True Blood

Jag måste påminna mig själv om vilken tidspessimist jag är. Inte ha dåligt samvete för att lite för mycket av dagen har ägnats åt True blood istället för åt det där referatet.
Nu ska jag göra något åt mitt hår. Gå och handla. Sen ska Anna-Maja och jag baka kantarell- och västerbottenpaj, dricka bubbel och dansa på Katushka. Sen ska vi ha vickning med August. Fredag är en trevlig dag.

Hej världen

...men så väljer ju jag att se världen från den ljusa sidan. 10 underbara människor tillhörande de där 94 procenten av Sveriges befolkning var hemma hos mig på rysk middag i fredags. Det var så himla bra. Sen gick vi ut och dansade. Det var röj.
Lördagen inleddes med linssoppa i trevligt sällskap på café Linné och fortsatte med firande av Chiles 200-årsdag. Tydligen pallades det äpplen men det märkte ju inte jag då jag i vanlig ordning somnade vid midnatt nån gång.
På själva valdagen sken solen. Anna-Maja och jag vandrade längs loppisen på Hägerstensvägen och fyndade koftor, fräna dojjor, telefoner och rosetter. Sedan skildes vi åt och jag åkte hem och röstade i sista minuten (sista timmen åtminstone). Det kändes bra. Lite väl odramatiskt, kanske.
Hemma hade det inte städats sedan slaget vid Poltava så jag röjde undan lite innan jag kröp upp i sängen med te och Marabou Sensation och valvakade. "Varsågod" sa jag och grät en skvätt när de talade så fint.

Rysk film och heta latinamerikanska rytmer

Jag sover så fruktansvärt mycket nu för tiden. Säkert tio timmar per natt. Sedan äter jag frukost och tillbringar förmiddagarna i sängen med tebaljor, kaffekoppar, dagstidningar, korsord, böcker och bloggar.
Det skrev jag igår. Idag steg jag upp klockan åtta. Balkongdörren har börjat krångla igen. Svinkallt är det och kylan letar sig igenom hela mig, gör mig inte bara småsnuvig utan även smått handlingsförlamad. Men jag kan sköta det mesta från sängen just nu. Det är mycket på g, men mejlplanering och översättningsövningar går bra. Tills KinoRurik, de Ryska Kvällarna och föreläsningarna verkligen sätter igång och jag måste stiga upp för att baka till alla dessa möten och faktiskt redovisa det jag gjort.
Men det är ju skoj, allt det här. Var dessutom på Sivia Matcenter idag och köpte picklad vitlök, currypasta och ajvar. Strax ska jag på Dans Fuego på Friskis. Fruktansvärt töntigt och fruktansvärt roligt. Hej så länge <3

Så här. Precis så här.

Jag orkar inte gå upp ur sängen och hämta skrivboken. Så jag delar med mig lite här. Inte för att det är någonting som kan skrivas. Det kan bara upplevas. Med Francoise Hardy som soundtracket i mitt liv går jag runt och är fylld av energi och gladare än på länge. Imorgon blir det ännu bättre.
Godnatt.

RSS 2.0