Vädersjuka och hur man botar den

Firade med lunch på Hugos och två par nya solbrillor. På vägen hem köpte jag en liter spanska jordgubbar. Jag har nån grej emot jordgubbar som inte är svenska, det är liksom att ta ut glädjen i förskott men igår kunde jag inte låta bli. Vädret gav mig huvudvärk och gjorde mig alldeles trött, yr och illamående och allt jag var sugen på var jordgubbar och iskallt vatten. Gick hem, åt jordgubbar och försökte ta en powernap. Gick såklart inte. Vaknade, hällde i mig några liter vatten till. Sen åkte jag hem till Erika och åt pizza. Fy tusan vad gott det var och jag mådde så himla mycket bättre efter den.
Nu ska jag städa. Sen ska jag packa.

Den sista morgonen

...så kom sommaren. Vi satte oss på en brygga vid ån och konstaterade att det var himla fint.
Några dagar senare hade vi tenta och firade i parken under den stekande solen med engångsgrill och tigerkaka. Idag har vi tenta igen. Om sex timmar kommer den där klumpen i magen vara borta.

Hej lördag

Igår morse när jag gick hemifrån var det soligt och varmt. Träffade Anna-Maja och så satte vi oss på tåget till Stockholm. I Stockholm var det blåsigt och kallt.
Visum fick vi i alla fall. Det känns sjukt bra. Sen gick vi till Vurma och njöt av deras fantastiska grillade smörgåsar. Tog en nostalgitripp i Birkastan. Där skulle man bo. Skulle ha klamrat mig fast vid den där ettan på Tomtebogaran kom jag på. Vilket drömboende egentligen. Jag förstod bara inte att uppskatta det när jag var liten och var tvungen att dela den med pappa. (Vad fel det där lät. Det är inget fel på pappa. Det var bara ett rätt litet utrymme att dela med en förälder). Vi gick till ryska butiken och köpte godis och kakor. Sen köpte jag ett par skor. Okej, först stod jag och hade beslutsångest i en halvtimme. Sen köpte jag ett par skor. Nu är jag nöjd.
Väl hemma i soliga Uppsala smakade jag på det där godiset och så råkade jag smaka på lite för många. Kände mig lite småäcklad. Gick ut och sprang. "Sprang". Ni vet de där 80-åriga tanterna man ser på Friskis och tänker "Naaw.. det är bra att de kommer ut och rör på sig åtminstone". De tanterna skulle nog skratta åt mig. Men det är bra att jag kommer ut och rör på mig åtminstone.
Idag var pappa och Annica här. De hjälpte mig att sätta upp en kristallkrona i hallen. Så nu är det ljust där. Och den är så himla fin. Jag är nog lite kär.
Vi gick ut och åt lunch också. Grillad tonfisk, färskpotatis friterad med persilja, dill och gräslök, limeaioli samt en kräftsjärts- och mangosallad. Det satt bra.
Nu ska jag dricka kaffe och äta Marabou Polka och läsa Metro 2033. Läskig som fan och omöjlig att lägga ifrån sig.

Natti

Nu är det sent. Jag har ont i huvudet och är hur trött som helst men var tvungen att stanna uppe och måla naglarna. Det är hårt att vara kvinna. Fint blev det i alla fall. Den där läckra vintage-mintgröna färgen från Isadora. Vårigt och fint.
Sova, som sagt. Ont i huvudet, fryser och hungrig. Upp i lagom tid imorgon och åka till Stockholm. Hoppas vädret blir fint. Då kan vi promenera runt och köpa skor och ryskt godis.
Godnatt.

"Det finns ju inga måsten som är roliga... förutom att äta förstås."

Sen vaknade folk, trots att det var första maj. Satte på mig Madicken-klänningen och gick till St Eriks torg, fullt av klada kristdemokrater och träffade Hugo. Vi gick till Hugos kaffe i Vasaparken och åt stora kanelbullar. Sen åkte jag hem till morfar och blev bjuden på avokadosoppa och lax med spenat och västerbottenost. Och tårta. Tårta är viktigt.
Sedan dess vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Snöat in på grön mat av nån anledning. Som grön ärt- och rucolasoppa. Det måste vara det godaste som finns. Eller spenat- och rucolasoppa. (Grejen är den att jag köpte en skitstor påse rucola för några dagar sen och en blir ju lite solkig efter ett tag så det är lika bra att mixa ner den i soppan). Avocado också, gud ja.
Sedan, en MYCKET viktig upptäckt; har aldrig riktigt funderat över det, men det slog mig imorse när jag skulle göra min äggmacka (husmansknäcke+bregott+skivat kokt ägg +örtsalt=OMGjagdörvadgott) och mina ekologiska ägg var slut. Egentligen tog de slut redan förra helgen i affären och jag var tvungen att köpa oekologiska ägg för att det skulle räcka till muffinsbaket. De ekologiska fortsatte jag att äta au naturel eller på macka men imorse var de som sagt slut. Fick ta ett av de ondskefulla äggen istället. Konstaterade att det var blekt, sladdrigt och smaklöst.
Fast helst av allt skulle jag vilja sitta på en balkong i Frankrike och dricka vin och äta croissanter och nutella.

Första frukosten i maj

Okej, jag skriver här typ en gång i månaden och när jag väl gör det handlar det om mat. Vi får se vad det blir av detta inlägg. Sitter och äter en trevlig frukost bestående av picknickrester och diverse fynd från mitt kylskåp och frys: små timjandoftande bröd, fetaost, muffins och halvtinade jordgubbar. Och så är jag lite uttråkad för att ingen annan är vaken än. Varför skulle man inte vara det klockan åtta på första maj liksom?

RSS 2.0