Sista dagen i juni

Idag har jag varit på banken, köpt fällstolar och gått ännu ett ärende gällande de kläder jag sålt i en second hand-affär. Jag har glömt nycklarna och sprungit fram och tillbaka och blivit dyngsur av regnet som vräkte ner. Jag har bakat bröd och varit hemma hos Hedvig och inmundigat banankaka, linsgryta, pistagelängd och myntate. Vi pratade Bulgarien och bestämde oss för att bo en natt i Burgas innan vi åker till vår slutliga destination. Lingvistik var det ont om men det gör inget. Det var mys.

Under kvällen har jag strukit kläder och packat och hoppas jag har med mig allt jag kommer behöva. Vad jag funderar på nu är ifall jag behöver något annat att ha på fötterna förutom gummistövlar? Jag ska på festival för den som inte visste det tidigare.

Regn

Det regnar helt galet mycket just nu. Tyvärr har jag inte tid att sitta inne och mysa, utan måste iväg fort som attan. Skriver om allt ikväll. puss.

Stadscykling

Som sagt, jag cyklade till jobbet imorse. Kom fram med livet i behåll,s om tur var. Hem också, för den delen. Inte för att det är så mycket att skryta med att ha cyklat inne i stan en söndag eftersom det knappt är nån trafik, men ändå. Lite stolt är jag över att ha klarat det.

Idag åt vi kronärtskockor till middag, det var mumsmums. Hade med mig gårdagens kyckling till lunch på jobbet idag men den var inte riktigt genomstekt men som tur var fanns det massor av bullar och chokladbollar på jobbet idag som jag kunde mätta magen med.

Just det, det är em-final idag. Är inte speciellt intresserad. Disa frågade om jag ville komma till Dovas och kolla med dem men jag pallade inte. MÅSTE sova.

Stickad tröja

Mamma städade sina garderober och hittade en gammal tröja som hon stickade för längesen och funderade på att slänga den. Snabbt som attan var jag framme och roffade åt mig den, den är ju helt underbar! Stor och grå och tjock och mysig och en stor fin svart knapp vid sidan av halsen. En liten krage som man kan ha upp- eller nedfälld. Mys.

Jag försov mig lite imorse och kände mig därför inte jättetaggad på att göra cykeldebut till jobbet. Imorgon bitti blir det nog av. Söndag morgon, knappt någon trafik alls. Problemet är bara det att Lars Winnerbäck är sommarpratare i P1 och det sänds i kl 22 ikväll och håller på i närmare två timmar så jag kommer ändå somna jättesent och vara skittrött imorgon. Eller så skiter jag i det och går och lägger mig tidigt och lyssnar på det på internet istället. Fast det är ju en annan känsla att lyssna på det på radio liksom... Får se hur jag gör.

Nu ska jag dricka te. pusspuss.

Speedos-picknick

Ojdå. Nu var det sjukt länge sen jag skrev nåt här. Två dagar är lång tid i bloggvärlden. Har bott i min mormors lägenhet i några dagar för att mamma har haft manligt besök här hemma. Nu är det grymt skönt att vara hemma igen.

Ikväll hade vi picknick på Långholmen. Nilla och jag kom dit runt åtta efter att ha irrat runt halva Långholmen och gått åt fel håll. Men det var sjukt mysigt. Det var mysiga människor, för alla människor i Stadshuset är mysiga. Det var hembakat bröd och jordgubbar och rosévin och EM-chips. Det var såpbubblor, såpbubblor är vackert. Mys. Sen skjutsade Patrick hem :)

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska jobba imorrn. Godnatt :)

Onsdag morgon

Kunde inte sova inatt. Låg vaken flera timmar. Ångest.

Lyckades ändå ta mig upp ur sängen, äta gröt och grapefrukt och morot (apropå gårdagens inlägg) och nu sitter jag och dricker japanskt grönt te som har dragit prcis lagom länge.

Jag jobbar till 18 idag. Jag ser fram emot det för alla på jobbet är så sjukt trevliga, men ändå... Det är inte speciellt kul att vara kvar där så länge. En positiv grej är iaf att mina veckor alltid börjar med långa dagar och sen blir kortare dagar mot slutet av veckan.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen måste jag kasta mig in i duschen. kram!

Grönsaker

Läste på nån blogg för nån timme sen, nån tjej som hade blivit alldeles "grönsaksfrälst". Skrev om sparris, färskpotatis och majskolvar. Känner att jag börjar gå in i en sån period nu också, eller jag ska göra det imorgon rättare sagt. Har fett mkt nyttiga grejer hemma just nu, ska leva lite mer på morötter, avocado, grapefrukt och spenat. Den senaste veckan har det blivit lite väl mycket kakor o sånt. Dags för detox ;) Eller inte. Tänker nog äta mer än grönsaker och te. Men ändå.

Vilket babbligt inlägg det här blev. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla färdig på Meda du sov, även fast jag har sett den säkert hundr gånger. Sen ska jag också sova.

Cyklat

Idag har jag träffat Andreas, vi hade inte setts sen studenten. Vi gick till Blå Lotus och jag åt jättegod färskpotatissallad men vid närmare eftertanke borde jag nog ha tagit den där sötpotatissoppan ändå... Nåja, vi vandrade vidare och tog en lång runda på Söder. Sen åkte vi till Gallerian och jag köpte en stört god carrot muffin med ännu godare glasyr.

När jag kom hem tog jag med mig cykeln och gick till Hagaparken och så cyklade jag ut till Stora Skuggan och tillbaka, det var härligt. Fast jag tycks bara använda vänsterbenet när jag cyklar, för det var bara där det kändes. Haha. På tillbakavägen cyklade jag till och med en bit på Odengatan, här lever man farligt vill jag lova! :P

Studentfotona kom idag. Min individuella bild blev helt ok. Fotot med hela klassen speglar hela klassen väldigt bra på nåt sätt. Bara att alla ser gladare ut än vanligt.

Snabbt och ihoprafsat, nu måste jag tvätta håret. pusspuss

Sport. Så stört onödig grej.

Drog till Vällingby och träffade Fanny. Vi gick run tpå ÖB och köpte stört billig choklad och så fick jag äntligen tag på de där tälten. Sen gick vi och åt i Vällingby Centrum. Det var typ som ett mini-Kungshallarna. Jag åt stört god falafeltallrik med couscous. Sen åkte vi och mötte Disa och åkte till Gärdet och spelade fotboll med lite folk från skolan och några andra. Inte för att jag spelar fotboll då, skulle aldrig komma på fråga. Jag stod mest och flummade mig med Disa och skrek när bollen kom för nära.

Efter ett tag drog Fanny, Disa och jag in till stan, gick runt ett tag på Söder och satt på 7-eleven ett tag. Nu är jag hemma. Ska bli grymt skönt att sova. Sov visserligen 11 timmar inatt men sömn är verkligen en bristvara i mitt liv just nu.

Jag är btw fett sugen på att börja cykla. Asmycket. Bli en sån där soft mänska som cyklar överallt. Synd bara att jag är nojig och har cykelhjälm, det är så stört ohett så det finns inte. Att se snygg ut i cykelhjälm måste vara en av få omöjligheter här i världen. Men jag lär behöva det, mitt balanssinne suger typ. Och jag som ska cykla en massa inne i stan, haha. Det här bådar inte gott.

Godnatt!

Cykel!

Idag har jag köpt en cykel. Det känns bra. Den ser nästan lite vintage ut med sin lite smutsblå lack. Cylade omkring lite på Gamla Stans ojämna gator en stund innan jag bestämde mig oh det kändes bra så det här ska nog gå. Måste bara ta mig i kragen och börja anvönda den också, då kan jag komma till jobbet hur snabbt som helst på morgnarna och slippa kolla upp bussar o sån skit.

Om en stund ska jag åka upp till Boutique Två Tre Gånger och hämta ut lite pengar+kläder. Sen ska Fanny och jag åka till ÖB!

Söndag (fast fredag för mig)

Mår jättekonstigt av flera anledningar. För lite sömn, för konstiga matvanor, något som liknar urinvägsinfektion samt jobbiga samtal med en av världens bästa människor.

Nu håller vi på att laga middag, det blir kyckling och fetaost och dinkelris och lite grönsaker från igår. Har sovit nån timme här också, det behövdes. Men jag kommer ändå däcka i sängen vid nio. Det ska bli skönt att sova.

Midsommardagen

Fick väl en sex timmars sömn inatt iaf. Kvällen igår var trevlig men inte så där jätteberikande. Jag hade varit nöjd med att stanna hemma och sova, liksom.
Nåja, nu har jag ätit yoghurt och hallon och en kesomacka och druckit te, dags att hoppa in i duschen! Är lunchavlösare idag, jobbar bara 11-14. Skönt.

Glöm inte att Fredrik Lindström är sommarpratare i P1 idag!

Midsommar

Idag var jag i tornet med Ameli och Nilla. Både Ameli och jag hade bakat, så det fanns sjukt mycket kakor. Hallongrottor, chokladkaka och solrossnittar. Grymt uppskattat. Mindre uppskattat, av oss alltså, var att alla inomhusvärdar fick gå hem typ tre. Ameli och jag var tvungna att jobba till sex. Jaja. Nu är jag hemma igen, alldeles ensam eftersom mamma fortfarande är på landet. Jag har städat köket och duschat, ätit lite taleggio och några solroskakor och nu sitter jag med en kopp japanskt grönt te och väntar på Fanny. Vi ska antagligen till Fredrik på Värmdö, så det blir midsommarfest ändå :P.

Vi hade btw kransar i håret på jobbet idag, folk fotade sjukt mycket. Det var roligt. Nu ligger kransen på köksborde. Måhända kan det bli en fin accessoar till kvällen?

Paris!

Ojojoj. Har en plåt solrossnittar i ugnen, den andra har jag just tagit ut. Imorgon är det ju midsommar, då måste man ju fira med lite kakor på jobbet! Mellan varven sitter jag och skriver mejl till diverse kontakter som kan hjälpa mig hitta jobb och lägenhet i Paris. Det här är så kul. Och så läskigt. Och så jobbigt. Och så kul.

.

Jag vill bara gråta. Bara för att det känns som så mycket man gör är förgäves och för att ingenting är så där perfekt och bekymmerslöst som man vill att det ska vara.


Adrenalinkick

Efter en runda på stan har jag nu hyfsad koll på billiga tält och halvbilliga fällstolar. Vi kan nog komma undan ganska billigt med Arvika ändå.

I eftermiddag ska jag översätta migg CV till franska och mejla min gamla praktikplats i Paris, men först ska jag slappa ett tag: Kolla på Vänner och käka muffins från igår.

Morgonfunderingar

Sen studenten har jag slappnat av mycker mer än förut. Njutit av att inte ha några åtaganden annat än att gå till jobbet på morgnarna. När jag vaknade imorse kände jag mig nervös och till och med lite illa till mods. Jag vet att jag har saker att göra.
Jag måste ringa Erika om tältet. Jag måste eventuellt köpa ett nytt tält. Jag måste köpa stolar. Jag måste skicka mejl till min franska handledare och fråga om jobbmöjligheter i Paris. Fast det sista ska jag göra först efter att jag pratat med Linus.
Sakerna i sig är inte så jobbiga. Men det som gör mig illa till mods är ovissheten och helt enkelt det faktum att jag har saker att uträtta, jag som hade vant mig av vid det. Därför stressar jag upp mig nu, klockan nio på morgonen, när jag egentligen har hela dagen på mig. Sånt här är jobbigt.

Muffins

Anna och Vanja kom hit och vi bakade jättegoda muffins med soltorkade tomater och fetaost, mmmmmmm..!!!! Vi satte oss vid matsalsbordet och åt muffins och drack cider och pratade och planerade Arvika (bara 14 dagar kvar nu :D:D:D)

Imorgon har jag söndag. Ska ringa Erika och fråga om tältet, sen hoppas jag att det blir fint väder så att jag kan gå ut och gå lite. Annars spenderar jag gärna dagen i soffan med Doris Lessing.

Godnattpuss <3

Skor

En annan grej jag gjorde idag var att prova skor på Topshop. Det är nog den bästa sysselsättningen som finns. Här är några av dem jag provade idag, de röda var helt underbara till min kjol med röda blommor på. Bara att jag inte har råd, haha. Får se hur det blir när jag får lite lön nästa vecka :P

JOSTLE Punch Out Mary Jane   SWORD High Instep Bar Shoe  


Om en stund kommer Anna och Vanja och Pamela och kanske Disa hit och vi ska baka matmuffins! Tror aldrig jag har bakat muffins överhuvudtaget förut, haha... Men det ska bli kul.
pusspuss på er!

Mysig regndag

Idag har jag köpt byxor till jobbet. Smala, enkla byxor som inte är jeans, vi får inte ha jeans på jobbet. Inte för korta kjolar heller, fick jag erfara i söndags... :P

Mina arbetsveckor är lite konstiga, så idag har jag lördag. Skulle träffat Fanny och en av hennes fältbilologkompisar men jag pallade inte. Det började regna och åska och dessutom är jag fortfarande sjuk. Så jag har mest legat i soffan och druckit te och kollat på Vänner och läst min nya, uderbara kokbok.

Nu ska jag läsa lite Doris Lessing tror jag. Snart har jag läst ut den!

Juno

Jag har varit grymt otaggad på att blogga de senaste dagarna. Nu tänker jag skriva lite iaf.

Känns väl så där halvkul att jag egentligen borde gå och lägga mig om en timme... Det är utmattande att gå upp 06.10 varje morgon och sen jobba mellan 8 och 10 timmar. Man blir både fysikskt och psykiskt utmattad. Har jobbat i tornet två dagar och idag jobbade jag inomhus. Jag kände mig välförtjänt av Juno och en stor påse choklad ikväll. Juno var btw skitbra, tror jag ska ta och se den en gång till nu, haha...

Men först ska jag nog göra iordning lite mat tills imorgon. Pusspuss.

.

Om 5 timmar och 40 minuter ska jag gå upp, så jag borde gå och lägga mig nu. Pussiluss.

Inne- och utelista

Innelista
- Flak
. Varför har man inte fest påe tt flak som åker runt stan oftare? Världens bästa uppfinning ju!
- Min studentklänning. Jag kände mig fin i den.
- Mat. Av alla dess slag. Har börjat äta massor av onyttigheter den senaste veckan och det är helt underbart! haha...
- Jamie Oliver. Fick hans senaste kokbok i studentpresent. Även det underbart.
- Folket på mitt jobb. De är så goa.


Utelista
- Förkylning.
Den har hållit på i snart en vecka nu och det är stört jobbigt. Hur fan ska det gå att jobba när jag måste hålla på och snyta mig stup i kvarten?
- Skavsår. Har jag mycket av just nu, speciellt på tårna. Svider och har sig, uuh...
- Ledvärk. Mina knän värker och har sig... Jag kommer få gå med rullator snart om det inte blir bättre, haha...
- Min stressnivå. Den är inte hög, men på tok för hög med tanke på att jag inte har nånting att vara stressad över. Allt skolarbete är klart, årsboksbetalningen fixad - ändå känns det som att jag ständigt är på min vakt. Känns som att jag hela tiden borde göra något fast det egentligen inte finns några måsten.

Eftermiddag

Tog en tripp upp till Fridhemsplan för att gå till Nordea och få min lön insatt på mitt konto. Det visade sig att jag lika gärna kan göra det på min egna bank, så sjukt onödigt...

Jaja, min hemmadag har fortsatt med jordgubbar och yoghurt och hoummus och jag ska snart göra en kopp te och sätta mig och läsa.

Sen skulle jag väldigt gärna vilja bli frisk också, det ser inte vidare representabelt ut att sitta och vara snorig på jobbet.

Hoppas ni har en bra dag!

kram

Sviiiider

Har just kommit ut ur duschen och mina miljoner skavsår på fötterna svider som f-n! Vad göra åt saken, förslag?

Idag regnar det.

Idag regnar det. Idag ska jag sitta i soffan och läsa böcker och titta på tv. Jag ska gå till banken en vända också. Annars ska jag inte göra ett skit. Jo, kanske skriva en inne- och utelista också, det var alltför längesen.

EM i Kungsan

Var på min sista obligatoriska visning i Stadshuset idag. Alla där är så himla mysiga, kommer bli en bra sommar känner jag på mig :)

Efter visningen tog jag tunnelbanan till Medborgarplaten och provade klänningar på Beyond Retro. Hittade flera stycken, men ingen som var så där perfekt. En var blekrosa och sextiotalig men med en stor sotfläck som med största sannolikhet inte ksulle gå att tvätta bort. Aningen för dyr var den också. En annan klänning var blå med prästkragar på, även i den i 60-talsstuk, men den var alldeles för bred och jag känner ju mig själv - när jag köper för stora kläder och tänker att jag ska sy in dem så kommer jag aldrig till skott, så det fick vara.

Promenerade hela vägen hem, köpte glass i Gamla Stan och tittade in till Helena i affären där hon jobbar. Trevligt trevligt :)
Kom hem, var hemma en stund, gick sedan och köpte en pizza med räkor, vitlök och persilja och tog med mig hem och det var underbart! Känns som jag har ätit en elefant, typ. jaja. Ska dricka lite te nu, sen ska Anna och jag och Max och förhoppningsvis Disa till Kungsan och kolla fotboll.

kram!

Jordgubbar

Gick inte att logga in här igår kväll. Inte för att det hände så där jättemycket. Det kändes som en vanlig vardag, eller snarare som en söndagkväll. Konstigt. Jaja, jag gick och la mig jättetidigt och vaknade för nån timme sen. Åt yoghurt och jordgubbar till frukost, lyssnade på P3 och har suttit på balkongen och läst Under huden ett tag. Haha, jag har hållit på med den boken i flera månader nu... Den tar så ruskigt lång tid att läsa. Den är visserligen riktigt bra, men just nu känns det bara som att ag vill få läsningen överstökad så att jag kan börja på en ny bok.

Dagens planer är att gå på en sista visning i Stadshuset, gå till banken och eventuellt gå till skolan och fixa årsboksbetalningen. Det där sista är ju så där halvkul. Jaja.

kram

Ingen missar väl Blondinbella?

Hejhopp. Nu tror jag faktiskt att ALLT skolarbete är avklarat. Bara den där förbaskade årsboken som måste betalas, men det är åtminstone bara en grej.

När jag kom hem nu på eftermiddagen satte jag mig på balkongen och läste Språktidningen. Den är helt underbar, just nu håller jag på att läsa en artikel som latinska citat som egentligen var på grekiska.

Hörde ni Blondinbella på radion i förmiddags? Självklart satt jag bänkad vid radion och lyssnade på vartenda ord (nästan). Eftersom jag är jag måste jag får göra en liten analys, men fröken BB själv lär ju gilla det. All publicitet är bra publicitet, liksom.
Som vanligt lät hon så där uppstyltad och konstgjord som hon alltid gär men ju längre programmet höll på, desto med släppte det och hon började låta mer avslappnad. Jag var faktiskt nästan förvånad över att hon kunde skämta till det lite ibland och inte bara låta såsom hon anser vara perfekt hela tiden. Dock känns det som att det finns en fasad där hela tiden. Man har hört det förut, liksom.

Nu ska jag fortsätta läsa lite Språktidningen tror jag, så himla härligt att sitta på balkongen vid den här tiden på dagen när solen har gått förbi. Sen ska jag laga middag också, får se vad det blir. Orkar egentligen inte laga nåt, men pallar inte äta rester en dag till.

Kram!

Klart

Hoppsan,jag tror att textanalysen just blev färdig. Det känns helt jävla underbart.
Idag har jag lite småjobbiga saker framför mig, men inget allvarligt. Jag ska presentera SSU:n (den där franskauppsatsen jag tjatade om förra veckan) på universitetet, men det är bara med franskagruppen så det ska nog gå bra. Sen måste jag upp till skolan och lämna årsbokspengar och fråga om skolan kan köpa in resterande exemplar... Inte så skoj. Nåja, det löser sig.

Förhoppningsvis kommer jag börja skriva om lite roligare saker typ imorgon, när all spännig har släppt och jag inte har några skolgrejer kvar att göra. Hoppashoppashoppas.

Textanalys

Hur mycket tid behöver man egentligen för den här nedrans franskan? Jag VET att det går att fixa skiten på en timme men det händer ju liksom aldrig, jag avbryter ju mig själv hela tiden med en viss ansiktsbok och läsande av alldeles för många bloggar.

Kanske ska ladda upp med lite te och taleggioost så orkar jag fram till midnatt. Det sista kan jag fixa imorgon förmiddag innan jag åker till universitetet.

Nu ska jag sluta babbla.


Trött

Jag står inte ut med den här värmen. När jag kom hem idag från en visning i stadshuset var jag tvungen att lägga mig och sova. Stört jobbigt. Köpte pistageglass och polkaglass på vägen hem och så träffadejag på Pontus och pratade lite, trevligt trevligt :) Annars har jag mest skrivit franska idag. Det går framåt, det känns bra.

Efter min timlånga tupplut kände jag att jag behövde fräscha upp mig så jag tog en dusch och tvättade håret. Sen åt mamma och jag rester till middag. Rester som vi ätit till middag ända sen i fredags men det fortfarande massor kvar. Som tur var är det gott, men snart får vi nog slänga den där satans potatissalladen...

På tal om mat så har jag börjat äta stört mycket mer sen jag tog studenten. Jag är väl mer avslappnad på nåt vis, pallar inte bry mig längre. Dessutom gjorde jag ju ett snabbryck för min skönhets skull nån vecka innan studenten och uteslöt allt onyttigt (okej, en stor del av det) ur min kost för jag ville inte riskera att ha dålig hy på årets viktigaste dag. Det funkade ju faktiskt, men nu har jag livit ett matvrak, haha... Men det är najs.

Nu ska jag dricka upp mitt te, svepa ett glas echinagard, sätta på mig kläder och gå iväg och träffa Daniella. Vi ska på Taizémässa, så sjukt länge sen jag var på det, det är verkligen dags nu! Förhoppningsvis är Agnes och Willand och Anthonia där också :)

The Repeatles

Hemma :) Blev inte så sent ikväll, jag var för trött helt enkelt. Träffade Anna, Fanny och Christoffer i Kungsan och vi kollade på The Repeatles som spelade, stört bra! Sen promenerade vi till Falafelkungen och åt och sen drog vi till Treat och mötte upp Disa och Fabienne och drack ite öl. Försökte dra dit folk men det gick inte så bra.
Nu har jag kommit hem , ätit lite brieost och ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag ta det lugnt och skriva franska. Det ska tydligen bli stört varmt imorgon. Jag gillar egentligen inte när det är så där varmt, så det kanske blir en bra pluggdag ändå, haha... :P

Nu ska jag sova. Godnatt!

.

Nej, nu orkar jag inte sitta här längre. Ska svepa ytterligare ett glas Echinagard och sen gå och träffa Anna och Fanny. Ha det!

En liten tanke

Satt just och läste Kenzas blogg och kände sånt medlidande när hon skrev att hon satt och pluggade företagsekonomi. Skrev en kommentar som först löd "jag är glad att jag inte går eknomi". Sen tönkte jag efter och ändrade till "jag är glad att jag inte gick ekonomi". För jag går ju inte i skolan längre. :P

Studentdagen

Torsdag den 5 juni 2008 är en dag jag gärna skulle köra i repris, hundra gånger om. Jag är avundsjuk på alla som har studenten kvar, ta vara på den dagen för det är så himla roligt! Och sorgligt, givetvis. Vi var några stycken som inte kunde hålla tillbaka tårarna och grät mer än vi hade förväntat oss, haha. Tror inte riktigt jag har insett det än, det är slut. Shit.
Dagen var iaf underbar, både rolig och sorglig och högtidlig och det var en sån där dag när alla bara gick runt och tyckte om varandra kändes det som. Och flaket sen! Roligare får man leta efter. Man borde ha flakfest oftare!

Okej, för att ta dagen lite mer i detalj: Vid halv åtta-åtta nån gång samlades hela årskursen (många av oss iaf) på gräsmattan nedanför klockstapeln i kyrkoparken, drack lite skumpa, skrev små meddelanden i varadras mössor. Haöv nio var det samling utanför kyrkan, där vi ställde upp på led och fick diverse förmaningar av fru Beskow.

Ceremonin i kyrkan tog ungefär en och en halv timme. Kören söng, några sjöng solo, tal hölls och priser delades ut. Jag fick ett bokpris och ett stipendium för mina goda resultat och mina kunskaper i franska, inte illa :P
När vi hade tågat ut ur kyrkan fick jag en gråtattack, den varade inte speciellt länge, men ändå. Var tvungen att torka tårarna och springa ner till gräsmattan för klassfotot. Eftersom jag hörde till de få som inte hade högklackat på fötterna blev jag en av de kortare i klassen och fick sitta ner på fotot, yes!
Vi sprang ner i aulan och fick ta våra individuella foton och sen gick vi ut på skolgården, drack bål, minglade och skrev ännu mer i mössorna.

På lunchen satt jag mitt emot min härliga fransklärare. Hon delade ut brev till oss i gruppen, brev som vi hade skrivit till oss själva i början av ettan. Det var skoj att läsa :P Lunchen bestod i princip bara av tal, bland annat sjöng vår biträdande rektor, aka Majorn, en gotländsk snapsvisa. På gotländska. Underbart.

Efter lunchen var det dags för betygsutdelning. Vi tågade upp i salongen i bokstavsordning och fick ta emot våra betygsmappar av rektorn och det var då jag började gråta på riktigt. Sen gick vi runt i lärarrummet och sa hejdå till alla lärarna och det var sorgligt och underbart på samma gång.

Vid kvart över två var det dags för ut"springet". Att de ens har mage att kalla de för utspring, vi tågar ju på led efter våra rektorer ut på kyrkogården, haha... Nåja, allt gick jättesnabbt och plötsligt stod vi där uppe på kyrktrappan och vrålade Studentsången och la Marseillaise och skrattade åt oss själva och sen orkade ingen sjunga längre så då sprang vi ner och kramades med våra familjer. Massor av blommor hängdes runt min hals, jag gick runt och kramade folk och sa hejdå och sen sprang vi in i kyrkan för att byta om. Kändes lite konstigt att stå där i kyran halvnaken men eftersom vi inte kom in i skolan, så...

Sen, dagens roligaste, flaket! Som sagt, flak borde man åka oftare, det är så sjukt kul! Att man var i princip spiknykter gjorde ingenting, man känner sig ju hög bara av själva grejen. Underbart. Grymt bra musik hade vi också.

Efter flaket sprang jag hem till mormor och duschade av mig all öl och cider och tvättade håret  och satte på mig min vita klänning igen. När jag kom hem till mig hade alla gästerna kommit så det var bara att gå runt och kramas och mingla, att jag knappt hann äta gjorde ingenting, för jag var så uppe i varv att jag inte var hungrig. Det var lite synd eftersom vi hade lagat så himla mycket god mat, men vi har ju massor av rester kvar så det gör inget, haha. Jag fick massa fina presenter också, i princip allt jag fick hade med matlagning att göra, haha... Jag borde skaffa mig fler intressen.

När gästerna hade gått märkte jag hur trött jag var, helt sjukt. Jag la mig på soffan ett tag och sen var jag tvungen att tagga till lite. Disa och jag tog sällskap till Tanto där Anna och Hugo var och även våra vänner från Uppsala Erika och Eeerika och Erikas söta pojkvän Oskar och Vanja och Fanny. Det var mys :) Lite senare drog vi till Clustret där vi hade slutskiva, det var rätt skoj, helt ok dj. När de stängde vid 3 promenerade vi hem i soluppgången. Det var underbart.

Nu måste jag sätta igång och skriva den där franska textanalysen som jag ska lämna in på universitetet på måndag. Än är det inte slut... :P


För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten...

Nu har jag tagit studenten. Har haft massor att göra hela dagen, inte en lugn stund. Dagen har gått så sjukt fort, det var tårar och skratt om vartannat och helt jävla underbart. Skriver mer imorgon, när jag hunnit samla mig lite. Nu ska jag snart iväg och träffa Disa och så ska vi joina Anna, Erika och Eeerika i Tanto. Sen kanske slutskiva på Clustret.

Åka flak är btw det roligaste som finns.

<3

Dagen innan studentens lyckliga dag

Idag har jag:

- Skrivit klart SSU (franskauppsats)
- Handlat massa grejer på Prisextra
- Gjort hummus, skurit paprika, lök och jordgubbat, rivit lime
- Varit och handlat ännu mer
- Dammsuigt
- Moppat golv
- Plockat undan massa grejer
- Burit upp stolar och bord från källaren
- Stekt kyckling
- Betalat slutskivan

Imorgon ska jag:

- Ha sällskap med Anna till kyrkoparken
- Äta "den sista måltiden" (dvs champagnefrukost utan champagne)
- Sitta i kyrkan i två timmar
- Äta studentlunch
- Få mina slutbetyg
- Springa ut på kyrktrappan och sjunga Studentsången och la Marseillaise
- Pussas och kramas med familjen
- Åka flak
- Låna duschen hos mormor
- Äta massa mat och tårta med släktingar
- Parta

Just nu känns det som att morgondagen är den största dagen i mitt liv. Det känns helt overkligt. Låt mig poängtera att jag gått i Franska Skolan i 13 år, jag känner liksom inte till så mycket annat. Och imorgon tar det slut. Shit.

Hoppas jag kommer kunna sova inatt. Antagligen inte. Men jag ska ändå gå och lägga mig nu, eller senast elva. Ska gå upp klockan sex imorgon. Måste kolla så att det inte är nåt jag har glömt nu.

Sov gott, för det kommer jag göra, när jag väl somnar. <3

Städa

Tog en vända på stan i eftermiddags, var tvungen att hitta ett par vita trosor att ha till studentkläningen. Blev ännu mer solbränd när jag var ute men brännan är fortfarande inte helt jämn. Rödfallmigt och skit, får pudra järnet på torsdag.

I överigt har jag ätit lax till middag, sen har jag rensat, slängt och plockat i mitt rum och dammtorkat i hela lägenheten.

Orkar inte skriva mer nu. Ska skriva en kom-ihåg-lista till torsdag och sen ska jag sova. Godnatt :)


I övermorgon

Ojdå, här har jag visst inte skrivit sen i förrgår. Kan iofs bero på att jag haft massa grejer att göra. Igår var ju teh big yearbook day, årsboken levererades och efter massa strul med betalningen så fixade det sig till slut. Eftermiddagen spenderades med franska och hårtvätt och sen mötte jag Anna och vi åkte tillsammans ut till Ängbypan där elevrådet hade ordnat den traditionsenliga grillfesten. Det var mycket folk, korv med bröd, öl, kakor, gitarrer, glada människor. Mys.

Idag har jag ägnat förmiddagen åt årsboksförsäljning i entrén. Det gick hyfsat bra. Hoppas skolan eller elevrådet är villiga att köpa in resterande exemplar nu.

I övrigt är allt jättekonstigt. Fast på ett positivt sätt. Jag tar studenten i övermorgon, det är helt sjukt. Jag ska lämna 13 år av mitt liv bakom mig. Hoppas min mascara är vattenfast.

.

Oj. Jag tror jag är klar med franskan. Tihi.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen bums i säng senast om en halvtimme!

Godnatt :)

Nu jävlar!

Eftermiddagen bestod av en två timmar lång runda på stan som resulterade i en deodorant och en prickig bikiniöverdel för 29,50 på H&M. Provade massor av bikinis men hade trosor med massa volanger och skit så alla bikinis såg jättekonstiga ut på, haha. Får ta en vända till i veckan med lite bättre underkläder på mig.

Kvällen har bestått av franskaskrivande, har skrivit nästan tre sidor nu så snart är det klart (bara en franskauppsats till då haha). Men framförallt har kvällen bestått av årsbokspanik. Samtal hit och dit till tryckeriet, till bitr rektor, till Disa, mejl hit och dit. Till slut löste det sig iaf. Nu gäller det bara att sälja varenda jävla liten årsbok imorgon och på tisdag.

Jag har massor av andra grejer att göra också. Förutom att skriva klart den här franskuppsatsen ikväll har jag en till franskuppsats att skriva som ska vara inne senast på onsdag. Jag ska städa här hemma, plocka undan massa grejer, dammsuga och moppa golv. Jag ska laga mat. Jag ska köpa vita underkläder. Och hinna gå på några lektioner.

Det är mycket att hinna med, men jag får en adrenlinkick av det. Jag ska ge järnet de kommande tre dagarna.

Sen ska jag ta studenten. Det är 4 dagar kvar.

.

Senare idag kommer jag skriva om fiskmässan och alltihop men just nu måste jag skriva franska. Jag ger det en timme, sen vill jag ut i solen!

Mitt livs hittills bästa bilfärd

Pyjamasparty hos Emilie igår, en mysig hemmafest uppdelad i två läger: vi som satt med kläder på i soffan och pratade kärleksproblem och åt chips och de som satt utan kläder (typ) i sängen och lekte "jag har aldrig". Jag skulle ha tagit med mig mina älskade prickiga pyjamasbyxor,mmmmysigt! Får ha pyjamasparty nån mer g¨ng så jag kan göra det :P
Kvällens höjdpunkt(er) var iaf bilresorna med Andreas. Jag gillar ju inte att åka bil men med Andreas blir det ett riktigt äventyr, det måste vi göra om!

Nu har jag lite småbrådis här. Har lovat att hjälpa till i kyrkan inför dagens fiskmässa och jag ska vara där halv tio, så nu är det studs in i duschen!

pussch

RSS 2.0