, blir stolt över mig själv, går och lägger mig i soffan ett tag... haha, men den metoden funkar bra för mig. Det bästa är att jag ju faktiskt har tid på mig, lovet har ju bara börjat. Just nu håller jag på med rapporten från studiebesöken och sånt är rätt svårt att skriva. Det blir antagligen lättare när jag kommer till diskussionsdelen, då är det mest bara att babbla. Sånt är jag bra på, åtminstone i skrift.

.

Nu jävlar ska det bli projektarbete av. Varje rad jag skriver kommer jag att fira. Jag är ute i god tid också, det här blir bra. Önska mig lycka till.

Godnatt

Har bakat chokladbollar, druckit te, läst lite, legat i soffan... Om några minuter börjar nån amerikansk komedi på tv som verkar lagom ointelligent, tänkte lägga mig i sängen och kolla på den. Imorgon är det söndag. Det innebär 8 lovadagar till. Moahaha.

Födelsedagskalas

Vid fem-halv sex-tiden iår åkte Hugo och jag hem till honom. några släktingar till dem kom dit och vi åt middag och hade det skoj. Upptäckte att jag tyckte tapenade var helt okej, fett oväntat. Hatar oliver. I tapenade är de väl blandade med vitlök och annat gojs. Vi fick en jättegod hembakad prinsesstårta till efterrätt också :)

Vi somnade rätt tidigt och vaknade således tidigt, Hugo var pigg innan nio, det har aldrig hänt förr. Vi gick upp och åt frukost och sen gick vi ner igen och efter ett tag gick vi ut på en promenad i det fian vädret. Det blåste jättemycket så jag fick ont i örat :/. Det var skönt att komma in igen och dricka O'boy :P

Var hemma igen vid hav fyra nån gång. Har duschat och tvättat håret, ätit en macka och grapefrukt och ska dricka te nu. Ikväll ska vi göra pizza, mmmm! Får se vad som händer senare, Anna snackade nåt om japansk musik...

kram

Oväntat besök

Fick en trevlig överaskning här för ett par timmar sen, H<3 kom helt oanmäld och ringde på dörren :) Blev hur glad som helst! Vi har haft det mysigt och druckit te. <3. Nu har jag tvättat luggen (pallade inte tvätta hela håret och satt på mig en annan klänning medan H ligger och slumrar lite, sötnosen. Snart ska vi hem till honom och fira Inès födelsedag :)

Kram!

Socker

Jag hittade godis hemma. Underbart. Sockret går som ett rus genom hela mig och jag bir alldeles lugn. Inte bra. Men underbart.

Old Touch

Tog en sväng upp till Old Touch och provade en klänning. Köpte den inte. Ska gå dit nån dag senare under lovet när jag har pengar och fynda plagg för 25 kr/st och gärna en balklänning :P
Åt nyss lunch, couscous med makrill i tomatsås och rucolasallad. En kombination jag varmt rekommenderar!

Just nu funderar jag på om jag borde tvätta håret eller bara luggen. Hm..?

Det är en annan grej jag funderar på också. Jag har ju hållit på att läsa Tåbb med manifestet i över 2 månader nu. Ha väl ungefär en tredjedel av boken kvar. Ska jag avsluta boken innan jag börjar på en ny eller ska jag helt enkelt låta den vara? Den är fortfarande bra men jag känner aldrig nåt sug efter att läsa den och jag tycker inte att jag får samma fantastiska läsupplevelse som jag fick i början av boken. Jag mest tvinga smig sjäv till att läsa för att den ska ta sut och jag kan börja på en ny bok. Hm... Det lutar åt en ny bok  utan att ha avslutat Tåbb...

Nya byxor

Tog en timmes promenad och det var jättehärligt. Hade min randiga klänning, en tunn stickad tröja, ziptröja och halsduk och jag frös inte! Underbart.
Någonting ovanligt hände under denna promenad; jag köpte ett par byxor. Gick förbi Weekday på Drottninggatan och såg att de hade en del plagg som det fortfarande var 75% rea på så jag smet in och hittade ett par assnygga randiga byxor. Provade ett par 29:or men de var för stora så det blev 28:or istället, yayy! haha... Min kamera har inga batterier just nu men ska ladda den och lägger förhoppningsvis upp bilder senare idag eller imorgon :)
Jag provade en svart t-shirt till byxorna också och den satt jättebra och passade till jeansen men jag hade inte råd med den för jag visste att jag knappt har några pengar kvar på kontot... Har förvsunnit jättemycket de senaste dagarna i form av betalning för studenttröja och NV3B:s skiva för både mig och Hugo. Jaja, glädjande är ju iaf att studiebidraget kommer nästa vecka och att Hugo och Fanny är skyldiga mig sammanlagt 470 spänn, yayy!


Solen

God morgon! Det är så härligt väder ute, 8 grader varmt och solsken! När jag har druckit mitt te ska jag hoppa in i duschen, klä på mig och gå ut och gå hur länge som helst. Jag hade några ärenden att uträtta idag som jag hade tänkt på men nu är det som bortblåst haha... Hoppas jag kommer på det, gillar ändå att ha ett mål med promenaden.
Nu ska jag läsa lite bloggar. kram!

Lov

Det har varit dåligt med uppdateringar här på sistone, speciellt idag. Jag orkar ju inte med den här blogghetsen längre, numera skriver jag enbart när jag känner för det.

Dagen har varit både bra och dålig, jag ha skrattat högt och gråtit ännu högre. Sånt behövs, jag känner mig ovanligt lugn den här kvällen. Går runt här hemma och äter digestivekex och dricker te. Har tittat på tv och läst böcker och tidningar och njuter av att ha sportlov. Vi har studiedag imorgon så sportlovet har redan börjat. Imorgon ska jag sova tils jag vaknar, även om det blir hela eftermiddagen. Det är iofs inte speciellt troligt eftersom jag oftast vaknar vid nio-tiden av mig själv. Men ändå. Ska försöka att inte ha för mycket måsten imorgon. Om jag får lust och känner mig flitig kan jag ju skriva projektarbete men jag tänker bara tvinga mig själv de fem dagarna i mitten på lovet. Lite lugnt måste man ju få ta det, det är faktiskt lov.

Nu ska jag fortsätta läsa en kokbok om amerikanska pajer. pusspuss

Ungt föräldraskap

Sitter och läser Ungmamma15:s blogg och blir så irriterad på alla som kommenterar på hennes förhållande(n) hit och dit och att hon skulle vara en dålig mamma för att hon inte är tillsammans med pappan och har en ny pojkvän osv osv (jag vill inte uttala mig för mkt eftersom jag inte vet hur allt ligger till men det är vad jag fått ut av kommentarerna iaf). Folk verkar helt enkelt störa sig på att tjejen kombinerar moderskap med något som kallas ett eget liv.
Jag kan inte förstå vad det är alla blir så upprörda över. Så fort man har fått barn ska man ägna sig åt det till 100% och glömma bort sig själv helt och hållet, verkar vara budskapet. Speciellt om man är ung, folk lackar ju inte för att en 30-åring skiljer sig, gifter om sig eller vad det nu kan vara.
Väldigt många människor verkar vara totalt uppslukade av kärnfamiljsidealet utan att egentligen tänka efter. Mina föräldrar skiljde sig när jag var 1,5 år (typ). Jag har inga minnen från den tiden då de levde tillsammans. Däremot har jag massor av minnen av alla pojkvänner min mamma hade när jag var yngre. Jag brydde mig inte särskilt mycket om det, mest kul att träffa nya människor liksom. Fick jag för lite uppmärksamhet var det snabbt åtgärdat för jag kom alltid i första hand och jag tror att det är ytterst få föräldrar som inte skulle sätta sina barn i första rummet, hur mycket eget liv de än har.

Promenad och varm choklad

Jag är så fantastiskt bra på att tappa bort saker. Har alltid varit det och de senaste dagarna har det varit värre än vanligt, förstår inte hur jag lyckas. Som sagt, religionsboken och psykologiboken är borta, nu när jag verkligen behöver dem.  Har snott hem böcker från andra just nu men jag måste ju hitta mina egna för annars blir det till att betala en jäkla massa pengar i slutet av terminen. ICA-kortet och träningskortet har fortfarande inte dykt upp och till råga på allt hittade jag inte psykologipapprena idag så jag fick kopiera av Camilla.

Jaja. Jag ska inte klaga, det hjälper inte. Sen jag kom hem idag har jag läst psykologihäftet och samlat ihop några citat från Koranen, åtminstone en bra början. Tog en promenad upp till St:Eriksplan, behövde röra på mig lite. Bestämde mig för att ta t-banan nån station och utanför spärrarna mötte jag Jenny :) Vi hade inte setts sen min födelsedag, kul att träffa henne :)
Tog t-banan till Odenplan och passade på att tillfredsställa mitt chokladbehov med en varm choklad och en chokladbiscotti på Espresso House. Som student har man tydligen 20% rabatt där, det äger ju! Jag är ju ett stort fan av deras "godiskaffe" så den där rabatten ska jag börja utnyttja haha... Jag drack chokladen på väg hem och när jag kom innan för dörren gick jag in i köket, tog av locket från muggen och tog en sked och åt upp marshmallowsen och det där härliga chokladskummet som var kvar på botten, mmmm det var himmelskt! En av de bästa stunderna den här dagen faktiskt. Fast den bästa stunden var ändå när vi satt och myste på bänken i labbkorridoren.. <3

En sak jag har tänkt på otroligt många gånger är varför det alltid finns rulltrappor som går uppåt men inte nedåt? För min del får det gärna vara tvärtom och jag tror att det finns många som håller med mig. Det borde åtminstone finnas rulltrappor åt båda hållen. Jag tar altid trapporna uppför för att få lite extra motion men nerför tar jag rulltrappan om det går. Med mina gamla knäskador vet jag att det är svårare att gå nerför än uppför om man är skadad och framförallt är det mycket obehagligare. Skaderisken är dessutom större. Bara en tanke.

Jag vill ha choklaaaad

Sitter i skolan nu, har håltimme (onödigt att skriva egentligen, har ju typ håltimme jämt). Hade franskprov imorse på Rhinocéros, det gick helt ok. Fick även reda på att jag hade näst bäst resultat i Sverige på Québecprovet så om hon som fick bäst resultat inte vill åka så får jag åka :P fast det vill jag egentligen inte, ger hellre platsen till nån som verkligen vill. Men lite kul är det iaf :P

Nils kommer inte till lektionen idag så religionen kan jag arbeta med när jag vill. Nästa lektion börjar kl 2. Funderar på att gå ut och köpa nåt, vill ha npt med choklad i. Typ varm choklad eller en brownie... mmm..! Sen kan jag sätta mig i sofforna här utanför och läsa religion och psykologi.

kram

.

Att min psykologibok är borta var väl ingen nyhet, hade tänkt läsa det imorrn på håltimmen. Men att jag inte hade tagit med mig texthäftena hem kom ju som en överaskning. Att jag dessutom inte har nån religionsbok hemma gör ju inte saken bättre.
HELVETE

Tisdag

På väg hem från Rom trodde jag att veckan skulle bli chill. Inte så mkt mer att göra än att läsa Pygmalion (engelskaläxa till torsdag). Idag får jag reda på att Pygmalion är framflyttad till efter lovet men att vi har flera sidor i boken + 2 häften att läsa i psykologin tills imorrn och en stor religionsläxa till på torsdag (mindmap på islam + analys av 10 korancitat). Jag hatar när det tar såna där vändingar, mkt bättre att veta allt i förväg. Ska försöka ta itu med psykologin nu och även läsa igenom sidorna i religionen och ikväll kanske jag skriver om Rom här i bloggen. Håll utkik men ha inte för stora förhoppningar haha..

Den här jävla bloggvärlden

Jag börjar bli lite trött på den. Jag kom hem i eftermiddags efter en lång resa från Rom. Mådde lite illa och kände mig ganska tung i huvudet. Hällde i mig en flaska vatten och satte mig vid datorn, skrev ett kort inlägg, kollade statistiken och började läsa de bloggar jag brukar läsa. Skrev några kommentarer också. Inte för att jag såg fram emot det utan för att jag såg det litegrann som ett måste. Det finns flera bloggar som jag verkligen tycker om att läsa medan jag läser vissa mest för att de läser min. Skriver en kommentar och länkar till mig själv i hopp om att någon ska hitta hit. Jag anstränger mig inte direkt för att klämma fram nån åsikt, jag kommenterar bara om jag har nånting att säga men det är så självklart att det bakomliggande syftet är att få fler läsare.

Ja, jag är trött på det. Det känns som att bloggandet inte går ut på annat än att tävla om läsare, att utnyttja andra bloggare till sin egen fördel.
Missförstå mig inte nu. Jag gillar att ha en egen blogg, det är ett roligare sätt att skriva dagbok på. Att läsa gamla blogginlägg är det roligaste som finns, att sitta och minnas alt man har gjort. Det är roligt att få respons på det man skriver och få kontakt med folk man aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Därför tänker jag fortsätta blogga men verkligen tänka efter så att jag gör det för min egen skull.
Jag har ett stort bekräftelsebehov och självförtroendet bättras på lite mer för varje besökarrekord men samtidigt gör det mig nervös. Att veta att folk läser och kommenterar gör att jag känner mig pressad, en kul grej blir till ett tvång. Jag vill inte bli nån ny jäkla Blondinbella. Inte för att jag ens är i närheten men ändå.

Hemma

Hemma. Jätteskönt. Mår lite illa, man äter ju inte så bra när man flyger och så, dagen blir lite rubbad. Ska gå och äte lite yoghurt nu, skriver mer senare. puss

Rom :D

Om 5 timmar ska jag gå upp. Om 9 timmar går planet. Om mindre än 1 minut ska jag ligga i sägen och sova. Yes...

Vet inte om jag får möjlighet att blogga i Rom, hoppas det! Ni kan ju hålla utkik... Om inte, ha det jättebra allihopa så hörs vi på måndag!

Puss&kram

Jackor&skor

Håller på att packa nu. Vad ska man ha med sig för skor och jackor? Är tre för mkt? En kappa, en kortare jacka/kavaj och en kofta som ser ut som en jacka. Råd, någon? Fyra dagar är ju inte så mkt liksom.

Konsumtion

Shit vad mycket grejer jag har köpt idag. Den senaste tiden har jag dock inte alls köpt särskilt mycket så det hr behövdes väl för att kompensera haha...
Först promenerade jag upp till St:Eriksplan och hittade en vit kofta på Myrorna som jag köpte. Den sitter lite konstigt men man kan inte förvänta sig alltför mycket av ett begagnat plagg. Fin var den iaf :)
Vid tre åkte jag och räffade Andreas och vi gick och fikade på John Chris (igen :P). Blev pekannötskaka med grädde, mmmums! Vi skvallrade och pratade om massor med olika saker. Det är så kul att prata med Andreas, han förstår liksom allt utan att man behöver säga alltför mycket.
Vi gick upp längs Drottninggatan och in på Indiska där jag köpte en grön sjal, den var fin :) En sån där med glittertrådar i :) Letade efter ett par speiella örhängen också men hittade dem inte. De finns vid Odenplan, om de har öppet till sju kan jag ju gå dit och köpa dem.
Vår sista anhat blev Tehuset på Kungsgatan. Köpte dels ett rooiboste med smak av yoghurt och päron och ett vitt te med smak av bland annat kamomill och champagne. Jag gillar teer med mycket saker i, haha. Sitter och dricker det vita teet nu, det är riktigt gott faktiskt :) Känner dock att jag druckit väldigt mycket te idag (är inne på fjärde baljan nu) för jag börjar bli lite yr och få ont i huvudet. Måste hälla i mig några glas vatten.

Så där, nu är det gjort. Ska äta en clementin också, det brukar pigga upp.

Just det, måste ju packa också, åker till Rom imorgon!!!!!

.

Det är vår i luften.

Härliga, fria dag!

Jag kände mig jävligt ambitiös när jag gick upp kvart i sju imorse för att gå på franskan, dagens enda lektion. Vi gjorde nåt flummigt prov som en del andra elever i Sverige gör också och den som får bäst resultat får åka till Québec (stavas det så?) en vecka i mars. Jag är faktiskt inte särskilt intresserad av att åka dit men när jag ändå var där kunde jag ju lika gärna göra provet.
Efter lektionen minglade jag runt lite och nu är jag hemma igen. Vi har resursdagdag idag från kl 12 men eftersom jag i princip har håltimme fram till 12 så börjar min resursdag redan nu. Det känns jättehärligt, gick runt och var glad igår för jag visste att jag skulle ha en helt fri dag idag. Det känns underbart. Jag har ett enormt behov av att vara för mig själv ibland och att ha en dag helt till mitt förfogande är helt fantastiskt. Man kanske skulle ha börjat på Jensen och gått halvdagar istället..? haha, lite sent påkommet kanske. Jaja.

Meningen med resursdagen är att vi ska jobba med våra projektarbeten och det ska jag faktiskt göra. Åtminstone litegrann. Utöver det ska jag väl gå till Organic Green och äta lyxlunch, köpa ny mascara, läsa Pygmalion (engelskaläxa till nästa vecka), läsa Tåbb med manifestet, dricka te, kanske ta en promenad, möjligtvis träffa Fanny lite senare..? Och så ska jag väl uppdatera bloggen lite ibland, gillar att dokumentera det jag gör.

kram!

Tankar&iakttagelser

Ni kanske minns att jag skrev ett inlägg om tystnaden på Friskis för ett tag sen? Vi satt inne i salen och väntade på passet och ingen sa ett ord. Idag kom jag på att det är ju likadant när man stretchar. Alla är helt tysta. Det är ju det perfekta tillfället att få en trevlig pratstund med någon, om inte annat så med ledaren. Tyvärr är det få som tar de chanserna. Jag hör till dem som inte gör det. Tyvärr.

På tal om träning så återsåg jag en gammal vän idag kan man nästan säga. Hade inte varit på hans pass på säkert ett och ett halvt år men nu passade det sig så bra så jag gick dit. Han verkade glad att se mig igen haha...

En annan ikattagelse jag gjorde på F&S idag var när jag i väntan på att bli insläppt i salen satt och stirrade rakt framför mig och min blick fastnade på prislistan i den lilla kylen. De sålde faskor med Ramlösa, drickyoghurt, Gainomax och lite annat. En Ramlösa kostade 15 kr, stod det. Och en Ramlösa stilla kostade 18. Något att tänka på och förundras över.

Vackert

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=28918874

Karneval!

Ojdå... att vara såpass inaktiv som jag varit de senste dagarna ser inte bra ut i statistiken haha... men nu ska jag förhoppningsvis kunna kläma fram ett ordentligt inlägg och börja kommentera lite hos andra.

Imorse steg jag upp halv sju, trots att jag inte börjar förrän 11.45. Det var ju karneval i skolan idag, den sista jag någonsin kommer få uppleva så jag var ju tvungen att vara i skolan i tid. Tyvärr fick jag bara höra fragment av karnevalslåten, Au bal masqué. Den är så himla mycket nostalgi! Ska se om jag hittar den på Myspace :P
Jag hade en rolig förmiddag ändå. Minglade runt i ettornas korridor och kollade på småbarnens långdans och tittade på när de lekte hela havet stormar, haha. Sen gick Anna och jag och kopierade affischer till alla<3dag och satte upp dem. Klockrent!
Åt lunch med Emilie och Annika, vi fick semlor till efterrätt :P De var godare än de brukar vara i skolan faktiskt. Grädden smakade för en gångs skull  inte härsket smör.

Ja, så började skoldagen då och den var väl inte myckett att hurra för. Hela naturkunskapen satt alla och panikpluggade svenska, vi skulle ha prov på ordkunskap. Så typiskt vår svensklärare att först bara skriva det på schoolsoft och sen informera oss om det face to face fyra dagar innan (i fredaga alltså). Det verkade inte som att det gick speciellt bra för någon faktiskt.
På latinet planerade vi vår kära Romresa. Vi åker på torsdag och kommer hem på måndag. jag ser verkligen fram emot det här, jag tycker det ska bli jättemysigt! Gå runt i Rom och titta på fina byggnader och italienare och turister och äta massa god mat och gå runt och känna sig glassig. Me like!

Jag är tillbaka!

Efter en internetfri helg hos pappa kan jag äntligen blogga igen. Helgen har varit lugn och skön. Var hos Hugo i lördags och åkte sen hem till pappa, åt cheez ballz och kollade på Melodifestivalen (vad håller Christer Sjögren på med egentligen? haha)
Igår var jag duktig och tränade, resten av dagen spenderades hemma, skrev projektarbete, läste Rhinocéros och kollade på Matilda.
Nu är jag lite stressad, måste iväg till Kyrkmössen. Ska till pappa ikväll också men jag lovar att skriva ett ordentligt inlägg imorgon!

Puss&kram

Lördag

Nu har jag läst lite franska, duschat och borstat tänderna. Ska strax klä på mig, plocka ihop mina grejer och åka till Hugo <3. Ikväll ska jag åka till pappa och stanna där några dagar. Det innebär att det här antagligen blir det sista inlägget för idag, kanske till och med den här helgen. Men i vilket fall som helst hörs vi på måndag, ha en bra helg!

Hej härliga lördagsmorgon!

Vaknade klockan åtta i morse av att jag hade en sjuhelvetes jävla mensvärk. Var längesen jag hade ont på det sättet, skitjobbigt. Gick upp och tog en alvedon och gick och la mig igen och det gick över förvånansvärt snabbt faktiskt. Kanske för att det var en Alvedon Forte, bra grej det där ;)

Jag gick upp och bakade scones och sen åt mamma och jag frukost tillsammans. Det händer typ en gång om året så det var mysigt. Det var så härligt att duka fram nybakta scones, marmelad, ost, te och Brämhultsjuice och bara sitta och äta och njuta och ta dee lugnt. Frukostlyx är det bästa som finns! Vi såg ett inslag om Marie Fredriksson på Tv4:s Nyhetsmorgon också och hon berättade om sin hjärntumör och hur hon har börjat njuta av livet och leva i nuet sen hon blev frisk. Det var så härligt att höra.

Hur morgontrött jag än är har jag kommit på att jag alltid mår bättre på morgonen än på kvällen. Allting känns så lätt då. På kvällen tänker jag för mycket, alla känslor kommer fram och är det negativa känslor är det inge kul. Nu är det morgon och jag mår alldeles förträffligt.
Hur mår ni andra idag?

.

Jag hatar när det blir så här. Folk bangar, mamma är jobbig, jag känner mig ensammast i världen. Ringde Hugo och pratade en stund och då kändes det bättre. Tack älskling.

Nu ska jag sova. Godnatt :)

Välkommen hit, Fanny!

Tack för alla kommentarer Fanny :P självklart vill jag träffa din fransman, när åker han tillbaka? äh vafan, ringer dig sen istället.

Tjohoo nu är jag hemma, verkar som att det kanske inte blir nån hemmakväll ikväll trots allt. Pappa skulle träffa mäklaren o grejer så jag åker inte dit ikväll. JÖNS releasefest anyone?

Hm, snart kommer mamma hem, vi ska kolla recept och gå och handla och äta kalkon. Ska leta upp nåt riktigt smarrigt, är fett sugen på mat. Maten i skolan var ändå helt okej, det var pyttipanna, åt både av den vegetariska och den med kött (som btw innehöll rester från i måndags... haha. eller borde jag vara äcklad?)

Just det, jag är fett stolt över mig själv, jag sa hela TVÅ saker idag på religionen. Yayy!

Just det Hugo var inte skolan idag, han är sjuk. :(

Vilket osammanhängande inlägg det här blev. Hoppas ni enjoyar det ändå. pusspuss!

Dagens i-landsproblem

God förmiddag :) Sitter i niornas datasal nu med Andreas, vi har "eget arbete" på franskan vilket innebär håltimme 9.30-11.15. Klassråd om 35 minuter. Vi har tagit en promenad och köpt sesamkakor på 7-eleven. De är så sjukt goda, är rädd att det kommer bli mitt nya beroende... Meeen det är ju sesamfrön, det är ju nyttigt (?)

Min klädsituation börjar spåra ur totalt. Imorse hade jag verkligen panik och funderade allvarligt talat på att inte gå till skolan för att jag inte visste vad jag skulle ha på mig. Vad händer med mig? I tvåan gillade jag alla mina kläder och kunde sitta och tänka ut vad jag skulle ha på mig varje dag en hel vecka framåt. Nu mår jag dåligt bara jag öppnar garderoben. Jag gillar ju ganska många av mina klädesplagg men ändå känns det som att jag aldrig har nånting att ha på mig. Jag förstår inte varför det har blivit så här. Hoppas det blri bättre i vår och sommar när det blir varmare. Just nu är det ju ganska många kjolar och klänningar som hänger i garderoben som inte passar med strumpbyxor och raggsockor direkt ;). Kommer nog börja använda dem när det blir lite varmare och då kanske klädångesten försvinner, haha. Hoppas. Men jag undrar fortfarande vad det är som gör att jag inte trivs med mina kläder längre.

Tantvarning!

Vad arg man blir! Skrev ett långt inlägg och så loggas man ut och så försvinner det. Blir det så för er också? Tycker alltid det händer på kvällarna åååååhå jag blir fett störd inte för att det är nån stor grej om mantänker efter men jag har ju faktiskt grejer jag vill skriva.

Jaja, för att sammanfatta det jag skrev förut så har jag under kvällen kommir fram till att jag gillar Antikrundan. Det är iaf helt ok. Inte nog med att jag gillar På spåret och Jeopardy, nu blir det ännu mera tantvarning! haha...

Sen skrev jag också lite om min framtidsångest. Vi snackar hösten här, kommer det bli nåt av flytten till Paris och vad ska jag i så fall göra där? Ska kolla upp hur krångligt det är att skriva in sig på en kurs på Sorbonne. Sportlovet får ägnas åt projektarbete och framtidsplanering. Fick ännu mer ångest idag när Natalie berättade att hon var så stolt för att hon hade fixat tid för vägledning på Franska institutet och ringt runt till olika franska universitet. Hon verkar ha sån koll, jag är helt lost. Nån som har tips eller synpunkter, dela gärna med er!

Fransmän

Har blivit dålig på att uppdatera, ska bättra mig. Gillar att blogga på morgnarna också men idag hann jag inte. Skulle vara i Stefanskolan halv nio för projektarbetet. Det gick bra, jag fick vara med på deras morgonbön och sen intervjuade jag några elever som gick i fyran. Fick inte ut lika mycket av dem som sjuorna från den andra skolan men det ska säkert gå bra. Nu är det bara att börja ammanställa arbetet. Det är huuur flummigt som helst.

Gick till skolan, hittade som vanligt Camilla och Andreas i datasalen. Vid halv tolv gick vi och åt. Flera personer kom och satte sig först vid vårt bord men flyttade sedan på sig när intressantare personer kom ner haha... Först var det Daniel, sen Erika, sen Weggen. Haha. Para satt kvar iaf :P

På filosfin hade vi förhör på Hegel och det var fett krångligt. På håltimmen gick Andreas och jag och köpte semor (de var jättegoda!) och sen hade vi engelska och då skulle vi skriva en krönika, blev väl helt ok.

Var duktig flicka idag och gick och tränade. Nu har jag tränat torsdag, tisdag, söndag och torsdag, ska gå på söndag den här veckan också och tisdag nästa vecka och försöka hålla mönstret. Får se hur det går :P

Just det, när jag satt på tunnelbanan på väg till Friskis satt jag som vanligt med näsan begravd i Rhinocéros. "C'est sympa, Rhinocéros", hör jag plötsigt och tittar upp och mitt emot mig sitter sn skitsnygg fransman och vill snacka litteratur med mig haha... Som vanligt när någon talar franska med mig blir jag alldeles ställd och mumlar något tillbaka och sen frågar han mig nånting men måste upprepa flera gånger och när jag fortfarande inte förstår, frågar han mig på svenska hur långt jag har kommit i pjäsen. Jag svarar hinom på franska och begraver sedan näsan ännu djupare för att slippa se på honom. Hatar sånt där, det är så pinsamt. Jag får tunghäfta varje gång jag måste snacka franska, skitjobbigt. Jag borde ta och börja prata lite mer franska med folk, då kommer jag säkert igånr. Jag vet ju att jag kan, bara jag får värma upp lite så att säga.

Nej, nu måste jag verkligen sätta igång och göra läxor här, skriver mer lite senare!

Semlor!

Har just ätit årets andra semla och den var JÄÄÄTTEGOD! Det var den där semlan från Stinas bageri, ni vet den som finns högsta betyg i Stockhol, City-tidningen igår? Mmm, det var underbart! Mandelmassan smakade jättebra och hade små mandelspån i sig och grädden var len och fluffif, godaste semmelgrädden någon faktiskt. Kanske ska gå dit nån mer dag... :P Vad sägs om imorgon förmiddag, kan ju alltid överraska mormor med lite semmelfika? haha...

image51

Friluftsdag

Varför måste man dras med på alla jävla friluftsdagar fastän man inte har gympa? På höst- och vårfriluftsdagarna får man ju vara funktionär men nu på vintern då man helst vill ligga hemma i soffan, DÅ måste man ge sig ut på en tretimmarspromenad på Djurgården. Vi gick dubbelt så långt i år som tidigare år, fattar inte varför. Nåja, lite motion sitter väl aldrig fel... eller nåt.

Hugo och jag gick hem hit och myste efter promenaden. Lyssnade lite på Jacques Brel också :P
Vid fyra åkte han hem och jag gick och köpte semlor, mums!

Nu ska jag läsa vidare Rhinocéros och sen ska jag läsa lite filosofi också. Först måste jag röja upp lite i mitt rum. Körde ju en storstädning i december och blev riktigt nöjd men nu börjar det se lite sunkigt ut igen. Ska slänga lite tidningar som ligger och dräller och hänga in kläder i garderoben.

Kram!

Vi finns till för varandra

På engelskan idag pratade vi om hur vi svenskar är, sett ur vårt eget och andras perspektiv. Vi tog väl inte direkt upp några nyheter; svenskar är reserverade, politiskt korrekta, lever efter Jante-lagen, är rädda för att ta plats... Det var så roligt för jag fick verkligen se svenskhet in action senare under eftermiddagen när jag gick för att träna på F&S. Det var ett Step-pass och de släppte in ganska tidigt. Alla tog varsin bräda och placerade ut den och slog sig ned på den, tittade rakt framför sig och var knäpptysta. De som var där i sällskap med nån annan pratade nästan viskande, ville inte störa nån. I fem-tio minuter satt vi så där, tio-femton tjejer/kvinnor.
Är det verkligen normalt beteende? Hur kommer det sig att en grupp människor som befinner sig i samma rum och inte har någonting annat för sig och dessutom uppenbarligen har minst ett gemensamt intresse inte börjar interagera med varandra? Kom det nån från nåt annat land och såg oss skulle de ju tro att nån hade dött, det är ju helt sjukt när man tänker på det.
Vi befinner oss i så många olika situationer med olika människor varje dag utan att utnyttja dessa situationer socialt. Man lever bara en gång och vi svenskar skulle kunna lära känna så otroligt många fler intressanta människor eller åtminstone förgylla vår vardag genom att fördriva tiden på ett betydligt roligare sätt om vi bara pratade med varandra. Varför är det så svårt?

Ansökningshandlingar

Satt just och läste igenom informationen om hur man ska fylla i sin ansökan till Svenska kyrkans volontätår utomlands. Det är hur mycket som helst. Ska man skippa det? Vad trött man blir, känns inte som att det är värt det. Får se. Måste läsa nu. Skriver mer sen.

Dissektion

God morgon! Jag tog mitt förnuft till fånga igår kväll och stängde av tv:n i reklampausen på Seinfeld. Somnade direkt och kände mig ganska utvilad när klockan ringde vid åtta. Herregud, har jag sovit över åtta timmar inatt? Oj. Det har inte hänt på länge...

Första lektionen idag är naturkunskap. Vi ska dissekera hjärtan. Usch. Jag anmälde mig inte bland dem som hellre ville jobba med nåt annat i biblioteket, jag kan vara med på labben men jag vägrar skära i nåt. Gör mig beredd på att kunna gå därifrån ifall det blir för jobbigt.
Jag minns i högstadiet när vi dissekerade fiskar, musslor och bläckfiskar. Bläckfisken var nog värst. Tydligen ska vi ha dissekerat ett koöga en gång också men det har jag inget minne av. Har antagligen förträngt det haha.

Trevligt samtalsämne så här på morgonkvisten va?
Nu ska jag ta min tekopp och sätta mig och läsa Rhinocéros. Ha en bra dag!

.

Kvinnor får lättare jobb än män med akademisk utbildning.

Den här meningen kan tolkas på minst fyra olika sätt.

Allt för lite choklad...

Fan vad vi börjar slappa till på Kyrkmössen nu haha.. Agnes, Willand och jag satt mest i köket och pratade men det var skoj ändå...
Träffade mamma efteråt för att hon hade sagt att hon skulle bidra till ett par skor/stövlar så vi gick till second hand-affären där jag var i lördags men min mor har verkligen nånting emot second hand, försökte dra med mig till Åhléns och Burestads och andra ställen där de bara har fula skor. Min mamma är verkligen snobbig fast hon inte inser det själv. Eller det är väl jag också egentligen fast på ett annat sätt.
Jaja, det blev inga skor idag iaf. När vi kom hem kom jag på att jag kan ju testa och se om mina näbbstövlar fortfarande gör ont, annars kan jag ju börja ha dem igen :)

Till middag åt vi lax med fetaosttäcke, ugnsgrillade tomater, röd quinoa, broccoli och sallad. Blev sugen på mörk choklad av nån anledning, tog en tjuga och sprang till affären, upptäckte att det inte räckte, sprang hem och hämtade några mynt, sprang tillbaka till affären och fick äntligen min choklad :P

Just det, första numret av Språktidningen kom idag! Har bara läst några sidor än så länge men den verkar intressant, ska jag ha som kvällslektyr :) Borde läsa 10 sidor till i Rhinocéros också, får se om jag orkar göra det idag...

puss&kram!

Bilder :)

Goddag allihopa :) Hemma från skolan nu, skönt att sluta så tidigt. Har knappt någonting alls att göra i skolan nu känns det som men jag antar att det är lugnet före stormen. Borde därför ägna en stund åt att läsa franska och kolla upp lite stipendier och annat innan jag gr iväg till Kyrkmössen.

Har inte så mycket att skriva just nu. Har inte hänt så mkt i skolan. Vi hade vår redovisning imorse på franskan, det gick förvånansvärt bra :). På latinet följde jag som vanligt inte med särskilt mycket, på religionen kollade vi på en intervju med Åsa Waldau och på naturkunskapen såg vi en film om allergier.

Ni ska jag dricka te, har förhoppningsvis mer kul att skriva om sen :)

Lägger upp lite bilder från förra fredagen så länge.

image49
Jag lyckas göra underliga saker ibland... Bilden är tagen på tåget till Uppsala, när Anna, vanja och jag satt på våra jackor i ett hörn och svullade choklad :)

image50
Hemma hos Eeerika :)

Vi hörs, kram!


Garderobsstädning

Äppelmoset står och svalnar, vi ska tappa upp det på burkar om en stund. Måste säga att jag är stolt över mig själv, brukar inte lyckas åstadkomma så mycket under en dag som jag har gjort idag. Har till och med gjort såna där ambitiösa grejer som att dammsuga upp efter mig i köket istället för att bara sopa bort det värsta. Herregud vad händer med mig? Haha ja men det vore ju skönt om jag kunde vara så här effektiv resten av mitt liv också :P

Nu återstår bara att vika ihop allt det här och sortera in det i den tömda garderoben:
image48

Yayy, jag ser INTE fram emot det. Och så är det de där plaggen som jag har så svårt att säga hejdå till, vet inte om jag ska behålla dem eller inte. Gaaah vad svårt!

Nybakat bröd!

Visst finns det ingenting som är godare än nybakat bröd?

Fan vad jag äter mycket. Förhoppningsvis är det en effekt av att jag har börjat träna. Men gaah vad irriterande det är, det där lilla onda i ljumsken eller vad det nu kallas. Det gör inte ont hela tiden men ibland hugger det till och det är skitjobbigt.

Nu ska jag fortsätta garderobsrensa, skriver mer sen!

kram

Update - har Marie varit duktig idag?

Jadå, det har hon varit. Bröden står i ugnen och garderoben är rensad. På golvet ligger en liten hög med kläder som ska skänkas bort alt. slängas. På sängen ligger en del plagg som ska säljas och andr plagg som ska säljas ligger i tvättkorgen. Ovanpå det som ska säljas ligger en enorm hög med sånt som ska sparas, håller på att gå igenom högen för att se vad som ska tvättas och strykas och så.

Förhoppningsvis kommer jag kunna bestämma mig för några fler plagg jag vill sälja/skänka bort. Jag har ju fått lite mer plats i garderoben nu men inte så mycket som jag skulle vilja. Jag ska nog bli lite hårdare mot mig själv och spänna ögonen i mig och säga "Använder du verkligen den här?" med myndig röst. Då kanske några fler plagg åker ut vilket innebär lite extra cash eller åtminstone mer plats i garderoben.

Mår lite konstigt idag, vet inte vad det är. På träningen måsse jag jättebra men både innan och efter har jag haft på en punkt vid höften/ljumsken/nedersta delen av magen. Smått hypokondrisk som jag är tror jag ju att det är en tumör på en äggstock men jag hoppas att det bara är ett ledband eller nåt som gör ont. Det är bara det att jag har haft ont på samma ställe förut. Fast på ett annat sätt. Jaja, jag borde väl kolla upp det ifall det fortsätter. Känner mig lite yr också så om några minuter när jag tar ut bröden ur ugnen ska jag slänga mig över dem, moahaha! Det är små brödbullar på dinkelmjöl med solrosfrön och rivna morötter i, de är jättegoda!

Nu ringer äggklockan!

Att använda sin tid väl

Så otroligt mycket tid som går till spillo. Idag ska jag göra mitt bästa för att använda min tid till att verkligen göra nånting nyttigt. Gick upp vid halv tio och åt frukost och har hunnit läsa 15 sidor i Rhinocéros, jag tycker faktiskt den är ganska bra, tro't eller ej.
Klockan 12 ska jag träna, det blir medeljympa på F&S Kungsholmen.
När jag kommer hem ska jag

  • Rensa garderoben
  • Baka bröd
  • Göra äppelmos
  • Göra naturkunskapsläxa
  • Läsa Rhinocéros

Jag blir jävligt glad om jag verkligen lyckas med alltihop. Och jag ska lyckas. Mellan varven ska jag såklart läsa DN:s söndagsbilaga och blogga lite. Om jag får lust.

Vad ska ni göra en snöig söndag som denna?


Harry Potter och fången från Azkaban

Jag måste säga att jag gillar den filmen. Ni kanske minns att jag ratade HP och Fenixorden? De flesta HP-filmer är ganska dåliga men trean är förhållandevis bra. Har just suttit och tittat på den och ätit frukt och ost, det blev en mysig lördagkväll :) Skönt att vara hemma! (heter det lördagkväll eller lördagskväll förresten?)

Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska fortsätta läsa den franska boken, den var helt okej faktiskt. Mitt största bekymmer just nu är huruvida jag ska gå och träna klockan 10 eller kl 12 imorgon? Jag ställer klockan på 9.20 och orkar jag går jag och tränar kl 10 och går sedan hem och äter frukost eller så¨går jag upp 9.20, äter frukost och går sen och tränar kl 12. Vad tycker ni?

Sov sött iaf.. :) kram!

Skor

Tog en promenad till Zak, en second hand-affär på Upplandsgatan. Hittade två par skor/stövlar som jag gillade, de ena var lite för stora och de andra var lite för små, hm, vilka ska jag välja? Får se, ska gå dit på måndag igen och eventuellt köpa något av paren eftersom jag inte hittade något speciellt tilltalande under den efterföljande turen på stan med mamma.

Nu ska jag dricka te och börja läsa Rhinocéros, en fransk pjäs som jag ska ha läst ut till nästa måndag. hurra.

Bistro Bohème

God middag :) Hoppas ni mår bra, det gör jag. Jag vaknad imorse och var jättelyckig och kände att det inte fanns någonting i hela världen som tyngde mig. Som jag skrev igår, min aproblem känns som bortblåsta. Livet känns lätt och roligt just nu och de utmaningar jag står inför känns mer roliga än jobbiga. Hallelujah!

Har du inte besökt Bistro Bohème än, gör det! Maten var helt sjukt god! Jag åt rösti med nån chiligegga, portabella(vetinteriktigthurdetsvatas)svamp och massa gröna blad, det var helt sinnessjukt gott, aaah jag vill dit igen! Halvdyrt tyvärr men det får man unna sig nån gång ibland. Det är tyvärr ganska dyrt att gå ut och äta i Sverige, jag tycker vi borde göra det lite mer vardagligt.

Vi kom hem vid nio-halv tio och slocknade på min säng, haha. Sov ganska länge, åt frukost, drack te och myste. Nu har Hugo åkt hem och jag har hunnit duscha och tvätta håret. Kanske ska kolla efter ett par vinterskor idag, de lär ju vara ganska billiga nu i februari. Jag har typ inga vinterskor, har ju gått i Converse hela vintern, haha.

Kram!

Äntligen fredag

Fredagar är mina längsta skoldagar, går från 8.20 till fyra. Religion, franska, lunch, psykologi, håltimme, svenska. Dagen har varit rolig. Det började bra med en asskum dokumentär på religionen om Målle Lindberg tror jag han hette. På franskan hann vi inte redovisa, suck. Sånt där blir alltid uppskjutet. Men vi fick lyssna på Pontus och Sombos sång som de hade skrivit själva. Det var deras miljöreovisning, haha.

Åt lunch med Anna och Josefin och sen följde jag med dem till Konsum och köpte smör, havregryn, socker och kakao :) Jag hann tyvärr inte vara med och baka men efter psykologin fick jag smaka en chokladboll och fick även reda på att ett flak var fixat! Så himla skönt, en enorm börda lyftes från mina axlar. Visserligen ska man aldrig ta ut lyckan i förskott har jag lärt mig efter alla falkbokningsturer hit och dit som hittills gått åt skogen men den här gången verkar det fixat och klart. Tack Alexander!
Skrev klart svenskatexten också och svenskan tillbringade vi i datasalen.

Nu är jag hemma. Så många bekymmer jag blivit av med idag. Smågrejer som ändå inte riktigt få en att slappna av. Så otroligt skönt.
Nu ska jag ta några timmar för mig själv och bara njuta. Dricka te, läsa roliga blogginlägg, läsa nya numret av iForm, hitta nåt fint att ha på mig, fixa håret... halv sju kommer Hugo och hämtar mig, vi ska ut och äta ikvällpå en restaurang som heter Bistro Bohème.

Vad ska ni göra denna fredag?

Kram


RSS 2.0