Kalaskul

Snart kommer Erika och Oskar hit. Då blir det fest. Det var längesen det var fest. Nu ska det ändras på. Jag förfestar med Gloria Estefan och väntar på mina gäster och maten. Jag är hungrig. Inget party utan mat i magen. Jag är som bekant ingen nattuggla, behöver energi för såna här äventyr. Och komma ihåg att absolut inte sätta mig ner under kvällen. Det är då jag inser att det är i sängen, inte på dansgolvet jag hör hemma efter, typ, elva? Ve och fasa.

Kaffe

Känner hur allt långsamt börjar komma tillbaka. Eller hur jag långsamt kommer tillbaka till allt. Nån gång var det ju tvunget att hända.

Idag hade vi rysk litteraturhistoria. Vet inte om det är Fabbe som är en himla rolig prick eller om vi bara var väldigt trötta men kul var det i allafall.

Jag funderar på om jag dricker för mycket kaffe. Och kanske te. Tror jag har järnbrist. Har ätit massa blodpudding med vitkål och rårörda lingon. Blir inte piggare för det. Det kanske är kaffets fel.

.

Det är inte så att jag är pigg. Jag vill bara absolut inte gå och lägga mig. Jag känner att jag skulle kunna få hur mycket som helst gjort nu. Jag skulle kunna skriva. Något episkt. Jag skulle kunna sitta här och lyssna på musik och bara låta alla världens känslor strömma igenom mig. Jag skulle säkert kunna lära mig böja alla tänkbara ryska verb och översätta den där förbannade texten men jag tvingar tillbaka allt igen, ner, på med locket. För jag har ju varit så duktig och fått tilbaka min dygnsrytm. Duktiga lilla jag. Inte ska jag förstöra det igen. Jag blir säkert nöjd bara jag lyckas somna.

Fredagsmys!

Fredagsmys är att lacka på deltagarna i På spåret. Självklart lackar man en del på frågorna också men främst på deltagarna. De är pinsamma ibland. Bruden i dressinen borde ta och chilla.
Kan man söka till På Spåret?

Fredagsmys?

Sömn kan uppenbarligen inte ersättas med koffein. Allt som händer är ju att man får kaffeskakningar och ont i magen. Kanske ändå tar en kopp till så att jag orkar skriva klart mitt cv. Det är väl fredag liksom.

Dinkel

Vad är det för fel på mig? Har jag ett sjukligt stort sömnbehov? Varför kommer jag inte upp ur sängen förrän en hel timme efter att väckarklockan ringt?

Vaken är jag åtminstone. Har till och med hunnit plugga lite ryska verb. Tog en lunchpaus nyss. Ugnsstekt lax med dinkel och rucola. Dinkel måste ju vara det godaste som finns.

Nu fler ryska verb. puss.

litterär bildning

Idag lånade morfar ut några böcker till mig. Började läsa Brott och straff på tåget hem och hittils har jag läst 50 sidor. Räknar faktiskt med att vara klar om 10 dagar, den är förvånansvärt lättläst och spännande från första början. Tur det, för jag har några tegelstenar kvar att arbeta mig igenom den här terminen.

Var såklart tvungen att utöka min redan översvämmande garderob medan jag var i Stockholm så det blev två stickade tröjor från Myrorna (helt fantastiska, borde lägga upp bilder) och en runda på Weekday-rean.

Ikväll har jag tillbringat två timmar med Anna-Maja i telefon. Vi läste skumma jobbannonser. Sen åt jag makaroner med spenatsås och läste lite mer.

Har ingen som helst lust att gå och lägga mig. Men det funkar inte att vara uppe hela nätterna längre.

.

Idag började skolan. Det var trevligt.

Jag behöver sova. Blev inte mycket av det inatt. Men först ska jag försöka hitta en hyfsat seriös bild att ha på mitt CV. Som om det någonsin existerat.

Kobra

Hej, jag lever. Jag dricker kamomillte och tittar på Kobra i Ryssland. Värmer upp inför morgondagen. Skriver ett ambitiösare inläggnär jag ryckt upp mig lite.

Tegelstenar

Idag tog jag en tur till saluhallen. Tittade runt bland dyra ostar men köpte inget. Gick hem och åt lite plockmat till middag: tomat och mozzarella, min egen hoummus med Vilmas rosmarinknäcke.

Annars har jag knappt gjort något alls. Ångesten över Ryska B kommer sakta krypande över mig. Kommer vara begravd i Brott och Straff, Doktor Zjivago och ryska rörelseverb hela terminen och inte ha tid över till korsord, pussel och slösurfande. Men det är bra. Jag behöver rutiner. Och nåt att tänka på.


Dansa!

Sov nog vid halv fyra. Tvingades vakna när mamma ringde lite innan elva. Det var nog bra. Annars hade jag legat kvar och sussat än.

Jag dricker mitt nya gröna gojibärste och kollar på So you think you can dance. Är sugen på att börja dansa igen. Inte flamenco. Men bollywood, orientaliskt, stepp eller modernt.

Idag ska jag göra hoummus, boka tvättid, lösa korsord och fortsätta läsa Mrs Dalloway. Och skriva CV. Vill helst göra så lite som möjligt de sista dagarna på lovet men kommer bara bli nervös om jag inte kommer igång med CV och jobbsökande snart.

pusspuss

Ärtor

Kom på att jag haft ett gäng gula ärter liggandes i blöt i kylskåpet i säkert ett och ett halvt dygn så jag bestämde mig för att koka dem så här mitt i natten. De ska koka en timme, jag kan lösa korsord så länge.

Tanken är att jag ska göra hoummus imorgon. Är himla sugen på det. Nu står det ju "gula ärtor" på paketet. Hur skiljer de sig från kikärtor? Är det samma sak? Skillnaden borde ju inte bli enorm, tycker man.

Anyway, önska mig lycka till. Med ärtorna och med sömnen. Efter enbart sex timmars sömn inatt har jag faktiskt redan gäspat några gånger så här vid halv ett-snåret. Hoppas faktiskt kunna somna redan två idag. Det skulle vara underbart. Inte kul att ligga vaken nu.

Hello Kitty - bättre kan du (?)

Var ute länge idag. Så länge att jag hann bli sjukt kissnödig (finns det överhuvudtaget några offentliga toaletter i Uppsala) samt sjukt hungrig. När jag kom hem fanns det ingen tid för matlagning, min mage vände sig inåt och krävde påfyllning så det fick bli bröd, tahin, fetaost och ärtskott. Himla trevligt skott det där. Klippa ner i sallad eller på mackor. Känns nyttigt.

Rundan blev bra redan från början. Behövde bara gå till Myrorna två kvarter bort för att hitta en fin randig tröja och en rysk MTV-tshirt. Borde ta bilder och visa er. Den är fantastisk.

I en annan andrahandsbutik, av det lite exklusivare slaget, bev jag förälskad i en sån där liten brun plastväska från 70-talet. Den kostade dock en dryg tiondel av studiebidraget så vi får se hur det blir med den. Det fanns för övrigt mycket att bli förälskad i i den där butiken. Förälskad och nervös. Gick därifrån tomhänt.

Dagens sista stopp blev Hello Kitty-butiken. Den har funnits där i flera månader men jag besökte den först nu. Var sjukt uppspelt men blev besviken när jag väl kom dit. De finaste Hello Kitty-prylarna hittar man på helt andra ställen. Är sugen på ett par hörlurar. Fanns inte där. Fanns miljoner olika ryggsäckar, handdukar och klistermärken men ingenting att falla pladask för. Blev ett paraply till slut. Bara för att.

Ikväll har jag kollat på rysk film och målat mina naglar skimrande ceriserosa. Kom på att de där ryska filmerna kommer bli mycket roligare att se när jag har sällskap så jag väntar med resten av den.

Nu ska jag se American Pie 2. Det kräver lagom lite tankeverksamhet.

Frukost

Skrev detta vid ett-tiden idag

Vad är grejen med amerikaner och att de ska ställa till med århundradets party när nån har fått mens? Vad tusan är det att fira liksom? "Grattis älskling, välkommen till helvetet. Yor father and I are soo proud of you."

Okej, jag kom inte upp vid tio imorse. Somnade halv sex. Kämpade mig upp och in i duschen vid halv tolv. Nu har jag ätit yoghurt med min müsli, hallon och björnbär samt mitt bröd med philadelphia, ärtskott och gurka. Dricker te och ska snart ut och undersöka Uppsalas second hand-utbud.

Matprat mitt i natten

Klockan är strax efter två och jag är tyvärr inte särskilt trött. Har ställt klockan på tio imorgon och jag ska bannemej upp ur sängen klockan tio och inte en minut senare.

Med nyrostad müsli, nybakt bröd och annat gott har jag åtminstone något att se fram emot under dagens första timmar. Jag är sjukt sugen på att blogga om mat. Tror jag glömde nämna att quinoasalladen jag skrev om i förra inlägget var sjukt god. Massor av smak. Gjorde en dressing på citronsaft, olivolja, salt och peppar till också. Blandade ner lite torkad mynta och basilika. Gudomligt.

Pyssligt och hemtrevligt

Somnade klockan fem imorse. Hade satt klockan på elva men sov till två. Städat badrummet, dammsugit och moppat i hela lägenheten. Tagit ner julpyntet. Storhandlat. Gjort quinoasallad med soltorkade tomater, fetaost, gurka, ärtskott och koriander. Bakat solrosbröd och gjort müsli. Nu ligger jag i sängen och dricker kamomillte i hopp om att kunna somna i lite vettigare tid. Löser korsord och lyssnar på Le Sport.

Jag får mycket gjort nu för tiden.

.....

Pannkakor

Hej alla glada barn. Vi äter pannkakor och kollar på 2½ män. Men. men?

Jag har spöat Adrian i GENI och lyckats ta död på min tamagochi. Igen.

Funderar på att kopiera en sån där obligatorisk 2009-lista och publicera den här. Har man en blogg måste man göra töntiga bloggrejer.

Tetid

Igår kväll kollade vi på Gudfadern. Check. En film till att skryta med. Inte för att den var vidare intressant, men ändå. Jag lyckas ju alltid chocka med att jag aldrig sett Star Wars. Frågan är om det skulle ge mig speciellt mycket.

Nu är det ännu ett avsnitt av Kniven mot strupen, haha. Avnjuts tillsammans med en kopp te och kardemummaskorpor. Fler lata jullovssöndagar åt folket!



Kniven mot strupen

Sitter och kollar på Kniven mot strupen. Tänk att jag hade café- och restaurangdrömmar en gång i tiden. Det där överlåter jag nog på nån annan.


Så att livet blir lite vackrare, helt enkelt

Några nyårslöften till: Styla min lägenhet och göra den till mitt hem. Använda min kamera mer. Dvs börja använda den. Ha rött läppstift lite oftare. Mycket oftare.



Medan jag väntar på att få komma hem och börja göra allt detta tittar jag på jättegamla Simpsons-avsnitt på sexan.

Vad jag har för mig nuförtiden

I äkta jullovsanda har jag vänt på dygnet de senaste veckorna. Somnar kockan tre och vaknar klockan tolv.Bli inte rädda nu barn, detta är något radikalt i min värld. Jag är väldigt jobbigt hurtig och morgonpigg i vanliga fall.

Jag har ätit frukost, druckit te och snabbkaffe med mjölk. Svarat på Érikas socialpsykologifrågor om mina konsumtionsvanor. Det var spännande. Sånt borde man göra oftare, man plockar fram så mycket som man inte visste om sig själv.

Har läst gamla inlägg av Michaela Forni. Det är inspirerande. Funderar på att skaffa lugg igen men vet att jag kommer ångra mig. Målet nu är att få håret långt igen. Och göra något åt min hårfärg. Färga det mörkare. Precis som jag gjorde i augusti. Nu måste jag göra om det. Vad är det för fel på mitt hår? Hur jag än färgar det blir det alltid rött efter ett tag.

Nu lyssnar jag på Le Sport på Spotify och Adrian spelar trummor till. Nu bytte vi till Stevie Wonder.

2010

Hej människor, har ni några nyårslöften? Jag har ett. Det ska bli lite mer ordning på mig. Typ hänga in kläder i garderoben, gå ut med soporna... sånt där.

Och kanske sluta drömma om att leva så och så, och göra det på riktigt istället.

Jag återkommer.

RSS 2.0