Julafton

God jul allihopa! Hoppas ni har haft en bra julafton, det har i alla fall jag. Någon julstämning har jag då inte kommit in i, vilket är lite synd, men julen är trevlig ändå. Gick upp tidigt imorse, redan vid åtta. Tvättade håret och slog ín mina hembakta skorpor i cellofan.

Halv elva befann jag mig i Gustav Vasa kyrka, skulle hjälpa till att dela ut sångblad inför julspelet. Har gått där varje jul sen jag var två år och de senaste åren har de börjat med levande julspel. I år var det faktiskt riktigt välgjort och lagom långt.

Efter kyrkan gick jag hem och sen åkte vi iväg till Smedslätten, till mina kusiner. Först drack vi lite glögg och ´la paket under grane och´efter det åt vi. Jag gillar julmat; sill och ägghalvor med räkor, köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse och grönkål, mums! Till efterrätt ´hade de gjort pannacotta med salmbärssylt, himmelskt gott!

Sen var det såklart Kalle Anka, ganska trevligt att titta på, lite småkul så där. Sen kom Claes, min morbror, upp med struvor och grädde och hallon men jag var proppmätt och åt bara några hallon och fick naturligtvis jätteont i magen (ärftliga problem med över magmunnen) så efter att tomten (min söta kusin Lydia) varit där så gick jag ner i köket och gjorde lite te till mig själv. Efter att ha druckit det ´mådde jag lite bättre och kúnde delta i julklappsutdelningen. Marmeladen o´ch skorporna tycktes bli uppskattade och själv fíck jag flera fina presenter; en underbar kokbok skriven av Anna Bergenström, en Tempurkudde och det bästa av allt; en rosa laptop! Det är den jag´sitter och skriver på nu. Underbart att ha en fungera´nde dator så jag slipper snylta på mammas dator he´la tiden. Jag har inte ´riktigt vant mig vid deb än, märker att jag råkar skriva en massa små ' mellan typ varje ord, men förhoppningsvis växer jag ifrån det, haha.

Nej nu ska jag snart sova. Imorr´n är det ju juldagen och det innebär en hel dags förberedelse av den årliga kalkonmiddagen.''

God natt och gód jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0